"Un preot si un dascal stateau pe marginea soselei cu o pancarda in mana pe care scria : "Sfarsitul e aproape ! Caiti-va ! "

 Pe langa ei treceau masini, si imediat dupa fiecare masina se auzea o bufnitura ,si o explozie

 Dupa o vreme , dascalul intreaba : - Parinte , nu ar fi mai bine ca pe pancarda sa scriem : "Podul din fata este rupt " ?"

---- din nefericire ne multumim prea des doar a atentiona , a sfatui , fara sa tinem cont de ansamblul vietii a fiecarei persoane,  e usor sa folosim doar lozinci, dar fara sa si enuntam o aplicatie practica , desi fiecare zi din viata isi are propriul istoric, neglijam ca pentru fiecare actiune este necesara o anume aplicare , iar asta nu ar trebui sa fie asa , ni se cere ca zi si noapte sa cugetam la Cuvantul Domnului, si gandurile trebuiesc impartasite si cu altii, cam asta as vrea sa fac prin acest topic , respectiv sa impartasesc in scris la ce reflectez din cand in cand , prin comentariu mai jos

Vizualizări: 6479

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

O bunică îi dă nepoţelei sale mai mari, de şase ani, şase euro şi-i spune să-i dea jumătate surioarei ei mai mici, care are trei ani. Imediat aceasta îi dă surioarei trei monede, însumând cincizeci de cenţi. Bunica o întreabă:
– Dragă, dar nu ştii că jumătatea a şase euro este trei euro?
Iar nepoata, foarte liniştită, îi răspunde:
– Eu ştiu, bunico, sora mea însă nu.

                            --------------------------------------------------------------------

- din nefericire acest procedeu e frecvent, mereu omul are intentia de a profita de lipsa de cunostinta a celuilalt, de naivitatea celorlalti, asta fie ca copii cand isi impart jucariile, cadourile, fie ca adulti,in orice afacere, tranzactie, se cauta obtinerea unui profit, egoismul efectiv pune mana pe cam toti, interesul personal predomina , si din pacate se intampla si intre crestini, actiuni care duc la certuri, la dezbinari, desi cu totii stim ca credinciosul trebuie sa caute in viata implinirea datoriei si nu cautarea obtinerii unui profit, trebuie cautat a sluji celorlalti , practic e cum spunea cineva : "Stradania de a sluji e antidotul egoimului,

- 2Timotei 3:1-3 (NTLR) "Să ştii că în zilele de pe urmă vor fi vremuri grele.  Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, aroganţi, blasfemiatori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, lipsiţi de sfinţenie,  fără afecţiune, neînduplecaţi, acuzatori, neînfrânaţi, sălbatici, neiubitori de bine, "

- 1Tesaloniceni 4:6 "Nimeni să nu-l nedreptăţească pe fratele său şi nici să nu profite de el, pentru că Domnul îl va pedepsi pentru toate acestea, aşa cum v-am spus şi v-am avertizat."

- 1Corinteni 6:7-9a " Chiar faptul că aveţi cazuri de judecată între voi înşivă este deja o dovadă a înfrângerii voastre. De ce n-aţi vrut mai degrabă să suferiţi nedreptatea ? De ce n-aţi vrut, mai degrabă, să fiţi păgubiţi ?  Însă voi sunteţi cei care nedreptăţiţi şi păgubiţi şi încă pe fraţi !  Sau oare nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu ? Nu vă înşelaţi ! "

- "Un om foarte evlavios si cititor asiduu al Bibliei, in timp ce citea se apropie de el un tanar care vazandu-l citind il intreba : - Ce citesti ? , raspunsul veni : - Citesc scrisorile lui Pavel , sunt foarte interesante , si tu ar trebui sa le citesti ! , tanarul facu un gest dezaprobator cu capul si zise : : - Ah, nu, eu nu , ... pentru ca spunea pastorul ca este pacat sa citesti corespondenta altuia !,"

----------------------------------

stim ca ziarul se citeste pentru a vedea ce se mai intampla , Biblia se citeste pentru a sti faptele marete ale Domnului, pentru a cunoaste voia Domnului ,

- Matei 24:44-46,-  (NTLR) "44 Prin urmare, fiţi pregătiţi şi voi, pentru că Fiul Omului va veni în ceasul în care nu vă aşteptaţi !

Sclavul credincios şi înţelept

45 Cine este deci sclavul credincios şi înţelept, pe care stăpânul l-a pus responsabil peste ceilalţi sclavi ai săi, ca să le dea hrana la timp ? 46 Ferice de sclavul acela, pe care stăpânul, la venirea lui, îl va găsi făcând aşa ! "

- Marcu 14:38 ,  " Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită ! Duhul într-adevăr este doritor, dar carnea este neputincioasă.“

Coloseni 4:1-3  " Stăpânilor, daţi-le sclavilor voştri ceea ce li se cuvine, ştiind că şi voi aveţi un Stăpân în cer !

Alte instrucţiuni

Stăruiţi în rugăciune ! Vegheaţi în ea cu mulţumire! Rugaţi-vă în acelaşi timp şi pentru noi, ca Dumnezeu să deschidă o uşă pentru Cuvânt, să putem vorbi despre taina lui Cristos, din pricina căreia sunt închis, "

Efeseni 6:18-19  "18 Rugaţi-vă întotdeauna în Duhul, cu tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa şi rugăciunea pentru toţi sfinţii. 19 Rugaţi-vă, de asemenea, şi pentru mine, pentru ca, atunci când vorbesc, să mi se dea cuvânt, ca să fac cunoscută cu îndrăzneală taina Evangheliei,"

"La un colegiu, odata un profesor intra in capela colegiului si acolo dadu peste un elev mancand un sandvici, surprins profesorul il intreba pe elev : - De ce vii sa mananci in capela ? , iar elevul raspunse foarte serios : - Pai, pentru ca Isus este singurul meu prieten care nu-mi cere sa-i dau si lui cateva imbucaturi. ! ,"

------------------------

din nefericire asta se intampla prea des, satui sa tot n-i se ceara , devenim egoisti, ne indestulam fara sa stie si altii ca sa nu ne ceara vazand ca avem ce da , cu cat dai prea mult din ce ai prin buzunare , cu atat acesta se goleste , si apare nesiguranta zilei de maine , UN LUCRU ar trebui sa ne fie clar , CAT PRIVESTE GENEROZITATEA , DUMNEZEU NU SE LASA MAI PREJOS , Isus ne cere totul , tot ceea ce suntem , tot ceea ce avem , tot ceea ce putem , noi suntem ceia ce cred ca-L putem multumi pe Domnul cu cateva imbucaturi , ca e prea mult , ca e putin important e sa ne dam totul Domnului, ca El sa ni se daruiasa in totalitate, sa ne golim pe noi insine pentru ca El sa ne daruiasca si sa ne umple cat mai mult , dar.....

Un pastor a fost invitat sa predice intr-o inchisoare a carei puscariasi aveau faima de oameni foarte periculosi , Detinutii, obligati de catre conducerea inchisorii il asteptau in capela , predicatorul se indrepta spre pupitru, si in timp ce urca treptele se impiedica si cazu rostogolindu-se pe jos , sangerandu-i si nasul, imediat se auzira hohote mari de ras venite de la audienta cea periculoasa , o bucata de vreme predicatorul zacu jos , in rasetele puscariasilor , deodata se ridica hotarat si urca treptele dupa care spuse : "- Ati ras de mine pentru ca am cazut , dar nu ati apalaudat pentru ca m-am ridicat , asta am vrut sa va spun , asta era esenta predicii mele, "omul se poate ridica dupa caderea sa" , nu conteaza ca omul a comis delicte grave , intotdeuna poate sa se ridice , sa-si indrepte viata, sa se reabiliteze ..." ,

-----------------------

- se obisnuieste sa se spuna ca a cadea e omeneste , insa tot omeneste este chiar daca nu-i asa usor de a te ridica , cel care dupa o cadere este capabil sa se ridice merita tot respectul si admiratia , Dumnezeu tine cont de caderile noastre , dar si de straduinta de a ne ridica

Psalmul 119:76-77  (NTLR) "
76 Fă-mi parte de îndurarea Ta, pentru a fi mângâiat,
    după promisiunea pe care ai făcut-o robului Tău.
77 Să vină peste mine îndurările Tale şi voi trăi,
    căci îmi găsesc desfătarea în Legea Ta!

- Psalmul 119:17-19 ,

17 Răsplăteşte-i robului Tău cu viaţă
    şi voi păzi Cuvântul Tău!
18 Deschide-mi ochii, ca să văd
    minunile din Legea Ta!
19 Eu sunt doar un străin pe pământ:
    nu-Ţi ascunde de mine poruncile Tale!

- Psalmul 19:7-8 ,

Legea Domnului este desăvârşită;
    ea înviorează sufletul.
Mărturia Domnului este adevărată;
    ea înţelepţeşte pe cel neştiutor[c].
Orânduirile Domnului sunt drepte;
    ele îmi bucură inima.
Porunca Domnului este curată;
    ea dă lumină ochilor.

Unde e comoara ta ,  de Valentin Popovici

De ce în lumea asta te lupţi să ai averi,
Ai cărei robi sunt astăzi şi suflet, şi puteri?
Şi dorul de-avuţie te chinuie amar,
Nu ştii că haina morţii nu are buzunar?

Mereu sudoarea feţei îţi curge zi de zi,
Şi ziua ai lungi-o cu încă-un miez de zi!
Atât-agonisire? ca dincol' de mormânt
Să nu poţi duce măcar ... un bulgăr de pământ.

Aici îţi faci palate, şi banii-i strângi grămezi,
Că-n toată avuţia de multe ori te pierzi
Şi uneori belşugul nu-ncape în grânar,
Dar uiţi că haina morţii nu are buzunar!

Vezi uneori lipsiţii că-ţi cer din sacul plin.
Tu nu le dai vreodată crezare ... cel puţin.
Şi îţi mai cer odată, şi totuşi nu le-ai dat,
O, ... de eşti tu acela ... să ştii că e păcat!

Orice comori iubite din tot ce-i pământesc,
De nu le fură hoţii, încet se ruginesc,
Şi molia le roade azi, mâine, câte-un pic
Şi dintr-o avuţie, te afli cu nimic.

Din cauza lăcomiei, n-ai timp să te gândești,
Că dincolo de zare, în cer poţi să clădeşti.
Acolo hoţi, rugină, nu sunt, şi nici molie nu-i,
Şi ce-ai clădit acolo... clădit e pe vecie.

Aici aduni avere şi aur mult, frumos,
Iar pentru suflet .... trist e... nimic pentru Hristos.
Căci unde-ţi e comoara, iubite, nu uita,
Acolo-ţi este sigur, legată inima.

De câte ori laşi Templul, în zi de sărbătoare,
Căutând de zor favoruri şi faimă trecătoare.
Ce greu intra-va-n ceruri un astfel de "bogat",
Ce prea uşor îşi vinde şi ziua de "sabat".

Şi mulţi sunt azi aceia ce pentru-al lor destin
Îşi vând pentru nimica numirea de creştin.
Se-mbogăţesc pe lume, uşor şi timpuriu,
Dar sufletul lor seacă, e gol şi e pustiu.

Comoara ta amice, din aur pământesc,
Nicicând nu-i o valoare pentru ceva ceresc.
E-o faptă strălucită şi plinul tău hambar,
Dar. . . ultima ta haină nu are buzunar.

Comoara ta din ceruri e poate un palat,
E poate o cetate cu zid înalt, sculptat ?
Aveai credinţă tare în bunul Dumnezeu ?
Ai dus o viaţă sfântă ?... atuncea e al tău.

Acolo sus, şi corturi, ba chiar şi temelii
Sunt numai începute cu fapte din mândrii;
În ziua judecăţii, când groaza-i va uimi,
Mă-ntreb atuncea, Doamne ... ei, unde-or locui ?

 Buna, foarte frumoasa poezia !! iar autorul este un Om deosebit !

O pereche de tineri casatoriti , au inceput intr-o seara sa discute despre viitorul copilor lor , si au ajuns la problema scolii la care sa-i trimita , dar nu puteau sa ajunga deloc la un acord , astfel au sfarsit foarte suparati unul pe altul , curios este ca inca nu se nascuse primul lor copil , si mai curios este faptul ca dupa 30 de ani de casnicie , tot nu s-a nascut ,

---------------------------------------------------

- mare parte a certurilor din familie sunt pe baza de teorii, sau, nimicuri, deaceea trebuie avut curajul de a termina o discutie inainte de a se incalci, de a se spune lucruri ce nu mai pot fi retrase , valoreaza mai mult pacea dintr-un camin decat ca unul sa iasa invingator , de aceea este util ca la rugaciunea de seara sa ai capacitatea sa-ti evaluezi supararile si bucuriile avute in timpul zilei

Psalmul 4:8 "Eu ma culc si adorm in pace , caci numai Tu , Doamne, imi dai liniste deplina in locuinta mea "

Matei 5:43-45  (NTLR) "Aţi auzit că s-a zis: «Să-l iubeşti pe semenul tău (Levitic 19:19) şi să-l urăşti pe duşmanul tău». 44 Dar Eu vă spun: iubiţi-vă duşmanii ( Multe manuscrise mai târzii adaugă: duşmanii, binecuvântaţi-i pe cei ce vă blestemă, faceţi-le bine celor ce vă urăsc, probabil pentru a se armoniza cu Luca 6:27-28) şi rugaţi-vă pentru cei ce vă persecută, 45 ca să fiţi astfel fii ai Tatălui vostru, Care este în ceruri! Căci El face să răsară soarele Lui şi peste cei răi, şi peste cei buni şi trimite ploaie şi peste cei drepţi, şi peste cei nedrepţi."

-Matei 21:21-22  " 21 Isus le-a răspuns:

– Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă şi nu v-aţi îndoi, aţi face nu numai ceea ce am făcut Eu smochinului, ci, chiar dacă aţi zice acestui munte: „Ridică-te şi aruncă-te în mare!“, s-ar întâmpla întocmai! 22 Toate lucrurile pe care le cereţi cu credinţă în rugăciune, le veţi primi."

Marcu 11:17  " El îi învăţa şi le zicea: „Oare nu este scris:

«Casa Mea va fi numită
    o casă de rugăciune pentru toate neamurile.»(Isaia 56:7) ?

Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari !“ (Ieremia 7:11) "

Scena credintei  de Margareta Boghean

Ce frumos era odată
Când toți, plini de bucurie,
Se-adunau strânşi laolaltă,
Cu multă ardoare şi iubire.

Ochii lor scrutau zarea,
Spre albastrul cerului,
Aşteptând înviorarea
Şi revărsarea Duhului.

Azi, ne plac culori mai sumbre
Nu albastrul cel de sus...
Nu udăm cu lacrimi calde,
Jertfa Domnului Isus.

Ne place culoarea verde
Şi privim mereu în jos
Spre vacanțe cu grătare,
Şi chiar un meci mai dubios...

Toate acestea-s trecătoare
Şi nu sunt nici de-un folos;
Să ne întoarcem fiecare,
La Domnul Isus Hristos!

Să privim lumina vie
Ce ne-o dă azi Duhul Sfânt,
Nu cea din televizoare
Ce ne atrage în adânc.

Să nu pierdem vremea aceasta
Că e aproape de sfârşit
Vine Domnul cu răsplata,
Ce-i vei spune în curând?

- Isaia 8:13-14 (NTLR) "Ci pe Domnul Ostirilor sa-L priviti ca sfant ; El este Cel de Care sa va temeti si de El trebuie sa va inspaimantati . El va fi un Lacas , insa pentru cele doua Case ale lui Israel va fi o piatra de poticnire si o stanca de cadere ; va fi un lat si o cursa pentru locuitorii Ierusalimului "

- Osea 3:5 "Dupa aceea , israelitii se vor intoarce si Il vor cauta pe Domnul Dumnezeul lor si pe David , regele lor . In zilele de pe urma vor veni cu veneratie la Domnul , si la bunatatea Lui "

- Maleahi 3:16-17 " Atunci cei ce se tem de Domnul au vorbit unii cu altii , iar Domnul a luat aminte si a ascultat . Inaintea Lui a fost scrisa o carte de aducere aminte despre cei ce se tem de Domnul si se gandesc la Numele Lui ,,Ei vor fi ai Mei, zice Domnul Ostirilor , in(sau : pentru) ziua in care Eu Imi voi intemeia proprietatea pretioasa (sau: Ei vor fi ai Mei , zice Domnul Ostirilor , posesiunea Mea speciala , in ziua in care voi lucra) ii voi cruta asa cum un parinte isi cruta fiul care-i slujeste. "

Răspunde la discuţie

Trafic

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter

Muzică

Paused...
 • 1.
  Îngerul
 • 2.
  Magazinul meu de vise
 • 3.
  01 Asa ai vrut tu
 • 4.
  02 Zbor curat
 • 5.
  03 Iubind te daruiesti
 • 6.
  04 Iubi-Te-voi Doamne (Ps 18_1)
 • 7.
  05 Rugaciune
 • 8.
  06 Cantec pentru Ioana
 • 9.
  07 Cantec insingurat
 • 10.
  08 Iubind te daruiesti - instr
 • 11.
  He's alive
 • 12.
  Grupul Melos~Ce-as fi fara Tine!
 • 13.
  Casting Crowns- Here I Go Again
 • 14.
  DCTalk - In the Light
 • 15.
  Casting Crowns - Love Them Like Jesus
 • 16.
  Casting Crowns - Praise You In This Storm
 • 17.
  No Silence - No silence-Mesaj
 • 18.
  Dunamis - Dunamis-Soldat adevarati
 • 19.
  Dunamis - Dunamis-Intrazneste sa visezi
 • 20.
  Dunamis - Dunamis-Tot un bagabont
 • 21.
  15 Love is in the House - Toby Mac
 • 22.
  05 More to Life - Staccie Orrico
 • 23.
  04 Dismissed - Zoegirl
 • 24.
  02 Joy - Newsboys
 • 25.
  10 Undeniably You - Avalon
 • 26.
  Decean - 02.Adonai
 • 27.
  Decean - 04.Locul Sfant
 • 28.
  Decean - 05.Maini catre cer
 • 29.
  Decean - 06.Doamne daca vrei
 • 30.
  Decean - 07.Da eu cred
 • 31.
  Decean - 11.Vis implinit
 • 32.
  Decean - 12.Ma iubesti

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Fotografii

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter