Îngăduinţa creştină

Am văzut pe site creştini adventişti şi nu îi judec pt că ţin sabatul sâmbăta, pt că a 7 zi calendaristic e sâmbăta; dar pt toţi cei care fac deosebire între zile ar trebui să ştie că mai important decât a ţine exact o zi e să nu judece pe cei care nu o ţine fiindcă dacă judecă vor fi judecaţi de Dumnezeu şi nu vor scăpa cu toate că au ţinut sabatul nu vor scăpa de osândă. Şi pt a nu judeca le dau câteva citate şi să vedemdacă mai au putere apoi să judece pe cei care nu ţin o zi sau mămâncă carne de porc?

Romani cap 14:2  Unul crede că poate să mănânce de toate; pe când altul, care este slab, nu mănâncă decât verdeţuri.
3  Cine mănâncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănâncă; şi cine nu mănâncă, să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.
4  Cine eşti tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuş, va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească ca să stea.
5  Unul socoteşte o zi mai pe sus decât alta; pentru altul, toate zilele Sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui.
6  Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulţumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă; şi aduce şi el mulţumiri lui Dumnezeu.
7  În adevăr, nici unul din noi nu trăieşte pentru sine, şi nici unul din noi nu moare pentru sine.
8  Căci dacă trăim, pentru Domnul trăim; şi dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, fie că trăim, fie că murim, noi Suntem ai Domnului.
9  Căci Hristos pentru aceasta a murit şi a înviat ca să aibă stăpânire şi peste cei morţi şi peste cei vii.
10  Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău? Sau pentru ce dispreţuieşti tu pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos.

Romani 14:13  Să nu ne mai judecăm, deci, unii pe alţii. Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic, care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire.

14  Eu ştiu şi Sunt încredinţat în Domnul Isus, că nimic nu este necurat în sine, şi că un lucru nu este necurat decât pentru cel ce crede că este necurat.
15  Dar dacă faci ca fratele tău să se mîhnească din pricina unei mâncări, nu mai umbli în dragoste! Nu nimici, prin mâncarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos!

20  Să nu nimiceşti, pentru o mâncare, lucrul lui Dumnezeu. Drept vorbind, toate lucrurile Sunt curate. Totuş, a mânca din ele, când faptul acesta ajunge pentru altul un prilej de cădere, este rău.
21  Bine este să nu mănânci carne, să nu bei vin şi să te fereşti de orice lucru, care poate fi pentru fratele tău un prilej de cădere, de păcătuire sau de slăbire.
22  Încredinţarea pe care o ai, păstreaz-o pentru tine, înaintea lui Dumnezeu. Ferice de cel ce nu se osîndeşte singur în ce găseşte bine.
23  Dar cine se îndoieşte şi mănâncă, este osîndit, pentru că nu mănâncă din încredinţare. Tot ce nu vine din încredinţare, e păcat.

Efeseni cap 2

14  Căci El este pacea noastră, care din doi a făcut unul, şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea,
15  şi, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmăşia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuşi un singur om nou, făcând astfel pace;
16  şi a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmăşia.

Galateni 5:4  Voi, care voiţi să fiţi socotiţi neprihăniţi prin Lege, v-aţi despărţit de Hristos; aţi căzut din har.

Galateni 5:10  Eu, cu privire la voi, am, în Domnul, încrederea că nu gândiţi altfel. Dar cel ce vă tulbură, va purta osînda, oricine ar fi el.

Galateni 4 :

9  Dar acum, după ce aţi cunoscut pe Dumnezeu sau mai bine zis, după ce aţi fost cunoscuţi de Dumnezeu, cum vă mai întoarceţi iarăşi la acele învăţături începătoare, slabe şi sărăcăcioase, cărora vreţi să vă supuneţi din nou?
10  Voi păziţi zile, luni, vremuri şi ani.
11  Mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi.

Galateni 3:13  Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi, fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atîrnat pe lemn”

23  Înainte de venirea credinţei, noi eram sub paza Legii, închişi pentru credinţa care trebuia să fie descoperită.
24  Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţă.
25  După ce a venit credinţa, nu mai Suntem sub îndrumătorul acesta.

 

27  Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos, v-aţi îmbrăcat cu Hristos.
28  Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi Sunteţi una în Hristos Isus.
29  Şi dacă Sunteţi ai lui Hristos, Sunteţi „sămânţa” lui Avraam, moştenitori prin făgăduinţă.

 

Trebuie să fii membru al Crestin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Crestin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • Da au existat grupuri minoritare de creştini care s-au bazat numai pe Biblie dar Biserica catolica prin Papa a luptat împotriva lor, doreau să îi extermine dar slavă Domnului că nu au reuşit  ( fiindcă nu au acceptat icoanele şi toate canoanele biserici catolice)

 • "Nu am scos din context am dat versetele întregi.  Cât priveşte limbajul tău e de cartier nu de pocăit, dar nu mă mir pt că aşa sunt cei ce nu sunt smeriţi şi caută o formă de smerenie prin alimente, şi zile fixe. "

      Prietene, am citit si recitit comentariile celui, sau celor pe care ii critici. Nu am vazut nicaieri un limbaj de cartier.

  Iar nu stiu cine iti da dreptul sa il judeci si sa spui ca nu e pocait, ca tocmai ai scris cu manutele tale cateva versete din Romani 14 in care se spune sa nu judeci: Romani 14:13  Să nu ne mai judecăm, deci, unii pe alţii. Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic, care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire.

      Tu spune ce ai de spus, si lasa-l si pe el sa-si spuna punctul de vedere chiar de e diferit de al tau. Ca noi vedem si luam de la voi, ce ni se pare bun.

  • Toate lucrurile bune vin de la Dumnezeu nu de la oamenii dacă e ceva bun la mine nu îmi aparţine mie slava e a Domnului nu a mea

   • astea-s vorbe, prietene. Lasa fapta sa se exprime.

    • La sfârsit va fi testul cu focul tare mă voi bucura pt că eu ştiu ce am făcut şi cum am făcut ( Dacă am făcut ceva fără dragoste se va arde dar ce am făcut cu dragoste şi fără intenţi rele va rămâne. Şi tot aşa vă îndemn să faceţi )

     • Fratilor sa ne ajute Dumnezeu sa fim toti biruitori si

      • amin acesta e ce doreşte Dumnezeu de la noi nu să ne dăm mari cu credinţa noastră

   •     Nu te uita tu la ce eticheta are curcubeul. Important e ce scrie. Ca daca e adventist nu inseamna automat ca scrie gresit. Ca atunci s-ar putea ca si reciproca sa fie valabila.

        Eu nu l-am vazut sa te judece, sincer. Mi se pare destul de la subiect.

     

       In fine ... eu trec mai departe.

    • Teo ai citit chiar primul rând am scris "Am văzut pe site creştini adventişti şi nu îi judec pt că ţin sabatul sâmbăta, pt că a 7 zi calendaristic e sâmbăta. "  Nu am nimi c cu cultul Adventist dar sunt împotriva celor ce judecă pe fraţii spunând: " doar noi vom fi mântuiţi pt că...." şi acest pt că e la uni pt că ei sunt Martori, alţi pt că ţin o zi de sabat, alţii pt că ei sunt de 200 ortodoxi " cultul creştin ortodox apare după marea schismă din anul 1054 mai exact un scurt istoric pt cei ce se pretind de 2000 ani "Biserica Ortodoxă Română a luat ființă în anul 1872 prin desprinderea Mitropoliei Ungrovlahiei și Mitropoliei Moldovei de sub ascultarea canonică a Patriarhiei de Constantinopol și ridicarea mitropolitului Ungrovlahiei, totodată arhiepiscop de București, în rangul de mitropolit-primat al României. Titlul de mitropolit-primat fusese acordat pentru prima dată de autoritățile laice mitropolitului Nifon Rusailă pe 11 ianuarie 1865. Până la constituirea Sfântului Sinod românesc în anul 1872 bisericile ortodoxe din Țările Române au făcut parte integrantă din Patriarhia de Constantinopol iar ierarhii ortodocși din Țările Române se găseau sub ascultarea canonică a patriarhului de Constantinopol, care s-a opus inițial desprinderii celor două mitropolii și fărâmițării Bisericii Ortodoxe (precedentul fusese creat în anul 1448, când un Sinodul de la Moscova și-a proclamat “autocefalia” față de Constantinopol, dând astfel naștere Bisericii Ortodoxe Ruse)  Biserica Ortodoxă Română are anul 1872  şi Biserica ortodoxă anul 1448. Atunci e justificată pretenţia celor ce ne judecă că noi am apărul de câteva sute de ani?   comparând cu Cultul Creştin Baptist vedem că sunt total greşite criticiile lor.

     Prima biserica baptista s-a format in anul 1606 la Amsterdam (Olanda), dintr-un grup de imigranti englezi separatisti condusi de John Smyth. Ulterior, Thomas Helwis, colegul lui John Smyth, s-a intors in Anglia si a infiintat prima biserica baptista la Londra in anul 1611.

     Miscarea baptista datoreaza o buna parte din mostenirea ei de credinta miscarilor anabaptiste care au avut loc in Europa in secolele XVI-XVIII.


  •  Nu am judecat dacă e el pocăit sau nu am scris" Cât priveşte limbajul tău e de cartier nu de pocăit" 


   Şi de ce adventişti cei care ne judecă precum vă mai sus că cel ce se nu îşi spune numele ci a ales un nume simbolic " curcubeu", el judecă fără să mă cunoască deloc. Da limbajul nu mi se pare un limbaj de pocăit.  Fiecare e liber să gândească ce doreşte am impus eu cuiva să gândească ce gândescd eu? am dat citate din biblie şi am lăsat să aleagă fiecare nu văd de ce se supără şi nu văd legătura cu duhurile şi nici despre carnea rămasă de la jertfe nu se referă cap romani 14 căutaţi în corinteni vă acolo da e alt context nu am dat citate de acolo şi ref la citire mai citiţi capitolul romani 14 tot şi recomandărea să urmăriţi trimiteriile şi trimiterile la trimiteri aşa se studiază  Biblia nu se citeşte ca un roman ci înainte te rog ca Duhul Sfânt să îţi facă cunoscut mesajul Domnului şi o faci cerând în Numele Domnului Isus Hristos

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter