Acesta este un chat creştin cu reguli simple, bazate pe respect, bunul simţ, etică şi morală creştină, scopul lui fiind acela de a permite comunicarea, socializarea şi relaţionarea membrilor Creştin 3D.

Chat-ul Creştin 3D este unul interconfesional, ne-existând vreo restricţie legată de orientarea religioasă a unei persoane.

Prin folosirea acestui chat, declari implicit şi pe propria răspundere că eşti de acord cu următoarele reguli şi condiţii de utilizare:

 

1. Reguli generale de utilizare a chat-ului

1.1. Accesul la acest serviciu este gratuit.

1.2. Orice persoană este liberă sa folosească acest serviciu, indiferent de religie, etnie, sex, rasă sau naţionalitate.

1.3. Calitatea de membru al comunităţii Creştin3D este un privilegiu, nu un drept, de aceea poate fi oricând revocată, potrivit normelor creştine existente pe acest site.

1.4. Sunt permise discuţiile pe teme variate (ex: timp liber, pasiuni, interese comune), singurele restricţii fiind cele impuse de limitele bunului simţ.

1.5. Orice utilizator al acestui serviciu poate opta să nu accepte prezentul regulament.

1.6. În cazul în care decideţi să nu acceptaţi termenii şi condiţiile menţionate în prezentul regulament, vă rugam să închideţi această adresă.

 

2. Reguli specifice de utilizare a chat-ului

2.1. Nu este permisă:

a. Denigrarea site-ului.

denigrare = vorbire de rău, ponegrire, blamare, defăimare, calomniere.

b. Utilizarea unui vocabular obscen, defăimător sau injurios.

obscen = imoral, neruşinat, pornografic, scârbos, trivial, vulgar, licenţios.

defăimător = ponegritor, denigrator, calomniator, clevetitor, bârfitor.

injurios = insultător, jignitor.

c. Ofensarea membrilor prin orice fel de agresivitate verbală (atacul la persoană).

Comunicarea trebuie să fie respectuoasă şi civilizată. Tot ce depăşeşte limitele bunului simţ va fi considerat "ofensă" sau "atac la persoană".

Sarcasmul, batjocura, afirmaţiile caustice, incisive sau tăioase, ameninţările de orice natură, ironiile acide, aluziile de natură sa ofenseze (chiar dacă nu conţin termeni indecenţi) şi altele asemenea, nu sunt agreate pe chat-ul Creştin 3D, prin urmare, vor fi sancţionate ca atare.

 Exemple:

Comentarii directe: "eşti un frustrat", "eşti un prost", "ai un caracter mizerabil", "eşti bolnavă, i-aţi pastilele", "caută un psihiatru", "scrii numai inepţii" ş.a.

Comentarii indirecte: "nu face nici doi bani", "inteligenţa lui e egală cu zero", "este un om de nimic" ş.a.

Comparaţii personale: "Eu sunt mai creştin/pocăit/inteligent decât tine" ş.a.

 

d. Provocarea de certuri sau disensiuni ofensatoare (indiferent de subiect)

Se vor evita certurile. Pentru o ceartă e nevoie de minim două persoane, deci vor fi sancţionate ambele persoane, indiferent de motiv.

 

e. Flirtul sau anunţurile matrimoniale

Chat-ul nu este o proprietate personală. Toţi ceilalţi membri au dreptul la comunicare, relaţionare şi socializare.

Dacă doreşti să-ţi arăţi aprecierea faţă de o persoană de sex opus, acest lucru este permis doar prin mesaje private.

flirt = conversaţia  uşoară, cu aluzii de dragoste, între un bărbat şi o femeie;

flirt = conversaţia curtenitoare între un bărbat şi o femeie;

flirt = schimbul de complimente şi de amabilităţi între două persoane de sex opus.

f. Reclama la servicii personale aducătoare de profit

g. Postarea de link-uri anti-creştine sau ne-creştine, cu un conţinut inadecvat

Se interzice postarea de linkuri cu tentă criminală, sinucigaşă şi trivială şi cele care promovează alte religii, culte ori doctrine contrarii Cuvântului lui Dumnezeu, Biblia.

Sunt permise link-urile către orice pagină a site-ului Creştin 3D şi către alte site-uri creştine sau non profit.  

h. Discriminările religioase, etnice, rasiale, sexuale sau de orice altă natură, indiferent de forma de exprimare (epitete, aluzii sau ironii).

i. Postarea adreselor de e-mail sau a ID-urilor personale.

j. "Furtul de identitate", respectiv copierea fotografiilor sau imitarea modului de exprimare a celorlalţi membri, cu scopul de a ataca, denigra sau înjosi.

k. Folosirea camerei publice a chat-ului pentru a-ţi exprima nemulţumirea împotriva unui alt membru sau împotriva administratorilor. Dacă ai observat vreo încălcare a regulamentului, te rugăm să raportezi incidentul unui administrator sau direct pe adresa oficiala a contului Crestin 3D , împreună cu dovezile aferente (print screen).

l. Iniţierea de discuţii contradictorii interconfesionale. E permisă exprimarea opiniei proprii, atâta timp cât nu e percepută de către ceilalţi membri ca fiind ofensatoare sau discriminatorie  şi nu constituie o încercare de impunere agresivă a unei anumite doctrine.

m. "Flood-ul" (liniile multiple de text), respectiv, blocarea camerei principale a chat-ului prin repetarea a diferite cuvinte, link-uri, litere, semne de punctuaţie sau emoticon-uri. Toate acestea vor fi considerate ca fiind o tentativă de „flooding” a serverului, în consecinţă, se va aplica o suspendare de avertisment de 15 minute.

Exemplu: Marcela

J  a  ))  ioi  !   ....

J  b  ((  vai @  „”

J  c  ))  tulai %  ;

J  d  (( ha   ^^ ,

J  e  ))  io   &  ]

2.2. Dacă nu doreşti să comunici cu un anumit utilizator, poţi folosi funcţia IGNORE  (1.click dreapta pe numele user-ului. 2. selectarea opţiunii „Ignoră”). Astfel, ceea ce scrie user-ul ignorat nu va mai fi vizibil pentru tine.

2.3. Orice user atunci când se simte ofensat de cineva, are obligaţia de a atenţiona userul ofensator în chat public şi imediat, unul din administratorii activi, în chat privat.

2.4. Acolo unde este cazul, Regulamentul se aplica atât discuţiilor din spaţiul (chat) public, cât şi celor din spaţiul (chat) privat.

Pentru sesizarea unui administrator cu privire la conflictele existente între useri în chat privat, se trimite acestuia o probă "print screen", prin mesageria site-ului şi, în prealabil, o scurtă notificare în chat privat. De asemenea, poţi raporta acest lucru la adresa oficiala a contului  Crestin 3D

2.5. Toate regulile de mai sus, sunt aplicabile în mod egal atât userilor, cât şi administratorilor.

 

3. Drepturile administraţiei Creştin 3D:

3.1. Administraţia Creştin 3D îşi rezervă dreptul de a răspunde la încălcările oricărui articol alRegulamentului pentru chat-ul Creştin 3D cu oricare din răspunsurile disponibile administratorilor,  în unele cazuri chiar şi fără avertizare.

3.2. Administraţia Creştin 3D îşi rezervă dreptul de a şterge orice conţinut care este considerat ca fiind deranjant, acesta constituind o încălcare a regulamentului. De asemenea, vor fi resetate toate fotografiile nepotrivite cu specificul creştin al site-ului.

3.3. Administraţia Creştin 3D îşi rezervă dreptul de a sancţiona comportamentul sau limbajul inadecvat, potrivit regulilor mai sus menţionate. În situaţia în care nu există reguli aplicabile anumitor situaţii, se vor aplica regulile privitoare la situaţii asemănătoare.

3.4. Administratorul poate aplica suspendarea de avertisment în cazul agresiunilor verbale reciproce, chiar dacă nu apar sesizări din partea userilor.

3.5. Se aplică suspendare de 24 de ore fără avertisment la trei reclamaţii cumulate, în decurs de o zi. Reclamaţiile trebuie sa fie fondate.

Se aplică suspendare de 24 de ore pentru recidivă în cazul folosirii altor conturi, imediat după suspendarea pe 24 ore a contului userului care a încălcat regulamentul; plus ştergerea contului clonă.

3.6. La un număr de 3 suspendări de 24 de ore, userul primeşte suspendarea definitivă a contului. Conturile suspendate nu se mai activează decât în cazuri excepţionale.

Un user sancționat cu suspendarea definitivă a contului nu are dreptul să îşi facă un alt cont. În consecință, va fi suspendat definitiv orice alt cont creat de catre un user care a primit deja o sancţiune de suspendare definitivă de pe site.

Orice abuz din partea unui alt membru, chiar dacă este administrator, poate fi raportată la adresa  oficiala a contului  Crestin 3D. Sesizările trebuie să fie însoţite de o dovadă "print screen".

Administraţia Creştin 3D îşi rezervă dreptul de a modifica, adapta şi completa  Regulamentul pentru chat-ul Creştin 3D, atât în baza principiilor creştine mai sus menţionate, cât şi în baza sugestiilor sau propunerilor fondate ale membrilor Creştin 3D.

 

Administraţia vă doreşte un timp plăcut şi binecuvântat pe chat-ul Creştin 3D!  

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Comentarii

  • De ce nu pot scrie in chat?
Acest răspuns a fost șters.

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter