CINE ESTE PROOROCUL ILIE DIN MALEAHI 4:5, 6 b?
Maleahi 4:5, 6: "Iată, vă voi trimite pe proorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată. El va întoarce inima părinţilor spre copii, şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!"

In Maleahi 4:6, prima parte a versetului este vorba despre Ioan Botezatorul, caci el a intors inima parintilor la copii. (Isaia 40:3-5; Maleahi 3:1; Luca 1:11-17; Matei 11:7-14)

Daca citim la Luca 1:17 reiese clar ca Ioan a venit in duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inimile parintilor la copii, dar nu mai spuna ca va intoarce si inima copiilor la parinti.
Acel verset din Maleahi 4:6b, unde spune ca Ilie va intoarce inima copiilor la parinti, nu se refera la la Ioan. De ce? In primul rand Ioan a pregatit doar calea inaintea Domnului. (Isaia 40:3-5; Maleahi 3:1) Si in al doilea rand Ioan a intors doar inima parintilor la copii. (Luca 1:5-17)
In Matei 17:10-11, Domnul Isus a spus ca va veni intai Ilie, si va aseza din nou toate lucrurile. Acest verset are legatura cu ultimul inger al bisericii Laodiceea si cu Apocalipsa 10;7.
Ioan nu a venit inainte de ziua aceea mare si infricosata.

Unii crestini spun ca Ilie din Maleahi 4:5, 6b se refera la Ioan, dar nu este adevarat. De ce? Citeste cu atentie Matei 17:11. Acolo scrie: ''Este adevarat ca trebuie sa vina intii ilie, si sa aseze din nou toate lucrurile." Se vorbeste la viitor. Nu scrie nicaieri ca Ioan va aseza din nou toate lucrurile! In biblie scrie ca Ioan va pregati calea inaintea Lui. (Maleahi 3:1; Marcu 1:1-7; Luca 7:27; 4:16-20). Dar la Maleahi 4:5 spune ca: ''Iata, voi trimite pe proorocul Ilie inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata''. Ioan a fost in urma cu aproximativ 2000 de ani. Dar aici spune ca Ilie vine inainte de a veni ziua aceea mare si infricosata, adica la timpul nostru de sfarsit. Intelegeti? Si in Maleahi 4:6 sunt doua perioade de timp si doua lucrari. Ioan a intors inima parintilor la copii, si acum Ilie va intoarce inima copiilor la parinti, adica va restabili credinta apostolica, ne va intoarce pe noi la Cincizecime, noi suntem copii si apostolii sunt parintii.

In Isaia 61:1-2 este o mare taina. Domnul Isus cand a citit cartea lui Isaia 61, El nu a mai citit si Isaia 61 cu 2 a doua parte a versetului. (Luca 4:16-20.).
 Isaia 61:2 a doua parte a versetului era repartizat pentru o alta perioada a timpului, Isaia 61 cu 2 (si o zi de razbunare a Dumnezeului nostru), era timpul nostru. Caci pana sa vina ziua necazului cel mare, Dumnezeu a promis ca ne va trimite pe proorocul Ilie. Aceste verset din Isaia 61:2 a doua parte a versetului are legatura cu Maleahi 4 cu 5, 6 b, si cu Apocalipsa 10 cu 7; Zaharia 14:6-7. Aceasta era o slujba a proorocului Ilie din timpul sfarsitului.
Aceasta slujba a proorocului Ilie din timpul sfarsitului este o taina a Miresei.

Sunt trei mari exoduri (iesiri) si trei mari intrari:
1. Iesirea israelitilor din Egipt si intrarea in Canaan;
2. Iesirea din lege si intrarea in har;
3. Iesirea din orice religii, confesiuni etc., si intrarea in Trupul cel tainic al lui Isus Cristos. (2 Corinteni 6:14-18; Apocalipsa 18:4.)

La timpul nostru avem un Mesaj venit de la Dumnezeu, dar oamenii nu-L Cunosc. Fiecare epoca are Mesajul ei. Noe a avut Mesajul lui, Moise a avut Mesajul lui.Toti profetii au avut cate un Mesaj catre omenire. Trebuie sa recunoastem timpul si Mesajul orei. Luteranii au avut timpul si ,Mesajul lor. Baptistii au avut timpul si Mesajul lor, Penticostalii au avut timpul si Mesajul lor. Mireasa la timpul sfirsitului are Mesajul care a venit prin proorocul Ilie din Maleahi 4;5, 6 b.
Va dau un exemplu. Daca privim o piramida, ea are mai multe fete. Cand o privim vedem numai o parte a ei. Dar daca suntem sus, ii vezem toate fetele. Deci daca suntem formati intr-o confesiune religioasa, vedem doar o parte a Cuvantului, dar daca suntem in Isus Cristos, in locurile ceresti vedem tot Cuvantul. (Efeseni 1:3.)


CARE ESTE ROLUL SLUJBEI PROOROCULUI ILIE DIN DIN MALEAHI 4:5, 6 b?
Rolul acestei slujbe este sa aseze din nou toate lucrurile si sa sfarseasca taina lui Dumnezeu, adica sa restalibeasca credinta apostolica. (Matei 17:10,11;Apocalipsa 10:1, 7) Ingerul din Apocalipsa 10:7 este ingerul bisericii Laodicea (Apocalipsa 3:14, 21).
Sunt ingeri ceresti si pamantesti? Ingerii pamantesti vestesc Evanghelia. (Iov 33:23). Cele sapte biserici din Asia simboliza cele sapte perioade de timp (cele sapte epoci ale bisericii in decurs de aproape 2000 de ani) (Apoc 1:4). Acesti ingeri ai celor 7 Biserici sunt barbati pe care Dumnezeu i-a folosit in decurs de aprox. 2000 de ani sa aduca Mesajul pentru cele sapte epoci ale Bisericii. (Apocalipsa ( 1:16; 1:20; Apoc. 2:1; 2:8; 2:12; 2:18; 3:1; 3:7; 3:14). Ilie din Maleahi 4:5 ,6b este ingerul Laodiciei pentru ca aceasta este ultima epoca. Acest inger al Laodiciei va aseza din nou toate lucrurile (in Cuvant) si va sfarsi Taina lui Dumnezeu, adica tot Cuvantul ce s-a pierdut in decurs de aprox. 2000 de ani, Ilie va restabili credinta apostolica.(Iuda 4). Cele sapte tunete din Apoc. 10:1-4 sunt sapte glasuri ale lui Dumnezeu, care de fapt este un singur glas care este Cuvantul lui Dumnezeu si a sunat prin cele sapte epoci ale bisericii. Ioan nu a avut voie se scrie ce au spus cele sapte tunete, pentru ca nu erau pentru timpul lor. Cele sapte tunete erau pentru timpul nostru si le-a descoperit ingerul al saptelea, a sfirsit taina lui Dumnezeu (Apoc. 10:7). Cele sapte tunete au legatura cu Apocalipsa 5, unde scrie despre Cartea scrisa pe dinauntru si pe dinafara, pecetluita cu sapte peceti. Aceasta este o tema grea, (este o hrana tare, nu este lapte, ci este carne.) Proorocul Ilie din Maleahi 4:5, 6b, ingerul Laodiciei si ingerul din Apoc. 10:7, este unul si acelasi.

Sunt ingeri ceresti si ingeri pamanesti. Ingeri pamintesti sunt predicatorii. In Iov 33: 23 scrie: ''Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea, care vestesc omului calea pe care trebuie -o urmeze."

Cati ingeri ceresti au vestit Evanghelia? Puteti sa-mi aratati in Scriptura? Cautati in Faptele apost. 10 si o sa vezi ca Ingerul Ceresc la trimis pe Corneliu la ingerul pamantesc care Petru sa-i vesteasca Evanghelia. Dumnezeu foloseste oameni la vestirea Evanghelie, si nu Ingeri Ceresti. Cuvantul inger inseamna trimis.

Chiar si diavolul are ingeri care se prefac in slujitori ai neprihanirii.
Cititi la 2 Corinteni 11:14-15: "Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfârşitul lor va fi după faptele lor."DUHUL LUI ILIE A LUCRAT PÎNĂ ACUM DE PATRU ORI ŞI MAI LUCREAZĂ INCA O DATĂ LA EVREI
1. Prima data a fost Ilie Tisbitul. (1 Împarati 17:1.)
2. A doua oara duhul lui Ilie a venit peste Elisei. (2 Împarati 2:9-14.)
3. A treia oara duhul si puterea lui lui Ilie a venit in Ioan Botezatorul ca sa pregateasca Calea inaintea Domnului si sa intoarca inima parintilor la copii. Slujba lui Ioan Botezatorul a implinit prima parte a versetului din Maleahi 4:6. (Maleahi 3:1; Isaia 40:3; Luca 1:5-17; Matei 11:7-14.)
4. A patra oara duhul lui Ilie a venit pentru timpul nostru ca sa intoarca inima copiilor la parinti, adica inima noastra la apostoli, (aici este vorba de Maleahi 4:6b, a doua parte a versetului, sa aseze din nou toate lucrurile care sau pierdut in decurs de aprox. 2000 de ani. (Marcu 9:11-12). In Maleahi 4;6 sunt doua timpuri si doua slujbe diferite. Ioan doar a pregatit Calea inaintea Domnlui dar Ilie din timpul sfirsitului, va aseza din nou toate lucrurile, adica va aseza Cuvantul care s-a pierdut. Aceasta slujba a lui Ilie din timpul nostru este in desfasurare, inca nu s-a terminat. Aceasta slujba va lucra pana la Rapirea Miresei. (Maleahi 4:5-6b; Matei 17:10-11; Marcu 9:11-12; Apocalipsa 10:1-7; Apocalipsa 3:14-21).
5. Si a cincia oara va veni Ilie si Moise la Israeliti. (Apocalipsa. 11:1-13). De ce spun ca sunt Moise si Ilie? Pentru ca in Apocalipsa 11 spune ca cei doi maslini sau profeti care vor veni pentru Israeliti, vor inchide cerul sa nu ploaie si vor aduce orice urgii fel de urgie. Moise a fost cu urgiile si Ilie a oprit ploaia (Exod 7;8;9;10;11). Ilie a fost rapit (2 Imparati 2:11), pe pe Moise l-a ingropat Domnul (Deut. 34:5-6 ). De ce a aparut Moise si Ilie ei au aparut pe munte cand Isus S-a schimbat la fata? ( Matei 17). Vedeti?
Cuvantul lui Dumnezeu este o taina, dar Isus Cristos descopera Miresei Lui toate tainele. La  cine (care slujba) descopera Dumnezeu mai intai tainele Lui? Raspunsul este la Amos 3:7.

Dumnezeu prin slujba prorocului Ilie din Maleahi 4:5, 6b a adus Mesajul pentru timpul sfarsitului. Acum, Dumnezeu lucreaza mai departe prin slujbele din Efeseni 4:11-16, care au primit Cuvantul descoperit (Mesajul timpului de sfarsit) pentru timpul nostru.

    Duhul lui Ilie a venit si a slujit pana acum de 4 ori si mai vine si mai slujeste inca o data la Evrei.

    Dumnezeu la timpul nostru a repartizat Cuvantul care l-a descoperit prin prorocul Ilie din Maleahi 4:5-6b si Marcu 9:11-12.

Aceste citate de mai jos sunt luate de pe site-ul "Tabernacolul Arad"

Maleahi ultimul proroc al Vechiului Testament proroceste revenirea prorocului Ilie înainte de a veni Ziua cea mare si înfricosată a Domnului. ( Maleahi 4:5, 6 b?

Maleahi 4:5: "Iată, vă voi trimite pe proorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.
6. El va întoarce inima părinţilor spre copii,- şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!"


Oare Ilie însusi va reveni să continue lucrarea sa pe pământ sau Dumnezeu va folosi un alt bărbat cu aceasi ungere ?
Putem observa cum Dumnezeu l-a folosit pe Elisei cu ungerea lui Ilie peste el.
2 Împăraţi 2:15:Fiii proorocilor care erau în faţa Ierihonului, când l-au văzut, au zis: „Duhul lui Ilie a venit peste Elisei.” Şi i-au ieşit înainte, şi s-au închinat până la pământ înaintea lui.
Elisei cu ungerea lui Ilie a înfăptuit prin Duhul Domnului de două ori mai multe minuni ca profetul Ilie însusi.
Dumnezeu a folosit ungerea lui Ilie nu persoana lui.
După câteva sute de ani un Înger al Domnului se arată preotului Zaharia si-i spune:
Luca 1:13:Dar îngerul i-a zis: „Nu te teme Zahario; fiindcă rugăciunea ta a fost ascultată. Nevastă-ta Elisaveta îţi va naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Ioan.
14 El va fi pentru tine o pricină de bucurie şi veselie, şi mulţi se vor bucura de naşterea lui.
15 Căci va fi mare înaintea Domnului. Nu va bea nici vin, nici băutură ameţitoare, şi se va umplea de Duhul Sfânt încă din pântecele maicii sale.
16 El va întoarce pe mulţi din fiii lui Israel la Domnul, Dumnezeul lor.
17 Va merge înaintea lui Dumnezeu, în duhul şi puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinţilor la copii, şi pe cei neascultători la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.”


Îngerul îi spune că Ioan va fi o persoană deosebită care va pregăti calea Domnului si îi mentionează doar prima jumătate din profetia lui Maleahi.

Dumnezeu nu face greseli. La fel cum Domnul Isus în Nazareth când citeste din cartea prorocului Isaia (Isaia 61:1,2) despre lucrarea Lui se opreste la Anul de Îndurare fără să mai amintească Ziua de răzbunare, o profetie pentru viitoarea Sa venire. (Luca 4 : 18,19)

Îngerul îi mentionează clar care parte a prorociei o va împlini Ioan – el va întoarce inimile părintilor spre copii si va pregăti norodul pentru venirea lui Mesia ca Miel al lui Dumnezeu în vederea lucrării de Răscumpărare. (Ioan 1:29-34)

Dumnezeu foloseste ungerea lui Ilie peste Ioan Botezătorul asa cum Însusi Domnul o spune în Evanghelia după Matei :
Matei 11:9: "Atunci ce aţi ieşit să vedeţi? Un prooroc? Da, vă spun, şi mai mult decât un prooroc;
10 căci el este acela despre care s-a scris: „Iată, trimit înaintea feţei Tale pe solul Meu, care Îţi va pregăti calea înaintea Ta.”
11 Adevărat vă spun că, dintre cei născuţi din femei, nu s-a sculat nici unul mai mare decât Ioan Botezătorul. Totuş, cel mai mic în Împărăţia cerurilor este mai mare decât el.
12 Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum, Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, şi cei ce dau năvală, pun mâna pe ea.
13 Căci până la Ioan au proorocit toţi proorocii şi Legea.
14 Şi, dacă vreţi să înţelegeţi, el este Ilie, care trebuia să vină."

De asemeni :
Matei 17:10: "Ucenicii I-au pus întrebarea următoare: „Oare de ce zic cărturarii că întâi trebuie să vină Ilie?”
11 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Este adevărat că trebuie să vină întâi Ilie, şi să aşeze din nou toate lucrurile.
12 Dar vă spun că Ilie a şi venit, şi ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el ce au vrut. Tot aşa are să sufere şi Fiul omului din partea lor.”
13 Ucenicii au înţeles atunci că le vorbise despre Ioan Botezătorul."

Ioan Botezătorul a venit în duhul si puterea lui Ilie ,nu persoana lui Ilie, împlinind prima parte a profetiei lui Maleahi, lăsând pentru viitor împlinirea părtii finale.

A restabilit Ioan toate lucrurile ? Categoric nu ! A venit Ziua Domnului ? Categoric nu !

În Faptele Apostolilor Apostolul Petru reaminteste profetia despre Ilie aplicând-o în viitor:

Faptele Apostolilor 3:19: "Pocăiţi-vă, deci, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare,
20 şi să trimeată pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos,
21 pe care cerul trebuie să-L primească, până la vremurile aşezării din nou a tuturor lucrurilor: despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfinţilor Săi prooroci din vechime."

Vedem că Dumnezeu urma să folosească ungerea lui Ilie peste o altă persoană în Zilele din urmă. Prin această persoană El urma să restabilească toate lucrurile, toate adevărurile uitate, toate învătăturile pierdute în Epocile Întunecate. El urma să întoarcă inimile copiilor spre părintii lor de la Cincizecime.

Este William M. Branham Ilie care trebuia să vină ? Cu sigurantă DA. Prin slujba sa adevărurile pierdute au fost restabilite. Învătătura apostolilor si prorocilor a fost descoperită Miresei Sale iubite.

Asa cum Cuvântul a venit la răul Iordan, după aproape două mii de ani a apărut din nou la râu. Un înger a coborât în fata a sute de martori si Glasul lui a spus:
”Asa cum Ioan a premers prima venire a Domnului, Mesajul tău va premerge a doua Venire a Domnului !”


Faptele Apostolilor 13:40: Astfel, luaţi seama să nu vi se întâmple ce se spune în prooroci:

41„Uitaţi-vă, dispreţuitorilor, miraţi-vă şi pieriţi; căci în zilele voastre, am să fac o lucrare pe care n-o veţi crede nicidecum, dacă v-ar istorisi-o cineva.”


Dumnezeu să ne păzească ca această scriptură să se împlinească si cu noi !

Fie ca Domnul să ne dea un caracter nobil ca acelor din Berea :
Faptele Apostolilor 17:11: "Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată rîvna, şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa."

William Branham este ultimul profet trimis de Dumnezeu Bisericii dintre Neamuri. Prin slujba lui Dumnezeu ne-a vizitat din nou. Lucrările înfăptuite o declară. Stiinta o adevereste. El este Ilie care trebuia să vină. Amin.

Trebuie să fii membru al Crestin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Crestin3D

Răspunsurile sunt închise pentru această discuție.

Răspunsuri

 • Administrația site-ului a șters acest răspuns pentru că a încălcat regulamentul site-ului. 


 • CINE ESTE WILLIAM BRANHAM, SI CU CE MA AJUTA SA IL CUNOSC?
  Un Profet?

  În Biblie, Dumnezeu întotdeauna a adus Mesajul Lui la oamenii din lume prin profetul epocii. El i-a vorbit lui Moise printr-un rug aprins şi i-a dat însărcinarea să-i conducă pe Evrei afară din Egipt. Stâlpul de Foc vizibil şi alte semne i s-au dat ca să adeverească slujba lui. Ioan Botezătorul a adus un Mesaj să pregătească lumea pentru Mesia care venea. În timp ce l-a botezat pe Domnul Isus în Râul Iordan, un Glas din Cer a confirmat slujba lui Ioan să-l prezinte pe Mielul lui Dumnezeu, „Acesta este Fiul meu preaiubit, în care Eu îmi găsesc plăcerea.” Ani mai târziu, Glasul Domnului a fost auzit din nou vorbind cu un profet când El a vorbit cu Pavel printr-o Lumină orbitoare, şi mai târziu i-a dat însărcinarea să aşeze bisericile în ordine. Prin tot Noul şi Vechiul Testament, Dumnezeu niciodată nu a vorbit către popor printr-un sistem denominaţional sau o organizaţie religioasă. El întotdeauna a vorbit printr-un singur om: profetul Lui. Şi El a adeverit aceşti profeţi prin semne supranaturale.

  Dar cum este astăzi? Mai descoperă Dumnezeu Cuvântul Lui la profeţi? Mai există semne supranaturale? Ar trimite Dumnezeu un profet al zilei moderne în lume? Răspunsul este foarte hotărât, „Da!”

  Dar cum vom ştii noi când se ridică un profet? Cum v-a arăta el? Cum v-a acţiona el? Ce semn ne va da el? Ce Scripturi va împlini el?

  Profeţii din vechime au fost oameni curajoși ai lui Dumnezeu, şi nu s-au temut să stea împotriva organizaţiilor religioase. De fapt, ei au fost aproape întotdeauna ocărâţi de către clerici. Ilie a provocat organizaţiile religioase din ziua lui, întrebându-i dacă Dumnezeu ar respecta jertfele lor, sau ale lui. Ei au strigat. Ei au profeţit. Ei au sărit asupra altarului. Ei s-au tăiat cu cuţite. Dar Dumnezeu nu i-a ascultat. Ilie s-a uitat sus spre Cer şi a spus, „Să fie cunoscut în această zi că tu eşti Dumnezeu în Israel, şi că eu sunt slujitorul Tău, şi că eu am făcut toate lucrurile acestea la cuvântul Tău.” El atunci a chemat foc din Cer să mistuie jertfa. Mica profetul s-a împotrivit Împăratului lui Israel, şi a întregii preoţii, când el a mustrat pe Marele Preot Zedechia, că a profeţit o minciună. Marele Preot l-a lovit peste faţă şi Împăratul l-a închis pentru că a spus adevărul. Chiar Domnul Isus a fost aşa de urât de organizaţiile religioase din ziua Lui încât ei L-au răstignit alături de cei mai răi criminali. Dacă istoria deţine adevărul, un profet va fi urât de sistemul denominaţional modern, şi el va fi etichetat ca eretic, profet fals, sau mai rău. Dar Dumnezeu va sta alături de slujitorul Lui.

  Dacă a existat un profet în această zi modernă, ar fi el acceptat de către Biserica Catolică? Biserica Baptistă? Biserica Luterană? Oricare denominaţiune?

  Domnul Isus i-a însărcinat pe toţi care Îl cred: „Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: În Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa.” (Marcu 16:17-18). Este această Scriptură adevărată astăzi? Dacă nu este adevărată, când au expirat Cuvintele Domnului? Prin toată Biblia, profeţii au fost în stare să vindece pe bolnavi, să scoată draci, şi să înfăptuiască miracole. Moise a aşezat şarpele de aramă înaintea poporului lui Israel să-i vindece de muşcătura veninoasă a şerpilor (Numeri 21:9). Naaman, un Sirian puternic, a venit la Elisei să fie vindecat de lepră (II Împăraţi 5:9). Când un tânăr a căzut mort de la fereastra de sus, apostolul Pavel l-a luat în brațe şi a adus viaţa înapoi în trupul lui mort (Fapte 20:10). Noi avem evidenţe numai de vreo 3 ani şi jumătate din viaţa Domnului nostru Isus, dar în decursul acelor câţiva ani, El în continuu a vindecat pe bolnavi. Orbul a primit vederea. Leproşii au fost vindecaţi. Cei surzi şi-au primit auzul. Şchiopul a umblat. Tot felul de boli au fost vindecate (Matei 4:23).

  Dumnezeu de asemenea i-a adeverit pe profeţii Lui în alte feluri pe lângă vindecări. Chiar şi cele mai ascunse secrete ale inimii au fost făcute cunoscute la aceşti oameni ai lui Dumnezeu. Împăratul Nebucadneţar a avut un vis tulburător, dar el nu şi-a putut aminti despre ce era acesta. Profetul Daniel i-a spus împăratului şi visul şi profeţia care a urmat (Daniel 2:38). Nimic nu i-a fost ascuns lui Solomon când Regina din Şeba a venit înaintea lui. El a fost aşa de umplut cu Duhul încât el i-a spus întrebările din inima ei înainte ca ea să le spună (I Împăraţi 10:3). Elisei i-a spus Împăratului lui Israel toate planurile Împăratului din Siria, chiar până la cuvintele intime din dormitorul lui (II Împăraţi 6:12).

  Prin propriile Lui acţiuni, Domnul Isus adeseori a arătat că acest Duh al deosebirii este Duhul lui Cristos. El a discernut natura lui Natanael când El a spus, „Iată un Israelit într-adevăr, în care nu este viclenie!” Şi Isus a continuat să-i spună lui Natanael unde era el când Filip i-a spus despre Mesia (Ioan 1:48). Când Natanael a văzut că Isus i-a cunoscut inima, el imediat L-a recunoscut ca Cristosul. Prima dată când Isus l-a văzut pe Petru, El i-a spus numele tatălui său, Iona (Ioan 1:42). Petru atunci a părăsit totul şi l-a urmat pe Isus pentru tot restul vieţii lui. Isus a întâlnit-o pe femeia Samariteancă la fântână şi i-a spus păcatele ei din trecut. Primele ei cuvinte au fost, „Domnule, eu văd că eşti prooroc” (Ioan 4:19). Toate aceste trei persoane au fost din diferite umblări de viaţă, totuşi ei au recunoscut imediat pe Isus când El a folosit darul deosebirii.

  A dispărut acest dar când a fost scrisă ultima pagină din Biblie? Dacă aceste miracole sunt aşa de clar scrise în Biblie, unde sunt ele astăzi? Un profet al zilei moderne ar fi cu siguranţă adeverit prin miracole.

  A uitat Dumnezeu pe poporul Lui? Mai este El în stare să-i vindece pe bolnavi? Ne mai vorbeşte El încă prin profeţii Lui? A prevăzut unul din profeţi această zi?  Promisiunea Unui Profet Pentru Zilele Din Urmă

  Tocmai ultimele cuvinte scrise în Vechiul Testament dau această promisiune: „Iată, vă voi trimite pe proorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare și înfricoșată. El va întoarce inima părinților spre copii, și inima copiilor spre părinții lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc țara cu blestem!” (Maleahi 4:5-6)

  Ziua cea mare şi înfricoşată a Domnului încă trebuie să vină, astfel noi ar trebui să aşteptăm cu sinceritate după profetul Ilie. În Biblie, profeţii nu au venit la organizaţiile religioase principale. Ei au venit la câţiva aleși. Imaginaţi-vă dacă profetul din Maleahi 4 a venit, şi el a fost omis. Și dacă el este ca unul din profeţii din vechime, şi numai o mână de oameni îl recunosc? Dacă este scris că acest profet trebuie să se reîntoarcă în timpul din urmă, cum îl veţi recunoaşte? Răspunsul se vede clar în Scripturi. El va avea natura unui profet. El va cunoaşte secretele din inimă. El va înfăptui miracole. Organizaţiile religioase vor încerca să-l discrediteze. Dar vor exista câţiva aleşi care îl recunosc ca pe mesagerul promis pentru această zi.

  Cum vom ştii noi când Ilie se reîntoarce? Ce caracteristici va avea el aşa ca noi să-l putem recunoaşte?

  Ilie a fost un om al pustiului. Semne mari şi minuni au urmat slujba lui. El a predicat împotriva relelor din ziua lui. El mai ales a predicat împotriva imoralităţii Reginei Izabela. Când Ilie a fost dus sus la Cer într-un car de foc, duhul lui a căzut peste Elisei. Semne mari şi minuni au marcat apoi slujba lui Elisei, şi el de asemenea a predicat împotriva păcatelor din lume. Amândoi profeţii au stat singuri împotriva organizaţiilor religioase din acea zi. Sute de ani mai târziu, acelaşi duh s-a reîntors pe pământ în Ioan Botezătorul. Profetul Maleahi a prezis că Ilie se va reîntoarce să-L introducă pe Domnul: „Iată, Eu voi trimite pe mesagerul Meu, şi el va pregăti calea înaintea Mea...” (Maleahi 3:1). Ioan Botezătorul a fost exact cum s-a aşteptat aşa cum el a chemat la pocăinţă printre copiii lui Dumnezeu. Ca Ilie, el a predicat împotriva regelui şi a organizaţiilor religioase moderne. Domnul Isus a confirmat că Ioan Botezătorul a fost profetul din Maleahi 3 în Cartea despre Matei (11:10): „Căci el este acela despre care s-a scris: Iată, trimit înaintea feţei Tale pe solul Meu, care Îți va pregăti calea înaintea Ta.” Luca 1:17 zice că duhul lui Ilie (Elias) trebuia să fie în Ioan Botezătorul, „Şi el se va duce înaintea lui în duhul şi puterea lui Ilie, să întoarcă inimile părinţilor spre copii.” Dar observaţi că a doua parte din Maleahi 4 încă trebuia să se împlinească: „…şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva Eu să vin şi să lovesc țara cu blestem.” Această parte din Scriptură va veni la împlinire înainte de a Doua Venire a lui Cristos.

  Două mii de ani după Ioan Botezătorul, este din nou timpul ca duhul lui Ilie să se reîntoarcă pe pământ.

  Acea zi a venit! În această epocă, noi am văzut duhul lui Ilie să se reîntoarcă. El a sfidat sistemul denominaţional. El s-a ridicat împotriva păcatelor lumii. El a făcut nenumărate semne şi minuni. El a predicat Biblia cuvânt cu cuvânt de la Genesa la Apocalipsa. Profetul din Maleahi 4 a venit cum s-a promis, şi el a adus un Mesaj de la Tronul Atotputernicului Dumnezeu. Numele acelui profet este William Marrion Branham. Noi îl chemăm „Fratele Branham.”

      „William Branham, pe care eu l-am iubit şi l-am crezut a fi un profet al lui Dumnezeu.”

      Oral Roberts, evanghelist de renume mondial şi fondator al Universităţii Oral Roberts.

      „William Branham a venit la noi ca profetul lui Dumnezeu şi ne-a arătat în secolul douăzeci exact aceleaşi lucruri care ne-au fost arătate în Evanghelii... Dumnezeu a vizitat poporul Lui, căci un mare profet s-a ridicat printre noi.”

      Dr. T.L. Osborne, evanghelist Penticostal şi autor complet.

      „Înainte de a se ruga pentru o persoană, el dădea detalii precise cu privire la bolile persoanei, şi de asemenea detalii din vieţile lor – oraşul lor, activităţile, acţiunile – chiar în urmă de tot în copilăria lor. Branham nici o singură dată nu a făcut o greşeală cu cuvântul cunoştinţei în toţi anii în care am fost cu el. Aceea cuprinde, în cazul meu, mii de exemple.”

      Ern Baxter, evanghelist, manager al Campaniilor Branham timp de şapte ani, şi unul din liderii originari ai Noii Mişcări a Bisericii Britanice.

  Nici un om de când Domnul Isus Cristos a umblat pe pământ nu a afectat lumea într-un fel aşa de profund. De la un început smerit într-o cabină cu o singură cameră în dealurile din Kentucky, până la Amarillo, Texas unde Domnul l-a dus Acasă, viaţa lui a fost încontinuu marcată de evenimente supranaturale. La îndrumarea Îngerului Domnului în 1946, slujba Fratelui Branham a produs o scânteie care a aprins o perioadă de mari treziri de vindecare care au străbătut toată America şi în jurul lumii. Până în această zi, el este recunoscut de istoricii Creştini ca „părintele” și „iniţiatorul” trezirii de vindecare din anii 1950 care a transformat Biserica Penticostală şi în final a ridicat mişcarea Carismatică, care astăzi influenţează aproape fiecare denominaţiune Penticostală. Oricum, cum era de aşteptat, denominaţiunile desconsideră învăţăturile lui şi tăgăduiesc însărcinarea lui.

  Oriunde a mers, Dumnezeu a dovedit că Fratele Branham este profetul acestei generaţii. Ca Iov, Domnul i-a vorbit într-un vârtej de vânt. Ca Moise, Stâlpul de Foc a fost văzut să-l călăuzească. Ca Mica, el a fost insultat de către clerici. Ca Ilie, el a fost un om al pustiei. Ca Ieremia, el a fost însărcinat de un Înger. Ca Daniel, el a văzut viziuni ale viitorului. Ca Domnul Isus, el a cunoscut secretele din inimă. Şi ca Pavel, el a vindecat pe bolnavi.

  Domnul a vizitat din nou poporul Lui printr-un profet. În cel mai întunecat timp din istorie, unde moralitatea s-a scufundat la adâncimi nevăzute înainte şi arme de distrugere în masă care se ivesc la orizont, un om umil a fost trimis din prezenţa lui Dumnezeu să cheme o rasă muribundă la pocăinţă.

  Preaiubitul ucenic Ioan a scris despre Domnul Isus: "Mai sunt multe alte lucruri, pe care le-a făcut Isus, care, dacă s-ar fi scris cu deamănuntul, cred că nici chiar în lumea aceasta n-ar fi putut încăpea cărţile care s-ar fi scris." (Ioan 21:25). La fel se poate spune despre viaţa Fratelui Branham. Există mai mult de 1200 de predici înregistrate cu mii de povestiri despre viaţa acestui om curajos. Noi încă auzim continuu mărturii noi despre influenţa lui asupra vieţilor la milioane de persoane. Această cărticică niciodată nu ar putea cuprinde și relata impactul ce l-a avut acest om al lui Dumnezeu asupra lumii.

 • CINE ESTE PROOROCUL ILIE DIN MALEAHI 4:5-6 b SI MARCU 9:12-13?

 • Oricat de multi critici ar avea, Branham a fost profetul lui Dumnezeu pentru timpul sfarsitului, este si va fi intotdeauna,

 • Ti-am raspuns in 3 randuri cu argumente, si pot sa mai fac inca vreo 10 discutii cu greselile lu' nenea branham.

  Discutie 1 Discutie 2 Discutie 3 Trebuie sa comentezi cave lucruri serioase in acele discutii.

  Si alte doua motive pentru care nu poate fi Branham ala (in caz ca ar mai fi vreo venire a lui Ilie): 

  1. Prorocia, cuvântul Domnului, către Israel, deci n-au treaba neamurile cu proorocia asta

  2. voi il puneti acolo macar ca n-a implinit cuvantul ala El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor - el n-a venit decat cu niste interpretari, unde vezi tu ca ar fi intors el ceva spre ceva? N-are nici o treaba...

  să lovesc ţara cu blestem! - care tara? aia din versetul 1... deci care-i legatura intre branham carte...? nici una.

  Branham - adevar sau minciuna?
  1. Dumnezeu Tatal e acelasi cu Fiul si Duhul Sfant. Vine de la neoplatonicieni care s-au inspirat din celebrul Arius. Invatatura este intalnita sub n…
  • Popovici, vreau sa te intreb ceva. Isaia a profetit: "Iata, fecioara va ramane insarcinata, va naste un Fiu si-I va pune numele Emanuel." (Isaia 7:14). Fariseii si carturarii nu stiau profetia lui Isaia? Daca ei au stiut profetia lui Isaia si au crezut-o, atunci de ce nu L-au primit pe Isus Cristos?

   Stii ca Saul din Tars era foarte invatat si cunostea Scripturile? Atunci de ce nu a stiut cine este Isus? Pavel a stiut cine este Isus doar cand a avut o experienta personala cu Isus. (Fapte 9). Poate esti si tu ca Pavel, esti invatat, cunosti doara litera dar nu stii cine este Isus! Vei sti cine este Isus Cristos si vei primi cu adevarat descoperirea Cuvantului lui Dumnezeu doar cand vei avea o experienta personala cu El.

   • Raspunde la ce ti-am zis eu.

    Fariseii si carturarii nu stiau profetia lui Isaia? Daca ei au stiut profetia lui Isaia si au crezut-o, atunci de ce nu L-au primit pe Isus Cristos?

    Simplu: ei asteptau un imparat, nu fiu de tamplar.

    Stii ca Saul din Tars era foarte invatat si cunostea Scripturile?

    Invatatura lui n-avea de a face cu Isus.

    Astea trebuia sa le stii...

    Astept lamuriri la ce ti-am zis in postul anterior.

    • Popovici, stii ca Dumnezeu ascunde descoperirea Cuvantului Lui fata de cei intelepti si priceputi si o descopera pruncilor? (Matei 11:25). De ce nu vrei sa fii tu un prunc in Isus Cristos ca sa-ti descopere Dumnezeu Cuvantul Sau? Lasa-i la o parte pe teologi, nu mai asculta de invatatura lor falsa. Nu stiu ce ai citit tu de Branham si de unde ai tu informatiile despre el. Sunt gresite. Mai bine pune-te pe genuchi si roaga-te lui Dumnezeu ca sa-ti descopere El Cuvantul Lui. Sa stii un lucru, descoperirea Cuvantului nu vine de pe internet sau de la teologii care au facut scoli in seminarii. Descoperirea Cuvantului lui Dumnezeu vine direct de la Dumnezeu prin slujbele puse de Dumnezeu sau daca ai si tu o slujba de la Dumnezeu iti vine descoperirea direct tie personal. Numai ca Dumnezeu are o ordine prin care lucreaza. El descopera Cuvantul Sau mai intai slujbelor profetice, (Amos 3:7) care sunt unicate in felul lor, unul la o singura epoca sau generatie,cum a fost Noe, Moise, s.a.m.d.

     • Lasa-ma cu ce stiu eu sau teologii de care zici si cu care n-am nici o legatura. Sunt sigur ca ei ar avea mult mai mult informatii referitor la proorocul vostru insa asta am descoperit eu citind doar in Biblie.

      Astept inca explicatii la primul comentariu.

 • Cine este Ilie din Maleahi 4:5, care Dumnezeu a promis ca-l va trimite inainte de Ziua Necazului?

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter