LIDER

Știința de azi susține că planeta noastră are undeva în jur de 4,6 miliarde de ani și că că cele mai vechi urme de viață pământeană au undeva în jur 3,8 miliarde de ani. În ceea ce privește originile vieții de pe pământ, unii oameni de știință susțin că viața a venit din spațiul extraterestru. Conform acestei teorii (teoria panspermiei), viața se împrăștie în univers cu ajutorul meteoriților.

În 10 ianuarie 2013 a fost publicat un studiu realizat asupra unui meteorit care a căzut pe pământ în 29 decembrie 2012 în Sri Lanka (Wickramasinghe și colab., 2013). Corpul ceresc conține fosile de alge asemănătoare celor terestre din clasa Bacillariophyceae. Au mai fost publicate studii similare, dar imaginile obținute în acest studiu se consideră de necontestat.

Totuși, susținătorii panspermiei mai au până să ne dovedească că viața poate "umbla" prin univers instalată pe copuri cerești și că apoi aceasta ar putea face față unei "aterizări forțate", așa cum se întâmplă în cazul unui meteorit. Însă, mi s-a părut deosebit faptul că se poate dovedi existența vieții extraterestre.

Iată linkul unde găsiți articolul: http://journalofcosmology.com/JOC21/PolonnaruwaRRRR.pdf.

P.S. Un ALT link unde puteți găsi studiul.

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • "Dumnezeu si toti ingerii si fiintele divine sunt extraterestri

  De acord!"

  Liviu, daca vrei o definitie stiintifica, cat mai corecta: "Dumnezeu si ingerii sunt fiinte extraunivers". Ca nu-i gasesti nici macar in acest Univers. Dar pana si definitia asta e mult fortata.

  • Daca nici nu stim cat e universul de mare, nu poti zice nici daca sunt sau nu in univers. Ingerii cazuti care mai sunt pe pamant sau omniprezenta lui Dumnezeu pot face ca si prima afirmatie sa fie discutabila.

   • pai eu tocmai asta am spus, dar putin mai apasat: Dumnezeu nu poate fi numit extraterestru din moment ce el se afla de fapt intr-o alta lume: in cea spirituala.

 • "Dar daca e analizat cuvantul extraterestru, acesta inseamna simplu: "in afara (extra) Pamantului (terra), deci ceea ce nu locuieste pe pamant. Din acest punct de vedere Dumnezeu si toti ingerii si fiintele divine sunt extraterestrii."

  Prietene, cand stiinta vorbeste de viata extraterestra se refera la viata din afara pamantului, adica din Univers. Adica la viata materiala, palpabila, ce corespunde celor 3 dimensiuni stiute de noi. Dumnezeu si ingerii Lui transcede acest Univers. Pentru a-l vedea pe Dumnezeu nu tebuie sa calatoresti in spatiu. Trebuie doar sa-ti iei gatul. Deci cele 2 notiuni sunt total diferite. In plus Dumnezeu e mereu prezent aici pe Pamant si totusi nu-L vezi.

  • Apreciez comentariul.

   Stiinta inca este limitata, ea avanseaza in diferite etape (de la prelucrarea metalelor la clonare ) si inca ce mult mai are de avansat... De aceea stiinta actuala este limitata in principiile fundamentale cand trateaza aspectul "viata extraterestra". Si e tocmai din cauza limitei noastre la cele 3 dimensiuni, motivul pentru care inca nu stim sa ne referim cu corectitudine la viata "extrateresta".  Bineinteles ca nu trebuie sa calatoresti in spatiu ca sa il vezi pe Dumnezeu, pentru ca asta e imposibil deoarece spatiul, adica cosmosul ( distanta intre planete) este ceea ce se numeste al doilea cer, si Dumnezeu isi are tronul in al treilea cer; o dimensiune necunoscuta si inaccesibila pentru trupurile din carne si sange.

  • Trebuie doar sa-ti iei gatul.

   ichhh... tu ai zis asta???

   Dumnezeu si toti ingerii si fiintele divine sunt extraterestri

   De acord!

 • Oricum exista viata in spatiul extraterestru ! Oamenii, cand se gandesc la cuvantul extraterestru le merge mintea la fiinte de aspect urat si scarbos, asa cum le-a prezentat Hollywood in filme, si asta e si intentia ca sa-i induca pe oameni in eroare. Dar daca e analizat cuvantul extraterestru, acesta inseamna simplu: "in afara (extra) Pamantului (terra), deci ceea ce nu locuieste pe pamant. Din acest punct de vedere Dumnezeu si toti ingerii si fiintele divine sunt extraterestrii. Si doar se stie ca Universul este infinit si ca sistemul solar in care se afla Pamantul nu este singurul sistem din Galaxia Calea Lactee, si ca Galaxia Calea Lactee (ca asa o numim noi) este una de dimensiuni moderate comparata cu alte galaxii. Daca am reduce existenta vietii la doar Planeta Pamant asta ar fi un insult pentru cea mai puternica si omnipotenta existenta din Univers, Cel ce este Existenta, Creatorul. 

 •  - inca nu cred ca e plauzibila varianta asta - treaba cu meteoritii e  doar o ipoteza inaintata datorita dificultatii explicarii aparitiei vietii aici pe pamant. Se presupune ca undeva in trecut un meteorit a adus viata. E foarte greu de demonstrat

  -stiinta inca mai e in cautarea vietii extraterestre

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter