LIDER

Ioan 20:24-31

Toma, zis Geaman, unul din cei doisprezece, nu era cu ei cand a venit Isus.
Ceilalți ucenici i-au zis deci: "Am vazut pe Domnul!" Dar el le-a raspuns: "Daca nu voi vedea in mainile Lui semnul cuielor si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede."
După opt zile, ucenicii lui Isus erau iarasi in casa; si era si Toma impreuna cu ei. Pe cand erau usile incuiate, a venit Isus, a stat in mijloc si le-a zis: "Pace vouă!"
Apoi a zis lui Toma: "Adu-ti degetul incoace si uita-te la mainile Mele; si adu-ti mana si pune-o in coasta Mea; si nu fi necredincios, ci credincios."
Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!"

"Tomo", i-a zis Isus, "pentru ca M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, si au crezut."
Isus a mai făcut înaintea ucenicilor Săi multe alte semne care nu sunt scrise in cartea aceasta.
Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi sa credeți ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; si, crezând, sa aveți viața in Numele Lui.

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • nu cred ca am comentat vreodata ceva nejustificat, si asta nu doar de a ma lua de acest om , pentru mine e ca oricare, nu ma intereseaza persoana ce actiunea fiecaruia,

  stiu ca nu ai pe acest site pe cineva mai de valoare decat el, si e nevoie sa nu-l pierzi, si astfel sa simti nevoia sa-l aperi , chiar daca greseste, -- dar cel putin administratorii ar trebui educati sa stie ce se posteaza pe forum - respectiv teme de dezbatere, ce se posteaza pe blog - respectiv meditatii personale, ce se posteaza in sectiunea videoclipuri,  --daca administratorii nu stiu, ce se poate astepta de la ceilalti useri

  in acest mod forumul ramane tot plictisitor, fara sa fie ce sa se dezbata, daca doreste cineva sa vada mesajul unui om se duce la videoclipuri, si nu pe forum la dezbateri ,

  in rest numai bine !

  • LIDER

   Tovarășe sandu  eu nu trebuie să fiu  apărat de nimeni, prezența mea aici este strict din voința mea , nu trebuie să fiu periat, apărat, pentru a activa pe C3D , prezența mea în administrație se datorează unui cumul de factori care au prea puțin a face cu Ioan ,am fost înzestrat cu o capacitate de autoapărare în surplus, așa că am de dat și la alții . Pe de altă parte sunt copleșit de afirmația cu referire la mine și anume: stiu ca nu ai pe acest site pe cineva mai de valoare decat el” , ar trebui să se umfle penele pe mine la așa constatare, auzi nu există în administrație cineva mai bun decât mine (evident în afară de Ioan , care mă are),  Oare cum apreciază toți ceilalți administratori așa frază ? Sunt acolo oameni mai vechi ca mine și mai buni în adevăratul sens ca mine ... dar sunt catalogați ca inferiori mie .... Ufff. Interesant că printre ceilalți administratori (pe care Ioan îi are) ești și dumneata, am să socot asta ca o modestie  de te posta ca inferior mie, nefiind nici unul mai de valoare în afara ființei mele.

   Cât despre comentariile dumneavoastră, sunt sigur că aveți justificări pentru fiecare în parte, justificarea propriilor acțiuni e o artă dobândită în ani de experiență într-un regim propice justificărilor. Sunt trist că găsiți forumul tot plictisitor, adică așa a fost mereu plictisitor iar mulțimea anilor dumneavoastră de administrație au reușit cu multă trudă (presupun) să aducă o plictiseală veșnică și de neschimbat pe forumul C3D.

   Discuţiile lui sandu
   Discuţiile lui sandu | NIHIL SINE DEO ! Din El prin El și pentru El sunt toate lucrurile!
 • LIDER

  Sunt două lucruri care se vorbesc despre Toma pe nedrept sau nejustificat. Unul, că a fost necredincios. Și altul, că a lipsit de la constrângerea celorlalți ucenici, atunci când li s-a arătat Isus prima dată. La prima idee, așa cum bine a spus și autorul clipului, Toma nu a fost cu nimic mai necredincios decât ceilalți ucenici. Nici ceilalți nu au crezut nimic, când femeile le-au adus vestea învierii. Nici măcar atunci când l-au văzut între ei, nu au crezut. Că doar de aceea le-a cerut Isus mâncare, ca să vadă că nu este duh. La a doua idee, sunt speculații și acuzații nefondate, faptul că el a fost mai puțin serios legat de constrângerile lor. Biblia nu spune nimic despre motivul lipsei lui de la adunare. Poate chiar a avut motive întemeiate. Poate a fost bolnav. Sau alte motive de acest gen.

  Pe de altă parte, Biblia ne spune despre Toma că îl iubea enorm de mult pe Isus. Atât de mult, încât la un moment dat, când ucenicii îl trăgeau pe Isus înapoi să nu se ducă la Ierusalim, ca să nu moară, el, văzându-i hotărârea, i-a îndemnat să îl însoțească la moarte. Apoi, Biblia mai spune că atunci când Isus le-a spus despre despărțirea lui de ei, Toma a insistat să cunoască calea spre locul revederii cu Isus. Ideea ce leagă ambele relatări este că Toma nu putea accepta să fie despărțit de Isus. Din acest punct de vedere, Toma este un exemplu.

 • deci, inteleg ca sectiunea cu videoclipuri se muta pe forum , - poate e o metoda de a reanima forumul

  totusi nu trebuie uitat ca rostul forumului este pentru a se aduce teme de discutie, si ma intreb , ce ar fi de discutat despre continutul acestui clip ?

  ar fi util sa se discute despre Apostolul Toma , dar nu dandu-ne cu parerea despre mesajul unui om pe aceasta tema , asa ca practic clipul ar trebui mutat la sectiunea adecvata

  si redeschis altul, daca nu este suficient : http://crestin3d.com/group/discutiicontroversate/forum/topics/apost... ,

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter