Iuda Iscarioteanul

Evanghelistul Matei relateaza despre Iuda Iscarioteanul : :

- Matei 10:4 " ...si Iuda Iscarioteanul, cel care a vandut pe Isus."

- Matei 26:14-16 " Atunci unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, s-a dus la preotii cei mai de seama si le-a zis: "Ce vreti sa-mi dati, si-L voi da in mainile voastre?" Ei i-au cantarit treizeci de arginti. Din clipa aceea, Iuda cauta un prilej nimerit, ca sa dea pe Isus in mainile lor. "

- Matei 26:21-25 " Pe cand mancau, El a zis: "Adevarat va spun ca unul din voi Ma va vinde." 

Ei s-au intristat foarte mult si au inceput sa-I zica unul dupa altul: "Nu cumva sunt eu, Doamne?"

Drept raspuns, El le-a zis: "Cel ce a intins cu Mine mana in blid acela Ma va vinde. Negresit, Fiul omului Se duce dupa cum este scris despre El. Dar vai de omul acela prin care este vandut Fiul omului! Mai bine ar fi fost pentru el sa nu se fi nascut!" 

Iuda, vanzatorul, a luat cuvantul si I-a zis: "Nu cumva sunt eu, Invatatorule?" "Da", i-a raspuns Isus, "tu esti!"

- Matei 26:47-50 " Pe cand vorbea El inca, iata ca vine Iuda, unul din cei doisprezece, cu o gloata mare, cu sabii si cu ciomege, trimisi de preotii cei mai de seama si de batranii norodului. Vanzatorul le daduse semnul acesta: "Pe care-L voi saruta eu, Acela este; sa puneti mana pe El!" 

Indata, Iuda s-a apropiat de Isus si I-a zis: "Plecaciune, Invatatorule!" Si L-a sarutat.

Isus i-a zis: "Prietene, ce ai venit sa faci, fa!" Atunci oamenii aceia s-au apropiat, au pus mainile pe Isus si L-au prins.'

- Matei 27:3-10 "Atunci Iuda, vanzatorul, cand a vazut ca Isus a fost osandit la moarte, s-a cait, a dus inapoi cei treizeci de arginti, i-a dat preotilor celor mai de seama si batranilor si a zis: "Am pacatuit, caci am vandut sange nevinovat." "Ce ne pasa noua?", i-au raspuns ei. "Treaba ta." Iuda a aruncat argintii in Templu si s-a dus de s-a spanzurat. 

Preotii cei mai de seama au strans argintii si au zis: "Nu este ingaduit sa-i punem in vistieria Templului, fiindca sunt pret de sange." Si dupa ce s-au sfatuit, au cumparat cu banii aceia "Tarina olarului" ca loc pentru ingroparea strainilor. Iata de ce tarina aceea a fost numita pana in ziua de azi: "Tarina sangelui." Atunci s-a implinit ce fusese vestit prin prorocul Ieremia, care zice: "Au luat cei treizeci de arginti, pretul Celui pretuit, pe care L-au pretuit unii din fiii lui Israel;  si i-au dat pe "Tarina olarului", dupa cum imi poruncise Domnul." 

Evanghelistul Marcu relateaza :

- Marcu 3:19 "si Iuda Iscarioteanul, care L-a si vandut. "

- Marcu 14:10-11 " Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, s-a dus la preotii cei mai de seama ca sa le vanda pe Isus. Cand au auzit ei lucrul acesta, s-au bucurat si i-au fagaduit bani. Si Iuda cauta un prilej nimerit ca sa-L dea in mainile lor."

- Marcu 14:17-21 "Seara, Isus a venit cu cei doisprezece. 

Pe cand sedeau la masa si mancau, Isus a zis: "Adevarat va spun ca unul din voi, care mananca cu Mine, Ma va vinde."

Ei au inceput sa se intristeze si sa-I zica unul dupa altul: "Nu cumva sunt eu?"

"Este unul din cei doisprezece", le-a raspuns El, "si anume, cel ce intinde mana cu Mine in blid. Fiul omului, negresit, Se duce dupa cum este scris despre El. Dar vai de omul acela prin care este vandut Fiul omului! Mai bine ar fi fost pentru el sa nu se fi nascut." 

- Matei 14:42-45 "Sculati-va; haidem sa mergem; iata ca se apropie vanzatorul!" Si indata, pe cand vorbea El inca, a venit Iuda, unul din cei doisprezece, si impreuna cu el a venit o multime de oameni cu sabii si cu ciomege, trimisi de preotii cei mai de seama, de carturari si de batrani. 

Vanzatorul le daduse semnul acesta: "Pe care-L voi saruta, Acela este; sa-L prindeti si sa-L duceti sub paza." Cand a venit Iuda, s-a apropiat indata de Isus si I-a zis: "Invatatorule!" Si L-a sarutat mult. "

Evanghelistul Luca relateaza :

- Luca 6:16 "pe Iuda, fiul lui Iacov; si pe Iuda Iscarioteanul, care s-a facut vanzator. "

- Luca 22:3-6 "Dar Satana a intrat in Iuda, zis si Iscarioteanul, care era din numarul celor doisprezece. Iuda s-a dus sa se inteleaga cu preotii cei mai de seama si cu capeteniile strajerilor Templului cum sa-L dea in mainile lor. Ei s-au bucurat si au cazut la invoiala sa-i dea bani. Dupa ce le-a fagaduit ca li-L va da in maini, Iuda cauta un prilej nimerit sa dea pe Isus in mainile lor, fara stirea norodului. '

- Luca 22:21-23 " Dar iata ca mana vanzatorului Meu este cu Mine la masa aceasta.Negresit, Fiul omului Se duce dupa cum este randuit. Dar vai de omul acela prin care este vandut El!" 

Si au inceput sa se intrebe unii pe altii cine din ei sa fie acela care va face lucrul acesta.

- Luca 22:47-48 " Pe cand graia El inca, iata ca a venit o gloata. Si cel ce se chema Iuda, unul din cei doisprezece, mergea in fruntea lor. El s-a apropiat de Isus, ca sa-L sarute. Si Isus i-a zis: "Iudo, cu o sarutare vinzi tu pe Fiul omului?" 

Evanghelistul Ioan relateaza :

- Ioan 6:70-71 "Isus le-a raspuns: "Nu v-am ales Eu pe voi cei doisprezece? Si totusi unul din voi este un drac." Vorbea despre Iuda, fiul lui Simon Iscarioteanul; caci el avea sa-L vanda: el, unul din cei doisprezece. "

- Ioan 12:4-8 "Unul din ucenicii Sai, Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, care avea sa-L vanda, a zis: "De ce nu s-a vandut acest mir cu trei sute de lei si sa se fi dat saracilor?" Zicea lucrul acesta nu pentru ca purta grija de saraci, ci pentru ca era un hot si, ca unul care tinea punga, lua el ce se punea in ea.

Dar Isus a zis: "Las-o in pace; caci ea l-a pastrat pentru ziua ingroparii Mele. Pe saraci ii aveti totdeauna cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna." 

- Ioan 13:2 " In timpul Cinei, dupa ce diavolul pusese in inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gandul sa-L vanda, "

- Ioan 13:18-19 "Nu vorbesc despre voi toti; cunosc pe aceia pe care i-am ales. Dar trebuie sa se implineasca Scriptura care zice: "Cel ce mananca paine cu Mine a ridicat calcaiul impotriva Mea." Va spun lucrul acesta de pe acum, inainte ca sa se intample, pentru ca, atunci cand se va intampla, sa credeti ca Eu sunt. "

- Ioan 13:21-30 : Dupa ce a spus aceste cuvinte, Isus S-a tulburat in duhul Lui, a marturisit si a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca unul din voi Ma va vinde." 

Ucenicii se uitau unii la altii si nu intelegeau despre cine vorbeste. Unul din ucenici, acela pe care-l iubea Isus, statea la masa culcat pe sanul lui Isus. Simon Petru i-a facut semn sa intrebe cine este acela despre care vorbea Isus. Si ucenicul acela s-a rezemat pe pieptul lui Isus si I-a zis: "Doamne, cine este?" 

Isus a raspuns: "Acela caruia ii voi intinde bucatica si i-o voi da." Si a intins o bucatica si a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon Iscarioteanul. Cum a fost data bucatica, a intrat Satana in Iuda. Isus i-a zis: "Ce-ai sa faci, fa repede." 

Dar nimeni din cei ce sedeau la masa, n-a inteles pentru ce ii zisese aceste vorbe. Unii credeau ca, de vreme ce Iuda avea punga, Isus voia sa-i spuna: "Cumpara ce ne trebuie pentru praznic"; sau ii poruncea sa dea ceva saracilor. 

Iuda, dupa ce a luat bucatica, a iesit afara in graba. Era noapte."

- Ioan 17:12 "Cand eram cu ei in lume, ii pazeam Eu, in Numele Tau. Eu am pazit pe aceia pe care Mi i-ai dat; si niciunul din ei n-a pierit, afara de fiul pierzarii, ca sa se implineasca Scriptura. "

- Ioan 18:1-5 "Dupa ce a rostit aceste vorbe, Isus a plecat cu ucenicii Sai dincolo de paraul Chedron, unde era o gradina, in care a intrat El si ucenicii Lui. Iuda, vanzatorul, stia si el locul acela, pentru ca Isus de multe ori Se adunase acolo cu ucenicii Lui. Iuda deci a luat ceata ostasilor si pe aprozii trimisi de preotii cei mai de seama si de farisei si a venit acolo cu felinare, cu faclii si cu arme. Isus, care stia tot ce avea sa I se intample, a mers spre ei si le-a zis: "Pe cine cautati?" Ei I-au raspuns: "Pe Isus din Nazaret!" Isus le-a zis: "Eu sunt!" Iuda, vanzatorul, era si el cu ei. "

In Cartea Faptele Apostolilor se arata :

Fapte 1:16-20 " Fratilor, trebuia sa se implineasca Scriptura spusa de Duhul Sfant mai inainte, prin gura lui David, despre Iuda, care a fost calauza celor ce au prins pe Isus. El era din numarul nostru si era partas al aceleiasi slujbe. Omul acesta a dobandit un ogor cu plata nelegiuirii lui, a cazut cu capul in jos, a plesnit in doua prin mijloc si i s-au varsat toate maruntaiele."

Lucrul acesta a ajuns asa de cunoscut de toti locuitorii din Ierusalim, incat ogorul acela a fost numit in limba lor: "Acheldama", adica: "Ogorul sangelui." -In adevar, in cartea Psalmilor este scris: "Locuinta lui sa ramana pustie, si nimeni sa nu locuiasca in ea!" si: "Slujba lui s-o ia altul!" 

- dupa citirea textelor despre Iuda Iscarioteanul, intreb :

1 . Iuda a fost cu adevarat un drac, ales dinainte, cu rolul de vanzator pentru implinirea scrierilor profetice , cum afirma Ioan 6:70 , sau a fost un ucenic care a devenit pe parcurs calauzit de Satan, el devenind un hot prin insusirea darniciilor oamenilor , prin faptul ca a permis gandurile insuflate de Satan sa-i intre in inima , (Luca 22:3), devenind "vanzatorul" prevestit  ?

2. despre decesul lui Iuda Iscarioteanul sunt doua relatari, una descrisa in Evanghelia dupa Matei 27:3-10 , si una in citatul din ce ar fi spus Petru , scris in cartea Faptele Apostolilor , respectiv Matei afirma : "s-a dus de s-a spanzurat. " adica sinucidere , iar Petru , afirma : "a cazut cu capul in jos, a plesnit in doua prin mijloc si i s-au varsat toate " , adica a murit "intamplator" / "pedeapsa divina",  printr-o cazatura ?

3. TEMA .  de comparat citatele din Vechiul Testament , aduse spre a demonstra implinirea despre Iuda Iscarioteanul , cu cele relate ca s-au petrecut , (daca corespund realitatii)

4. suplimentar : de meditat la posibilitatile de "vesnicie"  a lui Iuda Iscarioteanul

(daca a implinit voia Domnului, cu ce este el vinovat ? putea fi el mantuit ? a fost mantuit dar sa-si fi pierdut aceasta calitate ? , etc )

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • Petru afirma in Faptele Apostolilor 1:20 

  In adevar, in cartea Psalmilor este scris: "Locuinta lui sa ramana pustie, si nimeni sa nu locuiasca in ea!" si: "Slujba lui s-o ia altul!" 

  - pentru aceste doua citate avem ca trimiteri spre Psalm 69:25 , respectiv Psalm 109:8, aceste texte au fost prevestiri , sau au fost folosite ca argumente de Pentru in a-si motiva decizia ?

  - de vazut in ce context au fost scrise textele din psalmi :

  a) pentru argumentul : "este scris: "Locuinta lui sa ramana pustie, si nimeni sa nu locuiasca in ea!" , se da ca trimitere ca a citat din contextul Psalmului 69 , unde scrie :

  "Scapa-ma, Dumnezeule, caci imi ameninta apele viata. Ma afund in noroi si nu ma pot tine; am cazut in prapastie, si dau apele peste mine. Nu mai pot strigand, mi se usuca gatlejul, mi se topesc ochii privind spre Dumnezeul meu. ... Am ajuns un strain pentru fratii mei si un necunoscut pentru fiii mamei mele. Caci ravna Casei Tale ma mananca, si ocarile celor ce Te ocarasc pe Tine cad asupra mea. 

  Plang si postesc, si ei ma ocarasc. Ma imbrac cu sac, si ei ma batjocoresc. ...Dar eu catre Tine imi inalt rugaciunea, Doamne, la vremea potrivita. In bunatatea Ta cea mare, raspunde-mi, Dumnezeule, si da-mi ajutorul Tau! Scoate-ma din noroi, ca sa nu ma mai afund! Sa fiu izbavit de vrajmasii mei si din prapastie! ...Apropie-Te de sufletul meu si izbaveste-l! Scapa-ma, din pricina vrajmasilor mei! ... Ei imi pun fiere in mancare, si, cand mi-e sete, imi dau sa beau otet. 

  Sa li se prefaca masa intr-o cursa, si linistea intr-un lat! Sa li se intunece ochii, si sa nu mai vada, si clatina-le mereu coapsele! Varsa-Ti mania peste ei, si sa-i atinga urgia Ta aprinsa! Pustie sa le ramana locuinta, si nimeni sa nu mai locuiasca in corturile lor! Caci ei prigonesc pe cel lovit de Tine, povestesc suferintele celor raniti de Tine. ...Sa fie stersi din Cartea Vietii, si sa nu fie scrisi impreuna cu cei neprihaniti! ...."

  - deci dupa analizarea Psalmului 69, in care vedem suferintele celui ce a scris , blestemul celui suferind , se poate vedea vreo asemanare cu cele petrecute cu Isus ? - se poate spune ca acel blestem era pentru Iuda Iscarioteanul, si nu pentru cei care ii provocau autorului neplaceri ?

  b) pentru argumentul : " "Slujba lui s-o ia altul!" , se da o trimitere spre Psalm 109:8 , ca si cum ar fi citat de acolo, dar sa comparam contextul daca se potriveste :

  Dumnezeul laudei mele, nu tacea! Caci potrivnicii au deschis impotriva mea o gura rea si inselatoare, imi vorbesc cu o limba mincinoasa ma inconjoara cu cuvantari pline de ura si se razboiesc cu mine fara temei. Pe cand eu ii iubesc, ei imi sunt potrivnici; dar eu alerg la rugaciune. ... Pe vrajmasul meu pune-l sub stapanirea unui om rau, si un paras sa stea la dreapta lui! Cand va fi judecat, sa fie gasit vinovat, si rugaciunea lui sa treaca drept un pacat! Putine sa-i fie zilele la numar, si slujba sa i-o ia altul! Sa-i ramana copiii orfani, si nevasta sa, vaduva! Copiii lui sa umble fara niciun capatai si sa cerseasca, sa-si caute painea departe de locuinta lor daramata! Cel ce l-a imprumutat sa-i puna mana pe tot ce are, si strainii sa-i jefuiasca rodul muncii lui! Nimeni sa nu mai tina la el si nimeni sa n-aiba mila de orfanii lui! Urmasii lui sa fie nimiciti si sa li se stinga numele in neamul urmator! Nelegiuirea parintilor sai sa ramana ca aducere aminte inaintea Domnului si sa nu se stearga pacatul mamei lui! Domnul sa-i aiba totdeauna inaintea ochilor, ca sa le stearga pomenirea de pe pamant, pentru ca nu si-a adus aminte sa faca indurare, pentru ca a prigonit pe cel nenorocit si pe cel lipsit, pana acolo incat sa omoare pe omul cu inima zdrobita! .... "

 • faptul ca Iuda Iscarioteanul a vandut pe Isus , Fiul lui Dumnezeu , pentru "treizeci de arginti" (Matei 26:15, 27:3) , se da o trimitere spre Zaharia 11:12, ca si cum ar fi fost implinirea unei prevestiri Vechi Testamentale , dar oare e o implinire a acelui text  ? deci sa privim cele doua contexte :

  Matei 26:14-15

  Atunci unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, s-a dus la preoţii cei mai de seamă şi le-a zis: „Ce vreţi să-mi daţi, şi-L voi da în mâinile voastre?” Ei i-au cântărit treizeci de arginţi.  

  Matei 27:3-5

  Atunci Iuda, vânzătorul, când a văzut că Isus a fost osândit la moarte, s-a căit, a dus înapoi cei treizeci de arginţi, i-a dat preoţilor celor mai de seamă şi bătrânilor şi a zis: „Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat.” „Ce ne pasă nouă?”, i-au răspuns ei. „Treaba ta.”  Iuda a aruncat arginţii în Templu şi s-a dus de s-a spânzurat.

  - contextul unde duce trimiterea ca implinire a vanzarii pe treizeci de arginti : - Zaharia 11:4-14

  Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeul meu: „Paşte oile de tăiat! Căci cei ce le cumpără le taie şi nu se simt vinovaţi. Şi cel ce le vinde zice: „Binecuvântat să fie Domnul, căci mă îmbogăţesc!” Şi păstorii lor nu le cruţă.  Căci nu mai am milă de locuitorii ţării – zice Domnul – ci, iată, dau pe oameni, pe unii în mâinile altora şi în mâinile împăratului lor; ei vor pustii ţara, şi n-o voi izbăvi din mâinile lor.”  

  Atunci m-am apucat să pasc oile de tăiat, în adevăr cele mai ticăloase din turmă. Am luat două toiege: pe unul l-am numit „Îndurare”, iar pe celălalt l-am numit „Legământ”. Şi am păscut oile. Am nimicit cu desăvârşire pe cei trei păstori într-o lună: sufletul meu nu-i mai răbda şi se scârbise şi sufletul lor de mine.   Şi am zis: „Nu vă mai pot paşte! Cea care are să moară să moară, cea care are să piară să piară, şi cele ce mai rămân să se mănânce unele pe altele!  

  Mi-am luat toiagul „Îndurare” şi l-am rupt, ca să rup legământul meu pe care-l încheiasem cu toate popoarele. Şi când s-a rupt, în ziua aceea, nenorocitele acelea de oi care au luat seama la mine au cunoscut astfel că acesta era cuvântul Domnului.  

  Eu le-am zis: „Dacă găsiţi cu cale, daţi-mi plata; dacă nu, nu mi-o daţi!” Şi mi-au cântărit ca plată, treizeci de arginţi. Dar Domnul mi-a zis: „Aruncă olarului preţul acesta scump cu care m-au preţuit!” Şi am luat cei treizeci de arginţi şi i-am aruncat în Casa Domnului pentru olar.  Apoi mi-am rupt al doilea toiag „Legământ”, ca să rup frăţia dintre Iuda şi Israel.  "

  - deci sa citim atent ce s-a intamplat , despre ce era vorba, in Zaharia 11, si sa vedem daca era o prevestire despre ce s-a intamplat in relatarea cu Iuda Iscarioteanul

 • in contextul dat ,Isus afirma ca a fost prevestit  : "Cel ce mananca paine cu Mine a ridicat calcaiul impotriva Mea." (Ioan 13:18 b), unde scrie acesta prevestire in Scriptura ? - trimiterea este spre Psalm 41:9 , dar unde scrie : "Chiar si acela cu care traiam in pace , in care imi puneam increderea  si care manca din painea mea, ridica si el calcaiul impotriva mea." ,

  - sa privim in ce context au fost facute afirmatiile :

  Ioan 13:16-20 ,

  Adevarat, adevarat va spun ca robul nu este mai mare decat domnul sau, nici apostolul mai mare decat cel ce l-a trimis. Daca stiti aceste lucruri, ferice de voi daca le faceti. Nu vorbesc despre voi toti; cunosc pe aceia pe care i-am ales. Dar trebuie sa se implineasca Scriptura care zice: "Cel ce mananca paine cu Mine a ridicat calcaiul impotriva Mea." Va spun lucrul acesta de pe acum, inainte ca sa se intample, pentru ca, atunci cand se va intampla, sa credeti ca Eu sunt. Adevarat, adevarat va spun ca cine primeste pe acela pe care-l trimit Eu, pe Mine Ma primeste; si cine Ma primeste pe Mine primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine." 

  si, Psalm 41:4-12,

  -- Eu zic: "Doamne, ai mila de mine! Vindeca-mi sufletul! Caci am pacatuit impotriva Ta." Vrajmasii mei zic cu rautate despre mine: "Cand va muri? Cand ii va pieri numele?"Daca vine cineva sa ma vada, vorbeste neadevaruri, strange temeiuri ca sa ma vorbeasca de rau; si, cand pleaca, ma vorbeste de rau pe afara. 

  Toti vrajmasii mei soptesc intre ei impotriva mea si cred ca nenorocirea mea imi va aduce pieirea. "Este atins rau de tot - zic ei - iata-l culcat, n-are sa se mai scoale!" 

  Chiar si acela cu care traiam in pace, in care imi puneam increderea si care manca din painea mea, ridica si el calcaiul impotriva mea. Dar Tu, Doamne, ai mila de mine si ridica-ma, ca sa le rasplatesc cum li se cuvine. Prin aceasta voi cunoaste ca ma iubesti, daca nu ma va birui vrajmasul meu. Tu m-ai sprijinit, din pricina neprihanirii mele, si m-ai asezat pe vecie inaintea Ta. --

    - sa vedem daca contextul afirmatiei din psalm se potriveste cu situatia relatiei lui Isus cu Iuda Iscarioteanul ? - daca chiar Isus a citat din Psalm 41:9 , sau daca in acest psalm e vorba de cu totul altceva decat o prevestire despre Iuda Iscarioteanul , trimiterea fiind astfel eronata ?

 • A d m i n

  Omnistient,omniprezent...omni,omni...astea-s expresii omenesti ca sa ne intelegem noi oamenii intre noi dar EL este mult mai mult de atat ,EL este TOTUL. EL a creeat TOTUL ,El a creeat viitorul,timpul spatiul. Spui ca Dumnezeu stie totul ,a stiut totul dar EL nu a stiut ce alegere vor face oamenii,el nu stie cine va merge in Iad si cine in Rai... E atat de clara treaba cu predestinarea si totodata o asa de mare frica sa spui ca Dumnezeu a facut totul dupa un plan pe care l-a facut mai dinainte in sine insusi (ceea ce inseamna predestinare) ca parca ai pacatui sau te-ai lepada de Dumnezeu daca spui predestinare. Florin Gabor daca vrei fapte predestinate : Efeseni 2:10
   Căci noi suntem lucrarea* Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a** pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele. 
  David a spus :

  Marius Ciltan

  Dumnezeu este omniscient, asta nu înseamnă că suntem roboți că ne-a predestinat pe unii pentru iad, pe alții pentru rai. Altfel cum ar putea judeca Dumnezeu lumea cu dreptate? Dumnezeu te iubește și pe tine, si pe noi toți, ne poruncește tuturor să ne pocăim pentru că va judeca lumea cu dreptate, Dumnezeu vrea să îi mântuiască pe toți oamenii, problema e că oamenii nu vor sa aleagă să se pocăiască și să scape de iad. Dacă toți oamenii s-ar pocăi, Dumnezeu i-ar duce pe toți in Rai. Dumnezeu ne-a dat voința liberă. Omul e responsabil de deciziile luate. Nu toți sunt rânduiți să ajungă în închisoare, dar daca oamenii aleg sa încalce legea pământească vor ajunge în închisoare. Tot așa cei care aleg să încalce Legea lui Dumnezeu vor ajunge în iad. Ezechiel 33:11 ''Spune-le: "Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui, si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea! Pentru ce vreti sa muriti voi, casa lui Israel?" ( ''Cine alege sa se pocaiasca este randuit pentru Rai, cine alege sa nu se pocaiasca, sa staruie in pacat, sa-l necinsteasca pe Dumnezeu, este randuit pentru Iad'')

  Deuteronom 30:15-20

  15Iată, îţi pun azi înainte viaţa și binele, moartea și răul. 16Căci îţi poruncesc azi să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, să umbli pe căile Lui și să păzești poruncile Lui, legile Lui și rânduielile Lui, ca să trăiești și să te înmulţești și ca Domnul Dumnezeul tău să te binecuvânteze în ţara pe care o vei lua în stăpânire. 17Dar dacă inima ta se va abate, dacă nu vei asculta și te vei lăsa amăgit să te închini înaintea altor dumnezei și să le slujești, 18 spun astăzi că veţi pieri și nu veţi avea zile multe în ţara pe care o veţi lua în stăpânire, după ce veţi trece Iordanul. 19Iau azi cerul și pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viaţa, ca să trăiești, tu și sămânţa ta, 20iubind pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui și lipindu-te de El, căci de aceasta atârnă viaţa ta și lungimea zilelor tale și numai așa vei putea locui în ţara pe care a jurat Domnul că o va da părinţilor tăi, lui Avraam, Isaac și Iacov.”

  Iuda Iscarioteanul
  Evanghelistul Matei relateaza despre Iuda Iscarioteanul : : - Matei 10:4 ...si Iuda Iscarioteanul, cel care a vandut pe Isus. - Matei 26:14-16 A…
 • Marius Ciltan

  Dumnezeu este omniscient, asta nu înseamnă că suntem roboți că ne-a predestinat pe unii pentru iad, pe alții pentru rai. Altfel cum ar putea judeca Dumnezeu lumea cu dreptate? Dumnezeu te iubește și pe tine, si pe noi toți, ne poruncește tuturor să ne pocăim pentru că va judeca lumea cu dreptate, Dumnezeu vrea să îi mântuiască pe toți oamenii, problema e că oamenii nu vor sa aleagă să se pocăiască și să scape de iad. Dacă toți oamenii s-ar pocăi, Dumnezeu i-ar duce pe toți in Rai. Dumnezeu ne-a dat voința liberă. Omul e responsabil de deciziile luate. Nu toți sunt rânduiți să ajungă în închisoare, dar daca oamenii aleg sa încalce legea pământească vor ajunge în închisoare. Tot așa cei care aleg să încalce Legea lui Dumnezeu vor ajunge în iad. Ezechiel 33:11 ''Spune-le: "Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui, si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea! Pentru ce vreti sa muriti voi, casa lui Israel?" ( ''Cine alege sa se pocaiasca este randuit pentru Rai, cine alege sa nu se pocaiasca, sa staruie in pacat, sa-l necinsteasca pe Dumnezeu, este randuit pentru Iad'')

  Deuteronom 30:15-20

  15Iată, îţi pun azi înainte viaţa și binele, moartea și răul. 16Căci îţi poruncesc azi să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, să umbli pe căile Lui și să păzești poruncile Lui, legile Lui și rânduielile Lui, ca să trăiești și să te înmulţești și ca Domnul Dumnezeul tău să te binecuvânteze în ţara pe care o vei lua în stăpânire. 17Dar dacă inima ta se va abate, dacă nu vei asculta și te vei lăsa amăgit să te închini înaintea altor dumnezei și să le slujești, 18 spun astăzi că veţi pieri și nu veţi avea zile multe în ţara pe care o veţi lua în stăpânire, după ce veţi trece Iordanul. 19Iau azi cerul și pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viaţa, ca să trăiești, tu și sămânţa ta, 20iubind pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui și lipindu-te de El, căci de aceasta atârnă viaţa ta și lungimea zilelor tale și numai așa vei putea locui în ţara pe care a jurat Domnul că o va da părinţilor tăi, lui Avraam, Isaac și Iacov.”

  Discuţiile lui M.C
  Discuţiile lui M.C | NIHIL SINE DEO ! Din El prin El și pentru El sunt toate lucrurile!
 • Exista sau nu predestinare? https://www.facebook.com/100002012193978/videos/2024877757589278/

  Marius Ciltan a spus :

  David,cum vine asta cunoaste viitorul dar ne lasa sa alegem si mai si stie ce alegeri vom face?Te-ai gandit vreodata la asta ? De unde cunoaste Dumnezeu viitorul? Biblia spune ca El a facut un plan mai innainte si daca totul decurge conform planului ,atunci ce alegere sa mai faci? Ori e plan dinnainte stabilit ,ori e alegere...adica e totul la voia intamplari si cine alege bine ,cine nu, nu. Daca Dumnezeu a facut un plan inseamna ca el stie ce alegeri face omul si asta nu inseamna predestinare? Predestinarea asta a ajuns un cuvant asa de greu de zis mai ceva decat o injuratura,asa se feresc oamenii s-o spuna. Si e de inteles dupa atatia ani de predicare impotriva predestinarii...de parca oamenii ar putea sa schimbe ei ceva din ceea ce a fost scris sau sa mantuiasca ei pe cineva. I se mai zice ''miscare Calvinista'' si de la Calvin incolo oamenii s-au ferit sa zica ca este predestinare dar si innainte de Calvin oamenii stiau ca totul a fost predestinat(scris)  si chiar se salutau cu '' Domnul sa te aiba in planul sau''. Concluzia : unde este un plan , Nu poate fi alegere. Alegerile sunt pentru noi oamenii dar Dumnezeu a scris in sulul Cartii alegerile noastre,asta inseamna predestinare. Dar oamenii se feresc si se vor feri incontinuare de cuvantul predestinare ca de ceva rau in loc sa se asigure pe parcursul vietii ca sunt scrisi in Cartea Vieti si ca sunt in planul Sau de mantuire
   
  David a spus :

  Dumnezeu cunoaște viitorul, știe ce alegeri vom face în viață. Noi suntem responsabili de deciziile pe care le luăm. Dacă ar exista predestinare nu am putea să alegem ce să facem, bine sau rău, să ascultăm de Dumnezeu sau să nu ascultăm.Dumnezeu nu ne-a făcut roboți. Ni se pune binele și răul în față, noi trebuie și putem să alegem binele. Ni se poruncește să ne pocăim, dacă nu am avea putere de a alege sa ascultăm de Dumnezeu să ne pocăim, nu ni s-ar cere să ne pocăim.Dacă nu ascultăm de Dumnezeu înseamnă că î-L nesocotim. Și vom răspunde personal. Fiecare este responsabil de faptele lui! Pentru că judecata lui Dumnezeu este dreaptă. Dumnezeu nu v-a trimite pe nimeni în iad pentru că a fost predestinat pentru iad, ci pentru că omul nu a ascultat de poruncile lui Dumnezeu și l-au nesocotit. Nu există predestinare pentru iad! În 2 Petru 9 Dumnezeu ne arată că dorește ca niciunul să nu piară ci toți să vină la pocăință. În Romani 2:3-11 se vorbește despre responsabilitatea omului în alegerile făcute și dreapta judecată a lui Dumnezeu. Toți credincioșii au avut căderi și abateri, dar Biblia spune că cel neprihănit de 7 ori cade și se ridică. Există iertare pentru orice păcat, important este ca omul să nu stăruie în păcat pentru inima lui se poate împietri. Dacă se poate pocăi daca se poate ridica din păcat în seamnă ca nu e lepădat pentru Duhul Sfânt te ajută să te ridici să te pocăiești. Există însă predestinare penteu slujire. 1 Corinteni 12:28 'și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi apostoli;al doilea proroci;al treilea învățatori; apoi pe cei ce au darul minunilor'.. Efeseni 4:11 ! Și El a dat pe unii apostoli; pe alții învățatori', Faptele Apostolilor 13:2 " Pe când slujeau Domnului și posteau, Duhul Sfânt a zis":Puneți-mi deoparte pe Barnaba și pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat"
 • Ce scrie in Psalmul 139:16 nu se refera ca Dumnezeu ne-a predestinat ce sa facem ci se refera ca Dumnezeu ne-a randuit cate zile (cati ani) avem de trait. Unde vezi ca scrie ca Dumnezeu ne-a scris ce fapte sa facem? Eu vad ca scrie doar ca Dumnezeu ne-a scris cate zile ne-a randuit adica cate zile a hotarat sa traim pe pamant. Predestinare in ce priveste calea pe care megem nu exista ci este libera alegere. "Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta (Deuteronom 30:19)" "De aceea, cum zice Duhul Sfant: "Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile, ca in ziua razvratirii, ca in ziua ispitirii in pustiu (Evrei 3:7, 8)" Daca oamenii ucid, fura, curvesc, etc fac asta pentru ca Dumnnezeu i-a predestinat sa faca asta? Daca oamnenii nu se pocaiesc, nu se pocaiesc pentru ca Dumnezeu nu vrea sa se pocaiasca?

  Marius Ciltan a spus :

  Iuda Iscarioteanul este unul din semnele clare ca exista predestinare,pentru cine nu cre

  Psalmul 139:16 VDC

  Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele

  de.

  Romani 8:29-30 VDC

  Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a și hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel Întâi Născut dintre mai mulţi fraţi. Și pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a și chemat, și pe aceia pe care i-a chemat, i-a și socotit neprihăniţi, iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniţi, i-a și proslăvit.

  Biblia arata clar ca totul a fost predestinat,TOTUL  s-a facut dupa un plan hotarat mai dinainte dar in ultimii ani ''fratii'' au hotarat sa propovaduiasca ca nu exista predestinare,crezand ei ca prin aceasta ii vor ajuta pe cei care cad intr-un anumit pacat sa zica in inima lor: Ah, am pacatuit ,deci eu sunt predestinat pentru Iad,nu mai este nimic de facut de acum ,macar sa-mi traiesc viata asta care mi-a mai ramas in placer. GRESIT . Nu poti tu schimba ce Dumnezeu a hotarat in sinea sa,sau biblic vorbind: nu poti tu indrepta ce Dumnezeu a facut ''stramb''. Aparent ni se pare o realitate crunta ca Dumnezeu sa creeze oameni pentru Iad ,nu putem intelege(multi dintre noi) asta acum dar suntem in planul sau,candva vom intelege. Eu cand am inteles ca exista predestinare ,totul in viata mea de credinta s-a schimbat,mi-a fost greu sa accept dar dovezile sunt de netagaduit. Am spus multora ca daca predestinare exista atunci e ca si cum noi oamenii am juca intr-un film ,Dumnezeu este regizorul si noi actorii. Au fost multe pareri contra dar am inteles ca toate vin din frica pe care o ai sa zici ca Dumnezeu a PREDESTINAT TOTUL .Si cand zici ca e predestinat TOTUL ,trebuie sa accepti ca a predestinat(creat) si raul,cu tot ce implica el. Cand te gandesti la toate lucrurile rele care le stii,ai auzit de el,lucruri foarte rele,foarte scarboase,foarte sadice, toate au fost create de Dumnezeu ,ti-e frica sa zici asa ceva dar dovezile sunt evidente si de netagaduit. La inceput incerci sa te minti singur cu unele versete in care Dumnezeu vorbeste impotriva raului,uraste rau si spune ca Satana nu are nimic in Dumnezeu. Dar sunt multe cersete in care spune ca Dumnezeu a creat totul si toate zilele au fost stiute innainte de a fi vreuna din ele...am pus versetul mai sus. Daca spui ca Dumnezeu stie totul ,cunoaste totul, cunoaste viitorul ,a creat totul dar spui ca ceea ce face Diavolul este ceva surprinzator pentru el ,te contrazici singur. Spui ca Dumnezeu l-a creeat ca cel mai stralucitor inger si dupa ce a cazut si a devenit Diavol ,de acolo Dumnezeu nu ma stie nimic ,n-a mai stiut ce va face el incontinuare ....esti absurd. Dumnezeu spune ca este Alfa si Omega ,inceputul si SFARSITUL,Dumnezeu a stiut totul pana la sfarsit ,pentru ca el a creat totul. Si ca sa inchei despre Iuda Iscarioteanul,am spus ca el este unul din dovezile clare ca exista predestinare ,este pentru faptul ca despre el se vorbeste inca dinainte de a se naste,inca din vechiul testament si o sa atasez cateva versete:

  Zaharia 11:11 Şi când s-a rupt, în ziua aceea, nenorocitele* acelea de oi care au luat seama la Mine au cunoscut astfel că acesta era cuvântul Domnului.

  • * Tef 3:12; Zah 11:7;
  • 12 Eu le-am zis: „Dacă găsiţi cu cale, daţi-Mi plata; dacă nu, nu Mi-o daţi!” Şi Mi-au cântărit, ca plată*, treizeci de arginţi.
  • * Mat 26:15; Exod 21:32;
  • 13 Dar Domnul Mi-a zis: „Aruncă* olarului preţul acesta scump cu care M-au preţuit!” Şi am luat cei treizeci de arginţi şi i-am aruncat în Casa Domnului, pentru olar
  • Psalmii 109

   1. (Catre mai marele cantaretilor. Un psalm al lui David.) Dumnezeul laudei mele, nu tacea!

   2. Caci potrivnicii au deschis impotriva mea o gura rea si inselatoare, imi vorbesc cu o limba mincinoasa,

   3. ma inconjoara cu cuvantari pline de ura si se razboiesc cu mine fara temei.

   4. Pe cand eu ii iubesc, ei imi sunt potrivnici; dar eu alerg la rugaciune.

   5. Ei imi intorc rau pentru bine, si ura, pentru dragostea mea.

   6. Pe vrajmasul meu pune-l sub stapanirea unui om rau, si un paras sa stea la dreapta lui!

   7. Cand va fi judecat, sa fie gasit vinovat, si rugaciunea lui sa treaca drept un pacat!

   8. Putine sa-i fie zilele la numar, si slujba sa i-o ia altul!

   9. Sa-i ramana copiii orfani, si nevasta sa, vaduva!

   10. Copiii lui sa umble fara niciun capatai si sa cerseasca, sa-si caute painea departe de locuinta lor daramata!

   11. Cel ce l-a imprumutat sa-i puna mana pe tot ce are, si strainii sa-i jefuiasca rodul muncii lui!

   12. Nimeni sa nu mai tina la el si nimeni sa n-aiba mila de orfanii lui!

   13. Urmasii lui sa fie nimiciti si sa li se stinga numele in neamul urmator!

   14. Nelegiuirea parintilor sai sa ramana ca aducere aminte inaintea Domnului si sa nu se stearga pacatul mamei lui!

   15. Domnul sa-i aiba totdeauna inaintea ochilor, ca sa le stearga pomenirea de pe pamant,

   16. pentru ca nu si-a adus aminte sa faca indurare, pentru ca a prigonit pe cel nenorocit si pe cel lipsit, pana acolo incat sa omoare pe omul cu inima zdrobita!

   17. Ii placea blestemul: sa cada asupra lui! Nu-i placea binecuvantarea: sa se departeze de el!

   18. Se imbraca cu blestemul cum se imbraca cu haina lui, ii patrunde ca apa inauntrul lui, ca untdelemnul, in oase!

   19. De aceea, sa-i slujeasca de vesmant, ca sa se acopere, de cingatoare, cu care sa fie totdeauna incins!

   20. Aceasta sa fie, din partea Domnului, plata vrajmasilor mei si a celor ce vorbesc cu rautate de mine!

   21. Iar Tu, Doamne Dumnezeule, lucreaza pentru mine din pricina Numelui Tau, caci mare este bunatatea Ta; izbaveste-ma!

   22. Sunt nenorocit si lipsit, si imi e ranita inima inauntrul meu.

   23. Pier ca umbra gata sa treaca, sunt izgonit ca o lacusta.

   24. Mi-au slabit genunchii de post si mi s-a sleit trupul de slabiciune.

   25. Am ajuns de ocara lor; cand ma privesc, ei dau din cap.

   26. Ajuta-mi, Doamne Dumnezeul meu! Scapa-ma prin bunatatea Ta!

   27. Si sa stie ca mana Ta, ca Tu, Doamne, ai facut lucrul acesta!

   28. Macar ca ei blestema, Tu binecuvanta; macar ca se ridica ei impotriva mea, vor fi infruntati, iar robul Tau se va bucura.

   29. Potrivnicii mei sa se imbrace cu ocara, sa se acopere cu rusinea lor cum se acopera cu o manta!

   30. Voi lauda foarte mult cu gura mea pe Domnul, Il voi mari in mijlocul multimii;

   31. caci El sta la dreapta saracului, ca sa-l izbaveasca de cei ce-l osandesc.

   Capitolul urmator
   Capitolul precedent
   1px.gif

   1px.gifDeci eu cred in predestinare si cred ca Iuda ,dupa cum e scris a fost predestinat pentru Iad,asa cum spune Scriptura . Cred ca s-a spanzurat si nu stiu...poate cand si-a dat drumul in streang in cazatura aia ,sa I se fi despicat stomacul si sa-i iasa maruntaiele...nu stiu amanuntele astea,Biblia nu da detalii..poate undeva in istorie dar eu n-am citit.
  Iuda Iscarioteanul
  Evanghelistul Matei relateaza despre Iuda Iscarioteanul : : - Matei 10:4 ...si Iuda Iscarioteanul, cel care a vandut pe Isus. - Matei 26:14-16 A…
 • Satana nu a fost in Iuda cand Domnul Isus l-a ales ci Satana a intrat mai tarziu in Iuda. "Dar Satana a intrat in Iuda, zis si Iscarioteanul, care era din numarul celor doisprezece. Iuda s-a dus sa se inteleaga cu preotii cei mai de seama si cu capeteniile strajerilor Templului cum sa-L dea in mainile lor. (Luca 22:3, 4)" 

 • A d m i n

  David,cum vine asta cunoaste viitorul dar ne lasa sa alegem si mai si stie ce alegeri vom face?Te-ai gandit vreodata la asta ? De unde cunoaste Dumnezeu viitorul? Biblia spune ca El a facut un plan mai innainte si daca totul decurge conform planului ,atunci ce alegere sa mai faci? Ori e plan dinnainte stabilit ,ori e alegere...adica e totul la voia intamplari si cine alege bine ,cine nu, nu. Daca Dumnezeu a facut un plan inseamna ca el stie ce alegeri face omul si asta nu inseamna predestinare? Predestinarea asta a ajuns un cuvant asa de greu de zis mai ceva decat o injuratura,asa se feresc oamenii s-o spuna. Si e de inteles dupa atatia ani de predicare impotriva predestinarii...de parca oamenii ar putea sa schimbe ei ceva din ceea ce a fost scris sau sa mantuiasca ei pe cineva. I se mai zice ''miscare Calvinista'' si de la Calvin incolo oamenii s-au ferit sa zica ca este predestinare dar si innainte de Calvin oamenii stiau ca totul a fost predestinat(scris)  si chiar se salutau cu '' Domnul sa te aiba in planul sau''. Concluzia : unde este un plan , Nu poate fi alegere. Alegerile sunt pentru noi oamenii dar Dumnezeu a scris in sulul Cartii alegerile noastre,asta inseamna predestinare. Dar oamenii se feresc si se vor feri incontinuare de cuvantul predestinare ca de ceva rau in loc sa se asigure pe parcursul vietii ca sunt scrisi in Cartea Vieti si ca sunt in planul Sau de mantuire
   
  David a spus :

  Dumnezeu cunoaște viitorul, știe ce alegeri vom face în viață. Noi suntem responsabili de deciziile pe care le luăm. Dacă ar exista predestinare nu am putea să alegem ce să facem, bine sau rău, să ascultăm de Dumnezeu sau să nu ascultăm.Dumnezeu nu ne-a făcut roboți. Ni se pune binele și răul în față, noi trebuie și putem să alegem binele. Ni se poruncește să ne pocăim, dacă nu am avea putere de a alege sa ascultăm de Dumnezeu să ne pocăim, nu ni s-ar cere să ne pocăim.Dacă nu ascultăm de Dumnezeu înseamnă că î-L nesocotim. Și vom răspunde personal. Fiecare este responsabil de faptele lui! Pentru că judecata lui Dumnezeu este dreaptă. Dumnezeu nu v-a trimite pe nimeni în iad pentru că a fost predestinat pentru iad, ci pentru că omul nu a ascultat de poruncile lui Dumnezeu și l-au nesocotit. Nu există predestinare pentru iad! În 2 Petru 9 Dumnezeu ne arată că dorește ca niciunul să nu piară ci toți să vină la pocăință. În Romani 2:3-11 se vorbește despre responsabilitatea omului în alegerile făcute și dreapta judecată a lui Dumnezeu. Toți credincioșii au avut căderi și abateri, dar Biblia spune că cel neprihănit de 7 ori cade și se ridică. Există iertare pentru orice păcat, important este ca omul să nu stăruie în păcat pentru inima lui se poate împietri. Dacă se poate pocăi daca se poate ridica din păcat în seamnă ca nu e lepădat pentru Duhul Sfânt te ajută să te ridici să te pocăiești. Există însă predestinare penteu slujire. 1 Corinteni 12:28 'și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi apostoli;al doilea proroci;al treilea învățatori; apoi pe cei ce au darul minunilor'.. Efeseni 4:11 ! Și El a dat pe unii apostoli; pe alții învățatori', Faptele Apostolilor 13:2 " Pe când slujeau Domnului și posteau, Duhul Sfânt a zis":Puneți-mi deoparte pe Barnaba și pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat"
  Iuda Iscarioteanul
  Evanghelistul Matei relateaza despre Iuda Iscarioteanul : : - Matei 10:4 ...si Iuda Iscarioteanul, cel care a vandut pe Isus. - Matei 26:14-16 A…
 • Dumnezeu cunoaște viitorul, știe ce alegeri vom face în viață. Noi suntem responsabili de deciziile pe care le luăm. Dacă ar exista predestinare nu am putea să alegem ce să facem, bine sau rău, să ascultăm de Dumnezeu sau să nu ascultăm.Dumnezeu nu ne-a făcut roboți. Ni se pune binele și răul în față, noi trebuie și putem să alegem binele. Ni se poruncește să ne pocăim, dacă nu am avea putere de a alege sa ascultăm de Dumnezeu să ne pocăim, nu ni s-ar cere să ne pocăim.Dacă nu ascultăm de Dumnezeu înseamnă că î-L nesocotim. Și vom răspunde personal. Fiecare este responsabil de faptele lui! Pentru că judecata lui Dumnezeu este dreaptă. Dumnezeu nu v-a trimite pe nimeni în iad pentru că a fost predestinat pentru iad, ci pentru că omul nu a ascultat de poruncile lui Dumnezeu și l-au nesocotit. Nu există predestinare pentru iad! În 2 Petru 9 Dumnezeu ne arată că dorește ca niciunul să nu piară ci toți să vină la pocăință. În Romani 2:3-11 se vorbește despre responsabilitatea omului în alegerile făcute și dreapta judecată a lui Dumnezeu. Toți credincioșii au avut căderi și abateri, dar Biblia spune că cel neprihănit de 7 ori cade și se ridică. Există iertare pentru orice păcat, important este ca omul să nu stăruie în păcat pentru inima lui se poate împietri. Dacă se poate pocăi daca se poate ridica din păcat în seamnă ca nu e lepădat pentru Duhul Sfânt te ajută să te ridici să te pocăiești. Există însă predestinare penteu slujire. 1 Corinteni 12:28 'și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi apostoli;al doilea proroci;al treilea învățatori; apoi pe cei ce au darul minunilor'.. Efeseni 4:11 ! Și El a dat pe unii apostoli; pe alții învățatori', Faptele Apostolilor 13:2 " Pe când slujeau Domnului și posteau, Duhul Sfânt a zis":Puneți-mi deoparte pe Barnaba și pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat"
Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter