LIDER

Aș vrea să cunosc părerea altora despre simbolismul lobului urechii drepte și al degetului mare de la mâna și piciorul drept, părți ale corpului care apar în Legea lui Moise și în cartea Judecători.

În Lege aceste părți de corp erau unse cu sângele jertfei de ispășire și cu untdelemn (Ex 29:20, Lev 8:23-24, 14:14, 17), iar în perioada judecătorilor erau tăiate ca pedeapsă (Jud 1:6-7).

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • 23 Moise a înjunghiat berbecul, a luat din sângele lui şi a pus pe marginea urechii drepte a lui Aaron, pe degetul cel mare al mâinii drepte şi pe degetul cel mare de la piciorul lui cel drept.

  Urechea dreaptă a lui Aaron. Aplicarea sângelui pe ureche însemna consacrarea ei în slujba lui Dumnezeu. De unde rezultă că Aaron trebuia să asculte cu băgare de seamă la poruncile lui Dumnezeu şi trebuia să-şi astupe urechile faţă de cele rele. Învăţătura aceasta este folositoare atât pentru slujbaş, cât şi pentru membrul laic. Bine ar fi dacă s-ar ţine seamă de ea, pentru că ascultarea face mai mult decât jertfele şi păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor (1 Samuel 15,22).

  Degetul cel mare. Punerea sângelui pe degetul cel mare de la mâna dreaptă a lui Aaron însemna că de aici înainte fiecare faptă a lui trebuia să fie dreaptă. Mâna reprezintă lucrarea în viaţă, diferitele fapte externe, săvârşirea dreptăţii. Despre Hristos stă scris: Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule (Evrei 10,7). Mâncarea Mea, spunea El, este să fac voia Celui ce M-a trimis (Ioan 4,34).

  Degetul cel mare de la piciorul drept. Punerea sângelui pe degetul mare de la picior are aceeaşi semnificaţie. Ea înseamnă a umbla în lumină, a alerga pe căile lui Dumnezeu, stând alături de adevăr şi dreptate. Orice însuşire a fiinţei trebuie să fie consacrată lui Dumnezeu.

  De ce numai aceste parti ale corpului? Ele sunt parte a unui intreg, astfel ca intreg trupul era consacrat in serviciul divin sfant pentru Dumnezeu.

  24 A adus pe fiii lui Aaron, a pus sânge pe marginea urechii lor drepte, pe degetul cel mare al mâinii drepte şi pe degetul cel mare de la piciorul lor cel drept, iar sângele rămas l-a stropit pe altar de jur împrejur.

 • A d m i n

  In vechiul testament era o porunca data de preot celui ce era curatit de lepra dupa ce a fost primit inapoi in tabara. Nu am cunostiinta despre simbolismul acesta dar o sa cercetez. Dar mai important este ce reprezinta pentru noi acest simbolism,pentru noul testament . Pentru ca tot ce este in vechiul testament este pentru noi,pentru zilele noastre. Ce a fost atunci este numai o umbra a celor ce se intampla astazi. O sa cercetez ce inseamna aceste simboluri. Ceea ce imi vine acum in minte este ca a fost un imparat care a taiat degetul mare de la piciorul drept tuturor dupa care si lui i-a fost taiat degetul mare de la piciorul drept . Deci degetul mare reprezinta ceva,si de ce cel drept? Partea dreapta stiu ca este a Domnului,Domnul si ingerii Lui spune ca stau la dreapta noastra ... Voi reveni cu ce am cercetat

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter