Am deschis aceasta discutie cu acest subiect, deoarece am observat ca sunt multi crestini care zic Amin la orice lucru care este adevarat, deoarece ei vor sa aprobe ca ceea ce a zis cineva, asa este.  Dar Aminul nu inseamna, "asa este" !!! Din cate stiu eu, Amin inseamna, "asa sa fie." Si eu cred ca Aminul se zice doar la ceva bun, la ceva pozitiv, la ceea ce ar trebuie sa intample cu noi. Chiar daca este adevarat ce a zis cineva, nu se zice Amin la ceva negativ sau la ceva rau! 

Trebuie să fii membru al Creștin3D ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Creștin3D

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

 • andrei h, Mireasa nu este judecata odata cu lumea. La judecata de apoi, Mireasa va judeca lumea. Stii cum? Cuvantul ce a fost vestit de Mireasa, Acela Ii va osandi pe acei ce nu L-au primit. Stii ca Dumnezeu vesteste Cuvantul Lui prin slujitorii Lui?

  Citeste:

  1 CORINTENI 11:31. "Daca ne-am judeca singuri, n-am fi judecati.

  32. Dar, cand suntem judecati, suntem pedepsiti de Domnul, ca sa nu fim osanditi odata cu lumea."

  1 CORINTENI 6:2. "Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? Si daca lumea va fi judecata de voi, sunteti voi nevrednici sa judecati lucruri de foarte mica insemnatate?

  3. Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri? Cu cat mai mult lucrurile vietii acesteia?"

  IOAN 12:48. "Pe cine Ma nesocoteste si nu primeste cuvintele Mele, are cine-l osandi: Cuvantul pe care l-am vestit Eu, acela il va osandi in ziua de apoi."

 • A d m i n

  Doamne fereste sa folosim in aprobarea blestemelor, ma refeream ca in vechile timpuri se folosea acel cuvant.

  Oricum cred ca mai sunt si in timpurile noastre multi crestini care inca se mai  bazeaza pe faptele legii, pe facebook am intalnit persoane care nu am avut cum sa ii conving sa creada in harul Domnului Isus, ci se tin cu amandoua mainile de lege.

  • Tocmai asta am spus si eu ca daca nu esti sub lege ci esti sub har, nu spui "Amin" la blestem sau la orice rau caci amin inseamna "asa sa fie" si nu doresti sa fie rau

 • "Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. Oricine crede in El nu este judecat; dar cine nu crede a si fost judecat, pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu (Ioan 3:17, 18)." Si cand crezi in Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu intri in har. "Deci fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Ii datoram faptul ca, prin credinta, am intrat in aceasta stare de har in care suntem; si ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu (Romani 5:1,2)" Deci daca crezi in Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu esti in har si nu mai esti judecat

  • A d m i n

   A nu fi judecat nu este doar credinta in Domnul Isus necesara ci mai sunt  si alte lucruri necesare, fara de care nu putem ajunge in imparatia cerurilor.

   Daca ma gandesc bine am auzit si betivani in starea lor de mahmureala care spun ca cred in Domnul Isus si se autointituleaza crestini.

   • Normal ca pentru ca sa nu fii judecat nu este suficent sa crezi doar in mintea ta ci trebuie ca acea credinta sa fie urmata de fapte. Credinta care este doar "cred ca este asa" si nu are fapte este moarta. "Fratii mei, ce-i foloseste cuiva sa spuna ca are credinta, daca n-are fapte? Poate oare credinta aceasta sa-l mantuiasca?  Dar va zice cineva: "Tu ai credinta, si eu am faptele. Arata-mi credinta ta fara fapte, si eu iti voi arata credinta mea din faptele mele." Vrei, dar, sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica? (Iacov 2:14, 18, 20)"

 • Foarte bine spus

 • A d m i n

  Daca citim cu atentie in vechiul Testament cuvantul Amin se folosea si in ceva negativ ,la aprobarea blestemelor , dar si la aprobarea binecuvantarilor, deci se folosea in amandoua cazuri si da cum spuneai cuvantul "Amin" inseamna "asa sa fie".

  In timpurile noastre se foloseste des acest cuvant si nu cred ca este un lucru rau, dar depinde la ce discutie il folosim.

Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter