LIDER

Iosif din Arimatea

"Luca 23:50-53 Era un sfetnic al Soborului, numit Iosif, om bun şi evlavios, care nu luase parte la sfatul şi Hotărârea celorlalţi. El era din Arimatea, o cetate a Iudeilor, şi aştepta şi el Împărăţia lui Dumnezeu.
Omul acesta s-a dus la Pilat, şi a cerut trupul lui Isus.
L-a dat jos de pe cruce, L-a înfăşurat într-o pânză de in, şi L-a pus într-un mormânt nou, săpat în piatră, în care nu mai fusese pus nimeni." 

În acel moment tulbure de descumpănire în care se părea că Cel în care şi-au pus speranţa a murit, acest om riscă tot pentru un mort. 
- Este sfetnic al soborului (care l-au acuzat şi răstignit) - a riscat poziţia şi funcţia sa 
- se compromite mergând la Pilat (care a încercat Să-L scape) cerând corpului unui blestemat(blestemat e oricine e atârnat pe lemn) 
- cheltuie pentru a-L înmormânta într-un mormânt scump. 
Iosif ştia cu siguranţă că Împărăţia Lui Dumnezeu este legată de Isus Hristos şi chiar mort fiind acest om a făcut tot ceea ce putea pentru venirea Împărăţiei, chiar şi atunci cînd nu e mai e speranţă.

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • LIDER

    Din puținele detalii care ne sunt relatate despre Iosif din Arimatea sau Nicodim înțelegem că în soborul preoților existau și oameni care au crezut în Isus. Acest lucru este un lucru foarte important. Câți dintre cei care ne conduc azi pe noi oare (mai) cred în Dumnezeu?

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter