Fiul unui pastor evanghelic, Vern L. Bengston, în vârstă de 72 de ani, profesor al Universității de Sud din California, a investigat 350 de familii din anul 1969 până în anul 2008, pe care le-a urmărit pentru a determina în ce măsură se transmite religia din generație în generație.

Concluziile lui după acest studiu sunt incluse în cartea lui “Families and Faith: How Religion Is Passed Down Across Generations”, scrisă împreună cu doi colegi, profesorul Bengtson, susține că este bine că familiile să transmită credințele religioase copiilor lor.Mai interesant este că prezintă concluzia lui despre de ce uni oameni își păstrează credința în timp ce alții o părăsesc la o vârstă adultă.

Printre concluziile lui Bengtson este evidențiat un șablon. Menținerea convingerilor religioase de la părinți la copii, nu a scăzut prea mult în 35 de ani. Indicele de loialitate unei denominațiuni este scăzut dar fără îndoială generațiile mai tinere tind să mențină credința, literatură biblică și importantă asistenței biblice.

Prin studiul lui acest profesor confirmă științific vorbind unele idei destul de bine cunoscute. De exemplu părinții sunt modelul de religiozitate: dacă vorbești despre biserică dar nu mergi, copii percep ipocrizia. Căsătoriile mixte dealtfel nu ajută. Dacă nu te căsătorești cu cineva de aceeași religie, cu greu copii tăi vor împărtăși aceeași religie.

Concluzia principală a profesorului e că rădăcinile familiei sunt foarte importante. Conexiunea emoțională e direct relaționată cu transmiterea ideilor religioase.

În general un părinte care spunea că este credincios, fiind poate chiar unul din stâlpii biserici, dacă nu demonstrează acasă credința sa, e aproape sigur ca să nu își vadă copiii urmându-i credința. Profesorul Bengtson a descoperit deasemenea că bunicii au o mare influență în dezvoltarea religioasă a nepoților și că pot umple golurile lăsate de părinți.Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Părinții sunt responsabili să transmită credința copiilor lor - Stiri Crestine.ro 

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • DA,fr.Andrei ,eu cer mereu  cu lacrimi amare ,de ani de zile de la Dumnezeu indurarerea Sa ,pentru copii mei ,dar este o vreme si am credinta ca bunul Dumnezeu va lucra si la inima lor .Este o durere mare ,un foc in inima parintilor care se roaga pentru viata copiilor , ca sa-i vada salvati de la focul perzari .Dumnezeu sa se indure ,sai atraga la El si sai modeleze inima .Noi trebuie sa stam in staruinta in rugaciune si post ,plini de credinta ,nadejde ca ne vom putea bucura inpreuna cu ei in inparatia lui  Dumnezeu .

 • Din investigati care sa spus mai sus ;,in parte au dreptate dar eu pot sä vä spun din expierente in propia familie.Am venit la Domnul Isus cind copii erau mici.Am crezut cä pot face din ei  ,cu ajutorul lui Dumnezeu ..copii credinciosi ,Am luptat de una singuräm ,findcä sotul incä era in lume .Au väzut si ei incercärile si binecuvintärile ,ne rugam inpreunä,ii invätam din Cuvint,träind Cuvintul  ,mä ascultau si erau supusi .Eram fericitä cä erau un exzemplu in scoalä ,pe stradä si in Bisericä.Ei erau mingierea si bucuria mea findcä crucea imi era  foarte grea.

  Dar ,cind credeam cä am fäcut ceva..cä an reusit ,cä au inteles inportanta Cuvintului si cum trebuie träit in Pocäintä .Cu o mare desamägire ma lovit.vrämasul si mam väzut cu "Corabia sfärämatä",cind ajungeau copii  la virsta de adolescentä 14-15ani rind pe rind se depärtau,pe ascuns pinä aveau curajul sä spunä "Noi avem viata noasträ!" si au indrägit lumea .Doamne Isuse !ai milä ,am strigat si strig mereu ..mä intreb ,unde am gresit?

  Da ,este un räspus..;Mintuirea ,credinta ,si dragostea de Dumnezeu numai Dumnezeu o pune in inima omului si NU NOI .

  Poate cä a ingäduit Domnul Isus ,ca sä nu mä mindresc ,sä nu mä laud cä am reusit , findcä eu ziceam ;cum intr-o Familie pocäitä sä facä copilu ce vrea ?sä se inbrace cum vrea?doar eu il hränesc ,eu il inbrac ..dar am primit odatä un räspun.."Hai ,hai ,tu vorbesti asa findcä copii sint mici dar cind vor fi mari ,vom vedea?"Asa-i pärinti nu pot salva copii de la perzare,atractia lumi este prea puternicä pentru ei.Numai Domnul Dumnezeu poate salva.EL are timpul potrivit cind ii va cerceta si ii va chiema ,chiar dacä vor trece prin suferinte.Dumnezeu ascultä rugäciunea pärintelor ce se roagä pentru copii si nädejdea aceasta o am in inima mea.

  Adevärat, cind in Familie este numai unul din pärinti credincios ,lupta este mare,atunci vräsmasul are portitä si vine cu necredintasi indoiala.Dumnezeu sä aibä milä si sä-i atragä la EL ;"NUMAI CEI -I CARE II ATRAGE TATÄL VOR VENI LA DOMNUL ISUS SÄ AIBÄ MINTUIRE.

 • A d m i n

  Amin  Dumnezeu ne-a daruit copii ca pe un dar din partea lui , iar noi odata ce am primit un dar asa de minunat  avem datoria sa il pretuim  acel dar de la Dumnezeu  .8336766659?profile=original

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter