Cum să răspunzi la bârfă.

Singura cale de a evita criticile este să nu spui nimic, să nu faci nimic și să nu fii nimic.  Dar atunci când încerci să faci un lucru care are valoare și semnificație,  oamenii vor începe să vorbească despre tine.

Dușmanii  lui Neemia au încercat să-l împiedice să reconstruiască zidurile Ierusalimului apelând la bârfe și insinuări: „Se zvonește printre popoare - iar Gheșem spune la fel... Potrivit aceluiași zvon,  tu plănuiești să le fii rege și chiar ai pus profeți să dea de veste despre tine la Ierusalim și să zică este un rege în Iuda !  ” ( Neemia 6 - 6,7 ) . Ai observat că nu se precizează sursa acestor acuzații aduse lui Neenia? ,,se zvonește” Fii foarte atent ori de câte ori cineva vine și îți spune lucruri care încep cu: „am auzit...”, sau „cineva mi-a spus...”, sau „se spune că...”. Să nu primești niciodată criticile aduse de cineva în numele altcuiva, al unei persoane nenumite, al unei persoane care nu vine să îți spună fața în față ce are de spus.

Dar nici măcar calomnia nu l-a putut împiedica pe Neemia să-și ducă la bun sfârșit lucrarea. Ia aminte la răspunsul lui: „Atunci i-am trimis următorul răspuns. Nu sunt adevărate cuvintele pe care le spui!  Tu ai născocit toate acestea ( versetul 8 ) Cu alte cuvinte: „Nu-mi pasă ce crezi, ce spui sau ce îți place. Eu voi continua să ridic zidul până ce voi isprăvi lucrarea.” Aceasta trebuie să fie atitudinea ta. 

De cele mai multe ori, prietenii tăi nu vor avea nevoie de o explicație, iar dușmanii nu ar crede-o  nici sub amenințarea armei. 

Așa că rămâi concentrat și fă-ți lucrarea până la capăt. 

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Comentarii

  • A d m i n

    Cât e de adevărat că Dumnezeu îți vorbește, când într-un fel, când în altul... 

  • LIDER

    Foarte adevărat! Mai ales penultimul aliniat. Aceasta este regula și așa trebuie să fie. Totuși, știm din practică că uneori, ca niște excepții de la regulă, chiar și prietenii de o viață te trădează și cred neadevăruri despre tine.

Acest răspuns a fost șters.

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter