De ce am decshis acest subiect ? 

- aseara studiind din biblie  mi-am dat seama ca este un subiect vast si care ar merita dezbatut  - ar fi bine sa existe o evidenta cu ceea ce cere Dumnezu de la noi ; 

   o dorinta 

-as dori sa nu ne limitam doar la cele zece porunci si la cele doua mari porunci ale iubirii ci la l absolut orice porunca cat de mica l am observat ca in general crestinii indiferent de confesiune lasa un pic in umbra poruncile , sfaturile  sau recomandarile ( altele decat  cele zece porunci si poruna iubirii de Dumnezeu si de aproape ) ma refer ca nu se accentueaza suficient 

Va multumesc ; 

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • " Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viaţa veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului; căci Tatăl, adică însuşi Dumnezeu, pe El L-a însemnat cu pecetea Lui." (Ioan 6:27)
 • 1Petru 5:8-9 Fiţi treji și vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită. Împotriviţi-vă lui tari în credinţă, știind că și fraţii voștri în lume trec prin aceleași suferinţe ca voi" (versiunea D.Cornilescu)
  "Să aveți vigilența unor oameni disciplinați; pentru că diavolul care vă este dușman, umblă în jurul vostru răcnind ca un leu și urmărește (permanent) să înghită pe cineva. Prin credință, opuneți-vă lui cu fermitate, știind că frații voștri din toată lumea trec prin aceleași situații dificile" versiunea actualizata 2018)
  "Fiţi treji! Vegheaţi! Duşmanul vostru, diavolul (Gr.: diabolos, care înseamnă bârfitor, defăimător, calomniator) , dă târcoale ca un leu care rage, căutând pe cineva să înghită. Împotriviţi-vă lui fermi în credinţă, ştiind că fraţii voştri din toată lumea trec prin aceleaşi suferinţe! (versiunea NTLR)
  "Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă ca un leu răcnind, căutând pe cine să înghită ;stați-i împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe le îndură și frații voștri (Exact: frățimea voastră; comunitatea fraților voștri (răspândiți în lume). Creștinii sunt văzuți ca o confrerie ai cărei membri, deși împrăștiați geografic, rămân unitari în același corp (Biserica universală)) ,care sunt în lume" (versiunea ortodoxa Anania)
 • "să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite și curăţite de un cuget rău și cu trupul spălat cu o apă curată." (versiunea D.Cornilescu)
  "să ne apropiem cu o inimă sinceră, plină de credință, având conștiința curățată de lucrurile rele și fiind spălați fizic cu o apă curată." (versiunea actualizata 2018)
  "Să ne apropiem deci cu inimi sincere, în credinţă deplină, cu inimi stropite şi curăţite de conştiinţa relelor, cu trupul spălat cu apă curată." (versiunea interconfesionala)
  • sa gandim cu propriul creier, sa facem analize logice ( varianta nemetaforica )
 • eu cred ca in biblie avem tot ceea ce trebuie sa stim ca sa fim mantuiti prin harul Domnului ISUS dar problema este ca in vremea care traim nio e o mare ratacire cu privire la intelesul bubliei......o parte predica evanghelia carturarilor a fariseilor si a invatatorilor legii si merg pe extrema *duhovniceasca*zic ei si altii merg pe extrema *lumeasca*..foarte putini sunt cei care stiu sa predice o evanghelie echilibrat asa cum a predicat-o Domnul ISUS si dupa el si restul apostolilor....cele 2 mari porunci se pot implini dor daca avem o evanghelie echilibrata dupa care ne ghidam pasii spre cer..cel putin eu asta inteleg cand citesc biblia

 • FAPTELE APOSTOLILOR 2

  38. "Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.

  39. Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru."

 • A d m i n

  Un verset care este "actual" si in secolul nostru, pe care il putem numi ca o Porunca, Recomandare chiar si un Sfat oferit  fiecaruia dintre noi este:

  Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare (Fapt.3:19)

 • LIDER

  Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei ... (Evrei 10:25).

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter