LIDER

Rătăciți printre cuvinte ....

Ioan ne spune că la început a fost Cuvântul și Cuvântul era Dumnezeu. Cuvântul este doar unul dintre numele pe care Isus Hristos l-a primit. Cuvântul, cuvintele sunt esențiale:
- prin auzirea Cuvântului primim mântuirea.pierduti-printre-cuvinte.jpg?width=240
- prin cuvânt a fost creată lumea și tot prin El stă în picioare.
- cu ajutorul cuvintelor comunicăm, predicăm, ne întărim reciproc iar mult din viața noastră are a face cu cuvintele sau cu vorbirea.
Deoarece Cuvântul a fost de la început diavolul încă de atunci a pornit o luptă împotriva Lui. El știe un mare adevăr: Cuvântul are putere și rostit cu credință poate muta munții, iar credința vine prin raportarea la Adevăr. Metoda satanei este în a goli cuvintele de adevăr și astfel ele să rămână doar vorbe fără putere. Cuvintele rostite de el în Eden lui Adam au început cu „Oare a spus Dumnezeu cu adevărat?” A pune sub îndoială Adevărul nu a făcut altceva decât să lase adevărurile pe care prima familie le trăia, să devină goale.
Astazi avem multe cuvinte goale, și din păcate multe din cuvintele religioase sunt goale. Vorbim de mântuire fără a înțelege de ce anume și cum ne mântuiește Isus, ne certăm dacă am fost, suntem, sau vom fi mântuiți… dacă avem mântuirea, dacă o putem pierde sau dacă am avut-o vreodată… uitând de cele mai multe ori să trăim în ea și prin ea, pentru a o obține pe deplin ca premiu la finalul călătoriei noastre.
Vorbim de prieteni și nu știm despre ei decât ceea ce ne spune facebook-ul (care nu ar avea ce să ne spună dacă am fi mereu lângă acei pe care îi numim prieteni).
Vorbim despre credință și de cele mai multe ori nu avem nici o unitate de a o măsura (poate doar pe cea a fratelui în comparație cu a noastră care e întotdeauna bună și din abundență).
Cu toate acestea există și o veste bună: cuvintele, faptele și vorbele noastre sunt supuse și comparate mereu și mereu cu aceeași matriță CUVÂNTUL VIU adică ISUS HRISTOS. În felul acesta credința este strâns legată de fapte, iar faptele sunt doar prin credință. Iar credința este o încredere neclintită în lucrurile care nu se văd, dar despre care știm aproape totul, pentru că Adevărul Însuși ne-a vorbit despre ele și pe care așteptăm să le vedem și să ne bucurăm într-o zi cu toții.
Ca să nu rătăcim printre cuvinte goale Isus ne-a luminat calea învățându-ne că toate lucrurile trebuie spuse și făcute în dragoste și cu o atitudine smerită astfel că orice cuvânt gol, rostit din sărăcia smereniei noastre să fie umplut cu Duh Sfânt și să devină Rhema plin de viață.

Trebuie să fii membru al Crestin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Crestin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter