Se spune că ceasul stă mărturie a îndemânării și dibăciei ceasornicarului care l-a făurit. Tot așa, "Cerurile spun slava lui Dumnezeu și întinderea lor servește lucrarea mâinilor Lui" . (Psalmul 19:1). Dar vai, cât de mulți oameni rămân orbi la aceste frumuseți ale naturii, neștiind să discearnă între "puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui". (Romani 1:20). Ateii au căutat să substituie aceste versete clare cu teoriile lor științifice, în special cu teoria evoluției. Dar nu vă temeți, pentru că nici speculațiile minții omenești, nici descoperirile geologice nu vor zdruncina vreodată nici măcar pe cele mai mici dintre aceste principii divine.

Să ne amintim că în aceste domenii nu există nicio știință care să învețe și nicio inteligență care să se facă înțeleasă, ci este doar Cuvântul care învață și Credința care se poate înțelege ( a se vedea Evrei 11:3).

Geneza 1: 2 conține, însă, un contrast, căci întunericul domnea, iar Dumnezeu a făcut lumina să strălucească. Dintr-un peisaj al dezolării, El a făcut o lume ordonată și locuibilă. Dar pământul era încă gol. Isaia 45:18 spune: "Căci aşa vorbeşte Domnul, Făcătorul cerurilor, singurul Dumnezeu, care a întocmit pământul, l-a făcut şi l-a întărit, l-a făcut nu ca să fie pustiu, ci l-a întocmit ca să fie locuit…..".

Printr-un ultim act suprem, El a creat omul și l-a făcut după chipul și asemănarea Lui, făcându-l, totodată, stăpânul întregii Sale creații.      

(traducere din volumul Day by Day, First Year)  

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • Daca ai scrie si pe subiect, as baga mai mult in seama ce aberatii scrii. Dar asa iti raspund succint:

  • postez rar, asa ca nu e valabil "scrii mult si prost", mai degraba s-ar potrivi colegei tale
  • scrii prost gramatical si plin de clisee: "fie vorba intre noi" (da, intre noi si inca o vreo 14000  de pe site)
  • nu mai spera nimic in ceea ce priveste intelegerea mea fata de tine, nu de alta, dar te scutesc de inca vreo 10 postari de-ale tale fara sens
  • vorbesti despre a discuta constuctiv, dar tu cand o vei face? Din ce observi mai sus, am adus destule argumente
  • cred ca altii se plang de pocainta ta, asa ca nu te mai preocupa de a mea
 • Nu aș vrea să intru iar în polemică, însă mă simt datoare cu un răspuns scurt și la obiect. În primul rând vreau să precizez din nou (în cazul în care nu s-a observat), că nu eu sunt autoarea acestei postări, ci doar traducătoarea mesajului. Am evitat oarecum să mai fac postări personale, tocmai ca să evit cârcotelile nejustificate. Se pare că nu le pot evita nici în astfel de situații.

  În altă ordine de idei, in ciuda pretextelor pe care le invoci, cum că incerci să susții cu argumente strict obiective răspunsurile tale, indiciile aluzive la autoarea postarilor sunt mai mult decât evidente, tinzând să devină laitmotiv:(exemplu din ultimul tău răspuns: Cum am mai spus, sunt surprinsa ca tu, om cu scoala....).

  Nu vreau să te dezamăgesc, dar această postare nu va fi urmată doar de un episod secund, ci voi concepe un adevărat așa-zis foileton cu subiecte similare.

  Nu este obligatoriu ca aceste postări să fie citite, aprobate sau înghițite pe nemestecate de toată lumea, ci, făcând o comparație, așa cum și la TV ai posibilitatea să fii selectivă, să-ți alegi ce canal sau emisiune vrei să urmărești, poți comuta la alt canal, în cazul în care ți se pare că ceva nu-ți este pe plac sau nu-ți satisface simțurile, fără a mai fi nevoie să te erijezi în Cavalerul Dreptății

  Vo încheia cu următorul pasaj scriptural din 2 Timotei 3: 16,17: Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. 

 • Asa, sa vedem: Despre creatia divina (1), deci ne pregatesti si o a doua parte. Dar poate dupa comentariul asta, te vei gandi de doua ori inainte sa o faci.

  Cum am mai spus, sunt surprinsa ca tu, om cu scoala, inca nu ai inteles unele lucruri de baza in ce priveste credinta. Nu ma astept de la unii saraci in duh, insa de la un om care a facut o scoala, cred ca toata lumea are alte asteptari.

  Un prim lucru pe care crestinii nu l-au inteles inca, desi obisnuiesc sa o spuna de multe ori cu gura sau in scris, e ca a crede in ceva, e un lucru foarte, foarte personal. Si chiar daca credinta, spiritul lor sau dumnezeul lor ii invata ca acela este adevarul absolut despre lume si puterea care o conduce, in relationarea cu altii, ei trebuie sa aiba mereu asta in minte: CREDINTA e un lucru TOTAL PERSONAL. Aceasta inseamna ca un om cand se uita in jur, vede lumea PRIN PRISMA credintei lui. Si nu vorbesc despre realitatea fizica pe care o percepem toti la fel (exceptand persoanele cu anumite probleme fiziologice sau psihologice), realitate precum: cerul e albastru-alb-gri-rosiatic, lamaile sunt acre, arsura ustura.

  Ori vin crestinii cu o atitudine de superioritate si prostie, desi nu o vor recunoaste vreodata, si spun lucruri ilogice ca: "Ateii au căutat să substituie aceste versete clare cu teoriile lor științifice, în special cu teoria evoluției. Dar nu vă temeți, pentru că nici speculațiile minții omenești, nici descoperirile geologice nu vor zdruncina vreodată nici măcar pe cele mai mici dintre aceste principii divine." Aceste versete clare? Clare pentru cine? Poate fi un lucru clar pentru cineva care nu crede in acel lucru? O spui ca si cum acele versete din Scriptura sunt atat de logice, incat numai prostul nu le poate crede! Dar oare ce ai facut cu versetele acelea ATAT de clare care spun ca numai El poate clarifica aceste lucruri unui om sau ca credinta e cea care da intelegere acestor lucruri? Aaaa! STAI! Ai mentionat unul mai jos!

  "Prin credinţă pricepem că lumea* a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd." Evrei 11.3 - Uaaau! Prin ce devin aceste lucruri clare? PRIN CREDINTA!

  Oare nu pricepi cata lipsa de rationament e in textul tau? Spui ca versetele acestea sunt atat de clare, ca apoi sa spui ca de fapt lucrurile acestea nu se invata, ci E NEVOIE DE CREDINTA pentru a le intelege, si banuiesc ca si pentru a parea limpezi pentru acel om, nu?

  Apoi, cauta ateii sau oamenii de stiinta sa subtituie versete din Biblie? Este biblia vreun manual universal si cumva acestia incearca, asemeni unor elevi care isi intrec profii, sa aduca alte teorii in locul unei teorii deja general acceptata?  Si da, o sa va gasiti sa spuneti "Dar biblia e adevarul, e manualul de instructiuni!" Inca o data spun: este reala pentru cei care cred in ea! Ceilalti nu dau doi lei pe ea sau poate dau, dar o vor considera material istoric, cultural, arheologic, literar sau se vor folosi de ea doar sa va arate ca nu o stapaniti sau sa ilustreze lipsa de credibilitate, logica etc (desi in cazul acesta si ei ar fi un pic naivi pentru ca ar adopta aceeasi atitudine ca a crestinilor descrisa mai sus, si anume, ar nega definitia credintei).

  Poate fi un adevar personal, bazat pe credinta, zdruncinat? Cred ca mama e mama; voi crede asta pana ma hotarasc sa fac un test ADN. Va ramane nezdruncinat acest adevar? Da, daca testul va dovedi ca e mama mea. Asa si cu aceste adevaruri ale credintei crestine: credem si consideram ca putem crede nu prin puterea noastra. Alegem sa credem in ciuda unor dovezi stiintifice mai mult sau mai putin veridice, insa nici nu om de stiinta nu va fi atat de naiv sa creada ca poate schimba o credinta. Isi va expune datele, sperand ca unii vor citi si vor invata ceva, dar pana si in cazul oamenilor de stiinta e vorba de o credinta, una in datele obtinute. Toate aceste informatii in care credem, vor ramane o realitate personala, pana va exista o dovada de necontenit, in cazul crestinilor, pana va alege El sa revina sau sa se descopere.

  Concluzia 1: Credinta este o incredere personala, asa ca lumea din mediul crestin trebuie sa inceteze sa imputa oamenilor de stiinta sau ateilor lipsa lor de dorinta si ardoare de a crede aceleasi lucruri ca ei.

  Concluzia 2: Creierul femeilor are o logica mai slaba si ele trebuie sa devina constiente de acest lucru. Daca nu reusesc sa exerseze si sa isi imbunatateasca logica si rationamentul, cel putin sa reciteasca textul scris… si in cel mai bun caz, sa scrie cat mai rar sau sa ceara ajutorul…

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter