"" Daca se increde in rau, se insala, caci raul ii va fi rasplata. (Iov.15:31) ""

”O sa te bata Dumnezeu!”, spun la suparare unii oameni. Aceasta amenintare se bazeaza nu numai pe cartile sfinte ci si pe experienta de viata a fiecaruia.

Oamenii au observat ca celor care fac rele, li se intampla lucruri rele.

Oare exista o pedeapsa a lui Dumnezeu pe pamant? Cum ii pedepseste El pe cei rai?
Se razbuna Dumnezeu sau doar face dreptate?

Putem noi sa ii cerem sa pedepseasca pe cineva?

Cine ar trebui sa faca dreptate pe pamant, Dumnezeu sau oamenii?Vizualizări: 243

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Exista pedeapsa a lui Dumnezeu pe pamant."Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui. (Exodul 20:7)" "Domnul este incet la manie si bogat in bunatate, iarta faradelegea si razvratirea; dar nu tine pe cel vinovat drept nevinovat si pedepseste faradelegea parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam. (Numeri14:18)" "Ferice de omul pe care-l pedepsesti Tu, Doamne, si pe care-l inveti din legea Ta, (Psalmul 94:12)" "Fiule, nu dispretui mustrarea Domnului si nu te mahni de pedepsele Lui. Caci Domnul mustra pe cine iubeste, ca un parinte pe copilul pe care-l iubeste! (Proverbe 3:11, 12)" "Voi pedepsi - zice Domnul - lumea pentru rautatea ei, si pe cei rai, pentru nelegiuirile lor; voi face sa inceteze mandria celor trufasi si voi dobori semetia celor asupritori. (Isaia 13:11)" "Dar, cand suntem judecati, suntem pedepsiti de Domnul, ca sa nu fim osanditi odata cu lumea. (1Corinteni 11:32)" "Nimeni sa nu fie cu viclesug si cu nedreptate in treburi fata de fratele sau; pentru ca Domnul pedepseste toate aceste lucruri, dupa cum v-am spus si v-am adeverit. (1Tesaloniceni 4:6)" "Si ati uitat sfatul pe care vi-l da ca unor fii: "Fiule, nu dispretui pedeapsa Domnului si nu-ti pierde inima cand esti mustrat de El. Caci Domnul pedepseste pe cine-l iubeste si bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeste." Suferiti pedeapsa: Dumnezeu Se poarta cu voi ca si cu niste fii. Caci care este fiul pe care nu-l pedepseste tatal? Si apoi, daca parintii nostri trupesti ne-au pedepsit, si tot le-am dat cinstea cuvenita, nu trebuie oare cu atat mai mult sa ne supunem Tatalui duhurilor, si sa traim? Caci ei in adevar ne pedepseau pentru putine zile, cum credeau ei ca e bine; dar Dumnezeu ne pedepseste pentru binele nostru, ca sa ne faca partasi sfinteniei Lui. (Evrei 12:5-7, 9, 10)" "Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te! (Apocalipsa 3:19)" Pedepseste Dumnezeu prin razbunare "Iubiti, dar, pe Domnul, toti cei iubiti de El. Caci Domnul pazeste pe cei credinciosi, si pedepseste aspru pe cei mandri. (Psalmul 31:23)" "Tu pedepsesti pe om si-l lovesti pentru faradelegea lui: ii prapadesti, ca molia, ce are el mai scump. Da, orice om este doar o suflare. (Psalmul 39:11)" "Sa nu pedepsesc Eu aceste lucruri, zice Domnul, sa nu Ma razbun Eu pe un asemenea popor? (Ieremia 5:9)" In necaz avem voie sa Il rugam pe Dumnezeu sa pedepseasca pe cine ne face rau. "Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati", zice Domnul. (Romani 12:19)" Dreptate poate sa faca si Dumnezeu, si omul. Depinde in ce privinta trebuie facut dreptate.

Si ce rezolvi Dorin daca il bati pe violator ca ti-a violat fiica? Te incarci cu o crima, te asigur ca razbunarea e dura in astfel de cazuri, nu se rezuma doar la o bataie simpla. Eu as recomanda mai bine caile legale decat cele ilegale, pentru ca a lua hotarare de razbunare pe cont propriu nu duce la bun rezultat.

Si legile au scopul lor pe pamant.

Oare exista o pedeapsa a lui Dumnezeu pe pamant?

Da. Pavel spunea ca cei din biserica atunci cand gresesc sunt pedepsiti aici pe pamant ca sa nu fie pedepsiti odata cu lamea. Pe de alta parte, Solomon spunea ca cel rau este facut pentru ziua nenorocirii. Iar Pavel spunea ca cei rai, care sunt facuti pentru pieire, servesc lui Dumnezeu pentru ca El sa isi arate puterea.

Cum ii pedepseste El pe cei rai?

In mai multe moduri. Forma extrema este moartea.

Se razbuna Dumnezeu sau doar face dreptate?

Doar face dreptate. Nu se razbuna, pentru ca El nu poate fi ispitit ca sa faca rau cuiva.

Putem noi sa ii cerem sa pedepseasca pe cineva?

Un crestin nu poate face asta. Pavel ne-a invatat sa ne rugam pentru vrajmasii nostri.

Cine ar trebui sa faca dreptate pe pamant, Dumnezeu sau oamenii?

Dumnezeu o face intotdeauna, cu precizarea ca El stie cum este mai bine. Dar si oamenii uneori sunt chemati sa faca dreptate. 

Obadia 1:15
".....Cum ai facut asa ti se va face;faptele tale se vor intoarce asupra capului tau."

Mi se pare çaci traim vremuri in care tôt mai des ne aflam in situatii in care ne gandim cum sa ii raspundem celui care ne.a facut rau si cautam sa facem in asa fel incat sa simta si acea persoana durerea pe care noi o simtim..
Vara trecuta mi s.a facut o mare nedreptate si nu am dormit 3 nopti,nu aveam liniste,nu mai aveam nici pofta de mancare si plangeam tot timpul,tôt gandindu.ma cum à putut o persoana sa faca asa ceva si ce sa fac eu in situatia in care ma aflam.
Primul impuls a fost sa ma razbun...dar m.am gandit caci ar fi in zadar..si caci daca o persoana face ceva rau,asta denota caci pentru el nu este rau acel lucru de fapt.
Am inceput sa am dureri mari de cap si la un moment dat nu imi mai putem nici controla gandurile..
Mi.qm dat seama la situatia grava in care ma aflam si am decis sa caut modalitati sa trec peste...
Am gasit versetul din Obadia cu care am reusit sa trec peste...abia dupa un an de fapt.
Eu cred caci razbunarea este à D.lui si noi nu rezolvam nimic cautand moduri prin care sa facem sa fie platit fata facuta,indiferent care ar fi..
Am ascultat ceva timp in urma o meditatie de a lui Wumbrand.
Spunea caci Petru i.ar fi reprosat lui D.zeu caci este nedreptate pe pamant..Si D.zeu i.ar fi spus o poveste.
Un calator obosit se opreste la o fantana,isi potoleste setea si fiind ff obosit adoarme langa acea fantana.Cand s.a trezit ,ridicandu.se sa plece nu à observat caci i.a cazut punga cu bani pe care o avea.
Vine un al doilea calator,care bucuros si el caci a gasit fantana cu apa,bea apa,gaseste si punga cu bani ,o ia ,si pleaca mai departe .
Vine un al treilea calator,care ça si primul ,adoarme langa fantana dupa ce isi potoleste setea.
Primul calator dandu.si seama caci a pierdut punga cu bani se intoarce la fantana si il omoara pe al treilea calator care nu avea de unde sa ii de a punga cu bani.
Dupa aceasta relatare Pétru i.ar fi spus lui D.zeu:"Nu am zis eu caci este nedreptate pe pamant?"..
Dar D.zeu ii spune caci de fapt tatal primului calator à fost furat punga cu bani de la tatal celui de.al doilea calator.Deci al doilea calator à luat de fapt ceea ce i se cuvenea.
Iar al treilea calator era un ucigas si nimeni nu putea sa il faca sa plateasca pt fapta lui.
Si D.zeu ii spune la Petru sa nu mai spuna niciodata caci este nedreptate pe pamant.
D.zeu sa ne de a intelepciune sa stim cum sa ne comportam !

Ispita si razbunarea nu este tot una. Sa ispitesti inseamna sa provoci la rau, iar sa te razbuni inseamna sa-ti versi mania. Si uite ca Dumnezeu se razbuna, "A Mea este razbunarea si Eu voi rasplati, cand va incepe sa le alunece piciorul! Caci ziua nenorocirii lor este aproape, si ceea ce-i asteapta nu va zabovi." - (Deuteronom 32:35)" "atat este de adevarat ca atunci cand voi ascuti fulgerul sabiei Mele si voi pune mana sa fac judecata, Ma voi razbuna impotriva potrivnicilor Mei si voi pedepsi pe cei ce Ma urasc; (Deuteronom 32:41)" "Neamuri, cantati laudele poporului Lui! Caci Domnul razbuna sangele robilor Sai, El Se razbuna impotriva potrivnicilor Sai si face ispasire pentru tara Lui, pentru poporul Lui." (Deuteronom 32:43)" "In stramtorarea mea, am chemat pe Domnul, am chemat pe Dumnezeul meu; din locasul Lui, El mi-a auzit glasul, si strigatul meu a ajuns la urechile Lui. Atunci pamantul s-a cutremurat si s-a clatinat, temeliile cerului s-au miscat si s-au zguduit, pentru ca El Se maniase. (2Samuel 22:7, 8)" "Dumnezeu, care este Razbunatorul meu, care-mi supune popoarele (2Samuel 22:48)" "Cantati Domnului, care imparateste in Sion, vestiti printre popoare ispravile Lui! Caci El razbuna sangele varsat si Isi aduce aminte de cei nenorociti, nu uita strigatele lor. (Psalmul 9:11, 12)" "Dar, in stramtorarea mea, am chemat pe Domnul si am strigat catre Dumnezeul meu: din locasul Lui, El mi-a auzit glasul, si strigatul meu a ajuns pana la El, pana la urechile Lui. Atunci s-a zguduit pamantul si s-a cutremurat, temeliile muntilor s-au miscat si s-au clatinat, pentru ca El Se maniase. (Psalmul 18:6, 7)" "Dumnezeu, Razbunatorul meu, care imi supune popoarele (Psalmul 18:47)" "De aceea, iata ce zice Domnul Dumnezeul ostirilor, Puternicul lui Israel: "Ah! voi cere socoteala potrivnicilor Mei si Ma voi razbuna pe vrajmasii Mei. (Isaia 1:24)" "Pentru aceasta voi clatina cerurile, si pamantul se va zgudui din temelia lui de mania Domnului ostirilor, in ziua maniei Lui aprinse. (Isaia 13:13)" "Caci este o zi de razbunare a Domnului, un an de rasplatire si razbunare pentru Sion. (Isaia 34:8)" "sa vestesc un an de indurare al Domnului si o zi de razbunare a Dumnezeului nostru; sa mangai pe toti cei intristati; (Isaia 61:2)". "Sa nu pedepsesc Eu aceste lucruri, zice Domnul, sa nu Ma razbun Eu pe un asemenea popor? (Ieremia 5:9)" "Sa nu pedepsesc Eu aceste lucruri, zice Domnul, sa nu Ma razbun Eu pe un asemenea popor? (Ieremia 5:29)" "Sa nu-i pedepsesc Eu pentru aceste lucruri, zice Domnul, sa nu Ma razbun Eu pe un asemenea popor? (Ieremia 9:9)" "Ascutiti sagetile, prindeti scuturile! Domnul a atatat duhul imparatilor Mediei, pentru ca vrea sa nimiceasca Babilonul; caci aceasta este razbunarea Domnului, razbunarea pentru Templul Sau. (Ieremia 51:11)" "Imi voi potoli astfel mania, Imi voi domoli astfel urgia cu ei si Ma voi razbuna, ca sa stie ca Eu, Domnul, am vorbit in mania Mea, varsandu-Mi urgia peste ei. (Ezechiel 5:13)" "de aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Imi intind mana impotriva Edomului, ii voi nimici cu desavarsire oamenii si vitele, il voi preface intr-un pustiu, de la Teman pana la Dedan; vor cadea loviti de sabie. Ma voi razbuna pe Edom prin poporul Meu, Israel. El va face Edomului dupa mania si urgia Mea; ca sa vada razbunarea Mea, zice Domnul Dumnezeu." (Ezechiel 25:13, 14)" "Ma voi napusti cu mare razbunare asupra lor, pedepsindu-i cu urgie. Si vor sti ca Eu sunt Domnul, cand Ma voi razbuna pe ei." (Ezechiel 25:17)" "Domnul este un Dumnezeu gelos si razbunator; Domnul Se razbuna si este plin de manie; Domnul Se razbuna pe potrivnicii Lui si tine manie pe vrajmasii Lui. (Naum 1:2)" "Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati", zice Domnul. (Romani 12:19)" "Caci stim cine este Cel ce a zis: "A Mea este razbunarea, Eu voi rasplati!", si in alta parte: "Domnul va judeca pe poporul Sau." (Evrei 10:30)" "Dupa aceea, am auzit in cer ca un glas puternic de gloata multa care zicea: "Aleluia! A Domnului, Dumnezeului nostru, este mantuirea, slava, cinstea si puterea! Pentru ca judecatile Lui sunt adevarate si drepte. El a judecat pe curva cea mare, care strica pamantul cu curvia ei, si a razbunat sangele robilor Sai din mana ei." (Apocalipsa 19:1, 2)" Asta este adevarat ca trebuie sa ne rugam pentru vrajmasii nostrii. Dar uite ca daca vrem, ne putem ruga si ca Dumnezeu sa ii pedepseasca: ""Preaiubitilor, NU VA RAZBUNATI SINGURI; CI LASATI SA SE RAZBUNE MANIA LUI DUMNEZEU; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati", zice Domnul. (Romani 12:19)" Si ce a spus Pavel in Romani 12:19 "nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu" nu a zis catre necrestini ci catre crestini

Albulescu Ioan a spus :

Oare exista o pedeapsa a lui Dumnezeu pe pamant?

Da. Pavel spunea ca cei din biserica atunci cand gresesc sunt pedepsiti aici pe pamant ca sa nu fie pedepsiti odata cu lamea. Pe de alta parte, Solomon spunea ca cel rau este facut pentru ziua nenorocirii. Iar Pavel spunea ca cei rai, care sunt facuti pentru pieire, servesc lui Dumnezeu pentru ca El sa isi arate puterea.

Cum ii pedepseste El pe cei rai?

In mai multe moduri. Forma extrema este moartea.

Se razbuna Dumnezeu sau doar face dreptate?

Doar face dreptate. Nu se razbuna, pentru ca El nu poate fi ispitit ca sa faca rau cuiva.

Putem noi sa ii cerem sa pedepseasca pe cineva?

Un crestin nu poate face asta. Pavel ne-a invatat sa ne rugam pentru vrajmasii nostri.

Cine ar trebui sa faca dreptate pe pamant, Dumnezeu sau oamenii?

Dumnezeu o face intotdeauna, cu precizarea ca El stie cum este mai bine. Dar si oamenii uneori sunt chemati sa faca dreptate. 

Cel ce pedepseste este Dumnezeu ,Satan nu poate sa pedepseasca ,el doar ispiteste. Dumnezeu mustra si pedepseste pe cine iubeste, El vita care aduce roada ,o curateste ca sa aduca si mai multa roada. Daca nu aveti parte de pedeapsa de care toti au parte sunteti copii din curvie si nu fii...Domnul a fost zdrobit prin suferinta ca sa fie desavarsit...EL ,care era desavarsit...Apostolii se bucurau in necazuri,in batai,in prigoniri, de ce? Pentru ca ei nu-si mai iubeau viata, nu mai traiau in firea pamanteasca,traiau in Duhul. Vremea sfarsitului,adica vremea noastra este cea mai grea vreme, necazurile vor ajunge la culme,dar Apostolii zice Biblia ca s-ar fi bucurat sa prinda vremurile sfarsitului sa sufere pentru Domnul ,sa sufere impreuna cu Domnul...
 
Florin Gabor a spus :

Ispita si razbunarea nu este tot una. Sa ispitesti inseamna sa provoci la rau, iar sa te razbuni inseamna sa-ti versi mania. Si uite ca Dumnezeu se razbuna, "A Mea este razbunarea si Eu voi rasplati, cand va incepe sa le alunece piciorul! Caci ziua nenorocirii lor este aproape, si ceea ce-i asteapta nu va zabovi." - (Deuteronom 32:35)" "atat este de adevarat ca atunci cand voi ascuti fulgerul sabiei Mele si voi pune mana sa fac judecata, Ma voi razbuna impotriva potrivnicilor Mei si voi pedepsi pe cei ce Ma urasc; (Deuteronom 32:41)" "Neamuri, cantati laudele poporului Lui! Caci Domnul razbuna sangele robilor Sai, El Se razbuna impotriva potrivnicilor Sai si face ispasire pentru tara Lui, pentru poporul Lui." (Deuteronom 32:43)" "In stramtorarea mea, am chemat pe Domnul, am chemat pe Dumnezeul meu; din locasul Lui, El mi-a auzit glasul, si strigatul meu a ajuns la urechile Lui. Atunci pamantul s-a cutremurat si s-a clatinat, temeliile cerului s-au miscat si s-au zguduit, pentru ca El Se maniase. (2Samuel 22:7, 8)" "Dumnezeu, care este Razbunatorul meu, care-mi supune popoarele (2Samuel 22:48)" "Cantati Domnului, care imparateste in Sion, vestiti printre popoare ispravile Lui! Caci El razbuna sangele varsat si Isi aduce aminte de cei nenorociti, nu uita strigatele lor. (Psalmul 9:11, 12)" "Dar, in stramtorarea mea, am chemat pe Domnul si am strigat catre Dumnezeul meu: din locasul Lui, El mi-a auzit glasul, si strigatul meu a ajuns pana la El, pana la urechile Lui. Atunci s-a zguduit pamantul si s-a cutremurat, temeliile muntilor s-au miscat si s-au clatinat, pentru ca El Se maniase. (Psalmul 18:6, 7)" "Dumnezeu, Razbunatorul meu, care imi supune popoarele (Psalmul 18:47)" "De aceea, iata ce zice Domnul Dumnezeul ostirilor, Puternicul lui Israel: "Ah! voi cere socoteala potrivnicilor Mei si Ma voi razbuna pe vrajmasii Mei. (Isaia 1:24)" "Pentru aceasta voi clatina cerurile, si pamantul se va zgudui din temelia lui de mania Domnului ostirilor, in ziua maniei Lui aprinse. (Isaia 13:13)" "Caci este o zi de razbunare a Domnului, un an de rasplatire si razbunare pentru Sion. (Isaia 34:8)" "sa vestesc un an de indurare al Domnului si o zi de razbunare a Dumnezeului nostru; sa mangai pe toti cei intristati; (Isaia 61:2)". "Sa nu pedepsesc Eu aceste lucruri, zice Domnul, sa nu Ma razbun Eu pe un asemenea popor? (Ieremia 5:9)" "Sa nu pedepsesc Eu aceste lucruri, zice Domnul, sa nu Ma razbun Eu pe un asemenea popor? (Ieremia 5:29)" "Sa nu-i pedepsesc Eu pentru aceste lucruri, zice Domnul, sa nu Ma razbun Eu pe un asemenea popor? (Ieremia 9:9)" "Ascutiti sagetile, prindeti scuturile! Domnul a atatat duhul imparatilor Mediei, pentru ca vrea sa nimiceasca Babilonul; caci aceasta este razbunarea Domnului, razbunarea pentru Templul Sau. (Ieremia 51:11)" "Imi voi potoli astfel mania, Imi voi domoli astfel urgia cu ei si Ma voi razbuna, ca sa stie ca Eu, Domnul, am vorbit in mania Mea, varsandu-Mi urgia peste ei. (Ezechiel 5:13)" "de aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Imi intind mana impotriva Edomului, ii voi nimici cu desavarsire oamenii si vitele, il voi preface intr-un pustiu, de la Teman pana la Dedan; vor cadea loviti de sabie. Ma voi razbuna pe Edom prin poporul Meu, Israel. El va face Edomului dupa mania si urgia Mea; ca sa vada razbunarea Mea, zice Domnul Dumnezeu." (Ezechiel 25:13, 14)" "Ma voi napusti cu mare razbunare asupra lor, pedepsindu-i cu urgie. Si vor sti ca Eu sunt Domnul, cand Ma voi razbuna pe ei." (Ezechiel 25:17)" "Domnul este un Dumnezeu gelos si razbunator; Domnul Se razbuna si este plin de manie; Domnul Se razbuna pe potrivnicii Lui si tine manie pe vrajmasii Lui. (Naum 1:2)" "Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati", zice Domnul. (Romani 12:19)" "Caci stim cine este Cel ce a zis: "A Mea este razbunarea, Eu voi rasplati!", si in alta parte: "Domnul va judeca pe poporul Sau." (Evrei 10:30)" "Dupa aceea, am auzit in cer ca un glas puternic de gloata multa care zicea: "Aleluia! A Domnului, Dumnezeului nostru, este mantuirea, slava, cinstea si puterea! Pentru ca judecatile Lui sunt adevarate si drepte. El a judecat pe curva cea mare, care strica pamantul cu curvia ei, si a razbunat sangele robilor Sai din mana ei." (Apocalipsa 19:1, 2)" Asta este adevarat ca trebuie sa ne rugam pentru vrajmasii nostrii. Dar uite ca daca vrem, ne putem ruga si ca Dumnezeu sa ii pedepseasca: ""Preaiubitilor, NU VA RAZBUNATI SINGURI; CI LASATI SA SE RAZBUNE MANIA LUI DUMNEZEU; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati", zice Domnul. (Romani 12:19)" Si ce a spus Pavel in Romani 12:19 "nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu" nu a zis catre necrestini ci catre crestini

Albulescu Ioan a spus :

Oare exista o pedeapsa a lui Dumnezeu pe pamant?

Da. Pavel spunea ca cei din biserica atunci cand gresesc sunt pedepsiti aici pe pamant ca sa nu fie pedepsiti odata cu lamea. Pe de alta parte, Solomon spunea ca cel rau este facut pentru ziua nenorocirii. Iar Pavel spunea ca cei rai, care sunt facuti pentru pieire, servesc lui Dumnezeu pentru ca El sa isi arate puterea.

Cum ii pedepseste El pe cei rai?

In mai multe moduri. Forma extrema este moartea.

Se razbuna Dumnezeu sau doar face dreptate?

Doar face dreptate. Nu se razbuna, pentru ca El nu poate fi ispitit ca sa faca rau cuiva.

Putem noi sa ii cerem sa pedepseasca pe cineva?

Un crestin nu poate face asta. Pavel ne-a invatat sa ne rugam pentru vrajmasii nostri.

Cine ar trebui sa faca dreptate pe pamant, Dumnezeu sau oamenii?

Dumnezeu o face intotdeauna, cu precizarea ca El stie cum este mai bine. Dar si oamenii uneori sunt chemati sa faca dreptate. 

Dumnezeu a hotarat din iubire, ca propria noastra lucrare sa ne condamne sau daca e facuta in Hristos, sa ne dea viata vesnica.

"Ceea ce omul seamana, acea va si secera..."

Adevarat ca asa este. Si nici nu am spus ca Satan pedepseste ci am spus cu privire la ce a spus Albulescu Ioan ca Dumnezeu nu se razbuna pentru ca Dumnezeu nu poate fi ispitit sa faca rau

Marius Ciltan a spus :

Cel ce pedepseste este Dumnezeu ,Satan nu poate sa pedepseasca ,el doar ispiteste. Dumnezeu mustra si pedepseste pe cine iubeste, El vita care aduce roada ,o curateste ca sa aduca si mai multa roada. Daca nu aveti parte de pedeapsa de care toti au parte sunteti copii din curvie si nu fii...Domnul a fost zdrobit prin suferinta ca sa fie desavarsit...EL ,care era desavarsit...Apostolii se bucurau in necazuri,in batai,in prigoniri, de ce? Pentru ca ei nu-si mai iubeau viata, nu mai traiau in firea pamanteasca,traiau in Duhul. Vremea sfarsitului,adica vremea noastra este cea mai grea vreme, necazurile vor ajunge la culme,dar Apostolii zice Biblia ca s-ar fi bucurat sa prinda vremurile sfarsitului sa sufere pentru Domnul ,sa sufere impreuna cu Domnul...
 
Florin Gabor a spus :

Ispita si razbunarea nu este tot una. Sa ispitesti inseamna sa provoci la rau, iar sa te razbuni inseamna sa-ti versi mania. Si uite ca Dumnezeu se razbuna, "A Mea este razbunarea si Eu voi rasplati, cand va incepe sa le alunece piciorul! Caci ziua nenorocirii lor este aproape, si ceea ce-i asteapta nu va zabovi." - (Deuteronom 32:35)" "atat este de adevarat ca atunci cand voi ascuti fulgerul sabiei Mele si voi pune mana sa fac judecata, Ma voi razbuna impotriva potrivnicilor Mei si voi pedepsi pe cei ce Ma urasc; (Deuteronom 32:41)" "Neamuri, cantati laudele poporului Lui! Caci Domnul razbuna sangele robilor Sai, El Se razbuna impotriva potrivnicilor Sai si face ispasire pentru tara Lui, pentru poporul Lui." (Deuteronom 32:43)" "In stramtorarea mea, am chemat pe Domnul, am chemat pe Dumnezeul meu; din locasul Lui, El mi-a auzit glasul, si strigatul meu a ajuns la urechile Lui. Atunci pamantul s-a cutremurat si s-a clatinat, temeliile cerului s-au miscat si s-au zguduit, pentru ca El Se maniase. (2Samuel 22:7, 8)" "Dumnezeu, care este Razbunatorul meu, care-mi supune popoarele (2Samuel 22:48)" "Cantati Domnului, care imparateste in Sion, vestiti printre popoare ispravile Lui! Caci El razbuna sangele varsat si Isi aduce aminte de cei nenorociti, nu uita strigatele lor. (Psalmul 9:11, 12)" "Dar, in stramtorarea mea, am chemat pe Domnul si am strigat catre Dumnezeul meu: din locasul Lui, El mi-a auzit glasul, si strigatul meu a ajuns pana la El, pana la urechile Lui. Atunci s-a zguduit pamantul si s-a cutremurat, temeliile muntilor s-au miscat si s-au clatinat, pentru ca El Se maniase. (Psalmul 18:6, 7)" "Dumnezeu, Razbunatorul meu, care imi supune popoarele (Psalmul 18:47)" "De aceea, iata ce zice Domnul Dumnezeul ostirilor, Puternicul lui Israel: "Ah! voi cere socoteala potrivnicilor Mei si Ma voi razbuna pe vrajmasii Mei. (Isaia 1:24)" "Pentru aceasta voi clatina cerurile, si pamantul se va zgudui din temelia lui de mania Domnului ostirilor, in ziua maniei Lui aprinse. (Isaia 13:13)" "Caci este o zi de razbunare a Domnului, un an de rasplatire si razbunare pentru Sion. (Isaia 34:8)" "sa vestesc un an de indurare al Domnului si o zi de razbunare a Dumnezeului nostru; sa mangai pe toti cei intristati; (Isaia 61:2)". "Sa nu pedepsesc Eu aceste lucruri, zice Domnul, sa nu Ma razbun Eu pe un asemenea popor? (Ieremia 5:9)" "Sa nu pedepsesc Eu aceste lucruri, zice Domnul, sa nu Ma razbun Eu pe un asemenea popor? (Ieremia 5:29)" "Sa nu-i pedepsesc Eu pentru aceste lucruri, zice Domnul, sa nu Ma razbun Eu pe un asemenea popor? (Ieremia 9:9)" "Ascutiti sagetile, prindeti scuturile! Domnul a atatat duhul imparatilor Mediei, pentru ca vrea sa nimiceasca Babilonul; caci aceasta este razbunarea Domnului, razbunarea pentru Templul Sau. (Ieremia 51:11)" "Imi voi potoli astfel mania, Imi voi domoli astfel urgia cu ei si Ma voi razbuna, ca sa stie ca Eu, Domnul, am vorbit in mania Mea, varsandu-Mi urgia peste ei. (Ezechiel 5:13)" "de aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Imi intind mana impotriva Edomului, ii voi nimici cu desavarsire oamenii si vitele, il voi preface intr-un pustiu, de la Teman pana la Dedan; vor cadea loviti de sabie. Ma voi razbuna pe Edom prin poporul Meu, Israel. El va face Edomului dupa mania si urgia Mea; ca sa vada razbunarea Mea, zice Domnul Dumnezeu." (Ezechiel 25:13, 14)" "Ma voi napusti cu mare razbunare asupra lor, pedepsindu-i cu urgie. Si vor sti ca Eu sunt Domnul, cand Ma voi razbuna pe ei." (Ezechiel 25:17)" "Domnul este un Dumnezeu gelos si razbunator; Domnul Se razbuna si este plin de manie; Domnul Se razbuna pe potrivnicii Lui si tine manie pe vrajmasii Lui. (Naum 1:2)" "Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati", zice Domnul. (Romani 12:19)" "Caci stim cine este Cel ce a zis: "A Mea este razbunarea, Eu voi rasplati!", si in alta parte: "Domnul va judeca pe poporul Sau." (Evrei 10:30)" "Dupa aceea, am auzit in cer ca un glas puternic de gloata multa care zicea: "Aleluia! A Domnului, Dumnezeului nostru, este mantuirea, slava, cinstea si puterea! Pentru ca judecatile Lui sunt adevarate si drepte. El a judecat pe curva cea mare, care strica pamantul cu curvia ei, si a razbunat sangele robilor Sai din mana ei." (Apocalipsa 19:1, 2)" Asta este adevarat ca trebuie sa ne rugam pentru vrajmasii nostrii. Dar uite ca daca vrem, ne putem ruga si ca Dumnezeu sa ii pedepseasca: ""Preaiubitilor, NU VA RAZBUNATI SINGURI; CI LASATI SA SE RAZBUNE MANIA LUI DUMNEZEU; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati", zice Domnul. (Romani 12:19)" Si ce a spus Pavel in Romani 12:19 "nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu" nu a zis catre necrestini ci catre crestini

Albulescu Ioan a spus :

Oare exista o pedeapsa a lui Dumnezeu pe pamant?

Da. Pavel spunea ca cei din biserica atunci cand gresesc sunt pedepsiti aici pe pamant ca sa nu fie pedepsiti odata cu lamea. Pe de alta parte, Solomon spunea ca cel rau este facut pentru ziua nenorocirii. Iar Pavel spunea ca cei rai, care sunt facuti pentru pieire, servesc lui Dumnezeu pentru ca El sa isi arate puterea.

Cum ii pedepseste El pe cei rai?

In mai multe moduri. Forma extrema este moartea.

Se razbuna Dumnezeu sau doar face dreptate?

Doar face dreptate. Nu se razbuna, pentru ca El nu poate fi ispitit ca sa faca rau cuiva.

Putem noi sa ii cerem sa pedepseasca pe cineva?

Un crestin nu poate face asta. Pavel ne-a invatat sa ne rugam pentru vrajmasii nostri.

Cine ar trebui sa faca dreptate pe pamant, Dumnezeu sau oamenii?

Dumnezeu o face intotdeauna, cu precizarea ca El stie cum este mai bine. Dar si oamenii uneori sunt chemati sa faca dreptate. 

Daca cititi cartea Iov atunci puteti vedea cine pedepseste. Dumnezeu ingaduie, permite incercarea in cazul lui iov prin satana . Voi ar trebui sa intelegeti diferenta dintre incercare si pedeapsa. Incercarea e de scurta durata numai cat putem purta , asta spune biblia in 1 corinteni 10 v13 . Apoi pedeapsa o lasa Dumnezeu ca urmare a pacatului nemarturisit.

Florin Gabor a spus: Sa ispitesti inseamna sa provoci la rau, iar sa te razbuni inseamna sa-ti versi mania. Si uite ca Dumnezeu se razbuna ...

Așa este. Există texte care arată că Dumnezeu se răzbună. Răzbunarea lui Dumnezeu însă nu este ca a oamenilor. El nu se răzbună pentru că se simte ofensat de om și apoi ajunge să-l urască, așa cum facem noi. Răzbunarea lui este un act de justețe, de dreptate, și este legată de efectul păcatelor noastre asupra lumii, asupra creației, nu asupra Lui. În acest context mi s-a părut că pasajul din Iacov redă cel mai fidel acest adevăr.

Florin Gabor a spus: Asta este adevarat ca trebuie sa ne rugam pentru vrajmasii nostrii. Dar uite ca daca vrem, ne putem ruga si ca Dumnezeu sa ii pedepseasca ...

Cu asta m-ai șocat. În primul rând versetele indicate de tine nu folosesc în acest sens. Apoi, dă-mi voie să te întreb: așa te-a învățat Duhul Sfânt când ai fost botezat de sus? Dacă cineva vrea să te omoare, datoria ta de creștin este să te lași ucis, știind bine că tu dacă mori ești și vei fi mântuit și că ucigașul tău are și el astfel o șansă la mântuire pe mai târziu. Tu crezi că dacă nu ai voie să-l ucizi, ai voie să te rogi să-l ucidă Dumnezeu?

PS Citeste Luca 9:55

In Biblie este amintită expresia că Dumnezeu îşi face " lucrarea Sa ciudată".
Pentru Dumnezeu,, atunci când El îşi retrage protecţia Lui divină de părinte de la copilul Său rebel, o face numai atunci când acesta nesocoteşte binecuvântările Sale, ca să nu creadă că deşi a ales să trăiască o viaţă de idolatrie, Dumnezeu este prea bun, ca să nu-l ocrotească şi în răutatea lui insistentă.
Dumnezeu are un scop educativ salvator faţă de toţi oamenii, dar la sfârşitul timpului de har, îşi va face "lucrarea Lui ciudată" pe deplin, poruncind îngerilor Săi să nu mai ţină pe loc "cele patru vânturi ale cerului".
Aceasta va fi pedeapsa Lui văzută ca o "lucrare ciudată" pentru caracterul Său desăvârşit,
care "dă ploaie şi peste cei buni şi peste cei răi, şi dă soare şi celor buni şi celor răi".

Răspunde la discuţie

Trafic

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter

Muzică

Paused...
 • 1.
  Îngerul
 • 2.
  Magazinul meu de vise
 • 3.
  01 Asa ai vrut tu
 • 4.
  02 Zbor curat
 • 5.
  03 Iubind te daruiesti
 • 6.
  04 Iubi-Te-voi Doamne (Ps 18_1)
 • 7.
  05 Rugaciune
 • 8.
  06 Cantec pentru Ioana
 • 9.
  07 Cantec insingurat
 • 10.
  08 Iubind te daruiesti - instr
 • 11.
  He's alive
 • 12.
  Grupul Melos~Ce-as fi fara Tine!
 • 13.
  Casting Crowns- Here I Go Again
 • 14.
  DCTalk - In the Light
 • 15.
  Casting Crowns - Love Them Like Jesus
 • 16.
  Casting Crowns - Praise You In This Storm
 • 17.
  No Silence - No silence-Mesaj
 • 18.
  Dunamis - Dunamis-Soldat adevarati
 • 19.
  Dunamis - Dunamis-Intrazneste sa visezi
 • 20.
  Dunamis - Dunamis-Tot un bagabont
 • 21.
  15 Love is in the House - Toby Mac
 • 22.
  05 More to Life - Staccie Orrico
 • 23.
  04 Dismissed - Zoegirl
 • 24.
  02 Joy - Newsboys
 • 25.
  10 Undeniably You - Avalon
 • 26.
  Decean - 02.Adonai
 • 27.
  Decean - 04.Locul Sfant
 • 28.
  Decean - 05.Maini catre cer
 • 29.
  Decean - 06.Doamne daca vrei
 • 30.
  Decean - 07.Da eu cred
 • 31.
  Decean - 11.Vis implinit
 • 32.
  Decean - 12.Ma iubesti

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Fotografii

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter