Sunt un utilizator vechi, chiar foarte vechi a platformei C3D , mi-am făcut contul cu mult timp în urmă, undeva în apropierea apariție sale în mediul on-line. 

Am stat o vreme pe aici după care , am absentat o și mai lungă vreme revenind de ceva vreme printre membri C3D , revenirea mea a fost spectaculoasă pentru că mi-am testat ascuțișul dinților pe noul proprietar al platformei (Detalii aici) , ne doream același lucru dar ne exprimam diferit iar asta a făcut să-mi arăt colții. 

Problema este că nu eram singurul care are colți de pe platformă și mai puțin nu eram singurul care știa să muște, așa că mușcăturile au început să apară de la un administrator Albulescu Ioan , în cadrul aceluiași articol iar puțin mai târziu de la un utilizator numit Sile (Detalii aici) .

Toți trei mi-au devenit prieteni (tipul de prieteni pe care lumea virtuală îl permite) 

L-am ales pe Sile ca subiect al postării , întâi pentru că îmi lipsește și apoi că e un utilizator atipic al C3D.

De ce atipic ?

După declarațiile sale e un necredincios, unul care nu crede , nu vrea să creadă și lucrurile spirituale nu sunt subiectul său de interes.

Interesant și atipic este că acest Sile intra zilnic pe acest site și petrecea ore multe alături de noi. Niciodată nu l-am întrebat scopul pentru care intră și nici nu l-am bănuit vreodată, pot doar să speculez acest de ce ? ... și cu siguranță aș putea fi părtinitor neavând informația ar fi doar o părere.

De ce îmi lipsește ?

Deși se declară un neinteresat total de spiritualitate și creștinism evanghelic, e un cunoscător al slăbiciunilor , metehnele și limbajul de lemn al nostru. De ce spun că e un cunoscător ? Asta pentru că mereu știe limita cât să întindă coarda, nu calcă peste linie , deci o cunoaște și se oprește la limita ei hărățind pe unul sau altul. Hărățind pe unul s-au altul (așa cum a făcut cu mine la primul nostru contact) reușește să scoată din unii din noi din carapace și să ne trădăm adevărata natură !

Sunt un adept al naturaleței umane, al transparenței, a propriei identități. și se pare că Sile reușea să scoată din noi această trăsătură. Sile vorbea serios doar despre lucruri care le pricepea bine și pe care le putea expune bine.

De ce îmi lipsește? 

Îmi este de folos un ochi critic, un ochi din afara țarcului meu creștin, un ochi care poate să critice cu argumente o vorbă a mea, o învățătură a mea îmi este de folos, sigur că sunt lucruri pe linia care nu merg și nu cred așa, și nu le iau de bune .. dar îmi sunt de folos pentru că sunt tipare de gândire și nu doar ale lui Sile ci alții care gândesc la fel dar nu vorbesc.

De ce îmi lipsește ?

Avea mereu noutăți muzicale , uneori bune , uneori neascultabile, dar cu siguranță unice și neauzite.

De ce îmi lipsește?

Avea postări culinare interesante, nu știu cât de gustoase dar cu siguranță bine prezentate.

Sunt sigur că nu toți gândiți ca mine , și nu la toți vă lipsește , sunt siguri că pentru unii e mai bine că lipsește ... și e bine așa ! Suntem oameni diferiți, cu percepții diferite cu idei și informații diferite .

Mi-ar place să aud și alte păreri, și mai mult mi-ar place să văd topicuri și despre alți utilizatori. Nu deschide nimeni un topic despre mine? Mi-ar place să știu cum mă vedeți ! :)

Vizualizări: 643

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Sile te salută cu 1Corinteni 15:33 și îți transmite 3Ioan 1:2

Florin(Abell) este interesanta idea ta!

Inca nu inteleg nici eu cum tu (alt utilizator atipic) esti atat de prezent aici desi nu scri mult.

Te vad un uilizator decent si cuviincios, te stimez pentru ca si tu esti respectuos.

Sile ne lipseste,mie, tie si la alti...

Faina ideea cu ; '' mi-ar place sa stiu cum ma vedeti ''!
Doar si cele mai bune carti sunt criticate , nu-i asa Florin ?!Unii spun ca oamenii se nasc inteligenti ,altii in schimb spun ca inteligenta se dobandeste pe parcurs si se invata din experiente .
Hihihi ...stii ce zice Woody Allen? ''Avantajul omului inteligent este ca poate sa faca pe prostul ori de cate ori are chef.''

Daca laudai pe Domnul Isus cum lauzi un om poate era mai bine si mai folositor atat pentru tine cat si pentru ceilalti.

Biblia spune sa nu ne incredem in oameni atat de usor, cu atat mai mult sa ii marim asa in slavi ca cine stie ce bunatati de oameni sunt. Probabil ca tu (femeie sau barbat ) ai facut cunostiinta cu el in viata reala sau esti in relatii de prietenie si de aceea il lauzi asa de mult,( vorbeam de membrul Sile ) ..si inca ceva , daca ar fi sa laud persoane de pe aici as lauda persoanele care au fost cu adevarat crestine si din pacate s-au retras de aici.

Cei care contribuiau la discutii crestine au cam disparut, mai sunt doar cativa care se mai straduiesc din cand in cand iar cei care manuiesc cuvantul si slujesc unor adunari crestine stau "ascunsi " sau se feresc sa discute cu membrii.

 ♥♥ Claudiu ♥♥  a scris cu 10 ore în urmă

Daca laudai pe Domnul Isus cum lauzi un om poate era mai bine si mai folositor atat pentru tine cat si pentru ceilalti.

Din principiu nu obișnuiesc să laud oameni, dar îmi place să recunosc atunci când ceva îmi lipsește și de ce (asta fiind scopul postării mele)

  ♥♥ Claudiu ♥♥  a scris cu 10 ore în urmă

Biblia spune sa nu ne incredem in oameni atat de usor, cu atat mai mult sa ii marim asa in slavi ca cine stie ce bunatati de oameni sunt.

Despre ce încredere vorbești?  și despre ce mărire vorbești ? Dacă spun îmi lipsește acum o înghețată înseamnă că mă încred în înghețată ? 

 ♥♥ Claudiu ♥♥  a scris cu 10 ore în urmă

Probabil ca tu (femeie sau barbat ) 

Pentru edificare, în țara noastră la fel ca și în cele biblice Abell e nume de bărbat/băiat și are genul masculin. Adam și Eva nu au avut o fetiță pe nume Abell și nici sorăsa Cain , posibil ca dumneata să nu fii de prin partea locului și Abell să fie nume de fetiță la dumneata ... apropro numele Claudiu ce gen este acasă la tine ? 

Dar pentru curiozitatea dumitale numele meu real e Bîrsan Florin, l-am schimbat în Abell pentru că mai sunt ceva Florini pe Chat și să nu facem un cor de Da când strigă cineva Florin am folosit pseudonim.

♥♥ Claudiu ♥♥  a scris cu 10 ore în urmă

ai facut cunostiinta cu el in viata reala sau esti in relatii de prietenie si de aceea il lauzi asa de mult,( vorbeam de membrul Sile )

Tot pentru edificare , despre Sile știu la fel de mult ca despre ♥♥ Claudiu ♥♥  e un nume pe C3D, despre care nu știu cum arată, ce vârstă are, s-au ce face în viața de zi cu zi, îl știu (ca si pe dumneata) din ce postează și este atât cât postează, ca noi toți suntem ceea ce postăm, nimic mai mult. Dacă citeai ce am scris ai fi văzut că am scris că îmi e prieten atât căt lumea virtuală permite, deci fără contact în lumea reală.  

♥♥ Claudiu ♥♥  a scris cu 10 ore în urmă

..si inca ceva , daca ar fi sa laud persoane de pe aici as lauda persoanele care au fost cu adevarat crestine si din pacate s-au retras de aici.

... din nou nu ai citit ce am scris ... acolo pe ultimul rând imediat după „mi-ar place” acolo găsești o recomandare care se potrivește cu ce vrei dumneata, ... aștept postarea pe care o vei scrie despre măcar unul din persoanele „adevărat creștine” cum le numești dumneata.

♥♥ Claudiu ♥♥  a scris cu 10 ore în urmă

Cei care contribuiau la discutii crestine au cam disparut, mai sunt doar cativa care se mai straduiesc din cand in cand iar cei care manuiesc cuvantul si slujesc unor adunari crestine stau "ascunsi " sau se feresc sa discute cu membrii.

și aici ar fi bune câteva exemple sau un articol despre ei , Hmmm, Ce spui ?

Fiecare persoana are dreptul la replica cum ai avut si dumneata stimabile Barsan Florin zis si ""Abell"" 

Oricum daca iti voi enumera acele persoane sunt sigur ca nu vei cunoaste nimic despre ele , la sigur iti spun doar ca nu postau gogosi si mancaruri pe aici .

In fine fiecare alege ce le place , unii pentru burti altii pentru suflet, este libera alegerea.

Stimabile , nimeni nu-ți contestă dreptul la replică. De aceea comentariul dumitale există și a primit răspuns , în loc să îl șterg ... sau să îl ignor , pur și simplu.

Numele meu este Bîrsan și nu Barsan , litera „î” e diferită de litera „a” ... greu pentru unii ...

Înțeleg că din punctul dumitale de vedere nu are rost să rostești nume importante de creștini adevărați , sau să scrii măcar câteva cuvinte despre vreo unul , nu de alta dar am putea să ne molipsim și noi de creștinism adevărat și nu dumneata nu vrei asta , înțelegând din acesta că ai ales burta și nu sufletul....

Eu personal nu îl cunosc pe Sile mai mult decât am putut să văd că scrie pe forum. Și nu mă refer la rețetele culinare, ci la contribuțiile lui aduse în timpul diverselor dezbateri pe o temă dată. Chat-ul nu-l folosesc, deloc. Dar cunosc totuși câteva puține detalii și despre modul lui de operare pe chat.

Sile a fost un om cu aere de superior. Într-o măsură poate avem toți așa ceva, dar el era excesiv de supărător pentru că îmbina această superioritate cu ironia. De fapt nu există ironie fără superioritate, iar el era expert în ironie.

Apoi, Sile avea ambiții în a ataca perseverent anumiți utilizatori. Nu este adevărat că el doar reacționa la prostia umană. Mai degrabă își masca adesea atacurile sub pretextul că el spune pe nume prostimii, oricărei prostimi. În felul acesta Sile a făcut mai multe victime pe site, determinând anumiți utilizatori să părăsească site-ul.

Mai vreau să adaug că a spune ce gândești nu este întotdeauna o calitate lăudabilă. Este de apreciat când cineva are curajul să vorbească împotriva amenințărilor tot ce gândește, chiar dacă asta îl costă viața. Dar când cineva nu caută deloc ajutorul sau binele interlocutorului său, însă el așteaptă să fie apreciat (măcar de unii) că spune prostului cât este de prost, nu văd de ce l-aș aprecia pentru asta. Nu trebuie să fii creștin ca să înțelegi că dacă nu vrei să ajuți un prost este cel mai bine să-l lași în pace, așa prost cum este. Repet, a-ți pune mintea cu un prost, dacă nu vrei cu adevărat să îl ajuți, nu te face cu nimic lăudabil. Ba din contră.

După toate acestea, subliniez că nu vreau să neg anumite calități pe care le-a avut Sile și pe care unii le apreciați într-atât încât îi duceți dorul. Mie personal Sile nu-mi lipsește deloc. Este doar o părere, relativă bineînțeles, a unui om care nu citește rețete culinare și nici nu folosește chat-ul.

Ioan ,mă bucur să văd o postere cu altă părere decât a mea , dar care să aibă suficiente argumente.  Mai mult, este interesant cum privind același personaj din unghiuri diferite avem păreri diferite și percepții diferite. În cazul meu punctul forte al „cunoașterii” lui Sile a fost Chat-ul și mai puțin postările, pentru Ioan postările au fost sursa de „cunoaștere” și mai puțin , de fapt deloc chat-ul. Recunosc în postarea lui Ioan anumite „calități” pe care le are Sile, și cu siguranță avea preferați pe care-i  taxa , mi-e totuși îmi lipsește , era o pată de culoare pe chat, și nu vreau să cred că singurul său scop de a sta te C3D era cinismul și ambiția de ataca. Din experiența mea în spatele fiecărei lupte, și a fiecărui atac se află o întrebare sau o nevoie la care nu ai rezolvare s-au răspuns. Cred că în spatele cinismului și atacurilor lui Sile există o întrebare fără răspuns, care justifică prezența lui pe C3D. Putea să aleagă orice alt loc, internetul de imens de vast pentru a avea mereu o alternativă, dar a ales C3D ... oare de ce ? 

Albulescu, spui ca nu il cunosti pe Sile decat din postarile de pe forum, insa vorbesti in postarea ta atat de mult despre ironiile si atacurile la anumiti utilizatori. Acele atacuri sigur nu au avut loc in mediul forumului, deci concluzia e ca tu ti-ai format o imagine de mana a doua asupra lui Sile. Asta nu inseamna ca e realitatea, nu?

Sile a ajuns sa spuna prostului prost dupa ce in alte randuri a aratat persoanei respective ca a gresit, iar acea persoana a persistat intr-un comportament gresit, ba mai si abuza de prostie. A folosit ironia, pentru ca daca ajungea sa spuna direct ce gandeste, primea automat ban de la persoane asemeni tie. De cele mai multe ori persoanele pe care le-a atacat constant au avut o fatarnicie persistenta si ele au fost primele care s-au afisat cu un comportament care arata clar ca ele sunt cele care se considerau superioare altora, desi multe nu aveau datele pentru a se considera astfel. 

Sile este omul care gandeste destul de realist si reuseste sa analizeze foarte bine situatiile. Aprecia persoanele care isi cunosteau limitele si se afisau sincer cu ele. Era chiar bland cu persoanele "sarace in duh" pentru ca era constient ca atat pot ele, dar f aspru cu cele care aveau date intelectuale si cu toate acestea cand erau puse in fata unor greseli, luau vorbele lui foarte personal si nu incercau sa inteleaga macar un pic din ce li s-a spus si din ce faceau gresit.

Sile nu avea aere de superior, Sile este intelectual superior majoritatii prezente pe site. Cum am spus, e un om realist si isi cunoaste limitele. Ca majoritatii ii este dificil sa recunoasca ca este intelectual inferioara unei persoane, asta e alta problema. Nu cred ca ar trebui sa devina problema lui. 

Sile era ironic cu privire la multe manifestari religioase de pe site, cu multe pasaje biblie pe care putini au fost in stare sa le justifice. El a incercat de multe ori sa puna intrebari care sa provoace lumea la a a-si analiza comportamentele religioase, credinta. Pentru ca majoritatea nu face decat sa ingurgiteze ceea ce primeste fara sa aiba abilitatea de a explica ceea ce crede. Iar asta e rusinos pentru noi, crestinii. Si mai rusinos e ca nu reusim sa facem fata "lumii". Daca a face fata lumii insemna sa alungi pe cei care ne incomodeaza si cei care uneori ne pun in dificultate, atunci e vai de crestinism. Am ajuns un crestinim lipsit de curaj, coloana vertebrala si niste sfiosi. 

Intreb de curiozitate: ce daca te face un om prost? Acum serios, un om matur se bosumfla de la atata treaba? Cu atat mai mult un crestin, nu ar trebui sa primeasca "umilirea" cu inima vesela? 

Daca taceai.... filozof ramaneai. Barbatul tau stie cat te lupti tu pentru un oarecare barbat de pe site??? Pardon... nu un oarecare... ci pentru adorabilul Sile, care te-a cucerit cu retetele de mancare si cu onestitatea sa..... cu intelectul sau brilliant.....care nu se preta la prostimea crestina de pe acest site. Ca proaspat casatorita.... ma asteptam sa sa ai ochi doar pentru barbatul tau.... care se pare ca are concurenti. Oare de ce se supara oamenii care sunt facuti prosti?? Ia sa vedem!!!  Hannah!!!

Administrația site-ului a șters o parte din acest răspuns pentru că a încălcat regulamentul site-ului. 

Cam mare invidia in ce te priveste. Nu cred ca meriti vreo justificare din partea mea, asa ca las sa arda frustrarea in tine, iar eu sa raman in fericirea mea. 

Mission Holy Doctor

Parteneri

Rezultate google

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

© 2017   Created by Emil Georgescu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor