Răspunsuri

  • oare...
 • Familia e munca de echipa, si in orice echipa e si un capitan. O echipa fara capitan nu stie spre ce merge, nu functioneaza, nu are o viziune, nu o ambitioneaza nimeni iar o echipa doar cu capitan nu se poate;)O echipa buna trebuie sa fie unita,sa se bazeze pe respect reciproc, pe comunicare,pe munca comuna,pe intelegere,pe sustinere intre membri.Intr-o echipa functionala capitanul este ascultat dar si asculta pentru ca nu poate avea mereu dreptate, sau nu mereu are solutiile cele mai bune.Cat despre versetele din Biblie pe care unii le striga sus si tare trebuie tinut cont ca Biblia are multe versete dar o singura invatatura.Trebuie traita invatatura si nu versetele ce ne plac si este total gresit sa aduci ca argumente versete din Biblie in bataia ta cu pumnul in masa inaintea sotiei.Cel mai sanatos este ca cei doi sa discute acest aspect inca dinaintea casatoriei pt a sti parerea fiecaruia referitor la acest lucru si pentru a se ajunge la un numitor comun, evident acesta impunandu-se a fi si cel biblic
 • .....dupa cum stiu funia implatita in trei se rupe mai greu sau chiar nu se va rupe.....asa si in familie.... este foarte important ca barbatul sa ieie decizi IMPREUNA cu sotia lui.....dar niciodata fara ISUS !

  parerea mea este ca bineinteles barbatul ar trebui sa o cinsteasca, sa o respecte, sa o ajute si sa faca toate acele lucruri pe care le face cand isi iubeste sotia ca pe cel mai mare dar.....si femeia tot asa trebe sa isi sprijineasca barbatul si sa ii deie putere si speranta cand lui ii greu.......dar asta nu sar putea fara ajutorul si puterea domnului...... ca doar prin el si cu ajutorul lui putem face toate astea..... sa se spuna ca barbatul are tot timpu dreptate si ce spune el se face ii absurd....atuncia pentru ce mai are sotie?......chiar daca sunt pareri diferite...nu are nimic...ii chiar foarte bine asa...fiecare are dreptu sa isi aduca propunurile lui......acele se vor discuta si se va ajunge la un numitor comun.....d-zeu nea dat o inteleptciune ca sa putem lua decizi si sa putem face planuri......si atata timp cat noi ne straduim sa traim asa cum el doreste si incercam sa ne apropriem impreuna de el, el va binecuvanta decizile si planurile noastre.....

  vreau sa inchei cu un exemplu pe care mi lo zis o data un pastor...... casnicia este ca o piramida..... sus in varful piramidei sta d-zeu.....iar jos....in stanga si in dreapta piramidei stau sotia si sotul......daca ei doi se vor apropria de d-zeu se vor apropria si tot mai mult unu de altu......
 • Parerea mea si nu numai :) este mai bine ramai asa cum esti (necasatorit),pt cei necasatoriti inca,zic,
  "Celor neinsurati si vaduvelor le spun ca este bine pentru ei ca sa ramana ca mine.Dar daca nu se pot stapani,sa se casatoreasca"(Corinteni. 7)..si intr-adevar "Cei doi se vor face un singur trup" "Dar cine se lipeste de Domnul este un singur duh cu El" (Corinteni. 7)
  Dumnezeu sa va binecuvanteze,si sa nu va lase sa pasiti pe caiile cele rele.
  PS:(pt cei casatoriti,sau in relatii serioase)Bucură-te de nevasta tinereţii tale.
  Cerboaică iubită, căprioară plăcută: fii îmbătat tot timpul de drăgălăşiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei!
  Şi pentru ce, fiule, ai fi îndrăgostit de o străină, şi ai îmbrăţişa sânul unei necunoscute?
  Căci căile omului sunt lămurite înaintea ochilor Domnului, şi El vede toate cărările lui.
  (Proverbe.5)
  Daca aveti frica de Domnul,si va iubiti,desi vine acea(obijnuinta),nu este o objinuinta oarecare,ea exista pentru ca nu mai aveti ce sa ascundeti unul fata de celalalt,obijnuinta in dragoste inseamna un nivel avansat de iubire,...cereti intelepciune Domnului ca sa fiti capabili sa luati corect orice decizie,daca impreuna sau nu,asta pur si simplu veti stii la momentul dat.Nu este asa un "kin" casnicia dak IL aveti pe Domnul in sufletele voastre,in casa voastra,si desigur daca umblati sa-I faceti pe plac Domnului,sufletelor voastre,si nu a lumii acesteia care cu siguranta va trece!Dumnezeu nu minte,tot ce este scris se va intampla necurmat.
  Dumnezeu sa va binecuvanteze,si sa nu va lase sa pasiti pe caiile cele rele.
  Marit si laudat fie Domnul nostru Isus!!!
 • Ar trebui sa'si conduca familia dupa principiile bibliei ! Scurt sii la obiect cred eu.
 • Daca e neprihanire in inima, va fi frumusete in caracter, va fi armonie in camin. Daca e armonie in camin, va fi ordin in tara. Daca e ordine in tara va fi pace in lume. Proverb chinez
 • Barbatul trebuie sa fie capul familiei, asta fara nici o discutie. Asa reiese din Cuvantul Lui Dumnezeu => ca barbatul trebuie sa fie un om al Lui Dumnezeu, deoarece el va determina "temperatura spirituala" a familiei lui. Tot timpul baiatul trebuie sa fie un pik mai matur spiritual decat fata, ca sa poata indeplini slujba de preot in casa lui. De acolo...masura intimitatii lui cu Dumnezeu, ritmul sau spiritual il va impune (e natural, deoarece cei 2 sunt una) sotiei lui...si de acolo copiilor. Si astfel o generatie de barbati sanatosi spiritual, va naste familii sanatoase, camine sanatoase si zeci ba chiar mii de generatii dupa binecuvantate.
  Barbatul trebuie sa fie punctul de echilibru al familiei, reperul de siguranta. El trebuie sa indeplineasca si sarcinilie mai "tabu" cum ar fi corectia copiilor, asumarea de esecuri etc. astfel ca mama sa poata fi punctul de refugiu al copilului. Cuvantul tatalui nu trebuie niciodata pus in umbra nici macar de mama (nu in fata copiilor, sau a altor persoane), decat in mod particular intre cei doi.
  Trebuie sa-si iubeasca sotia nebuneste, maxim, pana la moarte. Sa caute sa o implineasac toata viata ei, sa o faca fericita, sa fie romantic, darnic, milos, plin de respect, loial, autoritar, plin de dragoste, iubitor, intelept, cu pricepere, rabdator...mereu sensibil la opiniile sotiei.
  Caminul trebuie sa fie un colt de rai...si e datoria sotului sa faca asta...el isi alege sotia...daca el e om al Lui God...si ea va fi...astfel nu va fi greu sa faca din caminul lor un adevarat Eden.
  Viata de familie e cea mai buna viata...sexul e minunat in interiorul casniciei, copii sunt niste bienecuvantari, nsite sageti :) niste diamante...sotia e cel mai bun lucru care ti l-ai putea dori.


  S3raia`Dunamis.
 • Eu zic ca barbatul si femeia dupa ce se casatoresc... formeaza un singur trup deci.... eu cred ca in acest singur trup trebuie sa fie armonie, deciziile sa fie luate de comun acord, uitatzi-va la trupul vostru si atunci vetzi intzelege ce a vrut sa zica Biblia prin "vor fi un singur trup" nu se poate ca o mana sa spuna alteia ca nu vrea, sau piciorul sa spuna ca nu vrea sa paseasca.. etc.... intzelegeti voi.... cat despre relatia familiei cu Dumnezeu aici sunt puse niste reguli, Hristos este capul Barbatului, iar Barbatul este capul Nevestei, aceasta este ordinea. Nevasta trebuie sa fie supusa barbatului, iar barbatul sa fie supus Lui Hristos, aceasta ne invatza Biblia.
 • Despre cum ar trebui sa conduca barbatul familia se duc discuti controverse ,uni sunt de parere ca ar trebi sa domine cu tarie ,pe de alta parte sunt cei care spun ca daca pleaca capul ,sabia nu taie....de aici vine si vorba :"ea spune ,ea aude.."
  Cred ca linia pe care o traseaza scriptura in privinta aceasta este destul de clara:"barbatul sa-si iubeasca nevasta ca pe sine insus,iar nevasta sa se teama de barbat..." Dumnezeu ne-a pus la dispozitie intelepciunea necesara pentru a ne insusi responsabilitatile care ne revin.
  Deci cu multa intelepciune cred ca putem convetui impreuna ca un intreg care se complecteaza in toate privintele,pina acum la mine in familie a functionat de minune,cind iti cunosti bine locul si responsabilitatile pe care le ai in familie,este clar ce trebuie sa facem fiecare,desi uneori mai sunt lacune,divergente ,neintelegeri,opinii diferite....care nu fac alceva decit sa ne faca de cunoscut celuilant,in acele momente daca nu suntem destul de intelepti sa intelegem lucrul acesta nu facem alceva decit sa incurcam prioritatile din viata fiecaruia!!!
  Ce se intimpla cind apar parerile diferite in micul paradis,sau cine decide cum se vor face lucrurile in gospodarie???
  Cine, ce face,......si multe alte lucruri ,poate minore dar care in final duc la dezbinari....divort!!!!
  Nu cred ca ar trebui sa fie vorba de o conducere a unui tiran,sau de naivitatea unui barbat fara initiativa,ci de armonia unui camin in care barbatul este direct responsabil inaintea lui Dumnezeu de modul in care familia sa creste in dragoste si credinciosie!!!!
  • Nu-mi place deloc expresia asta,a conduce. De parca sotia ar fiun animal.o masina sau orice altceva decat ceea ce este de fapt: parte din tine
Acest răspuns a fost șters.

Forum Categories

 

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter