LIDER

Moneda de 10 cenți

8337621282?profile=originalLuni a nins abundent în Suceava, vântul bătea tare iar eu trebuia să ajung la muncă. De ani de zile circul cu transportul în comun și îmi plătesc biletul în autobuz , abonamentul mă limitează prea mult (nu poate fi folosit pe maxi-taxi) , iar de cele mai multe ori timpul e mai important decât câțiva bănuți diferență. Cu 2 lei circuli oriunde in oraș. În portmoneul meu banii cash nu scad niciodată sub 2 lei, prețul unei călătorii (asta pentru orice eventualitate), dar orice regulă are și excepții, duminică am cheltuit tot măruntul din buzunar așa că Luni a fost nevoie să „sparg” pușculița copilului pentru 2 lei de autobuz. Soția mea a numărat repede 2 monede de 50 bani și 10 de 10 bani iar cu pumnul plin de mărunțiș am pornit spre stația de plecare. Mă și gândeam la privirea acră pe care încasatoarea o va face când îi voi întinde atâta mărunțiș (doar vorba aia tot pățitul e priceput). dacă ai bani mari ești amenințat că ai să vezi tu ce pățești când vine controlul și nu ai bilet pentru că taxatoare nu are rest la hârtii mari, dacă sunt mărunți ai parte de priviri acre că ce ele sunt obligate să care mărunțiș prin autobuz din cauza ta ? de răspuns la Mulțumesc-ul pe care îl dai când ai luat biletul nici nu se pune în discuție (excepție făcând doar 2 taxatoare și un controlor nou angajat care încă nu a fost educat de sistem).

Așa că înarmat cu răbdarea de a primi privirea acră întind măruntul spunând : „Astăzi am mărunt din păcate ...” îmi trântește biletul în mână și pleacă fără să spună nimic , dar nu pentru multă vreme se întoarce arătându-mi o monedă de 10 cenți foarte ofensată spunând „ Ce-mi dați aicea domnu ? , mă uit și constat că prin pușculița lui Matei se strecurase o monedă infractoare iar eu în necunoștință am livrat-o pe post de plată la bilet ... Hmmm ce pot spune ? Zic și eu : Îmi pare rău e singura care o am, vă dau biletul înapoi și cobor .... Îmi smulge biletul din mână, îmi trântește măruntul în palmă .... și cobor .... e târziu să merg din nou acasă , să găsesc un bancomat durează și mai mult așa că pornesc pe jos spre muncă că doar 3 stații până la urmă nu sunt așa mult ? E frig, bate vântul , alunec pe zăpadă dar ajung cu doar 15 minute întârziere :-) , nu am nici un client care să mă aștepte în fața magazinului :-) ,asta e bine ca să nu trebuiască să povestesc cât rău ne fac americanii și banii lor. O banală monedă de 10 cenți poate înfuria un taxator în așa măsură că ar trimite și un bătrân paralizat să se deplaseze pe jos prin ger ! și de vină sunt doar Americanii ! Ce caută banii lor la noi în țară? și de ce arată așa asemănător ca valoroasa noastră monedă de 10 bani ? Greu răspuns .... dar sunt sigur că nu la întâmplare fac asta .... au ei un scop ...

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • Am citit aceasta postare si .. chiar nu imi venea sa cred ca aceea taxatoare a avut asa inima mica incat pentru 10 bani sa iti ia biletul inapoi. Trist.. cat de insensibili, cat de rai sunt unii oameni. 

    Poate eu ma targuiam cu doamna sa imi de-a biletul cu promisiunea ca ii dau datoria in ziua urmatoare sau cine stie :))) sau poate i-as fi spus ceva care sa o faca sa se vada cat e de "mica". 

    Ma bucur ca eu am avut experienta in care daca nu am avut maruntis sa mi se spuna "lasa-ti ca doar acestia nu sunt bani". Deci, sunt oameni si oameni. 

  • A d m i n

    Ce iti este si cu monezile astea, o moneda staina si cu valoare mica care te poate  incurca la socoteli dar si fara de ea nu poti cumpara tot ce iti doresti si esti nevoit ca un produs cumparat sa il innapoiezi din cauza lipsei ei.

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter