LIDER

Crucea

                     Iata ce a facut Dumnezeu !

   -Cum  poate Dumnezeu  rascumpara pe pacatos fara  sa se arate indulgent cu pacatul?Poate un Dumnezeu sfant sa ne treaca cu vederea pacatele? Poate un Dumnezeu bun sa ne pedepseasca greselile? 

Din perspectiva noastra exista doar doua solutii total neatragatoare . Dar din perspectiva Lui , exista si o a treia . ea se numeste ''Crucea lui Hristos''. Crucea. Te poti intoarce in vreo directie fara sa dai cu ochii de una? Sus, pe turla unei biserici .Sculptata pe pietrele funerare. Gravata pe un inel , sau atarnata de un lantisor ,Crucea e simbolul universal  al crestinismului . Osolutie stranie , nu credeti? E ciudat ca un instrument  de tortura  a ajuns sa reprezinte o miscare a sperantei . Simbolurile altor credinte sunt parca mai optimiste : steau cu sase colturi ale lui David , semiluna Islamului , floarea de lotus a budismului . Si totusi crestinismul a ales crucea ! Un intrument de executie !

Ati purta la gat un scaun electric in miniatura, sau  ati atarna un streang  suflat cu aur pe perete ? Ati imprima imaginea  uni pluton de executie pe o carte de vizita? Si totusi asa facem cu crucea . Multi isi fac semnul crucii cand se roaga  . Am face si semnul ghilotinei,sa zicem? Ce ar fi ca , in locul gestului care atinge triunghiular fruntea si umerii  sa facem o miscare de karate , lovind ca o secure in palma ?Parca nu e acelas sentiment , nu-i asa?  

De ce este crucea simbolul credintei noastre ? Pentru a gasi raspunsul , e suficient sa privim la crucea propriu-zisa. Modelul ei ei e cat de poate de simplu..O barna orizontala , iar cealalta, verticala .Una se intinde pe laterala - ca dragostea lui Dumnezeu . Cealalta se indreapta in sus - ca sfintenia lui Dumnezeu . Una reprezinta intinderea dragostei Lui ; cealaltaa reflecta  inltimea sfinteniei Lui . Crucea este intrtaierea celor doua dimensiuni . Crucea e locul  in  care Dumnezeu Isi iarta copiii, far a scadea din exigentele Lui. 

Cum  e cu putinta asemenea lucru  ? Intr-o fraza : Dumnezeu  a pus pacatul nostru  asupra Fiului Sau  si acolo l-a pedepsit . Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.(2Cor.5,21) O alta versiune spune asa : Hristos n-a pacatuit niciodata !Dar Dumnezeu l-a  tratat ca pe un pacatos , pentru ca Hristos sa ne faca acceptabili in fata Tatalui . ( tradus dupa Contemporary English Version) 

Imaginati-va momentul , Dumnezeu e pe tronul Lui. Voi sunteti pe pamant . Iar intre  voi si Dumnezeu , e Hristos pe cruce . Pacatele voastre au fost puse asupra lui Isus . Dumnezeu , care pedepseste pacatul , Isi dezlantuie mania Lui  pefect justificata  asupra greselilor voastre . Lovitura cade in plin asupra lui Isus .  De vreme ce Hrstos ce sta intre voi si Dumnezeu , voi sunteti feriti . Pacatul este pedepsit , dar voi sunteti -la adapost , in umbra crucii. Iata  ce a facut Dumnezeu , dar ne intreabam de ce. De ce a facut-o ? Era o datorie morala? O obligatie impusa de pozitia Lui cereasca ? Una din cerintele statutului de Tata ? Nici una nici alta.  Dumnezeu nu e obligat sa faca nimic .  

In plus sa analizam mai atent ce a facut Dumnezeu .  Si-a dat Fiul , singurul Sau Fiu.  Ati fi dispusi sa faceti asa ceva?  Ati oferi viata copilului vostru pentru altcineva?   Eu una n-as face-o .Sunt oameni pentru care mi-as da eu viata . Dar daca mi-ati cere sa fac o lista cu cei pentru care as sacrifica viata fiului meu, v-as inapoia foaia goala. In schimb, lista lui Dumnezeu  contine numele fiecarei persoane  care a trait vreodata pe acest pamant.  Aceasta e intinderea dragostei Lui . Si aceasta e insasi ratiunea crucii. Dumnezeu iubeste lumea .

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.( ioan 3,16)
Barna verticala vorbeste cu putere despre sfintenia lui Dumnezeu , iar cea orizontala declara in egala masura dragostea  Lui ...o si cat de departe se intinde Dragostea Lui . Dumnezeu nu a specificat   categorii anume, pe cei bogati , pe cei cu faima , pe cei slabi ,  pe europeni  sau africani ,  pe cei sobri sau pe  cei cu succes , pe cei tineri sau pe cei batrani  ...nimic din toate astea. Din fericire , doar atat : Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea. Dragosta lui Dumnezeu cuprinde intraga lume ...esti si tu inclus in aceasta lume ?  Daca da, atunci esti inclus si tu in dragostea lui Dumnezeu.  Cat priveste  dragostea lui Dumnezeu , nu i-au aflat niciodata capatul . 
     - sursa din cartea :''El a ales piroanele ''

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter