A d m i n

Marcu 11 :12 . A doua zi, după ce au ieşit din Betania, Isus a flămînzit.
13 A zărit de departe un smochin, care avea frunze, şi a venit să vadă poate va găsi ceva în el. S'a apropiat de smochin, dar n'a găsit decît frunze, căci nu era încă vremea smochinelor.
14 Atunci a luat cuvîntul, şi a zis smochinului: ,,În veac să nu mai mănînce nimeni rod din tine!`` Şi ucenicii au auzit aceste vorbe.

Domnul Isus Hristos a rostit un blestem asupra smochinului care reprezinta Israelul si pare ciudat de ce a facut asta pentru ca nu era vremea roadelor atunci cand a cautat el rod in smochin. Stim ca tot ce a facut Dl Isus ,a facut cu un scop,nimic n-a facut la intamplare sau ca asa s-a nimerit. Cere Dl Isus, Dumnezeu lucruri imposibile ? NU. Cu siguranta ca numai Biblia poate raspunde la orice intrebare si vreau sa aud si parerea altora la aceasta intrebare: De ce a blestemat smochinul că nu a gasit rod chiar daca nu era încă vremea roadelor?

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • A d m i n

  Pilda muntelui care se poate arunca in mare sau a pomului care se poate dezrădăcina si apoi sădi in mare arata că este mai usor de facut aceste lucruri decat o inimă să creadă. Un suflet care crede se poate măntui oriunde ,chiar si in marea acestei lumi dar Domnul arată ca este greu să crezi. În proverbe spune ca cine se biruiește pe el este mai tare ca unul ca biruiește cetăți sau este cum i-a spus Domnul lui Saul: Ti-ar fi greu să arunci cu piciorul înapoi intr-un țepuș

 • A d m i n

  Prin pilda smochinului blestemat,uscat, Dl Isus a facut de cunoscut care va fi semnul veniri Lui.

  Matei 24:32-35.

  32. De la smochin învăţaţi pilda lui: când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape.

  33. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi.

  34. Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta, până se vor întâmpla toate aceste lucruri.

  35. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

  Despre ce smochin vorbeste Domnul aici? Despre oricare smochin? Nu, ci vorbeste despre smochinul uscat care a infrunzit cu 70 de ani in urma adica Israelul , cand a redevenit tara,stat. Daca vorbea despre un smochin fizic ,asta trebuia sa se intample anul urmator ,odata cu infrunzirea zmochinilor. Israelul a infrunzit numai ,rod va da la venirea Domnului Isus si asta o spune Zaharia.

  Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut.

  Pana atunci Israelul ramane inca sub blestem,uscat ,asa cum a zis Domnul: Când S-a apropiat de cetate şi a văzut-o, Isus a plâns pentru ea

  42 şi a zis: „Dacă ai fi cunoscut şi tu, măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ţi dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi.
  43 Vor veni peste tine zile, când vrăjmaşii tăi te vor înconjura cu şanţuri, te vor împresura şi te vor strânge din toate părţile:
  44 te vor face una cu pământul, pe tine şi pe copiii tăi din mijlocul tău; şi nu vor lăsa în tine piatră pe piatră, pentru că n-ai cunoscut vremea când ai fost cercetată.”
  Ioan 11 - Biblia online in limba romana
  Citeste Biblia Online in limba romana. Noul Testament, Vechiul Testament. Traducerea Dumitru Cornilescu. Plan de citire a bibliei intr-un an, pasajul…
 • LIDER

  Mie nu mi se pare nici o exagerare. Tu omori atâtea plante sau încurajezi omorârea atâtor plante cumpărându-le moarte din comerț, ca apoi să vii să arați cu degetul spre Isus că a omorât un pom. Asta numai pentru că El putea omorâ o plantă nu doar cu mâinile, ci și cu cuvântul. Te-ai gândit că de fiecare dată când mănânci morcovi, un morcov este o plantă moartă? Pe care tu sau alții au omorât-o pentru tine?

  Dorin a spus :

  Da Albulescu, ideea de baza e alta. Dim moment ce se mentioneaza ca nu era perioada de rodire, Isus nu avea nici un motiv logic sa blesteme acel pom. E ca si cum ai blestema o femeie ca nu ramane insarcinata in prima zi de ciclu. Apoi daca faza cu smochinul nu se refera la pom ci la oameni. Asta iar e cu tâlc, sa blestemi un om ca nu da rod e gresit, daca omul sau pomul e făcut de Dumnezeu de ce sa il blestemi apoi? La urma urmei orice are o anume valoare, notiunea de blestem mi se pare o exagerare, o pedeapsa nefondata. 

 • LIDER

  În România smochinii nu-și păstrează rodul de la un an la altul, dar în zona circummediteraneană da. La noi de exemplu prunul face de multe ori să păstreze fructe până dă gerul pe ele, ba chiar uneori trec iarna, chiar dacă majoritatea prunelor cad din copac vara. Dar, datorită climei, a procesului repetat de îngheț-dezgheț, astfel de prune nu se stafidesc, ci împietresc. Adică se deshidratează atât de mult încât devin tari ca lemnul. În Israel nu există astfel de temperaturi extreme și de oscilații termice. De aceea, fructele care trec de la un an la altul se stafidesc. Ba chiar există soiuri de smochin care fac primul rând de rod din smochinele verzi rămase de anul trecut pe crengi. Atâta doar că nu sunt la fel de zemoase și de dulci ca cele din anul curent. Dar cum în relatarea Bibliei vorbim de un smochin de pe marginea drumului, e puțin probabil să fi fost vorba de vreun soi aparte. În primul rând nu am eu cunoștințele necesare, după cum este la fel de probabil să nu poată spune nimeni exact, cum rodeau smochinii sălbatici acum 2000 de ani în Israel. Un lucru este însă sigur, Isus căuta roadele de anul trecut în acel smochin, care încă nu rodise roadele din anul în care a fost blestemat.

  P.S. Pe rafturile din supermarketuri nu se stafidesc, ci putrezesc.

  Sile a spus :

  Aiurea! Se stafidesc pe raft la Mega Image. Cele din pom cad după ce se coc. Iar în text e scris ”nu era încă vremea smochinelor”, adică mai era de așteptat până să se coacă.

  De ce a blestemat Domnul Isus smochinul pentru ca nu a gasit rod deși nu era vremea smochinelor?
  Marcu 11 :12 . A doua zi, după ce au ieşit din Betania, Isus a flămînzit. 13 A zărit de departe un smochin, care avea frunze, şi a venit să vadă poat…
 • Aiurea! Se stafidesc pe raft la Mega Image. Cele din pom cad după ce se coc. Iar în text e scris ”nu era încă vremea smochinelor”, adică mai era de așteptat până să se coacă.

  De ce a blestemat Domnul Isus smochinul pentru ca nu a gasit rod deși nu era vremea smochinelor?
  Marcu 11 :12 . A doua zi, după ce au ieşit din Betania, Isus a flămînzit. 13 A zărit de departe un smochin, care avea frunze, şi a venit să vadă poat…
 • A d m i n

  sandu eu nu fac speculații, am încercat să spun ce ai spus tu. Eu așa am ințeles din ce ai explicat tu ,că a făacut o demonstrație de credință ,ai dat chiar exemplul cu muntele aruncat in mare. Hai să facem un test de imaginație : Domnul merge cu ucenicii , e înfometat si tocmai trece pe lângă un smochin si caută niște smochine să mănînce și nu găsește si se mânie atât de tare ca blesteamă smochinul și se usucâ și nimeni să nu mai manânce vreodată din el. Așa vezi tu caracterul Domnului Isus? Ce Dumnezeu ar fi cineva care are ieșirile astea? EL care îndemna ucenicii să nu caute numai mâncarea pieritoare care nu e așa importantă , se mânie că nu găsește mâncare pieritoare... Sunt lucruri in Biblie care trebuie luate literar sandu si lucruri luate in sens spiritual, toate trebuie judecate duhovnicește ,adică cu Duhul , de aici vine cuvântul duhovnicesc. Întâmplarea cu smochinul nu poate fi luată literar ,adică că s-a întâmplat cum zici tu pentru ca i-a fost foame nu se potrivește din orice punct de vedere ai privi-o. El era Dumnezeu, nu un vrăjitor sau un magician , numai un vrăjitor ar face un asemenea spectacol să impresioneze asistența, să nu-i convină că nu a găsit rod și să zică...ia gata și cu smochinul ăsta, să se usuce și il și blestem. Își poate imagina cineva un astfel de Dumnezeu?. Apoi EL care este Dumnezeu care știe toate lucrurile ..pentru că EL le-a făcut...să nu știe că nu era vremea roadelor? Aici aș putea include explicația lui Ioan Albulescu ca smochinele se stafidesc și in pom dacă sunt lăsate...Deci sandu in subiectul de față nu se acceptă ideea ca trebuie luate faptele ca s-au întâmplat pentru ceea ce a fost scris , e evident că Dl Isus nu ar putea să aibă un astfel de comportament. El s-a maniat pentru lucruri importante, el s-a mâniat pe Farisei, pe schimbătorii de bani...dar nu pe un smochin. Hai să-ți dau explicația mea ,pe care eu o văd cea mai adecvată si susținută de Biblie si de logică si de sens. Răspunsul la subiectul smochinului blestemat il dă tot Domnul Isus in vechiul testament,în Maleahi

  Maleahi 4:6 VDC

  El va întoarce inima părinţilor spre copii și inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!”

  Domnul vorbește despre Ioan Botezătorul care a venit înaintea lui să pregătească Calea, adică să întoarcă inimile oamenilor către Dumnezeu. Și n-au vrut să asculte de Ioan . Ăsta e un motiv potrivit ca să blestemi o țară...să blestemi orice chiar. Că nu ai găsit smochine in smochin...când nu era vremea roadelor, nu e motiv să blestemi... mai ales pentru un Dumnezeu. Deci pot spune și eu, atenție, sunt lucruri in Biblie care trebuie luate literar (foarte puține pentru ca Biblia spune ca nici un cuvânt nu este lipsit de putere in Biblie) și lucruri care trebuie luate in sens spiritual( pentru ca Dumnezeu este Duh si Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, este Duh și viață).


   
  sandu a spus :

  lasa speculatiile si priveste in asamblul faptelor , si vei vedea clar ca ce am mentionat a fost scopul real, Isus nu ar fi explicat ce s-a intamplat prin altceva decat a fost ,- dar daca preferi sa schimbi tu dupa placul tau , nu e problema mea , doar ca eu nu recomand sa se rataceasca omul prin rastalmaciri dupa bunul plac , deci reciteste contextul si i-al cum e , nu-i schimba sensul

  o speculatie este si folosind o concordanta si urmarind un cuvant , dupa care sa legi versetele scotandu-le din contexte , faurind in acest mod un alt mesaj decat cel real , astfel nu e suficient sa ramai blocat intr-un cuvant ca in cazul de fata "roade", nu tot una este cu ce scop e folosit cuvantul, cu a impleti textele care contin acelasi cuvant  Marius Ciltan a spus :

  Frate sandu Dl Isus nu a facut nimic in Biblie fără un scop și după tine scopul lui de a usca smochinul a fost ca să le facă ucenicilor o demonstrație de credintă. Domnul n-a uscat smochinul ca sa arate ce înseamnă credința...a făcut alte lucruri care erau de folos,cum ar fi vindecari,invieri,scoateri de draci...Și a și blestemat smochinul să nu dea rod in veac. Blesteamă Domnul doar ca să facă o demonstrație că are credință? Come on sandu....Explicația este foarte simplă, aduți aminte sau caută in Biblie de ce ar blestema Dl Isus un popor,o țară....Am dat un indiciu cât o explicație :)
   
  sandu a spus :

  personal recomand a nu se face speculatii, adica a se face interpretari "spirituale" fara a tine cont de intreg contextul

  nu cred vreuna din cele trei interpretari expuse pana acum , nici ideea ca proprietarul nu ar fi lasat o parte din roade neculese pentru a putea beneficia si cei saraci, nici ideea cu blestemarea Israelului, si nici ca noi ar trebui sa dam roade chiar daca nu e momentul potrivit pentru a avea roade

  - practic cred ca trebuie tinut cont de explicatia oferita de Isus , la constatarea ucenicilor ca smochinul se uscase complet  , acel raspuns e interpretarea corecta , alta atribuire a sensului celor petrecute este doar rastalmacire , chiar daca pare ca exista o logica a acelor semnificatii , dar e tot doar o scoatere din context, o modificare a realitatii

  < Petru si-a adus aminte de cele petrecute si a zis lui Isus: "Invatatorule, uite ca smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat." 

  Isus a luat cuvantul si le-a zis: "Aveti credinta in Dumnezeu ! Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acestuia: "Ridica-te si arunca-te in mare", si daca nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ce zice se va face, va avea lucrul cerut.  De aceea va spun ca orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea. Si, cand stati in picioare de va rugati, sa iertati orice aveti impotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru care este in ceruri sa va ierte greselile voastre. Dar, daca nu iertati, nici Tatal vostru care este in ceruri nu va va ierta greselile voastre." (Marcu 11:21-26) >

  < Dimineata, pe cand Se intorcea in cetate, I-a fost foame. A vazut un smochin langa drum si S-a apropiat de el; dar n-a gasit decat frunze, si i-a zis: "De acum incolo, in veac sa nu mai dea rod din tine!" Si indata smochinul s-a uscat. 

  Ucenicii, cand au vazut acest lucru, s-au mirat si au zis: "Cum de s-a uscat smochinul acesta intr-o clipa?" Drept raspuns, Isus le-a zis: "Adevarat va spun ca, daca veti avea credinta si nu va veti indoi, veti face nu numai ce s-a facut smochinului acestuia; ci chiar daca ati zice muntelui acestuia: "Ridica-te de aici si arunca-te in mare", se va face. Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi." > (Matei 21:18-23

  daca rostul celor petrecute era sa fie cum am vazut la cele trei explicatii , Isus nu ar fi explicat altfel ucenicilor , deci practic prin acest episod autorii Matei si Marcu , au fost interesati sa arate NU "blestemarea smochinului" ce sa arate puterea credintei , puterea cuvintelor rostite de crestini chiar si la manie/suparare, deci atentie la reactiile noastre ca credinciosi , ce gandim , ce spunem cu credinta, poate aduce neplaceri daca o facem la manie , la o nemultumire,

  chiar daca consider ca interpretarile expuse sunt gresite , nu inseamna ca credinciosii nu trebuie sa faca parte din avutul lor si saracilor, sau ca Israelul nu a fost blestemat , sau ca nu ar trebui sa aducem roade in orice vreme chiar daca nu e momentul roadelor , doar ca aceste lucruri au la baza alte texte , care sunt corecte , si nu trebuie sa speculam din texte ca acesta care a avut un anumit rol, nu trebuie noi sa-i dam semnificatia pe care am preferam daca a si fost explicat in context - nicidecum nu trebuie sa cadem in capcana rastalmacirilor sub pretextul ca ce citim "trebuie sa intelegem spiritual", exista intradevar unele cuvinte cu semnificatie spirituala , dar NU intotdeauna , si cu atat mai putin nu trebuie sa schimbam ce a fost relatat , cursul desfasurarii celor scrise , ce trebuie sa pastram linia stabilita de autori

  De ce a blestemat Domnul Isus smochinul pentru ca nu a gasit rod deși nu era vremea smochinelor?
  Marcu 11 :12 . A doua zi, după ce au ieşit din Betania, Isus a flămînzit. 13 A zărit de departe un smochin, care avea frunze, şi a venit să vadă poat…
 • lasa speculatiile si priveste in asamblul faptelor , si vei vedea clar ca ce am mentionat a fost scopul real, Isus nu ar fi explicat ce s-a intamplat prin altceva decat a fost ,- dar daca preferi sa schimbi tu dupa placul tau , nu e problema mea , doar ca eu nu recomand sa se rataceasca omul prin rastalmaciri dupa bunul plac , deci reciteste contextul si i-al cum e , nu-i schimba sensul

  o speculatie este si folosind o concordanta si urmarind un cuvant , dupa care sa legi versetele scotandu-le din contexte , faurind in acest mod un alt mesaj decat cel real , astfel nu e suficient sa ramai blocat intr-un cuvant ca in cazul de fata "roade", nu tot una este cu ce scop e folosit cuvantul, cu a impleti textele care contin acelasi cuvant  Marius Ciltan a spus :

  Frate sandu Dl Isus nu a facut nimic in Biblie fără un scop și după tine scopul lui de a usca smochinul a fost ca să le facă ucenicilor o demonstrație de credintă. Domnul n-a uscat smochinul ca sa arate ce înseamnă credința...a făcut alte lucruri care erau de folos,cum ar fi vindecari,invieri,scoateri de draci...Și a și blestemat smochinul să nu dea rod in veac. Blesteamă Domnul doar ca să facă o demonstrație că are credință? Come on sandu....Explicația este foarte simplă, aduți aminte sau caută in Biblie de ce ar blestema Dl Isus un popor,o țară....Am dat un indiciu cât o explicație :)
   
  sandu a spus :

  personal recomand a nu se face speculatii, adica a se face interpretari "spirituale" fara a tine cont de intreg contextul

  nu cred vreuna din cele trei interpretari expuse pana acum , nici ideea ca proprietarul nu ar fi lasat o parte din roade neculese pentru a putea beneficia si cei saraci, nici ideea cu blestemarea Israelului, si nici ca noi ar trebui sa dam roade chiar daca nu e momentul potrivit pentru a avea roade

  - practic cred ca trebuie tinut cont de explicatia oferita de Isus , la constatarea ucenicilor ca smochinul se uscase complet  , acel raspuns e interpretarea corecta , alta atribuire a sensului celor petrecute este doar rastalmacire , chiar daca pare ca exista o logica a acelor semnificatii , dar e tot doar o scoatere din context, o modificare a realitatii

  < Petru si-a adus aminte de cele petrecute si a zis lui Isus: "Invatatorule, uite ca smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat." 

  Isus a luat cuvantul si le-a zis: "Aveti credinta in Dumnezeu ! Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acestuia: "Ridica-te si arunca-te in mare", si daca nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ce zice se va face, va avea lucrul cerut.  De aceea va spun ca orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea. Si, cand stati in picioare de va rugati, sa iertati orice aveti impotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru care este in ceruri sa va ierte greselile voastre. Dar, daca nu iertati, nici Tatal vostru care este in ceruri nu va va ierta greselile voastre." (Marcu 11:21-26) >

  < Dimineata, pe cand Se intorcea in cetate, I-a fost foame. A vazut un smochin langa drum si S-a apropiat de el; dar n-a gasit decat frunze, si i-a zis: "De acum incolo, in veac sa nu mai dea rod din tine!" Si indata smochinul s-a uscat. 

  Ucenicii, cand au vazut acest lucru, s-au mirat si au zis: "Cum de s-a uscat smochinul acesta intr-o clipa?" Drept raspuns, Isus le-a zis: "Adevarat va spun ca, daca veti avea credinta si nu va veti indoi, veti face nu numai ce s-a facut smochinului acestuia; ci chiar daca ati zice muntelui acestuia: "Ridica-te de aici si arunca-te in mare", se va face. Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi." > (Matei 21:18-23

  daca rostul celor petrecute era sa fie cum am vazut la cele trei explicatii , Isus nu ar fi explicat altfel ucenicilor , deci practic prin acest episod autorii Matei si Marcu , au fost interesati sa arate NU "blestemarea smochinului" ce sa arate puterea credintei , puterea cuvintelor rostite de crestini chiar si la manie/suparare, deci atentie la reactiile noastre ca credinciosi , ce gandim , ce spunem cu credinta, poate aduce neplaceri daca o facem la manie , la o nemultumire,

  chiar daca consider ca interpretarile expuse sunt gresite , nu inseamna ca credinciosii nu trebuie sa faca parte din avutul lor si saracilor, sau ca Israelul nu a fost blestemat , sau ca nu ar trebui sa aducem roade in orice vreme chiar daca nu e momentul roadelor , doar ca aceste lucruri au la baza alte texte , care sunt corecte , si nu trebuie sa speculam din texte ca acesta care a avut un anumit rol, nu trebuie noi sa-i dam semnificatia pe care am preferam daca a si fost explicat in context - nicidecum nu trebuie sa cadem in capcana rastalmacirilor sub pretextul ca ce citim "trebuie sa intelegem spiritual", exista intradevar unele cuvinte cu semnificatie spirituala , dar NU intotdeauna , si cu atat mai putin nu trebuie sa schimbam ce a fost relatat , cursul desfasurarii celor scrise , ce trebuie sa pastram linia stabilita de autori

  De ce a blestemat Domnul Isus smochinul pentru ca nu a gasit rod deși nu era vremea smochinelor?
  Marcu 11 :12 . A doua zi, după ce au ieşit din Betania, Isus a flămînzit. 13 A zărit de departe un smochin, care avea frunze, şi a venit să vadă poat…
 • daca nu scria clar in text ca lui Isus i s-a facut foame , atunci isi avea sens intrebarea ta ,

  Marius Ciltan a spus :

  Și de ce a mai căutat smochine dacă nu era vremea smochinelor? 
   
  sandu a spus :

  personal recomand a nu se face speculatii, adica a se face interpretari "spirituale" fara a tine cont de intreg contextul

  nu cred vreuna din cele trei interpretari expuse pana acum , nici ideea ca proprietarul nu ar fi lasat o parte din roade neculese pentru a putea beneficia si cei saraci, nici ideea cu blestemarea Israelului, si nici ca noi ar trebui sa dam roade chiar daca nu e momentul potrivit pentru a avea roade

  - practic cred ca trebuie tinut cont de explicatia oferita de Isus , la constatarea ucenicilor ca smochinul se uscase complet  , acel raspuns e interpretarea corecta , alta atribuire a sensului celor petrecute este doar rastalmacire , chiar daca pare ca exista o logica a acelor semnificatii , dar e tot doar o scoatere din context, o modificare a realitatii

  < Petru si-a adus aminte de cele petrecute si a zis lui Isus: "Invatatorule, uite ca smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat." 

  Isus a luat cuvantul si le-a zis: "Aveti credinta in Dumnezeu ! Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acestuia: "Ridica-te si arunca-te in mare", si daca nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ce zice se va face, va avea lucrul cerut.  De aceea va spun ca orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea. Si, cand stati in picioare de va rugati, sa iertati orice aveti impotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru care este in ceruri sa va ierte greselile voastre. Dar, daca nu iertati, nici Tatal vostru care este in ceruri nu va va ierta greselile voastre." (Marcu 11:21-26) >

  < Dimineata, pe cand Se intorcea in cetate, I-a fost foame. A vazut un smochin langa drum si S-a apropiat de el; dar n-a gasit decat frunze, si i-a zis: "De acum incolo, in veac sa nu mai dea rod din tine!" Si indata smochinul s-a uscat. 

  Ucenicii, cand au vazut acest lucru, s-au mirat si au zis: "Cum de s-a uscat smochinul acesta intr-o clipa?" Drept raspuns, Isus le-a zis: "Adevarat va spun ca, daca veti avea credinta si nu va veti indoi, veti face nu numai ce s-a facut smochinului acestuia; ci chiar daca ati zice muntelui acestuia: "Ridica-te de aici si arunca-te in mare", se va face. Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi." > (Matei 21:18-23

  daca rostul celor petrecute era sa fie cum am vazut la cele trei explicatii , Isus nu ar fi explicat altfel ucenicilor , deci practic prin acest episod autorii Matei si Marcu , au fost interesati sa arate NU "blestemarea smochinului" ce sa arate puterea credintei , puterea cuvintelor rostite de crestini chiar si la manie/suparare, deci atentie la reactiile noastre ca credinciosi , ce gandim , ce spunem cu credinta, poate aduce neplaceri daca o facem la manie , la o nemultumire,

  chiar daca consider ca interpretarile expuse sunt gresite , nu inseamna ca credinciosii nu trebuie sa faca parte din avutul lor si saracilor, sau ca Israelul nu a fost blestemat , sau ca nu ar trebui sa aducem roade in orice vreme chiar daca nu e momentul roadelor , doar ca aceste lucruri au la baza alte texte , care sunt corecte , si nu trebuie sa speculam din texte ca acesta care a avut un anumit rol, nu trebuie noi sa-i dam semnificatia pe care am preferam daca a si fost explicat in context - nicidecum nu trebuie sa cadem in capcana rastalmacirilor sub pretextul ca ce citim "trebuie sa intelegem spiritual", exista intradevar unele cuvinte cu semnificatie spirituala , dar NU intotdeauna , si cu atat mai putin nu trebuie sa schimbam ce a fost relatat , cursul desfasurarii celor scrise , ce trebuie sa pastram linia stabilita de autori

  De ce a blestemat Domnul Isus smochinul pentru ca nu a gasit rod deși nu era vremea smochinelor?
  Marcu 11 :12 . A doua zi, după ce au ieşit din Betania, Isus a flămînzit. 13 A zărit de departe un smochin, care avea frunze, şi a venit să vadă poat…
 • Dorin , am scos in evidenta ce cred , deci ....

  Dorin a spus :

  Băi frate Sandu, dar părerea ta cu privire la acel " episod" care e? Tu ai dat versete si ai criticat. Măcar ceilalți au zis parerea dupa cum au înțeles, dar tu? De când sunt pe acesti site am văzit de o sumedenie de ori replicile " nu scoate sau adăuga in context" faptul că se explica o teorie nu inseamna ca se scoate din context. Daca scrie sa iti scori ochiul ce te bagă in pacat, tu chiar asa faci? De frica sa nu fi acuzat ca scoti din context? 

  De ce a blestemat Domnul Isus smochinul pentru ca nu a gasit rod deși nu era vremea smochinelor?
  Marcu 11 :12 . A doua zi, după ce au ieşit din Betania, Isus a flămînzit. 13 A zărit de departe un smochin, care avea frunze, şi a venit să vadă poat…
 • Era sfârșit de primăvară și nu era vremea smochinelor, totuși Isus s-a apropiat de smochin pentru a-l inspecta fiindcă era înfrunzit și ăsta era un semn că era unul din acei pomi care dau roade mai devreme. Prin vechiul testament, poporul ales a fost descris ca Via Domnului, copac roditor, precum și alte metafore. E metafora fundamentală ce reprezintă sănătatea spirituală a poporului în era profețiilor. Mai mulți profeți au descris că Dzeu inspecta poporul pentru "smochine timpurii" pe gustul lui și pe care nu le-a găsit ( mica 7-1, Jeremia 8-13, Osea 9-10 până la 17). Așa că în 2 exiluri ( asirian și babilonian) îi plesnește cu blestemul "aridității" ( Osea 9-16) iar Israel ajunge un smochin putrezit (29-17). Totuși, Dzeu le promite că într-o zi vor fi productivi ( ioel 2-22, amos 9-14, mica 4-4, Zaharia 8-12, Ezechiel 36-8).

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter