Deoarece Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu , si apostolii ,semnalau aparitia unor "proroci mincinosi" , ne este util a cunoaste despre ei, pentru a ne feri sa-i urmam , sa ne amageasca

- Matei 24:11 "Se vor scula multi proroci mincinosi si vor insela pe multi. "

- Matei 24:24 "Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi. " (Marcu 13:22)

- 2Petru 2:1a "In norod s-au ridicat si proroci mincinosi, "

de aceea sa implinim ce spunea Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu , in Matei 7:15 "Paziti-va de prorocii mincinosi! Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori." si ce spunea 1Ioan 4:1 "Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi. "

in consecinta astept sa scrieti semnalmentele , actiunile ,acestor proroci mincinosi, ca impreuna sa vedem bine adevarul si sa fim biruitori pana la capat, ca niciunul sa nu cada in amagire prin prorocii mincinosi

Vizualizări: 48

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Isaia 44:24-26a

"Aşa vorbeşte Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale:

- Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfăşurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine ?  

Eu zădărnicesc semnele prorocilor mincinoşi şi arăt ca înşelători pe ghicitori; fac pe cei înţelepţi să dea înapoi şi le prefac ştiinţa în nebunie.  Dar întăresc cuvântul robului Meu şi împlinesc ce prorocesc trimişii Mei; "

Subiectul prorocilor este poate cel mai complicat subiect de judecat din Biserică, un subiect deosebit de sensibil. A fost sensibil încă de la început și după cum Biblia spune că toate lucrurile s-au stricat tot mai mult cu trecere timpului și problema prorocilor este mult mai greu deosebit decât cea de dinainte. Dar , după cum scrie în versetele de mai sus, trebuie să avem grijă, trebuie să-i deosebim pe prorocii mincinoși, trebuie să deosebim duhurile dacă sunt de la Dumnezeu. Este foarte greu de deosebit astăzi, mai greu decât era mai demult și asta din cauză că nu mai este Darul Deosebirii Duhurilor în Adunări. Sau este foarte rar. La începuturi , Darul Deosebirii Duhurilor era în toate Bisericile, erau foarte ușor de depistat cei mincinoși, Cuvântul din Deutronom care spune că un proroc mincinos îl vei cunoaște dacă lucrarea se va împlini sau nu, era un Cuvânt ușor dar prorocii mincinoși din zilele noastre sau experimentat , au evoluat și ei în minciunile lor, sau stricat și mai mult odată cu vremurile și acum majoritatea nu mai dau lucrări cu date exacte ca să le urmărești prorocia,să vezi dacă se împlinește. O să dau mai încolo niște exemple de prorocii pe care nu le poți verifica dar acum vreau să arăt că lucrarea de prorocie este foarte complicată pentru că poți cădea în două extreme , amundouă foarte grave înnaintea lui Dumnezeu. Una , să disprețuiești prorociile și să nu crezi că mai există și atunci te faci vinovat de Hulă împotriva Duhului Sfânt(pentru că la asta se încadrează disprețuirea prorociilor, nu este singurul lucru care definește hula împotriva Duhului Sfânt dar este unul din ele) sau poți să crezi că prorociile există și azi dar să nu le crezi pe cele adevărate și iar la fel hulești. Este un lucru greu de depistat ,cum am spus, din cauză că nu avem Darul deosebiri Duhurilor. Dar totuși cum ne putem descurca și fără , ca să nu fim înșelați..pentru că spune că ei vin îmbrăcați în haine de oaie dar pe dinlăintru sunt lupi răpitori?

Primul lucru care ne ajută în problema asta, este să avem botezul cu Duhul Sfânt. Este primordial. Dacă ai Duhul Sfânt, atunci Duhul Sfânt din tine , se unește sau nu se unește cu prorocul care-ți prorocește. Este primul indiciu. Al doilea este , dacă prorocia care-ți este dată, este în așa fel spusă ca să te ridice și să nu te dărâme...chiar dacă poate îți este păcatul dat pe față, atunci nu trebuie s-o disprețuiești și s-o iei în considerare. Dacă prorocia este numai să te deconspire și să te facă de râs în fața celorlalți și nu are în ea un mesaj duhvnicesc care să te facă să îndrepți problema ta, atunci este cu semnul întrebării. Și zic un mesaj duovnicesc de îndreptare, de ridicare...nu ceva de genul- pocăiește-te..că dacă nu te va lovi Dumnezeu, nu așa...Prorocul de la Dumnezeu trebuie să aibă un mesaj care să te facă să simți că Dumnezeu te iubește și-ți vrea binele.

Am dat numai două exemple dar cum am spus , lucrarea de prorocie este cea mai complixată lucrare, are o mulțime de variante, În Biblie scrie că după roadele lor îi veți cunoaște..dar ce faci dacă nu-l cunoști pe proroc, nu ai cum să-l vezi în viața de zi cu zi, să vezi ce roade are? Aici iar e o problemă dar ..în Apocalipsa, Prorocul Mincinos...care e cel mai mare proroc mincinos și care e etalonul prorocilor mincinoși, spune că avea înfățișarea unui miel dar vorbea ca un balaur, Din vorbele lui îl poți identifica , dacă vorbește ca un balaur(în sens metaforic) ,adică ca unul care stăpânește și nu ca unul care slujește, atunci poți să ai un semn de întrebare. Aspectul ăsta trebuie să-l aibă toți prorocii, și cei din Adunarea ta și cei pe care îi vezi pentru prima dată, să aibă o atitudine ca a unuia care slujește nu ca a unuia care stăpânește.

În oricare dintre cazurile pe care le-am spus, tu trebuie să faci un singur lucru, să rămâi liniștit orice prorocie ai auzi. Să nu uiți niciodată că prorociile care vin de la Dumnezeu pentru tine, sunt spre binele tău și nu spre dărâmare. Să nu te pripești să judeci niciodată..dar niciodată. Au fost prorocii și eu am auzit prorocii care au dus oamenii în rătăcire, le-au distrus viețile la unii. De ce? Pentru că s-au pripit să judece, Unii au judecat că Domnul le-a vorbit și Domnul n-a vorbit și alții n-au crezut în prorocii , le-au respins total , și au suferit necazuri care puteau fi evitate dacă le cercetau măcar dar nu au luat în seamă atenționarea de la Domnul să nu facă ceva sau să nu meargă undeva.

Cum am zis, situațiile sunt atât de diverse și de multe cu prorociile ,că nu poți să dai un exemplu sau mai multe de cazuri de prorocii..de aceea este neapărat nevoie de Duhul Sfânt pentru a nu greși în discernere

Am spus că dau unele exemple de prorocii mincinoase pe care nu le poți verifica, cerceta..pe care eu le-am confruntat și cu care am avut mult de muncă.

De exemplu zice...Iată că o lucrare se frământă în inima ta...sau două, zice Domnul, la una voi lucra , la cealaltă mai trebuie sfințire zice Domnul. Ieși cu două zile de jertfă ..sau trei, înnaintea mea ca să lucrez. Deci...o lucrare se frământă în inima ta...sau două, după caz...eu vă întreb, e vreun om care să nu aibă vreun lucru care să-l frământe? Nu este. Și atunci cum știi dacă lucrarea este de la Dumnezeu sau nu?

Alta...iată ce vorbește Domnul, ai o cerere pe altar...sau două..sau trei, după caz, Înnaintea Domnului, la una, zice Domnul voi lucra , la cea de-a doua voi lucra PESTE O VREME și la a treia....i don t know..

Deci cum verifici lucrările astea? O lucrare care se frământă în inimă(ceea ce orice om are) și o cerere sau mai multe pe altarul Domnului...care orice credincios are..și cei necredincioși au.

Sunt situații în care numai Duhul lui Dumnezeu te ajută să discerni, să simți dacă se unește Duhul tău cu cel al prorocului. Vă spun cum l-am depistat eu pe prorocul care spunea prorociile cu cererea pe altar si cu lucrarea care se frământă în inimă. El când a venit în mijlocul nostru, ne-a fost prezentat ca un mare proroc din România...nu vreau să-i dau numele pentru că unii poate-l știți și nu e frumos...și el când a venit la noi, am stat de vorbă cu el , l-am cercetat separat..și el ne-a povestit din experiențele lui ,cum Domnul l-a folosit în România și că Domnul lucra prin el cu exactitate, că Domnul descoperea prin el numele persoanelor cărora le prorocea și câți ani aveau unii...și păcate ascunse cu dae exacte, că dădea prorocii cu date fixe. Când am auzit...am zis...să vedeți de acum ce-o să vorbeească Domnul , cu date exacte, lucrări cu nume, cu date fixe...nu lucrări generale cum erau deobicei. Și...au încept lucrările astea de care v-am spus...o lucrare se frământă în inimă și o cerere pe altar...La început , cei care răspundeam de Biserică, am stat în așteptare, era ceva nou pentru noi, nu știam ce să facem ..dar Duhul nostru nu se unea deloc cu duhul lui..era ceva neclar. În Biserică, a făcut ravagii cu prorociile astea două, vă dați seama...cine nu avea cereri la Dumnezeu, cine nu avea frământări. Unele lucrări, ziceau cei din Biserică că se împlineau, altele erau în așteptare... Și uite așa au trecut 2 ani de zile, el a rămas aici..și a făcut Biserica vraiște. Erau prorocii la fiecare rugăciune, frații..dar mai ales surorile care aveau greutăți erau captivate de acest proroc..mergea pe la ei pe acasă, le prorocea..pe unii îi boteza cu duhul sfant...dar nu cel adevărat. Până când l-am pus în fața propriilor lui vorbe de la început...frate dar când ai venit aici , ai spus că Domnul dă prin tine numai lucrări cu nume ,cu date fixe...de 2 ani ești aici și n-ai dat decat 2 prorocii timp de doi ani...lucrarea care se frământă în inimă și cererea pe altar. L-am oprit să mai prorocească, până Domnul v-a mărturisi despre el și a început să meargă pe la case, aproape că a spart Biserica dar Dumnezeu n-a îngăduit și a plecat de aici. Am aflat că oă o ducea bine de pe urma prorociilor, era foarte înstărit..și o duce bine și acum.

Deci e foarte greu de reperat un proroc mincinos iscusit în ziua de azi...mai ales în afara Bisericii. În Biserică mai sunt șanse să fie depistat, sunt frați care au Duhul dar în afară, în particular e mai greu. Părerea mea cum am mai spus, să nu vă pripiți, să nu fiți disperați. Eu știu că sunt multe necazuri..și necazuri grele între frați dar trebuie făcut ce a zis Domnul..nu vă grăbiți să judecați, nici într-un fel, nici în altul. Sunt situații limită, când trebuie să iei o decizie rapid...roagă-l pe Domnul să-ți mai dea puțină răbdare să mai judeci odată..și încă odată. Și roagă-te Domnului sp-ți dea Duhul Sfant autentic, e cel mai mare ajutor

Prorocii și Prorociile există și vor exista cât timp este și Biserica pe pământ, așa spune Cuvântul, că Dumnezeu a dat în Biserică Proroci. Să spui că nu mai există proroci, spui că nu mai există Proroci. Să spui că există Învățători, Păstori, Evangheliști și să spui că nu există Proroci, contrazici Biblia, alegi doar ce-ți place din cele 4 slujbe pe care Dumnezeu spune că le-a dat în Biserică. Să spui că nu mai există proroci de la venirea Domnului Isus, contrazici tot Noul Testament care vorbește despre Proroci. Pavel spune că vrea ca toți să prorocim. Lui Pavel i-a prorocit Agab...mult după moartea Domnului Isus. Filipi era un om care avea 4 fete care erau prorocițe.

De la venirea Domnului Isus nu mai sunt proroci care tălmăcesc Cuvântul , la asta se referă că Legea și Prorocii au ținut până la Ioan și de atunci Împărăția se ia cu năvală. Despre Prorocii aceaia se referă Cuvântul, nu despre proroci care prorocesc pentru îmbărbătare, mângâiere, ridicare...și ce mai spune acolo la Daruri. Despre Prorocii din vechime care ne-au vestit Cuvântul spune că au fost în vechime, la împlinirea vrenurilor ,Dumnezeu ne-a vorbit prin însuși Fiul Său. Dumnezeu să ne ajute să înțelegem, să deosebim și să cercetăm toate lucrurile pentru că în lume au ieșit mulți proroci mincinoși și învățători mincinoși care nu vor cruța turma. Amin !

Am dat exemplele acelea de prorocii..o lucrare se frământă în inimă și o cerere pe altar ca fiind neadevărate pentru că au fost singurele prorocii timp de 2 ani...sute și sute la fel. Dar asta nu înseamnă că Dumnezeu n-ar putea să vorbească și prin aceleași vorbe,nu. Dar când le auzi numai pe astea încontinuu , atunci îți dai seama că sunt o născocire care nu poate fi cercetată. Alții folosesc ca dată de împlinire a prorociei, O vreme, sau 2 Vremi..deci vreme ca temen de măsurat. O vreme în Biblie poate însemna o mie de ani, o sută de ani, o lună, o săptămână.

Cel mai important este însă, să nu disprețuim prorociile, așa cum a spus Domnul. Nu știm cum și când și prin cine vrea Dumnezeu să vorbească. Aud des expresia...sunt proroci dar sunt foarte rari cei adevărați, de la Domnul...eu nu sunt de acord. Eu cred că sunt foarte mulți, sunt mult mai mulți acum decât înnainte, așa spune Biblia că vor fi în zilele din urmă în Ezechel. Dumnezeu poate să vorbească prin cine tu crezi că nu vorbește sau prin unul care ți-a dat multe prorocii false altădată..deaia nu trebuie disprețuit. Unii zic , dar cum, din aceiași vînă curge apă dulce și apă amară? Da. Dacă vîna aceea se curățește și se pune din nou la dispoziția lui Dumnezeu, Dumnezeu îl folosește. Lui Dumnezeu nu-i pare rău de darurile date. Din vase de ocară EL face vase de cinste, asta este calitatea Lui, prin asta îl biruiește pe Satana.

Disprețuirea nu este o soluție, cercetarea este soluția.
 
M.C a spus :

Subiectul prorocilor este poate cel mai complicat subiect de judecat din Biserică, un subiect deosebit de sensibil. A fost sensibil încă de la început și după cum Biblia spune că toate lucrurile s-au stricat tot mai mult cu trecere timpului și problema prorocilor este mult mai greu deosebit decât cea de dinainte. Dar , după cum scrie în versetele de mai sus, trebuie să avem grijă, trebuie să-i deosebim pe prorocii mincinoși, trebuie să deosebim duhurile dacă sunt de la Dumnezeu. Este foarte greu de deosebit astăzi, mai greu decât era mai demult și asta din cauză că nu mai este Darul Deosebirii Duhurilor în Adunări. Sau este foarte rar. La începuturi , Darul Deosebirii Duhurilor era în toate Bisericile, erau foarte ușor de depistat cei mincinoși, Cuvântul din Deutronom care spune că un proroc mincinos îl vei cunoaște dacă lucrarea se va împlini sau nu, era un Cuvânt ușor dar prorocii mincinoși din zilele noastre sau experimentat , au evoluat și ei în minciunile lor, sau stricat și mai mult odată cu vremurile și acum majoritatea nu mai dau lucrări cu date exacte ca să le urmărești prorocia,să vezi dacă se împlinește. O să dau mai încolo niște exemple de prorocii pe care nu le poți verifica dar acum vreau să arăt că lucrarea de prorocie este foarte complicată pentru că poți cădea în două extreme , amundouă foarte grave înnaintea lui Dumnezeu. Una , să disprețuiești prorociile și să nu crezi că mai există și atunci te faci vinovat de Hulă împotriva Duhului Sfânt(pentru că la asta se încadrează disprețuirea prorociilor, nu este singurul lucru care definește hula împotriva Duhului Sfânt dar este unul din ele) sau poți să crezi că prorociile există și azi dar să nu le crezi pe cele adevărate și iar la fel hulești. Este un lucru greu de depistat ,cum am spus, din cauză că nu avem Darul deosebiri Duhurilor. Dar totuși cum ne putem descurca și fără , ca să nu fim înșelați..pentru că spune că ei vin îmbrăcați în haine de oaie dar pe dinlăintru sunt lupi răpitori?

Primul lucru care ne ajută în problema asta, este să avem botezul cu Duhul Sfânt. Este primordial. Dacă ai Duhul Sfânt, atunci Duhul Sfânt din tine , se unește sau nu se unește cu prorocul care-ți prorocește. Este primul indiciu. Al doilea este , dacă prorocia care-ți este dată, este în așa fel spusă ca să te ridice și să nu te dărâme...chiar dacă poate îți este păcatul dat pe față, atunci nu trebuie s-o disprețuiești și s-o iei în considerare. Dacă prorocia este numai să te deconspire și să te facă de râs în fața celorlalți și nu are în ea un mesaj duhvnicesc care să te facă să îndrepți problema ta, atunci este cu semnul întrebării. Și zic un mesaj duovnicesc de îndreptare, de ridicare...nu ceva de genul- pocăiește-te..că dacă nu te va lovi Dumnezeu, nu așa...Prorocul de la Dumnezeu trebuie să aibă un mesaj care să te facă să simți că Dumnezeu te iubește și-ți vrea binele.

Am dat numai două exemple dar cum am spus , lucrarea de prorocie este cea mai complixată lucrare, are o mulțime de variante, În Biblie scrie că după roadele lor îi veți cunoaște..dar ce faci dacă nu-l cunoști pe proroc, nu ai cum să-l vezi în viața de zi cu zi, să vezi ce roade are? Aici iar e o problemă dar ..în Apocalipsa, Prorocul Mincinos...care e cel mai mare proroc mincinos și care e etalonul prorocilor mincinoși, spune că avea înfățișarea unui miel dar vorbea ca un balaur, Din vorbele lui îl poți identifica , dacă vorbește ca un balaur(în sens metaforic) ,adică ca unul care stăpânește și nu ca unul care slujește, atunci poți să ai un semn de întrebare. Aspectul ăsta trebuie să-l aibă toți prorocii, și cei din Adunarea ta și cei pe care îi vezi pentru prima dată, să aibă o atitudine ca a unuia care slujește nu ca a unuia care stăpânește.

În oricare dintre cazurile pe care le-am spus, tu trebuie să faci un singur lucru, să rămâi liniștit orice prorocie ai auzi. Să nu uiți niciodată că prorociile care vin de la Dumnezeu pentru tine, sunt spre binele tău și nu spre dărâmare. Să nu te pripești să judeci niciodată..dar niciodată. Au fost prorocii și eu am auzit prorocii care au dus oamenii în rătăcire, le-au distrus viețile la unii. De ce? Pentru că s-au pripit să judece, Unii au judecat că Domnul le-a vorbit și Domnul n-a vorbit și alții n-au crezut în prorocii , le-au respins total , și au suferit necazuri care puteau fi evitate dacă le cercetau măcar dar nu au luat în seamă atenționarea de la Domnul să nu facă ceva sau să nu meargă undeva.

Cum am zis, situațiile sunt atât de diverse și de multe cu prorociile ,că nu poți să dai un exemplu sau mai multe de cazuri de prorocii..de aceea este neapărat nevoie de Duhul Sfânt pentru a nu greși în discernere

Am spus că dau unele exemple de prorocii mincinoase pe care nu le poți verifica, cerceta..pe care eu le-am confruntat și cu care am avut mult de muncă.

De exemplu zice...Iată că o lucrare se frământă în inima ta...sau două, zice Domnul, la una voi lucra , la cealaltă mai trebuie sfințire zice Domnul. Ieși cu două zile de jertfă ..sau trei, înnaintea mea ca să lucrez. Deci...o lucrare se frământă în inima ta...sau două, după caz...eu vă întreb, e vreun om care să nu aibă vreun lucru care să-l frământe? Nu este. Și atunci cum știi dacă lucrarea este de la Dumnezeu sau nu?

Alta...iată ce vorbește Domnul, ai o cerere pe altar...sau două..sau trei, după caz, Înnaintea Domnului, la una, zice Domnul voi lucra , la cea de-a doua voi lucra PESTE O VREME și la a treia....i don t know..

Deci cum verifici lucrările astea? O lucrare care se frământă în inimă(ceea ce orice om are) și o cerere sau mai multe pe altarul Domnului...care orice credincios are..și cei necredincioși au.

Sunt situații în care numai Duhul lui Dumnezeu te ajută să discerni, să simți dacă se unește Duhul tău cu cel al prorocului. Vă spun cum l-am depistat eu pe prorocul care spunea prorociile cu cererea pe altar si cu lucrarea care se frământă în inimă. El când a venit în mijlocul nostru, ne-a fost prezentat ca un mare proroc din România...nu vreau să-i dau numele pentru că unii poate-l știți și nu e frumos...și el când a venit la noi, am stat de vorbă cu el , l-am cercetat separat..și el ne-a povestit din experiențele lui ,cum Domnul l-a folosit în România și că Domnul lucra prin el cu exactitate, că Domnul descoperea prin el numele persoanelor cărora le prorocea și câți ani aveau unii...și păcate ascunse cu dae exacte, că dădea prorocii cu date fixe. Când am auzit...am zis...să vedeți de acum ce-o să vorbeească Domnul , cu date exacte, lucrări cu nume, cu date fixe...nu lucrări generale cum erau deobicei. Și...au încept lucrările astea de care v-am spus...o lucrare se frământă în inimă și o cerere pe altar...La început , cei care răspundeam de Biserică, am stat în așteptare, era ceva nou pentru noi, nu știam ce să facem ..dar Duhul nostru nu se unea deloc cu duhul lui..era ceva neclar. În Biserică, a făcut ravagii cu prorociile astea două, vă dați seama...cine nu avea cereri la Dumnezeu, cine nu avea frământări. Unele lucrări, ziceau cei din Biserică că se împlineau, altele erau în așteptare... Și uite așa au trecut 2 ani de zile, el a rămas aici..și a făcut Biserica vraiște. Erau prorocii la fiecare rugăciune, frații..dar mai ales surorile care aveau greutăți erau captivate de acest proroc..mergea pe la ei pe acasă, le prorocea..pe unii îi boteza cu duhul sfant...dar nu cel adevărat. Până când l-am pus în fața propriilor lui vorbe de la început...frate dar când ai venit aici , ai spus că Domnul dă prin tine numai lucrări cu nume ,cu date fixe...de 2 ani ești aici și n-ai dat decat 2 prorocii timp de doi ani...lucrarea care se frământă în inimă și cererea pe altar. L-am oprit să mai prorocească, până Domnul v-a mărturisi despre el și a început să meargă pe la case, aproape că a spart Biserica dar Dumnezeu n-a îngăduit și a plecat de aici. Am aflat că oă o ducea bine de pe urma prorociilor, era foarte înstărit..și o duce bine și acum.

Deci e foarte greu de reperat un proroc mincinos iscusit în ziua de azi...mai ales în afara Bisericii. În Biserică mai sunt șanse să fie depistat, sunt frați care au Duhul dar în afară, în particular e mai greu. Părerea mea cum am mai spus, să nu vă pripiți, să nu fiți disperați. Eu știu că sunt multe necazuri..și necazuri grele între frați dar trebuie făcut ce a zis Domnul..nu vă grăbiți să judecați, nici într-un fel, nici în altul. Sunt situații limită, când trebuie să iei o decizie rapid...roagă-l pe Domnul să-ți mai dea puțină răbdare să mai judeci odată..și încă odată. Și roagă-te Domnului sp-ți dea Duhul Sfant autentic, e cel mai mare ajutor

Prorocii și Prorociile există și vor exista cât timp este și Biserica pe pământ, așa spune Cuvântul, că Dumnezeu a dat în Biserică Proroci. Să spui că nu mai există proroci, spui că nu mai există Proroci. Să spui că există Învățători, Păstori, Evangheliști și să spui că nu există Proroci, contrazici Biblia, alegi doar ce-ți place din cele 4 slujbe pe care Dumnezeu spune că le-a dat în Biserică. Să spui că nu mai există proroci de la venirea Domnului Isus, contrazici tot Noul Testament care vorbește despre Proroci. Pavel spune că vrea ca toți să prorocim. Lui Pavel i-a prorocit Agab...mult după moartea Domnului Isus. Filipi era un om care avea 4 fete care erau prorocițe.

De la venirea Domnului Isus nu mai sunt proroci care tălmăcesc Cuvântul , la asta se referă că Legea și Prorocii au ținut până la Ioan și de atunci Împărăția se ia cu năvală. Despre Prorocii aceaia se referă Cuvântul, nu despre proroci care prorocesc pentru îmbărbătare, mângâiere, ridicare...și ce mai spune acolo la Daruri. Despre Prorocii din vechime care ne-au vestit Cuvântul spune că au fost în vechime, la împlinirea vrenurilor ,Dumnezeu ne-a vorbit prin însuși Fiul Său. Dumnezeu să ne ajute să înțelegem, să deosebim și să cercetăm toate lucrurile pentru că în lume au ieșit mulți proroci mincinoși și învățători mincinoși care nu vor cruța turma. Amin !

Luca 6:26

" Vai de voi, când toţi oamenii vă vor grăi de bine ! Fiindcă tot aşa făceau părinţii lor cu prorocii mincinoşi ! "

trebuie stiut ca diavolul este "tatal minciunii" (Ioan 8:44)

diavolul se lupta ca sa separe omul de Dumnezeu , astfel la orice a randuit Domnul, diavolul a pregatit un fals , astfel la Hristos , a pregatit mai multi "hristosi mincinosi" , la fel si la apostoli,"apostoli mincinosi", "invatatori mincinosi" , "prieteni mincinosi" , "frati mincinosi" ,si a pregatit si trimis in biserici si 'profeti mincinosi", chiar si Satan se preface intr-un "inger de lumina" (2Corinteni 11:14), toti cu scopul de a strecura in mintea oamenilor niste erezii, niste minciuni , si a-i orbi ca sa nu mearga pe calea dorita cu adevarat de Domnul

- deci si "prorocii mincinosi" , strecoara cate o minciuna pentru a-i face pe cei cu ravna fara pricepere sa creada ca au inteles adevarul , si nu vad ca fac slujba "tatalui minciunii" , astfel ei se caracterizeaza prin minciuna pe care o strecoara , motiv pentru care trebuie sa deosebim duhurile mincinoase , cunoscand minciuna pe care o transmit impotriva Bisericii

- cel mai mare pericol este ca daca zici un "bun venit" unui mincinos , efectiv de faci partasi lucrarii lui , iar asta trebuie evitat

- inca din vremea apostolilor , diferiti "proroci mincinosi" au incercat sa rastoarne adevarul , mai aproape de vremurile noastre , unii au inceput sa transmita ca ziua de Duminica ar fi "semnul fiarei", iar ziua de Sambata ar fi "sigiliul lui Dumnezeu" , practic mint , deci nu trebuie luati in considerare ca crestini, ce ca "lupi in haine de oaie"

- apoi au mai venit unii declarand ca botezul in Numele Tatalui si al Sfantului Duh ar fi "semnul fiarei", si cum nu este asa si acestia mint si nu trebuie sa ne insotim cu ei

- din nefericire in luptele dintre crestini, diavolul a reusit sa strecoare cuvantul "anticrist" , o caracteristica a unor slujitori ai lui , dar  una este sa fii un "lup in haine de oaie" , adica sa te pretinzi crestin dar fiind intersat sa distruga "turma Domnului", si alta este sa fii un "anticrist", chiar daca toti sunt in slujba diavolului, dar fiecare cu rolul lui, "anticrist" contesta ca "Isus Hristos vine in trup" , iar cum asta nu o face nici vreun "profet mincinos" , nici vreun lider crestin , a declara ca "Papa este Anticrist", sau ca vreun patriarh ortodox ar fi, sau vreun evanghelist ,sau se acuza cu "sectanti", se minte , ei pot fi "lupi in haine de oaie" dar nu au rolul de "anticrist", chiar daca toti slujitorii minciunii sunt inrolati in aceeasi armata , si au acelasi adversar , (mai multe despre "anticrist" vezi AICI , ), MOTIV PENTRU CARE SI CEI CARE FAC ASTFEL DE SPECULATII TREBUIESC EVITATI DEOARECE TRANSMIT O MINCIUNA CU SCOPUL DE A DEZBINA BISERICA ,

Cum se pot detecta prorocii mincinoși sau învățătorii mincinoși? Pentru că și cineva...învățător, evanghelist sau oricare alt credincios care are descoperire de la Dumnezeu din Cuvânt, se încadrează în categoria Proroci. Cuvântul spune în Apocalipsa este o Prorocie, deci nu numai cel ce zice ''asa vorbeste Domnul'', prorocește ,ci și cel ce are descoperirea, tălmăcirea Cuvântului. Deaia zice Pavel, eu aș dori ca toți să prorociți !

Acum ...cum se pot detecta prorocii mincinoși? Fie cei care spun așa vorbește Domnul, fie cei care tălmăcesc Cuvântul Domnului.

Este scris așa...

2 Corinteni 11:13-15

Oamenii aceștia sunt niște apostoli mincinoși, niște lucrători înșelători, care se prefac în apostoli ai lui Hristos. Și nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. Nu este mare lucru dar dacă și slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfârșitul lor va fi după faptele lor.
Cum poți detecta tu un slujitor al lui Satana dacă el propovăduiește neprihănirea, cum îl poți detecta pe Satan care se preface în înger de lumină?
Eu am găsit un singur răspuns la întrebările astea și anume. Am văzut că pocăința și la nivel de Biserică și la nivel de individ , a mers numai în regres de la începuturi..a mers numai în regres și la nivel de Biserică..toți zic că nu mai e pocăința cum era odată și la nivel de individ...și eu și toți ceilalți zic că nu mai sunt așa de pocăiți cum erau odată. Și mi-am pus întrebarea de ce s-a întâmplat așa? Un timp m-am consolat cu gândul că așa e scris că trebuie să se întâmple, ca toate lucrurile să se strice. Bine, bine..dar am vrut să știu din ce cauză se strică, ce a provocat stricarea? Și am găsit că singurul motiv este felul cum se propovăduiește Cuvântul. Nu se mai propovăduiește în așa fel încât să te provoace să înaintezi spre cele desăvârșite, să ajungi la statura plinătății lui Isus Hristos. Ori se predică soft, ca să te facă să te automulțumești ori prea dur ca să te facă să ai repulsie față de pocăință. În vorbele celor ce vorbesc, nu mai este un mesaj care să-l facă pe om să zică cum ziceau când vorbea Petru...fraților, ce să facem? Nu mai este mesaj în vorbire ca al Apostolului Ioane care era numit și Apostolul iubirii și Fiul Tunetului în același timp...și mulți care nu erau dintre cei ai Domnului, părăseau de bună voie Biserica fără să-i gonească nimeni.
Pocăința, sfințirea, creșterea spirituală,credința,dragostea,pacea, răbdarea...toată roada Duhul Sfânt, nu este un proces static...ori crește , ori scade. Dacă cel ce vorbește , nu te provoacă , nu te face să crești mai mult în pocăință, eu cred că se poate integra în categoria aceea de proroci mincinoși, învățători mincinoși, apostoli mincinoși...frați mincinoși. Majoritatea dintre ei nu știu că fac asta pentru că ei așa au primit, așa s-au născut din nou, așa au înțeles pocăința și o fac cu intenție bună. Dar Duhul Sânt trebuie să-ți descopere lucrurul ăsta. Spun că lucrul ăsta l-am găsit ca fiind cauza decăderii pentru că am văzut cazuri când apare câte un pastor, predicator...care vorbește de la Dumnezeu și-i provoacă pe credincioși prin cuvântările lui și Biserica aceea începe să se dezmorțească, crește în toate privințele, prinde viață în Hristos. Mărturia ei e văzută de toți oamenii. Deci dacă mesajul nu are în el acea provocare, acea părere de rău că nu este mai pocăit...degeaba îi spui tu omului, pocăiește-te că e scris...sau , eu ți-am predicat cuvântul, e alegerea ta dacă te pocăiești sau nu..Nu. Cuvântul e o Taină, o Prorocie, și când e vorbit de la Dumnezeu, devine ca un ciocan care sfarmă orice inimă împietrită. Dumnezeu să dea lumină și pricepere tuturor,că avem nevoie mare !

Răspunde la discuţie

Trafic

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter

Muzică

Paused...
 • 1.
  Îngerul
 • 2.
  Magazinul meu de vise
 • 3.
  01 Asa ai vrut tu
 • 4.
  02 Zbor curat
 • 5.
  03 Iubind te daruiesti
 • 6.
  04 Iubi-Te-voi Doamne (Ps 18_1)
 • 7.
  05 Rugaciune
 • 8.
  06 Cantec pentru Ioana
 • 9.
  07 Cantec insingurat
 • 10.
  08 Iubind te daruiesti - instr
 • 11.
  He's alive
 • 12.
  Grupul Melos~Ce-as fi fara Tine!
 • 13.
  Casting Crowns- Here I Go Again
 • 14.
  DCTalk - In the Light
 • 15.
  Casting Crowns - Love Them Like Jesus
 • 16.
  Casting Crowns - Praise You In This Storm
 • 17.
  No Silence - No silence-Mesaj
 • 18.
  Dunamis - Dunamis-Soldat adevarati
 • 19.
  Dunamis - Dunamis-Intrazneste sa visezi
 • 20.
  Dunamis - Dunamis-Tot un bagabont
 • 21.
  15 Love is in the House - Toby Mac
 • 22.
  05 More to Life - Staccie Orrico
 • 23.
  04 Dismissed - Zoegirl
 • 24.
  02 Joy - Newsboys
 • 25.
  10 Undeniably You - Avalon
 • 26.
  Decean - 02.Adonai
 • 27.
  Decean - 04.Locul Sfant
 • 28.
  Decean - 05.Maini catre cer
 • 29.
  Decean - 06.Doamne daca vrei
 • 30.
  Decean - 07.Da eu cred
 • 31.
  Decean - 11.Vis implinit
 • 32.
  Decean - 12.Ma iubesti

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Fotografii

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter