Înțelegem cel mai bine dragostea lui Dumnezeu arătată prin trimiterea Fiului Său să moară pentru noi, atunci când recunoaștem mânia Lui față de păcat. Păcatul este încălcarea legii, iar atunci când facem acest lucru, atragem asupra noastră mânia lui Dumnezeu. Putem recunoaște mânia Lui în ceea ce numim ”lucrările lui Dumnezeu”, însă mânia Lui poate fi simțită de toți cei care Îl resping pe Mântuitorul. Doar atunci când Îl accepți pe Domnul Isus, care a venit să mântuiască poporul de păcatele lui, vei cunoaște faptul că mânia lui Dumnezeu s-a potolit. Poți alege și să ignori mânia Lui, însă vei ajunge înaintea lui Dumnezeu în ziua judecății. Norii negrii ai judecății se îndepărtează pentru totdeauna atunci când sufletele cheamă numele Domnului pentru iertarea păcatelor, sunt curățite de păcat și se îmbracă cu neprihănirea lui Dumnezeu.

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • un text din categoria acelora in care Domnul a vrut sa transmita un mesaj , dar pe care oamenii il interpreteaza cum doresc , eliminand scopul real in favoarea unor idei care se vad in text

  - accentul nu trebuie pus pe efect , ce pe cauza

  - dar cum efectul e preferat in acest caz " Te laud, Doamne, caci ai fost suparat pe mine, dar mania Ta s-a potolit, si m-ai mangaiat ! " Iata, Dumnezeu este izbavirea mea, voi fi plin de incredere si nu ma voi teme de nimic; caci Domnul Dumnezeu este taria mea si pricina laudelor mele, si El m-a mantuit." (Isaia 12:1-2) , nu e de mirare ca se neglijeaza ce a cauzat afirmatia , fiecare avand experienta de a simti pe pielea lui "mania Domnului", iar cand aceasta manie se potoleste in urma caintei personale, si inceperea de a face ce este placut Domnului, simti cum Domnul te mangaie , si parca ai rosti acelasi imn de lauda adresat Domnului

  - dar , cum e important a nu neglija scopul cu care a fost scris textul , trebuie tinut cont si de capitolul 11 din Isaia , ce se relateaza acolo va duce la efectul relatat in cap.12

  - deci, privind corect , trebuie stiut despre ce zi e vorba  in " In ziua aceea vei zice: " , deci , oare s-a ajuns la acea zi , sau , cand se va ajunge la acea zi , in care cineva va exclama ce scrie in Isaia 12 ?

  - raspunsul poate fi controversat si poate diviza societatea crestina

  de exemplu : unii pot considera ca s-a implinit Isaia 11 , prin Intruparea lui Isus, Fiul lui Dumnezeu , altii ca ar fi vorba despre ce v-a fi la final, iar altii ca in Isaia 11 se vorbeste de doua sau chiar trei zile diferite ca sa se implineasca tot ce a fost prevestit ,

  - cert este ca toti care suntem neevrei , ne bucuram ca a fost prevestit : "Apoi o Odrasla va iesi din tulpina lui Isai, si un Vlastar va da din radacinile lui. Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de intelepciune si de pricepere, duh de sfat si de tarie, duh de cunostinta si de frica de Domnul. Placerea Lui va fi frica de Domnul; nu va judeca dupa infatisare, nici nu va hotari dupa cele auzite, ci va judeca pe cei saraci cu dreptate si va hotari cu nepartinire asupra nenorocitilor tarii; va lovi pamantul cu toiagul cuvantului Lui, si cu suflarea buzelor Lui va omori pe cel rau. Neprihanirea va fi braul coapselor Sale, si credinciosia, braul mijlocului Sau. " (Isaia 11:1-5) ,apoi ne bucuram de prevestirea :" In ziua aceea, Vlastarul lui Isai va fi ca un steag pentru popoare; neamurile se vor intoarce la El, si slava va fi locuinta Lui." (Isaia 11:10) "El va inalta un steag pentru neamuri, "( Isaia 11:12a), suficient motiv de bucurie pentru neevrei ,ca Domnul ne-a oferit sansa mantuirii si noua neevreilor , nu doar pentru natiunea lui Israel cum a fost prin Vechiul Testament , ce a scris UN NOU TESTAMENT in care suntem si noi inclusi,  ca sa se rosteasca :

  "Te laud, Doamne, caci ai fost suparat pe mine, dar mania Ta s-a potolit, si m-ai mangaiat! 

  Iata, Dumnezeu este izbavirea mea, voi fi plin de incredere si nu ma voi teme de nimic; caci Domnul Dumnezeu este taria mea si pricina laudelor mele, si El m-a mantuit." 

  Veti scoate apa cu bucurie din izvoarele mantuirii si veti zice in ziua aceea: "Laudati pe Domnul, chemati Numele Lui, vestiti lucrarile Lui printre popoare, pomeniti marimea Numelui Lui! "

  - si ca urmare a acestei bucurii, sa ne indemnam unii pe altii cum scrie :

  "Cantati Domnului, caci a facut lucruri stralucite: sa fie cunoscute in tot pamantul ! "

 • LIDER

  Mască, Isaia 12 e un text luminos, nu întunecat, accentul cade pe mânia care s-a potolit , și pe mângâierea primită după iertare. Iubirea Lui Dumnezeu se împletește mereu cu dreptatea lui Dumnezeu, iar iubirea , doar iubirea poate potoli mânia și da mângâiere.

  Masca a spus :

  Deci sa inteleg din ce spui tu ca Dumnezeu plin de manie ( nervi) si.a trimis Fiul la moarte.. Dumnezeu care e dragosste... Ia gandestete..( daca ai copii) ,can ce ar trebuu sa faca astfel incat sa te determine sa.l omori cu mana ta ( nu asa simplu, sa.l si torturezi putin) . Ai face asta?! N.ai face, stiu! Si tu esti rea ( ca si mine) iar Dumnezeu e bun!
  Nu se potriveste explicatia ta! Sorry...
  ”... mânia Ta s-a potolit...” Isaia 12:1
  Înțelegem cel mai bine dragostea lui Dumnezeu arătată prin trimiterea Fiului Său să moară pentru noi, atunci când recunoaștem mânia Lui față de păcat…
 • Deci sa inteleg din ce spui tu ca Dumnezeu plin de manie ( nervi) si.a trimis Fiul la moarte.. Dumnezeu care e dragosste... Ia gandestete..( daca ai copii) ,can ce ar trebuu sa faca astfel incat sa te determine sa.l omori cu mana ta ( nu asa simplu, sa.l si torturezi putin) . Ai face asta?! N.ai face, stiu! Si tu esti rea ( ca si mine) iar Dumnezeu e bun!
  Nu se potriveste explicatia ta! Sorry...
 • LIDER

  pentru mine versetele astea au ceva unic, mi-au vorbit cu ani în urmă , au fost dintre primele texte din scriptură cu care m-am identificat și am zis: despre mine e vorba. Isaia 12 rămâne mereu actual !

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter