Toate postările (3904)

Filtrează după

Cum să răspunzi la bârfă.

Singura cale de a evita criticile este să nu spui nimic, să nu faci nimic și să nu fii nimic.  Dar atunci când încerci să faci un lucru care are valoare și semnificație,  oamenii vor începe să vorbească despre tine.

Dușmanii  lui Neemia au încercat să-l împiedice să reconstruiască zidurile Ierusalimului apelând la bârfe și insinuări: „Se zvonește printre popoare - iar Gheșem spune la fel... Potrivit aceluiași zvon,  tu plănuiești să le fii rege și chiar ai pus profeți să dea de veste despre tine la Ierusalim și să zică este un rege în Iuda !  ” ( Neemia 6 - 6,7 ) . Ai observat că nu se precizează sursa acestor acuzații aduse lui Neenia? ,,se zvonește” Fii foarte atent ori de câte ori cineva vine și îți spune lucruri care încep cu: „am auzit...”, sau „cineva mi-a spus...”, sau „se spune că...”. Să nu primești niciodată criticile aduse de cineva în numele altcuiva, al unei persoane nenumite, al unei persoane care nu vine să îți spună fața în față ce are de spus.

Dar nici măcar calomnia nu l-a putut împiedica pe Neemia să-și ducă la bun sfârșit lucrarea. Ia aminte la răspunsul lui: „Atunci i-am trimis următorul răspuns. Nu sunt adevărate cuvintele pe care le spui!  Tu ai născocit toate acestea ( versetul 8 ) Cu alte cuvinte: „Nu-mi pasă ce crezi, ce spui sau ce îți place. Eu voi continua să ridic zidul până ce voi isprăvi lucrarea.” Aceasta trebuie să fie atitudinea ta. 

De cele mai multe ori, prietenii tăi nu vor avea nevoie de o explicație, iar dușmanii nu ar crede-o  nici sub amenințarea armei. 

Așa că rămâi concentrat și fă-ți lucrarea până la capăt. 

Citeste mai mult…

.Rugă pentru naţiune

8329000266?profile=original

În ţara mea cu plete lungi de grâne
Şi ochi de iezer sărutat de cer,
Izvoare se-mpletesc în drum să-ngâne
Poveşti născute-n focuri pe la stâne
Şi plânse în caval de vreun oier.

Pe-acest meleag al devenirii noastre
Ce râde-n soare înflorind prin ii,
Din dacice ruine şi din castre
Ies roşii flăcări, galbene şi-albastre,
Ţesând blazonul Marii Românii.

Şi pe acest pământ iubit de soare
Trăieşte din vecie neamul meu,
Şi ard înflăcărat de-a lui ardoare
Iar când e trist, durerea lui mă doare
Şi pentru el mă rog lui Dumnezeu:

Tu, Doamne,- ai făurit această ţară
Gătind- o cu splendori, cu bogăţii,
Dar când trudita pâine e amară
Şi fiii i se- nclină sub povară,
Dă izbăvirea Ta din veşnicii!

Simion Felix Marţian

Citeste mai mult…

Puterea rugăciunii Vol.1

8328996089?profile=original

A apărut primul număr al Revistei Holy Doctor (Revistă creștină în format digital) cu primul volum din seria de articole Puterea Rugăciunii
Vă invităm cu multă dragoste la citirea acestei Reviste cu articole de îmbărbătare și călăuzire spre cel mai important lucru din viața unui credincios și anume RUGĂCIUNEA.
Ne găsiți pe site-ul Revista Holy Doctor ......
https://holydoctor.com/s/revista-holy-doctor/

Citeste mai mult…

Cu ce se confruntă tânărul crestin?

8328995299?profile=original

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.

Acest verset din 1 Timotei 4:12, doresc să fie motto-ul următorului text, deoarece conţine în el toate confruntările din viaţa unui tânăr din zilele de astăzi. Pavel scrie acest verset sau mai bine spus, acest principiu de viaţă, tânărului Timotei, acum ceva mai puţin de 2000 de ani. Poate îţi pui întrebarea, ce sens mai are pentru mine în lumea de azi acest verset? Aş vrea să prezint câteva principii, care ASTĂZI încă sunt la fel de actuale ca şi atunci.

În prima parte Pavel scrie ceva foarte interesant: „Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea.” Acest nimeni implică în mod automat un cineva, din cauză că fără să existe cineva, de exemplu alţi oameni, în jurul tău, Pavel nu ar fi putut face referinţa la nimeni în verset. Alftel zis, acest fragment din verset nu ar avea nici un sens, dacă nu ar fi cineva în preajma ta, care ar putea să-ţi dispreţuiască tinereţea. De ce este acest lucru important pentru noi? Psihologia o dovedeşte, iar noi o trăim în fiecare zi: Omul nu poate trăi fără relaţii umane. De mic copil relaţiile cu semenii noştri sunt de o importanţă majoră, având influenţă asupra dezvoltării psihice şi fizice. Începând cu adolescenţa aceste relaţii primesc o importanţă şi mai mare, deoarece simţul social începe să ia amploare.

Necesitatea subconştientă de a avea contact cu alţii devine una conştientă, iar pentru un tânăr este deosebit de important, mai mult decât la orice altă vârstă, de a fi într-o „grupă”, de a avea prietenii lui, cu care să împartă bune şi mai puţin bune. Înţelegi unde bate  Pavel? Vrea să te avertizeze şi să-ţi spună: „Relaţiile tale să nu-ţi dispreţuiască tinereţea.” Nu cred că este nevoie să explic în detalii ce înseamnă această dispreţuire în sine, pentru că fiecare om ştie şi simte când este dispreţuit. Dacă simţi că te confrunţi cu dispreţ din partea celor din jurul tău, verifică-te dacă nu cumva comportamentul tău neadecvat a pricinuit acest dispreţ şi dacă nu acesta este motivul, atunci depărtează-te de ei şi roagă-te Domnului pentru prieteni adevăraţi. Aceste relaţii adevărate sunt legate de următoarea parte din verset: „Ci fii o pildă pentru credincioşi”.

De ce nu scrie Pavel pentru toţi? De ce aici în acest context se referă doar la credincioşi? Pavel a fost conştient că o mare parte din zi, noi o petrecem în mijlocul lumii şi atunci şi acum cu atât mai mult. Fiecare din noi este la şcoală, la facultate, la locul de muncă sau în alte locuri probabil mai mult de jumătate din orele în care nu dormim. Problema este că lumea aceasta „zace în cel rău”, după cum redă Ioan în 1 Ioan 5:19. Altfel exprimat, Pavel încearcă să spună: „Dacă vrei să nu fii dispreţuit, atunci caută-ţi relaţiile adevărate printre cei credincioşi.” Adică toate relaţiile tale, unde trebuie să „fii o pildă”, ar trebui să fie printre credincioşi. Pavel nici nu-şi pune problema să ai relaţii strânse în afara cercului de credincioşi.

Aici este vorba de relaţii de prietenie apropiate,    pentru că dispreţuirea doar din partea celor apropiaţi are greutate. Nu-i aşa, ca dacă profesorul la şcoală te dispreţuieste, altfel reacţionezi, decât dacă te dispreţuieşte cel mai bun prieten sau cea mai bună prietenă? Deci Pavel afirmă în primele două părţi ale versetului că tinerii se confruntă cu căutarea şi găsirea relaţiilor bune, ceea ce în vremurile de acum este tot la fel de actual ca atunci, ba poate chiar şi mai actual.

Ultima parte din verset descrie lucrurile pe care un tânăr creştin trebuie să le îndeplinească, fiind o pildă: „în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.” Când am citit această aliniere de substantive m-am întrebat, de ce sunt oare aşa de explicit prezentate? Pavel putea să scrie simplu: **„Fiţi o pildă în tot ce faceţi.”**Totuşi el explică în detaliu ceea ce el putea cuprinde în acest tot. Dacă nu ar fi avut importanţă nu cred că ar fi intrat el în detalii, dar mă gândesc că prin inspirarea Duhului Sfânt i-a fost posibil să vadă lucrurile cu care tinerii creştini au avut de luptat în mod deosebit şi continuă poate chiar într-un mod şi mai greu să aibă de luptat. Dacă te vei uita, vei recunoaşte că vorbirea, comportamentul, dragostea, credinţa şi curăţia sunt atât de diferite în această lume faţă de a creştinilor.

În fiecare zi auzi vorbe murdare şi vezi comportament urât la şcoală, la facultate, la locul de muncă sau în alte locuri. Aici apare confruntarea tânărului creştin, pentru că el altfel este învăţat decât cum acţionează lumea, sau mai bine zis răul din lume. Pavel îti spune: „Tu, să ai o vorbire si purtare sfântă! Fii o pildă în vorbire şi purtare!”

La fel şi dragostea. Cel Rău a transformat-o într-un stil de viaţă în care Eul tău este pe prim plan. Ceea ce contează este doar să-ţi împlineşti poftele şi dorinţele, fără să mai pui preţ pe cel de lângă tine. Că este partenerul de viaţă sau prietenul cel mai bun, egocentrismul este noua dragoste – „fă totul, ca ŢIE să-ţi meargă bine”. Lumea crede că de la 14 ani poţi să te îndrăgosteşti şi să duci o relaţie intimă, dar Dumnezeu nu aşa a gândit dragostea. Într-o astfel de lume, tânărul creştin se confruntă cu dragostea falsă. Într-o astfel de lume Domnul prin Pavel spune: „Tu, să ai o dragoste desăvârşită! Tu, să iubeşti cum şi mai ales când trebuie! Fii o pildă în dragostea pe care o trăieşti!”

Despre credinţă se poate spune că lumea a ajuns într-un punct unde nu mai crede. Tânărul creştin se confruntă cu o apostazie la nivel global. Este o lume în care este ruşine să crezi ceva, ori că în Dumnezeu sau în anumite valori. Nu se mai ţine cont de aşa ceva. Lumea preferă să-şi adore propriile ei valori, care sunt false şi ştiinţa, care a devenit noul zeu. În această lume dezorientată Domnul te cheamă şi-ţi spune: „Tu, să ai o credinţă vie! Fii o pildă în credinţă!”

Curăţia din această lume este destul de scurt de descris, deoarece este pe cale de dispariţie. Figurativ vorbind, la toate colţurile stau oameni la pândă pregătiţi să înghită pe alţii. Fie că eşti în politică, la şcoală, la muncă, în oraş sau la ţară, peste tot unde sunt oameni se uită tot mai mult de curăţie. Parcă tot mai mult oamenii caută propriul avantaj şi menţinerea acestuia cu orice posibilitate. Nu se opresc nici de la împlinirea poftelor trupeşti, ci caută să-i dea trupului tot ce-și doreşte. Cu astfel de situaţii se confruntă tânărul creştin. Situaţii asemănătoare cu a lui Iosif,.......................................................

Emanuel Vlas

Continuare pe...

Sursa: https://holydoctor.com/content/perma?id=3544

Citeste mai mult…

CATRE FEMEIA LUI DUMNEZEU:

Fii o ESTERA, destul de indrazneata si curajoasa sa sustina adevarul, sa-si spuna opinia si sa lupte pentru binele celor din jur, chiar si cand asta presupune sacrificiu personal. Daca Dumnezeu te-a pus intr-o pozitie, este pentru un scop. Niciodata sa nu iti fie teama sa eliberezi vocea pe care Dumnezeu ti-a dat-o in aceasta lume.

Fii o RUT, loiala in toate relatiile tale, dă mai mult decat ti se cere si nu renunta atunci cand devine dificil. Intr-o zi, vei vedea ca a meritat efortul.

Fii o LIDIA, deschide portile caminului tau, fii generoasa, deschide-ti inima pentru orice om care are nevoie de ajutor. Bucuria este mai mare atunci cand este impartasita.

Fii o ANA, nu inceta sa te rogi. Rugaciunea ta nu va fi niciodata in zadar.

Fii o MARIA, umila si supusa. Nu trebuie sa fi facut fapte extraordinare ca Dumnezeu sa te foloseasca, trebuie doar sa demonstrezi ascultare.

Fii o DORCA, foloseste-ti talentele, oricat de mici, ca sa aduci zambet pe chipurile oamenilor. Gestul tau poate insemna mult pentru cineva.

Fii o ABIGAIL, aminteste-ti cum fiecare decizie poate influenta destinul tau in bine sau in rau. Fii inteleapta.

Fii o ELISABETA, nu te indoi niciodata de ceea ce poate face Dumnezeu. El este Dumnezeul minunilor.

Fii o MARIA MAGDALENA, nu lasa niciodata greselile tale sau judecata celorlalti sa te impiedice sa experimentezi bucuria Domnului.

Fii o REBECA, nu uita ca adevarata frumuseste este inauntru. Adu-i pe cei ai tai aproape de Dumnezeu prin caracterul tau Dumnezeiesc.

Fii o SARA, varsta nu conteaza. Increde-te in Domnul si crede ca toate lucrurile sunt posibile la El.

Proverbe, 31:10 - "Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritare."

Proverbele 31:25-"Ea este îmbrăcată cu tărie și slavă și râde de ziua de mâine."
Dumnezeu sa te binecuvânteze!!!

Citeste mai mult…
A d m i n

CAPCANA INVIDIEI

Am mai vazut ca orice munca si orice iscusinta la lucru isi are temeiul numai in pizma unuia asupra altuia .Si aceasta este o desertaciune si goana dupa vant . Eclesiastul - Cap :4 - Ver : 4 . Nu am gresi daca am spune ca Solomon ,care a avut de-a face cu tot felul de oamenii si situatii ,a fost un bun judecator de caracter . Cand a scris despre dezamagirile lui ,despre viata si despre ceea ce ofera ea omului ,a scris si despre simtul de invidie ce se ascunde in spatele mandriei omului .Icepand de la Cain ,care din invidie si apoi din ura a ajuns sa-si omoare fratele ,si pana la noi ,astazi ,omul este momit de vanatorul de suflete ,ca sa paseasca in lantul invidiei ce se strecoara pe furis in gandurile omului . Cand a vazut ca jertfa nu i-a fost apreciata asa cum a fost cea a lui Abel ,in Cain s-a  nascut gandul rivalitatii si al invidiei . Toate au mers bine pana cand Abel a avut ceva ce el nu a avut ,si anume ,accceptarea lui Dumnezeu ,si cu toate ca a fost prevenit ,in loc sa faca ceea ce trebuie ca sa fie si el aceptat ,l-a invidiat pe fratele sau . Toate sunt bune pentru multi oameni care poate sunt chiar prieteni pana cand unul are ceea ce celalalt nu are sau nu poate sa aiba .Invidia ,numita si pizma ,este pe lista faptelor firii pamantesti . Gal - Cap :5 - Ver : 21 . Cine accepta invidia isi pierde in primul rand bucuria mantuirii ,pacea si devine intinat .Adevarul este ca toti am avut momente cand am vrut ccea ce are altul si toti am invidiat pe cineva in viata noastra ,dar din momentul in care am venit la lumina Evangheliei ,aceasta vulpe ce pare mica trebuie vanata si terminata ,ca sa nu aduca paguba si sa strice binele pe care poate l-am facut .Invidia este un pacat periculos care aduce dupa sine alte pacate .Marii preoti ,si chiar si farisei ,au fost invidiosi pe minunile pe care Domnul Isus le-a facut si pe faptul ca noroadele Îl ascultau pe El si nu pe ei . Invidia apare in momentul in care faci comparatii intre ce ai tu si ce are altul ,iar daca rezultatul este nemultumirea ,urmatorul pas este invidia . Daca te compari cu cel care are mai mult decat tine ,mai devreme sau mai traziu ,invidia iti fura fericirea . Cat de multumit esti cu ce ai reusit sa ai pana acum ? Lucreaza din plin in a face ce este bine si fii multumitor pentru ceea ce ai si bucura-te de binele altuia ! Amin ! 

Citeste mai mult…
A d m i n

Viata

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie."

O intrebare frecventa pe Google pare a fi: “Ce este dragostea?“… ei bine, cea mai frumoasa explicatie am auzit-o cu cativa ani in urma de la o prietena asistenta medicala.

Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa o impartasesc cu voi.

“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Mi-am inghitit lacrimile spunandu-mi in sinea mea: “Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!.... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie!

Citeste mai mult…
A d m i n

Inca un an .

A mai trecut un an prin calendare
Dar şi prin viaţa noastră a trecut
Cu clipe dulci şi uneori...amare,
Dar nu ma-ngrijorează anul care
Vine cu vălul de necunoscut....

Căci Dumnezeu a fost dintotdeauna
La cârma bărcii şi va fi mereu,
Chiar dacă valurile bat întruna.
Cum să mă sperie ,atunci, furtuna
CAND CEL CE E LA CARMA-I TATAL MEU ?

Nu ştim ce-aduce anul care vine
Dar optimismul mi-e- mpletit în crez
Căci Domnul este stâncă şi tărie,
De-aceea-n mâna Lui,cu bucurie,
IUBINDU-VA, ACUM VA-NCREDINTEZ !
 La El cămările sunt veşnic pline
Din care toarnă binecuvântări,
La El găsim alin pentru suspine,
Şi-n zbuciumul care adesea vine,
Răspuns la nerostite întrebări !
 La El e pace şi iubire sfântă,
La El e vindecare în dureri,
La El e bucuria care cântă,
Şi tot ce Dumnezeu binecuvântă
Va odrasli spre ceruri mângâieri.

Sunt multe, multe, sunt nenumărate...
Cerul e plin de binecuvâni, Şi pentru voi eu le doresc pe toate,
 Din mâna Celui care vrea şi poate,
Într-un an nou pavat cu îndurări !!

Citeste mai mult…

Revelion

Vrei sa petreci un revelion diferit , plin de consistenta ? Vrei să experimentezi libertatea, distracția, cunoașterea de oameni noi ? Vrei să legi noi prietenii, vrei să afli ce zice DUMNEZEU despre tine? Te simți rănit , apăsat , tulburat , singur , în depresie ? HAI LA PETRECERE !!! CÂND ??? 28 DEC ORA 17.00 - 22.00 29 DEC ORA 10.00 - 13.00 SI ORA 18.00 - 22.00 30 DEC ORA 10.00 - 13.00 SI ORA 18.00 - 22.00 31 DEC ORA 10.00 - 13.00 SI ORA 21.00 - 06.00 ( REVELION ) În aceste zile vei găsi soluții la nevoile tale, bucuria va fii la loc înalt - cele mai speciale zile - cel mai tare REVELION ! UNDE ??? CENTRUL CREȘTIN TIMIȘOARA (vis-a-vis de Iulius Mall) Ptr ÎNSCRIERE , intrati pe link https://m.facebook.com/unlucru.ro/

Citeste mai mult…

Cristos rămâne constant

Toate lucrurile sunt în continuă schimbare în această lume şi fiecare generație - şi chiar fiecare om - are parte de o anumită doza de instabilitate şi nesiguranță, întemeiată sau nu.

Singurul care nu se schimbă e Dumnezeu. În Isus avem o siguranță perfectă, fiindcă ştim că El ne iubeşte şi nu se va răzgândi în legătură cu asta. Ştim că El e nemuritor şi ne dăruieşte şi nouă nemurirea Lui, ca să putem fi împreună cu El pentru totdeauna. Ne putem "planta" gândurile, emoțiile, planurile, speranțele, viața noastră în El, fiindcă ştim că El e o temelie care nu cedează, o stâncă tare care nu se surpă şi un Prieten care nu ne lasă la greu. Dragostea Lui nu trece. Promisiunile Lui nu trec neîmplinite. Şi tot ceea ce zidim în El, după voia Lui, va rămâne în picioare.

Orice altceva trece.

Citeste mai mult…
RSS
Trimiteți-mi un e-mail când sunt articole noi –

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter