LIDER

După cum spune Scriptura în Matei 1:18 și 20, Isus care a fost zămislit în pântecul Mariei era de la Duhul Sfânt. Mai exact, partea biologică a lui Isus provenea de la Duhul Sfânt. Dincolo de argumentul modalist, conform căruia textul face egalitate între Tatăl și Duhul Sfânt, se ridică întrebarea CE ANUME a pus Duhul Sfânt în Maria? Un spermatozoid sau un zigot?

Dacă a fost pus un spermatozoid, înseamnă că natura biologică a lui Isus era de origine pe jumătate umană și pe jumătate divină. Mai exact, un spermatozoid divin a fecundat un ovul uman, ovulul Mariei. Rezultatul a fost un zigot umano-divin. Deci, Dumnezeu (indiferent că a fost Tatăl sau că a fost Duhul Sfânt) a dat doar jumătate din zestrea genetică pe care a avut-o Isus. Cealaltă jumătate a dat-o Maria.

Doctrina ecumenică spune că persoana divină a lui Isus a înipostaziat natura umană cu scopul ca să o reabiliteze în propria ființă, să o îndumnezeiască. În consecință, Isus trebuia să aibă o natură umană completă și decăzută. Completă în sensul că trebuia să cuprindă trup uman, suflet uman și duh uman. Decăzută în sensul că trebuia să fie exact natura primului om, Adam, dar fără de păcat, după cum spune Scriptura în Romani 8:3 și Evrei 4:15. Problema este că o natură umană ca cea a lui Adam, dar fără păcat, nu poate fi considerată decăzută.

În acest context, ridicăm în discuție o altă doctrină a bisericilor tradiționale, doctrina păcatului strămoșesc. Nu este momentul deocamdată ca să aducem argumente pro sau contra la această învățătură, dar dacă ea este corectă, ar putea fi o soluție pentru ca doctrina reabilitării în Isus a naturii umane decăzute să rămână valabilă.

Dacă a fost pus un zigot, înseamnă că natura biologică a lui Isus era totalmente de origine divină. Mai exact, în endometrul Mariei s-a nidat un zigot divin, a cărui zestre genetică era de asemenea divină.

În acest caz, Isus nu mai avea în natura sa biologică nimic din natura decăzută a lui Adam și nu mai avea ce reabilita în sine. Deci doctrina reabilitării în propria ființă cade. Iar Isus nici nu putea moșteni păcatul strămoșesc prin descendență.

În sprijinul acestei variante vine Scriptura în 1Corinteni 15:45, care zice despre Isus că este al doilea Adam. Ceea ce se poate interpreta că Isus a fost un om nou, o nouă creație umană. Toată omenirea se trage din primul Adam și este de fapt primul Adam. Dar, Isus, dacă a fost complet nou, fără nimic din primul Adam (contrar la ceea ce susține prima ipoteză), este un al doilea Adam. 

SUNT CURIOS CE RĂSPUNS VOR DA ALȚII LA ACEASTĂ ÎNTREBARE ȘI ÎN CE MOD ÎL VOR ARGUMENTA. Biologic vorbind, mai există și varianta ca Isus să fi fost o clonă a Mariei. Dar pe aceasta nu am regăsit-o niciodată în teologie, de aceea nu am lansat-o în discuție.

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • LIDER

  Dorin, se zice PARTENO-geneză, nu PARENTO-geneză. Parteno de la partener, nu parento de la părinte. Partenogeneza este un fenomen de auto-clonare naturală. Parteno înseamnă virgin. Când stai să te gândești că termenul partener vine de la acest parteno, adică virgin, te apucă râsul. Azi omul își schimbă partenerul de nu știu câte ori în viață, deși virginitatea nu este ceva ce poți oferi de mai multe ori. Până și vocabularul ne este pervertit, nu doar viața (în sensul de practică). Asta ca să putem minți, să numim partener, adică virgin, ceea ce nu este virgin. Cât de mult s-a mințit, cât de mult s-a trăit fățarnic, cât de mult a numit omul virgin ceva ce nu era virgin, doar de ochii celorlalți, ca să se poată ajunge involuntar la o așa schimbare de sens prin derivare.

  Dorin a spus :

  Hai ca am mai invatat ceva: clonare prin parentogeneza. Eu iau definita din dex la ce inseamna clonare, ori daca un copil se naste din mama nicidecum nu se zice sau cel putin eu pana acum nu am auzit de clonare prin parentogeneza. Colonarea se face doar din celulule acelui organism. Eu nu am aparat pe nimeni, doar mi-am zis parerea. Pe de alta parte nu neg ca Isus nu a existat sau ca nu a facut minuni. Repet, Isus nu a fost clona, a fost o creatie din unirea probabil a unui spermatozoid cu un ovul. Ca vrei tu sau altii 
  sa zica clonare de mai nu stiu cum, e treaba voastra.
  Albulescu Ioan a spus :

  Stimate coleg de discuții, Dorin, apreciez vigilența ta părintească prin care ajuți un prost ca mine. Totuși, învață de la mine că o clonare prin partenogeneza este singura soluție NATURALĂ ca un organism vertebrat să aibă urmași pe cale asexuală. Cât despre celelalte două variante descrise mai sus, ambele sunt SUPRANATURALE. Din păcate, partenogeneza a fost descoperită doar la pești, broaște, reptile și păsări. La mamifere nu. Din aceste motive am amintit și varianta clonării, a treia la număr. Totuși, curios! Tocmai tu care nu crezi în Isus, te-ai apucat să-l aperi că nu a fost o femeie. Pentru tine, am devenit mai important decât Isus. Te-ai gândit tu așa de "dragul" meu că este mai bine să îl aperi chiar și pe Isus, numai să-mi poți da mie o lecție. Uite cum, stă treaba. Discuția cu clonarea a fost una PUR BIOLOGICĂ, nu teologică. PRICEPI?


  Dorin a spus :

  In ce priveste notiunea de clona nicidecum nu e corec sa zicem ca Isus a fost o clona a mariei. Clona este un om identic cu alt om pai Isus a fost fiul Mariei nu Maria. Clona Mariei ar fi tot o femeie. Vad ca inca in era tehnologiei si a informartiilor multi oameni ajung dezinformati. 

 • Lucruri traznite mai spun unii... adica inventate si sunt blasfemii pura batjocura...

  BOGDAN a spus :

   Ebionitii, urmasii invataturilor lui Isus, sustineau ca acesta a fost fiul natural al Mariei si al lui Iosif. Insa Isus nu a fost singurul copil al Mariei si al lui Iosif. Din Marcu 6.3 si din alte cateva surse aflam ca Isus mai avea inca patru frati si doua surori: Iacov (unele surse indica numele Iacob), Iose (Iosif), Iuda si Simion. Numele celor doua surori nu este cunoscut, iar in biblie femeile nu sunt mentionate, cu mici exceptii.

  Unele scrieri indica faptul ca Isus ar fi fost insurat si ar fi avut – destul de probabil – si copii.
  Maria Magdalena s-a nascut probabil intr-un oras de pescari foarte sarac, numit Magdala. Papa Grigore a spus ca Maria Magdalena era o femeie cu un statut de femeie usoara. Isus ar fi salvat-o de la uciderea cu pietre de catre iudei, apoi ea si-ar fi cerut iertare, spalandu-i picioarele. Acest ritual facea parte din traditia evreiasca a casatoriei, unde femeia era supusa barbatului.
  Gasim intr-o evanghelie a lui Filip, descoperita la Nag Hammadi:
  „Si in compania Mantuitorului a fost Maria Magdalena. Hristos a iubit-o mai mult decat pe toti ucenicii, [si o] saruta adesea pe ea pe gura. Restul ucenicilor au fost jigniti de catre aceasta si si-a exprimat dezaprobarea”.

  Nu se stie cu certitudine daca Isus a fost insurat, sau daca aceasta chiar a fost sotia lui. Biblia nu mentioneaza acest lucru. Interesant este faptul ca nici sotiile ucenicilor nu sunt mentionate: nici sotia lui Petru, sotia lui Iuda, Ioan, Matei etc. Motivul fiind – probabil – ca femeile aveau un statut inferior, nu detineau bani si erau supuse barbatului dupa legea vechiului testament.

  Isus a provenit dintr-un spermatozoid sau dintr-un zigot de la Duhul Sfânt?
  După cum spune Scriptura în Matei 1:18 și 20, Isus care a fost zămislit în pântecul Mariei era de la Duhul Sfânt. Mai exact, partea biologică a lui I…
 • Nu doresc sa intru in polemici ... Doar as dori sa spun faptul ca, Pavel , care a fost rapit pina la al treilea cer [care nici unu din noi nu o ajuns la asa nivel] crezi ca el se incurca in termenii biologici si anatomici de azi? Stiinta si revelatiile primite de el ,sunt cu mult peste stiinta de azi. D zeu este cu mult mai tainic si patrunzator ca stiinta de azi. A incerca sa intelegi logic intruparea lui Isus , este ca si cum ai masura oceanul indian cu degetul. Referitor la teologia ta proprie nu fac nici o afirmatie intr un cat m am referit la teologia care ai expus o in provocare nu este nici biblica si nici teologica. Iar daca unii de aici abia asteapta asemnea subiecte si provocari ,tin sa ti spun ca pt mn nu a fost scop sa te provoc. Am spus doar ceea ce am avut de spus ca de om la om ,deschis si fara nici un fel de scop ascuns. prin asta consider un subiect inchis pt mn. 
  Albulescu Ioan a spus :

  Paul dragă, tu pari la prima analiză un om sincer. De aceea nu îți voi răspunde la provocări.

  Totuși, să știi că eu eram curios să cunosc părerea oamenilor, nu a lui Dumnezeu. Așa că lasă te rog teologia mea în pace. Iar dacă tot veni vorba despre ea, nici măcar nu o cunoști.

  Apoi, tocmai am arătat mai sus că Pavel susținea teoria zigotului. Că n-o prezentat-o cu termeni din biologia zilelor noastre, este altceva. Asta doar pentru că nu știa  genetică și embriologie ca noi.

  Paul a spus :

  ... Prin insasi afirmatia de sus este dovada unei teologi gresite ce o ai. Dumnezeu prin trinitate [Tatal,Fiul,Duhul Sfant] nu a oferit vre un raspuns curiosilor. Nici unde in sf biblie nu vei gasi Un Dumnezeu ce a stat de vorba cu cei curiosi....

   ... Nici sf Apostol Pavel care a scris toata doctrina Manturii omului nu si a permis sa dezbata sau sa aibe asemenea provocari . ...

  Isus a provenit dintr-un spermatozoid sau dintr-un zigot de la Duhul Sfânt?
  După cum spune Scriptura în Matei 1:18 și 20, Isus care a fost zămislit în pântecul Mariei era de la Duhul Sfânt. Mai exact, partea biologică a lui I…
 • doar din dorinta de a determina o mai adanca analiza si nu pentru ca asa as crede, amintesc la acest subiect ca nu trebuie neglijata ideea ca Hristos sa fie "Samanta lui David" , in mod literar , actiune posibila prin crearea celui de al doilea Adam , prin plantarea unui zigot compus din "samanta lui David " , "samanta" care a fost si "Radacina lui David" ,inca de la crearea primului Adam, sau, posibil in alt mod

  Romani 1:3 " Ea priveste pe Fiul Sau, nascut din samanta lui David, in ce priveste trupul, "

  Psalm 132:11 "Domnul a jurat lui David adevarul si nu Se va intoarce de la ce a jurat: "Voi pune pe scaunul tau de domnie un fiu din trupul tau. '

  Faptele Apostolilor 2:30 "Fiindca David era proroc si stia ca Dumnezeu ii fagaduise cu juramant ca va ridica pe unul din urmasii sai pe scaunul lui de domnie, "

  Apocalipsa 22:16 " Eu, Isus, am trimis pe ingerul Meu sa va adevereasca aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Radacina si Samanta lui David, Luceafarul stralucitor de dimineata." 

  Zaharia 6:12-13 "Si sa-i spui: "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Iata ca un om, al carui nume este Odrasla, va odrasli din locul Lui si va zidi Templul Domnului. Da, El va zidi Templul Domnului, va purta podoaba imparateasca, va sedea si va stapani pe scaunul Lui de domnie, va fi preot pe scaunul Lui de domnie, si o desavarsita unire va domni intre ei amandoi." 

  2 Timotei 2:8 "Adu-ti aminte de Domnul Isus Hristos, din samanta lui David, inviat din morti, dupa Evanghelia mea, "

  Galateni 3:19-20 "Atunci pentru ce este Legea? Ea a fost adaugata din pricina calcarilor de lege, pana cand avea sa vina "Samanta" careia Ii fusese facuta fagaduinta; si a fost data prin ingeri, prin mana unui mijlocitor. Dar mijlocitorul nu este mijlocitorul unei singure parti, pe cand Dumnezeu este unul singur. '

  1Timotei 2:5 "Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, 

  Matei 18:11 "Fiindca Fiul omului a venit sa mantuiasca ce era pierdut. "

  Fapte 2:14-40 ".....36. Sa stie bine, dar, toata casa lui Israel, ca Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe acest Isus pe care L-ati rastignit voi." ....."

  Filipeni 2:6:11 "

  6. El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu,

  7.ci S-a dezbracat pe Sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor.

  8.La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce.

  9 De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai presus de orice nume;

  10. pentru ca, in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant,

  11. si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul.

  1Ioan 3:9 " Oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste, pentru ca samanta Lui ramane in el; si nu poate pacatui, fiindca este nascut din Dumnezeu. 

 • LIDER

  Paul dragă, tu pari la prima analiză un om sincer. De aceea nu îți voi răspunde la provocări.

  Totuși, să știi că eu eram curios să cunosc părerea oamenilor, nu a lui Dumnezeu. Așa că lasă te rog teologia mea în pace. Iar dacă tot veni vorba despre ea, nici măcar nu o cunoști.

  Apoi, tocmai am arătat mai sus că Pavel susținea teoria zigotului. Că n-o prezentat-o cu termeni din biologia zilelor noastre, este altceva. Asta doar pentru că nu știa genetică și embriologie ca noi.

  Paul a spus :

  ... Prin insasi afirmatia de sus este dovada unei teologi gresite ce o ai. Dumnezeu prin trinitate [Tatal,Fiul,Duhul Sfant] nu a oferit vre un raspuns curiosilor. Nici unde in sf biblie nu vei gasi Un Dumnezeu ce a stat de vorba cu cei curiosi....

   ... Nici sf Apostol Pavel care a scris toata doctrina Manturii omului nu si a permis sa dezbata sau sa aibe asemenea provocari . ...

  Isus a provenit dintr-un spermatozoid sau dintr-un zigot de la Duhul Sfânt?
  După cum spune Scriptura în Matei 1:18 și 20, Isus care a fost zămislit în pântecul Mariei era de la Duhul Sfânt. Mai exact, partea biologică a lui I…
 • LIDER

  Stimate coleg de discuții, Dorin, apreciez vigilența ta părintească prin care ajuți un prost ca mine. Totuși, învață de la mine că o clonare prin partenogeneza este singura soluție NATURALĂ ca un organism vertebrat să aibă urmași pe cale asexuală. Cât despre celelalte două variante descrise mai sus, ambele sunt SUPRANATURALE. Din păcate, partenogeneza a fost descoperită doar la pești, broaște, reptile și păsări. La mamifere nu. Din aceste motive am amintit și varianta clonării, a treia la număr. Totuși, curios! Tocmai tu care nu crezi în Isus, te-ai apucat să-l aperi că nu a fost o femeie. Pentru tine, am devenit mai important decât Isus. Te-ai gândit tu așa de "dragul" meu că este mai bine să îl aperi chiar și pe Isus, numai să-mi poți da mie o lecție. Uite cum, stă treaba. Discuția cu clonarea a fost una PUR BIOLOGICĂ, nu teologică. PRICEPI?


  Dorin a spus :

  In ce priveste notiunea de clona nicidecum nu e corec sa zicem ca Isus a fost o clona a mariei. Clona este un om identic cu alt om pai Isus a fost fiul Mariei nu Maria. Clona Mariei ar fi tot o femeie. Vad ca inca in era tehnologiei si a informartiilor multi oameni ajung dezinformati. 

  Isus a provenit dintr-un spermatozoid sau dintr-un zigot de la Duhul Sfânt?
  După cum spune Scriptura în Matei 1:18 și 20, Isus care a fost zămislit în pântecul Mariei era de la Duhul Sfânt. Mai exact, partea biologică a lui I…
 • SUNT CURIOS CE RĂSPUNS VOR DA ALȚII LA ACEASTĂ ÎNTREBARE ȘI ÎN CE MOD ÎL VOR ARGUMENTA. Biologic vorbind, mai există și varianta ca Isus să fi fost o clonă a Mariei. Dar pe aceasta nu am regăsit-o niciodată în teologie, de aceea nu am lansat-o în discuție. 

  Prin insasi afirmatia de sus este dovada unei teologi gresite ce o ai. Dumnezeu prin trinitate [Tatal,Fiul,Duhul Sfant] nu a oferit vre un raspuns curiosilor. Nici unde in sf biblie nu vei gasi Un Dumnezeu ce a stat de vorba cu cei curiosi....

    Stimate Fr Albulescu , provocarea si subiectul ce ai lansat este o hula adresata Trinitati si Divinitati. Nici sf Apostol Pavel care a scris toata doctrina Manturii omului nu si a permis sa dezbata sau sa aibe asemenea provocari . Acest mod de abordare este duhul lui anticrist nu a unui om care se doreste a fi ucenic al lui Isus. Acest gen de provocari sunt lansate azi tocmai sa diminuieze divinitatea Lui isus . Fii cu bagare de seama la ce citesti si din ce izvoare iti alimentezi sufletul,mintea si inima . Lucrurile simple si clare sunt ale lui Dumnezeu iar cele taince le a Pastrat Dumnezeu pt vremea Lui. Lucrurile incalcite  care duc la dezbinare,dezbateri fara sens si rost apartin duhului anticrist. 

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter