El va folosi acele semne pe cer ca sa ne vorbeasca, sa vorbeasca pamantului zice Stephen Bridge:

Rabbi Ken Spiro: Sursele evreiesti nu vorbesc doar despre intuneric, ci despre un intuneric profund in care egiptenii nu s-au putut misca. Acesta este un exemplu in care Dumnezeu a suspendat legea naturii.

Stephen Bridge: Zeul soarelui a fost unul dintre zeii lor cei mai importanti. A fost cel mai important zeu. Zeul meu a acoperit zeul lor, a spus, asta inseamna ca zeul meu este mai mare decat zeul lor.

In spatele meu se intinde valea Aialonului. Multi cred ca Iosua s-a luptat aici cu cei cinci imparaţi ai amoriţilor si unde a spus Domnului: Opreşte-te, soare, asupra Gabaonului Şi tu, luna, asupra vaii Aialonului! In timpul rastignirii, a fost intuneric timp de trei ore.

Stephen Bridge: Intunericul s-a lasat in urma unei eclipse. Nu stim de ce a fost intuneric sau care a fost semnificatia intunericului. Cu siguranta, a evocat ceva monumental in mintea oamenilor, iar evenimentul a fost maret.

In Biblie, Dumnezeu a vorbit prin semnele de pe cer. Oare si in prezent face la fel?

Michael Mott: In Romani 1 ni se spune ca Dumnezeu a facut lumea in asa fel incat oamenii sa stie ca Dumnezeu exista prin fenomenele naturii. Ne vorbeste Dumnezeu prin natura? Da.

Rabbi Ken Spiro: In iudaism exista o convingere de baza conform careia tot ce se intampla in lume are o semnificatie, un mesaj ascuns undeva, chiar si in fenomene astronomice. Interpretarea mesajului este putin mai problematica.

Stephen Bridge, directorul Gradinii Mormantului din Ierusalim spune ca Dumnezeu ne-a transmis deja cel mai important semn.

Stephen Bridge: Dumnezeu ne vorbeste in modul cel mai maret prin Fiul Sau. Pe vremuri, Dumnezeu a vorbit pe mai multe cai prin profeti, insa acum, in ultimele zile, El vorbeste prin Fiul Sau. Pentru noi, Isus este revelatia. Isus este Cuvantul care s-a facut trup. Isus este semnul suprem. Moartea si invierea Sa este semnul cel mai maret. Trebuie sa ne uitam la El.

Spiro spune ca iudaismul pune accent pe modul in care evenimentele din prezent se leaga de profetii si nu pe semnele de pe cer.

Rabbi Ken Spiro: Rabinii vorbesc mereu despre venirea lui Mesia, un eveniment pe care il compara cu durerile nasterii. Asa cum femeia are contractii inainte de a naste si care devin tot mai intense inainte de nastere, tot asa evenimentele de pe pamant vor deveni mai intense si vor aparea intr-o succesiune rapida. Vedem ca in lume evenimentele se accelereaza in mod dramatic. Au loc schimbari, rasturnari pe plan politic, tehnologia avanseaza.

Un verset citat des si care se refera la cer vine din Cartea lui Ioel ... soarele se va preface in intuneric şi luna, in sange inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi infricoşata.

Stephen Bridge: Am primit aceasta imagine din Cuvantul lui Dumnezeu. El va folosi acele semne pe cer ca sa ne vorbeasca, sa vorbeasca pamantului. Cum putem sa le deosebim? Cateodata Il asociem pe Dumnezeu cu fiecare eveniment natural care are loc. De cele mai multe ori Dumnezeu vrea sa ne arate ca El este prezent in natura si nu sa ne avertizeze ca va avea loc un eveniment important.

Rabbi Ken Spiro: Acel fenomen poate fi considerata o eclipsa. Luna se preface in sange, fenomenul se numeste luna insangerata. Cand are loc o eclipsa solara, soarele dispare si se lasa intunericul. Vorbim despre aceste semne la sfarsitul zilelor.

Conform invataturilor evreiesti, Mesia trebuie sa vina inainte de anul 6000 potrivit calendarului evreiesc. In prezent ne aflam in anul 5777.

Rabbi Ken Spiro: Cu siguranta, timpul trece repede. Evenimentele pozitive si negative din lume sunt semne clare. Ma refer la reinfiintarea Israelului, la reunificarea Ierusalimului pe care tocmai am celebrat-o, a 50-a aniversare, o profetie implinita, la alinierea natiunilor impotriva Israelului, tot ce se intampla la UNESCO, la ONU.

Pe langa faptul de a privi eclipsa prin ochelari de protectie, cum ne mai recomanda acesti lideri sa privim eclipsa?

Rabbi Ken Spiro: Ne apropiem de ultimele zile descrise in Biblie. Pentru mine, si cred ca pentru majoritatea evreilor, este mai important acest fapt, acela de a trezi oamenii, de a anticipa mantuirea decat semnele de pe cer.

Michael Mott: Trebuie sa ne pregatim inimile si sa Il intrebam pe Dumnezeu daca vine de la El: Tu vorbesti poporului Tau, Tu vorbesti pamantului? El va spune mai multor oameni, nu numai unei singure persoane ca El vorbeste intregului pamant.

Stephen Bridge: Trebuie sa fim precauti, sa ne uitam la Isus, sa ne tinem de Scriptura si sa continuam sa proclamam misterul si victoria profunda a vietii, mortii si a invierii lui Mesia.


http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/7395-abordarea-biblica-a...

Irma lasă în beznă șapte milioane de americani

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri#ixzz4sZgyPakS 
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Irma a lovit duminică Florida ca un puternic uragan de categoria 4, a rupt acoperișuri, a inundat străzile și a creat pene de curent pentru șapte milioane de case și afaceri.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/7436-irma-lasa-in-bezna-... 
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Vizualizări: 28

Răspunde la Aceasta

Mission Holy Doctor

Parteneri

Rezultate google

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

© 2017   Created by Emil Georgescu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor