Crăciunul- o magie?

Pentru mulți, Crăciunul este într-adevăr o magie: dispariția pruncului Isus din prim-plan și apariția celui mai important personaj de sezon: Moș Crăciun. Odată cu acesta, își fac loc în decor o explozie de beculețe multicolore, brazi împodobiți și o nebunie a cumpărăturilor, toate pornite dintr-un automatism uzual. Care este semnificația nealterată a Crăciunului? Unde este pruncul Isus?

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • Badarau Craciunul are legatura cu nasterea Domnului. Cuvantul "Craciun" este luat de la rusi si inseamna "nastere". "Craciunul" este numele sarbatorii nasterii Domnului Isus Hristos, la fel cum "Buna Vestire" este numele sarbatorii vestirii nasterii Domnului Isus Hristos, la fel cum "Floriile" este numele sarbatorii a intrarii lui Isus in Ierusalim, la fel cum "Pastele" este numele sarbatorii invierii Domnului Isus Hristos, si la fel cum "Rusali" este sarbatoarea pogorarii Duhului Sfant. Deci Craciunul este sarbatoarea nasterii Domnului Isus Hristos

 • Andrei h, ce legatura are sarbatoarea Pesah cu Craciunul ? Ce legatura are Nasterea Domnului cu Craciunul ?

 • andrei h, la Evrei 10:1 scrie ca Legea are umbra bunurilor viitoare, nu infatisarea adevarata a lucrurilor....

 • andrei h, daca era asa de important si trebuia sa sarbatorim ziua nasterii Domnului Isus Cristos, asa cum a zis Domnul Isus Cristos ca trebuie sa credem in El, sa ne botezam in apa, sa luam Cina si sa ne spalam picioarele, atunci zicea in Biblie si acest lucru sa-l facem - sa sarbatorim ziua nasterii lui. Deci, in concluzie, daca nu a zis, atunci inseamna ca nu este nevoie sa tinem ziua Nasterii Lui.

 • andrei h, la Evrei 13:15 nu zice ca noi trebuie sa aducem lui Dumnezeu o jerfa de lauda doar in anumite zile ale anului ca sa sarbatorim ziua nasterii Domnului Isus Cristos ! Acolo zice ca noi trebuie sa aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfa de lauda, adica, rodul buzelor care marturisesc Numele Lui. Noi ori de cate ori ne intalnim si avem partasie facem acest lucru, adica aducem lui Dumnezeu o jertfa de lauda.....

 • Andrei h, ce a vrut sa zica Isus Cristos la Ioan 8:56 ? Nu pune interpretare la Cuvant. Din acest verset nu reiese ca noi trebuie sa sarbatorim in fiecare an, doar in anumite zile, Nasterea Domnului Isus Cristos !

 • Daca sarbatorim nasterea Domnului nu inseamna ca tinem legea. Eu cred ca fiecare isi serbeaza ziua de nastere cand s-a nascut, cu cat mai mult trebuie sa o sarbatorim pe a lui Isus care s-a nascut sa ne aduca mantuire. Poti trai in fiecare zi pentru Isus, dar nu ai cum sa ii sarbatoresti nasterea decat cand este sarbatoarea nasterii Lui. Tu in fiecare zi din an mergi la colindat sa vestesti ca Isus s-a nascut? Si ziua ta de nastere ti-o serbezi in fiecare zi?

  • Chiar daca nu scrie nicaieri in Biblie sa sarbatorim nasterea lui Isus, eu o sarbatoresc pentru ca Il iubesc. Sarbatoresc cantand ca Isus s-a nascut + cum  sarbatoresc si ziua mea de nastere. De nici o sarbatoare nu scrie in Noul Testament ci doar in Vechiul Testament scrie de sarbatori, dar daca suntem crestini adevarati le tinem. Orice sarbatoare comparativ cu Biblia este piatra de aducere aminte. Cu privire la Craciun (Nasterea Domnului Isus Hristos): "Acesta sa fie un semn de aducere aminte in mijlocul vostru. Cand vor intreba copiii vostri intr-o zi: "Ce inseamna pietrele (sarbatoarea) acestea pentru voi?" Sa le spuneti: Este ziua in care Domnul Isus Hristos s-a nascut ca  sa ne aduca mantuire. si pietrele (sarbatoarea) acestea sa fie intotdeauna o aducere aminte pentru voi (Iosoua 4:6, 7)"

  • Florin Gabor, imi zici si mie cum sarbatoresti Nasterea Domnului Isus in fiecare an ? Ce anume faci ? Dar te rog sa-mi arati in Scripturi unde Dumnezeu zice ca trebuie sa sarbatorim Nasterea Domnului Isus Cristos in anumite zile ale fiecarui an.

  • Florin Gabor, daca zicea Domnul Isus ca trebuie sa tin Nasterea Lui in fiecare an, sa stii ca eram primul care sarbatoream. Asa ca degeaba faci ceva ce nu zice Dumnezeu in Scripturi !

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter