Noi nu vom obtine niciodata adevarata intelegere a Cuvantului prin studiu si compararea de Scripturi, cit am fi de sinceri. Avem nevoie de descoperirea data prin Duhul Sfant. Cuvantul nu poate fi descoperit la oricine, ci unei clase speciale de oameni. Pentru aceasta va fi nevoie de operarea Duhului Sfant. Aceasta va cere instructaj special, nu doar un student sa compare verset cu verset, desi aceea este bine. O taina cere invatarea de catre Duhul Sfant sau aceasta niciodata nu devine clar. Aceasta va cere abilitatea de a auzi direct de la Dumnezeu. Va fi nevoie de un Profet.
AMOS 3:7. "Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi prooroci."
Dumnezeu niciodata nu a intentionat ca Biserica Lui sa fie condusa de oameni. Dumnezeu conduce Biserica Lui. iar El o conduce prin darurile Duhului. (1 Corinteni 12:1-31) Darurile Duhului sunt in Biserica pentru a corecta duhurile. El are cinci slujbe ministeriale in Biserica Lui.

EFESENI 4:11-16. "Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos; ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire; ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. Din El tot trupul, bine închegat şi strâns legat, prin ceea ce dă fiecare încheietură, îşi primeşte creşterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părţi în măsura ei, şi se zideşte în dragoste."

Apoi in fiecare Biserica locala trebuie sa fie noua daruri spirituale care vin printre oameni...Si fiecare persoana in Biserica are o slujba individuala. Si acea slujba individuala merge cu restul slujbelor ca sa zideasca Trupul lui Isus Cristos. (1 Corinteni 14:26; Romani 12:4-8).
Eu cred in conducerera Duhului Sfant venind prin Cuvantul lui Dumnezeu. Eu cred deasemenea ca Dumnezeu a asezat barbati in Biserica, oameni care sunt inzestrati de catre Duhul Sfant; si ei vor tine Biserica in ordine. Eu cred aceasta. Biserica este condusa de barbati pe care Dumnezeu ii trimite sa ia conducerea. Dar regula este prin Cuvantul lui Dumnezeu, astfel nu sunt oamenii care conduc, ci Duhul Lui Dumnezeu, caci Cuvantul si Duhul sunt Unul.
Descoperirea lui Dumnezeu va va da autoritate impotriva diavolului. Oh, daca Biserica ar putea sa obtina numai o descoperire proaspata si sa devina prin aceasta Cuvantul Viu, manifestat, noi am face lucrarile pe care le-a facut Isus Cristos. (Ioan 14:12; Marcu 16:17-20).

Sa mergem inapoi un pic la Gradina Edenului. Adam a fost pierdut. A trimis Dumnezeu un Inger sa rascumpere acest fiu pierdut? Nu. A venit El Insusi sa rascumpere pe acel fiu pierdut. Aleluia. Dumnezeu nu a incredintat planul Lui de salvare la un altul. El s-a increzut numai in Sine. Dumnezeu a fost facut trup si a locuit printre noi si ne-a rascumparat pentru Sine. (Ioan 1:1, 11-14). Acel Iehova Dumnezeu omniprezent a venit jos si si-a facut Lui Insusi un trup prin nastere din fecioara si a locuit in el, ca acesta sa poata fi Sangele lui Dumnezeu care ne elibereaza de pacatele noastre si ne prezinta fara pata inaintea Lui Insusi cu bucurie nespus de mare. Noi suntem mantuiti prin Sangele lui Dumnezeu. Eternul Dumnezeu a locuit intr-un trup muritor pentru ca sa ia pacatul la o parte. El a devenit Miel pentru ca sa-si verse Sangele Lui, si sa intre dincolo de perdeaua timpului cu el. Sangele lui Dumnezeu este un Singe perfect. Moartea Lui ne-a dat Sangele. Nu exista nimic pentru care sa fii condamnat, deoarece Singele ne-a dezlegat de pacat. Noi suntem liberi fara vina. Nu ascultati de oameni, ascultati de Cuvant. Voi sunteti dezlegati prin Sangele lui Isus Cristos.
Acum nu va legati iarasi prin traditii, crezuri si organizatii. Nu fiti condusi in ratacire prin a asculta la aceia care neaga puterea Cuvantului si neaga ca Isus mantuieste, vindeca, si umple cu Duhul Sfant si Putere. Voi sunteti oameni liberi ai Dumnezeu, dezlegati de propriul Lui Sange. Daca voi inca va tineti credinta voastra la crezuri si denominatiuni, aceasta este cert prin dovada ca voi v-ati pierdut credinta voastra in Cuvant.
Mantuirea este infaptuirea Lui. Mantuirea este de la Dumnezeu. Totul prin har. El ne-a rasumparat pentru un scop. Noi suntem preoti spirituali pentru o imparatie spirituala, oferind lauda duhovniceasca din buze sfintite, folosindu-ne vietile ca o dulce jertfa catre El, inchinandu-ne Lui in Duh si Adevar, mijlocind pentru copii lui Dumnezeu. (Apocalipsa 1:6; 1 Petru 2:9; Romani 12:1-2; Ioan 4:23-24). In prezenta lui Dumnezeu este plinatate de bucurie.
Noi trebuie sa fim in Duhul Lui. Trebuie sa fie Duhul Lui cu noi, altfel toate eforturile noastre sunt in zadar. Daca suntem copii Lui, trebuie sa fie descoperit de Duhul, confirmat prin Cuvint si facut manifest prin rezultatele care le poarta. Apostolul Ioan era in Duhul cind a primit descoperirile de la Dumnezeu, asa este si cu noi, trebuie sa fim in Duhul Lui ca sa intelegem descoperirile lui Dumnezeu. (Apocalipsa 1:10; 1 Corinteni 2:11-16; Ioan 3:3, 5)
Rugati-va la Dumnezeu pentru o descoperire prin Duhul. Acela este primul pas. Intrati in Duhul. Daca vreti sa primiti Duhul Sfant, pocaiti-va soi botezati-va in numele Domnului Isus Cristos si apoi Dumnezeu va umple cu Duhul Sfant. (Faptele apostolilor 2:38-39). Dumnezeu da Duhul Sfant celor ce asculta de El. (Faptele apostolilor 5:32).
Ascultati de Glasul lui Dumnezeu prin slujitorii Lui si veniti la Viata. Cuvantul Lui este plin de Putere.

Astfel ceea ce era Biserica la Cincizecime este etalonul. Acela este modelul. Nu exista nici un alt model. Ceea ce Dumnezeu a facut la Cincizecime, El trebuie sa faca pana cand se incheie epocile Bisericilor. Desi carturarii ar putea sa va spuna ca epoca apostolica s-a terminat, sa nu credeti voi aceasta. O astfel de declaratie este gresita. Rugati-va si cititi cu atentie Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca Isus Cristos este Acelasi ,ieri, azi si-n veci si Dumnezeu nu se schimba. (Evrei 13:8; Maleahi 3:6). Pina cind El opreste chemarea, Mesajul Cincizecimii si puterea nu va inceta.
Biserica de la Cincizecime avea Cuvantul pur. Ea avea puterea Duhului manifestata in diferite semne si minuni si daruri ale Duhului Sfant. Acea Biserica originala nu a fost organizata de oameni. Ea a fost condusa de catre Duhul Sfant. Ea nu era prea mare. Ea era urita si dispretuita. Ea era oprimata. Ea era persecutata pana la moarte. Dar Ea era devotata fata de Dumnezeu. Ea a stat cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Adevarata Biserica, intotdeauna va incerca sa fie ca cea originala de la Cincizecime. Indiferent de ceea ce ar putea sa realizeze o Biserica si indiferent de eforturile ei gratioase, fara Cristos, Ea este un cadavru. Dar cu Isus Cristos in mijlocul Ei, El stimuland-o, Ea devine "Trupul Lui, Plinatatea Celui ce umple totul in toate."

Domnul Isus Cristos tine cont pe deplin de purtarea si atitudinile noastre spirituale, El intotdeauna ne va recompensa pentru eforturile noastre. El stie pe deplin ca exista slabiciuni printre noi. El stie cum sa ne incurajeze in chestiunile corecte si sa ne opreasca in chestiunile gresite. Sa nu fii descurajat, Dumnezeu nu este neamabil sa uite ostenelile tale de dragoste. El este constient de suferintele copiilor Sai si Lui ii pasa. Copii lui Dumnezeu nu numai ca lucreaza pentru El intr-o osteneala de iubire, ci ei sufera pentru El cu bucurie. Ei sunt rabdatori in purtarea jugului. Ei lucreaza din greu ca sa predice Evanghelia si sa reverse Adevarul. Inalta lor chemare in viata este sa slujeasca pe Dumnezeu si cind sperantele lor in viata sunt napastuite, ei sunt rabdatori si incredinteaza totul Lui Isus Cristos care a promis o recompensa in ceruri pentru ceea ce ei au renuntat pe pamint pentru El. Copii lui Dumnezeu au fost intotdeauna si vor fi intotdeauna persecutati. Copii acestei lumi, care sunt controlati de diavolul, urasc pe copii lui Dumnezeu care sunt controlati de Dumnezeu. Duhul acestei lumi uraste Duhul lui Dumnezeu. Si pentru ca diavolul nu poate sa biruiasca Duhul Domnului, el incearca sa distruga vasul in care locuieste Duhul Adevarului. Persecutia si incercarile sunt o parte naturala, si normala a vietii crestine. Exista numai un singur lucru pe care il puteti face cu privire la ele. Predati-le toate lui Dumnezeu, nu judecati, si lasati lucrarile lor si judecata finala pentru El.
Sfintenia sa nu fie pentru noi doar o fraza sau o figura de vorbire, ci sa fie un fel de viata. Fiti sfinti voi care sunteti vasele Domnului. Aduce-ti roade vrednice de pocainta. Dovediti-o prin viata voastra. Fiti un exemplu si o lumina.
Stati cu Cuvantul lui Dumnezeu. Tineti Cuvantul intre voi su diavolul. Eva nu a facut aceasta si ea a esuat. Si cand biserica se lasa jos de la Cuvantul lui Dumnezeu, ea se duce in adincimile de intuneric ale satanei. Acela era trucul original a lui satan, el a adaugat un mic cuvant la ceea ce Dumnezeu a zis si aceea a adus moarte si distrugere. Doar un cuvant adaugat sau un cuvant scos si anti-Cuvantul, duhul anticrist a inceput sa infloreasca. Lucrul, osteneala si rabdarea este sa pazim Cuvantul care ne este incredintat noua.

Cuvantul lui Dumnezeu aduce revarsarea vrajmasului dupa noi ca o inundatie.

Oh, unde suntem noi spiritual? Cit de departe am ratacit noi de la prima Biserica! Cincizecimea nu este nicaieri si Cuvantul lui Dumnezeu nu poate fi gasit! Oameni au inlocuit Cuvantul lui Dumnezeu, ei au asezat conducatorii lor in biserica, in locul lui Dumnezeu.
Mergeti inapoi la Cincizecime, inapoi la conducerea Duhului Sfant, mergeti inapoi la Cuvantul Lui, pentru ce vreti sa muriti?
Orice crestin care va da ascultare si vrea sa cunoasca cuvintele Adevarului, Duhul lui Dumnezeu va veni la el, il va lumina si-i va da descoperirea Cuvantului lui Dumnezeu.

In ultima epoca se va ridica un grup. Adevarata Mireasa a zilei din urma va asculta de Duhul. Ea se va intoarce inapoi la Cuvantul lui Dumnezeu, va primi Puterea Cinzecimii si va pleca in Rapire. Exista numai un grup de oameni, si acela este un grup foarte special de oameni care aud ce zice Duhul in fiecare epoca. Acesta este un grup special care aude descoperirea pentru fiecare epoca. Acest grup este din Dumnezeu, deoarece grupul care nu poate auzi nu este din Dumnezeu. Daca tu esti un copil adevarat a lui Dumnezeu, tu vei auzi si vei primi Cuvantul pentru ziua epoca ta, te vei boteza in numele Domnului Isus Cristos si vei umplut cu Duhul Sfant. Daca tu esti un copil adevarat, botezat cu Duhul Sfint, tu vei stima Cuvantul lui Dumnezeu mai presus de hrana ta necesara, si nazuiesti sa traiesti cu fiecare Cuvant care iese din gura lui Dumnezeu. (Matei 4:4)


Daca biserica este adevarata biserica, Ea va avea intocmai acelasi Duh si Cuvant si fapte de putere pe care ei le-au avut la Cincizecime. Acolo va fi limbi, talmacire, profetie, vindecari, etc. Dumnezeu va fi in mijlocul Ei, Dumnezeu se va declara pe Sine in mijlocul Ei asa cum El intotdeauna a facut-o. Si Ea va fi neorganizata. Sa nu uitati aceasta.
Mireasa a fost aleasa inainte de intemeierea lumii. (Romani 8:29-30; Efesni 1:4-14).
Isus Cristos a murit si a inviat din nou. El a trimis Duhul Lui inapoi in Biserica Lui. Acelasi Duh care era in El este tocmai Aceasi Duh in Biserica Lui acum si El va produce in Biserica Lui ceea ce El a produs.
Adevaratii slujitori umpluti cu Duhul Sfant, cu adevaratele slujbe puse de Dumnezeu vor face aceleasi fapte de putere pe care le-a facut Isus Cristos.
Copii lui Dumnezeu sunt pregatiti de catre Cuvantul Adevarului de la mesagerul profet al acestei epoci. In Ea va fi plinatatea Cincizecimii pentru ca Duhul va aduce copii Lui drept inapoi unde erau apostolii, la Cincizecime."

(Aceste cuvinte sunt luate din cartea: "O expunere a celor sapte epoci ale bisericii" predicata de fratele William Marrion Branham)


Cuvantul lui Dumnezeu si Duhul Sfant vine numai prin slujitorii trimisi de Dumnezeu.
Invatatura lui Isus Cristos este: "ganditi lucrurile corecte, traiti lucrurile corecte, vorbiti lucrurile corecte."
Noi nu putem primi Duhul Sfant fara sa primim Cuvantul lui Dumnezeu care a fost repartizat pentru timpul nostru. Trebuie sa primim mai intii Cuvintul Lui, apoi Duhul Sfint vine si manifesta Acel Cuvant.
Toti crestinii care au primit Cuvantul repartizat pentru timpul lor, L-au trait, si au avut o experienta personala cu Dumnezeu (au primit Duhul Sfant asa cum l-a primit apostolii sau intr-un mod asemanator), numai acestia fac parte din Mireasa si vor fi rapiti.


"Biblia trebuie sa fie in voi. Cuvantul lui Dumnezeu este o Samanta. Si atata timp cat El zace aici in cap, El nu va face nimic. Dar cand Acel Cuvant vine aici jos in inima, atunci incepe sa se manifeste prin Duhul Sfant lucrarile lui Dumnezeu. Apoi vin viziunile, vine umilinta, "stie tot" s-a dus, vine autoritatea impotriva demonilor. Cand tu ai murit, cind te-ai lepadat de eu-l tau, Cristos devine Viu in tine. El traieste in tine. Din cauza ca El a murit, eu traiesc. Cind mor, El traieste din nou.

GALATENI 2:20. "Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine."
Luati Cuvintul in inima voastra si va avea grija Dumnezeu sa faca El totul pentru voi.

Noi avem nevoie de oameni care sunt umpluti cu Duhul Sfant, care au autoritate de la Dumnezeu, prin care sa manifeste Puterea Cuvantului Sau.

Noi avem nevoie de o trezire de moda veche care sa ne inoiasca in duhul mintii noastre, sa ne dezbrace de omul cel vechi si sa ne imbrace cu omul cel nou facut dupa chipul lui Dumnezeu. Noi avem nevoie de o restabilire a experientei de la Cincizecimii revarsandu-se in bisericile noastre.


"Ca sa fii nascut din nou, trebuie sa renunti la tine, sa mori fata de tine, fate de eu-l tau, si apoi Duhul lui Cristos vine in inima ta."

"O inima smerita, supusa, in simplitate, este ceea ce va aduce mai aproape de Dumnezeu. Si cu cat te poti zdrobi mai jos, cu cat esti mai simplu, poti deveni mai mare in privirea lui Dumnezeu. Fii mic in ochii tai proprii, oricare dintre frati , sa-i vezi mai mari ca pe tine. Un crestin plin cu Duhul Sfant este smerit."

Nu sa cunoastem biblia inseamna ca suntem umpluti cu Duhul Sfant, ci sa-L cunoastem pe Isus Cristos, Cuvantul facut trup in tine, aceasta inseamna sa fii umplut cu Duhul Sfant."

"Exista astazi milioane de oameni care pretind pe Isus Cristos si nu cunosc Puterea Invierii Lui. Cine va fi salvat? Ce este semnul unui crestin? Eu imi compar viata mea zilnic cu Cuvantul. Daca viata mea nu traieste la nivel cu Acest Cuvant a lui Dumnezeu, atunci exista ceva gresit, eu trebuie sa merg inapoi si sa ma indrept."

"Atita timp cit viata voastra corespunde cu biblia, cu puritate de inima, puritate de gindire, dragoste fata de fratii tai, incercind cit poti de bine sa zidesti Imparatia lui Dumnezeu, si facand acele lucruri, gandind corect, imbracandu-te corect, traind corect, vorbind corect, mergand in locuri corecte, atunci tu esti un crestin."

Daca tu esti un crestin tu vei merge in sfintire. Tu vei merge la lucrul corect. Tu vei sta pentru lucrul corect. Tu vei face lucrul corect. Tu vei gandi corect. Daca tu estu un crestin, tu vei iubi Cuvantul lui Dumnezeu si-L vei trai."

"Apoi stim ca am trecut din moarte la Viata, fiindca duhul nostru marturiseste impreuna cu Duhul Lui, ca suntem fii si fiice ale lui Dumnezeu. Toate lucrurile vechi au trecut, si toate lucrurile au devenit noi." (Romani 8:16; 2 Corinteni 5:15-17)
Citat predicat din predica "Partasie prin Rascumparare" par. 132, predicata de W.M.Branham)

"Cuvântul Tău este Adevărul. Şi fiecare om care citeşte Biblia şi crede orice Cuvânt care îl spune Biblia, şi-I urmează instrucţiunile, şi primeşte acelaşi Duh Sfânt pe care ei l-au primit, în acelaşi fel cum ei L-au primit, aceleaşi rezultate cum L-au primit, aceeaşi putere cum au primit ei când L-au primit, el ştie cine era Tata şi Mama lui. El ştie că este spălat prin Sângele lui Isus Cristos, născut din Duhul, umplut cu ungerea lui Dumnezeu. El ştie unde stă. Sigur! El este în Canaan. El ştie de unde vine el. Acela-i felul cu un Creştin real. Întrebaţi-l, “Ai primit Duhul Sfânt de când ai crezut?” “Amin, frate!”
(Citat din predica "Infierea, partea 2" par. 82, predicata de fratele W.M.Branham)

"Isus niciodata nu a trait pentru Sine. Viata Lui a fost istovita pentru altii. Aceea-i Viata Eterna perfecta. Cind voi ziceti ca mergeti la biserica si voi faceti lucruri bune, aceea-i minunat. Dar cand voi traiti viata voastra pentru voi insiva, voi nu aveti Viata Eterna. Viata Eterna este trairea pentru altii. Voi sa nu mai traiti pentru voi insiva. Voi sa traiti pentru altii ca sa puteti rascumpara pe acei oameni. Traiti pentru acel om care va uraste, care v-ar ucide daca el ar putea. Aceea-i Viata Eterna. Cand voi aveti aceea in pieptul vostru, voi ii veti vedea fata lui Isus in cer. Jertfiti propriile voastre lucruri dandu-le lor asa cum o oaie isi da lina ei. Daca noi il urmam, noi purtam Viata pe care Isus a purtat-o." (1 Ioan 2:6)
(Citate din predica "Acea zi la Calvar" pag. 23, predicata de fratele W.M.Branham)

"Cand un om este nascut din Duhul lui Dumnezeu, ceva i s-a intimplat acelui individ care este experimentat de el, care el nu a gasit niciodata in lume. Si fiecare barbat sau femeie care este nascut din Duhul lui Dumnezu, are o experienta inauntrul lor, caci ei stiu direct, cand s-a intamplat, cum s-a intamplat, si ce fel de efect a avut asupra lor."
(Predica "Pacatul de neiertat" par. 57. predicata de fratele Branham)

"Fiecare crestin ar trebui sa aiba acea experienta inainte ca ei sa zica ceva despre a fi un crestin. Propria voastra experienta."
(Predica "Astazi aceasta Scriptura este implinita" predicata de Branham)

"Rusaliile este ceva bun, dar daca tu nu ai petrecut personal, atunci aceasta pentru tine este un loc zugravit. La ce ne foloseste noua un Dumnezeu istoric, daca astazi nu este acelasi?"
(Predica "Daca Dumnezeu este cu noi, atunci unde sunt toate minunile?" predicata de Branham)

"Voi nu aveti dreptul la Cina Domnului sau ceva impartasire, sau spalarea picioarelor sau orice lucru, pina cind nu ati fost purificati de catre Focul Sfant al lui Dumnezeu."
(Predica "Casa viitoare a Mirelui Ceresc" predicata de Branham)

"Eu cred ca orice om, femeie, baiat sau fata, intr-o conceptie intelectuala despre ceea ce gandesc ei ca este Cuvantul, samd, niciodata nu pot avea o temelie deplina se stea pana cand ei au intalnit Lumina aceea care aduce Cuvantul la o realitate."

"Nici o biserica in practica ei, nu conteaza cit de intelectuala si fundamentala poate fi, ...nu poate prospera pana cand supranatutalul nu este facut manifest printre acel popor si ei Il vad. Ceva cu care ei pot sa vorbeasca, care sa le raspunda, care adevereste Acest Cuvant scris."
(Predica "De ce te plangi, vorbeste" par. 45-46, predicat de fratele Branham)


"El ne vrea rece sau in clocot; una sau alta. Sa nu fim caldicei. Sa nu pretindem ceva ce nu avem. Este nevoie de un botez proaspat al puterii Duhului Sfant sa ne umple cu Duhul Sfant." (Apocalipsa 3:14-21)

"Daca marturisirea noastra zice un lucru si viata noastra traieste altul, exista ceva gresit pe undeva. Aceea este pentru ca avem o credinta intelectuala, si nu o credinta din inima noastra. Acela-i felul cum este cu fiecare crestin nascut din Dumnezeu, el isi urmareste viata lui cu Cuvantul lui Dumnezeu si isi da seama ca este aliniat cu fiecare particica din Cuvant. El are credinta, indelunga rabdare, blindete, liniste, smerenie, autoritate, dragoste, bucurie, pace, etc. El este stabil, inima lui este curata. Gandurile lui sunt pure, intentiile lui sunt pure, alternativa lui este corecta. El stie ca s-a aliniat cu fiecare Cuvant a lui Dumnezeu, tot iadul nu-l poate misca. El are dragoste Divina, puritate in inima lui, pentru fiecare. El este retinut de la lucrurile lumii, ele sunt moarte pentru el, nu le mai vrea."(1 Ioan 2:3-6; 2:15-17; 4:16-21; 5:1-4)

"Voi stiti, cand ne gandim sa fim corecti si sa sa facem ceva corect, atunci vine Dumnezeu la noi ca sa ne ajute."

"Daca noi ne recunoastem ca suntem pacatosi si vrem sa fim eliberati si sa fim umpluti cu Duhul Sfint, atunci trebuie sa ne pocaim si sa ne botezam in numele Domnului Isus Cristos. Trebuie sa actionam dupa Cuvantul Lui. (Faptele apostolilor 2:39-39.)"

"De unde stim ca vom primi Duhul Sfant? Daca ne vom supune Cuvantului lui Dumnezeu, promisiunea Lui vine dupa aceea. El nu poate minti, El este Dumnezeu. (Faptele apost. 5:32). Ucenicii lui Isus, inainte sa vada miracolul Cincizecimii, ei au trebuit sa se supuna Cuvantului. Azi este la fel, luam Cuvantul lui Dumnezeu si ne supunem Acestuia. Cand s-a intamplat ceva cu ucenicii lui Isus? Cand ei s-au supus pe deplin Cuvantului lui Dumnezeu, atunci ei au fost umpluti cu Duhul Sfant. Asa este si astazi, noi trebuie sa facem acelasi lucru, sa ne supunem pe deplin Cuvantului lui Dumnezeu si vom fi umpluti cu Duhul Sfant."

"Pacatul este necredinta in Cuvantul lui Dumnezeu." (Ioan 16:8-9; Evrei 3:16-19; 4:1-3)

"Aceia sunt oamenii pa care Dumnezeu ii eliberaza, ii umple cu Duhul Sfant si-i foloseste, acei care cred promisiunile lui Dumnezeu si sunt pe deplin convinsi ca Dumnezeu isi va tine promisiunea, si le va da ceea ce le-a promis." (2 Corinteni 1:20)

"Copii lui Dumnezeu sunt testati. Dumnezeu aduce tensiuni in biserica. El poate lasa boala sa va loveasca. El permite dezastre. El permite ca prietenii vostri, frati si surorile, colegii de serviciu sau de scoala, chiar si cei din casa voastra, sotia, sotul, copii, cei dragi ai vostri, sa se intoarca impotriva voastra, si-l dezleaga pe diavolul sa va ca El, Dumnezeu sa va incerce credinta. Si El poate face totul, numai nu va ia viata. (Ex: Iov). El te-ar putea arunca intr-un pat de suferinta. El ar putea intoarce vecini impotriva ta. El ar putea intoarce biserica impotriva voastra. El poate face aproape orice si este voia lui Dumnezeu ca sa o faca. (Evrei 12:5-11; 1 Petru 1:6-7; Iov 2:3-6;)
Samanta lui Avraam este incercata. Daca El a lasat ca Avraam sa fie incercat la punctul final (Genesa 22:2-3; 22:15-18), atunci El trebuie sa ne incerce si pe noi la fel. De ce? Pentru ca noi suntem Samanta lui Avraam. Samanta lui Avraam este Isus Cristos. Si daca noi suntem trupul lui Isus Cristos, atunci noi suntem Samanta lui Avraam. (Galateni 3:16; 3:29; 1 Corinteni 12:27; Efeseni 5:29-30).

"Noi vom trece prin multe examene si incercari."

"Toate bolile sunt de la satan. Dumnezeu nu este autorul bolilor. Nici o boala vine de la Dumnezeu. Dumnezeu uneori permite lui satan sa puna boala pe noi, ca o nuia, sa ne corecteze, cand ne-am nesupus. Dumnezeu permite moartea din cauza neascultarii."

"In Ziua Cincizecimii El a trimis jos Duhul Sfant sa continua, sa scoata o Samanta a promisiunii, sa deie Neamurilor botezul Duhului Sfant, sa-i aduca in promisiune. Acum avem un drept, noi nu trebuie sa biruim bolile, ele sunt deja biruite, noi doar trebuie sa pretindem promisiunea si sa mergem si sa o luam. Vindecarea este posesiunea voastra. Salvarea este posesiunea voastra. Duhul Sfant este posesia voastra. Moartea este biruita. Iadul este biruit. Boala este biruita. Ispitirea este biruita. Toti dracii sunt biruiti. Mormantul este biruit. Noi trebuie doar sa pretindem ceea ce este al nostru, deja s-a platit pentru toate promisiunile care ne-au fost promise. Toate promisiunile sunt un dar gratuit. Singurul lucru ce trebuie sa-l facem este sa credem ce ne-a promis Isus Cristos." (Isaia 53:4-6; 10-12; 1 Petru 2;24; 1 Corinteni 15:54-56; Evrei 2:14-15)

"Samanta lui Avraam nu se iuta la nici unul din lucrurile naturale. Ei se uita la ce a zis Dumnezeu in Cuvintul Lui. (2 Corinteni 4:16-18; Romani 8:16-18)

"Sa nu condamnati pe nimeni, iubiti pe fiecare. Rugati-va pentru ei si spuneti-le Cuvantul lui Dumnezeu. Ei sunt posedati de demoni, ei sunt muritori in acest tarim, de aici de jos. Influenta noastra vine de sus. Sa vedem ce putem face cu talanturile noastre, sa-i cistigam pe altii la Isus Cristos. Daca nu puteti iubi din inima voastra, atunci Isus Cristos nu este in voi."

Prin predicarea Cuvantului lui Dumnezeu coboara Duhul Sfant. (Faptele apostolilor 10:44)
Evanghelia poate fi predicata prin Duhul Sfant daca ne deschidem si suntem o mladita care va purta rodul. Ceilalti il pot vedea pe Isus Cristos in noi prin marturia noastra daca traim ceea ce vorbim. El este energia, dar noi suntem imaginea aratata. Noi suntem biblia umbland, epistole scrise. (Ioan 15:5; 2 Corinteni 3:2-3.
Duhul Sfant este legitimatia noastra. Aceasta ne legitimeaza pe noi ca crestini, daca avem Duhul Sfint. Nu sa fim membri in biserici, nu intelegerea noastra a bibliei, nu cit de mult cunoastem noi din biblie, aceasta este cit de mult locuieste Autorul bibliei, Isus Cristos in noi. Noi ne recunoastem pe noi morti si Domnul Isus Cristos traieste in noi. (Galateni 2:20)/
De unde stim ca lucratorii care ne predica sunt slujitorii lui Dumnezeu? Pentru ca Dumnezeu se manifesta prin ei. Slujbele puse de Dumnezeu, nu vin numai cu vorbirea Cuvantului, ci vin si cu manifestarea Cuvantului, cu botezul Duhului Sfant si cu confirmarea Cuvantului. Prin slujbele puse de Dumnezeu se manifesta Cuvantul lui Dumnezeu din Marcu 16:16-20. Domnul Isus Cristos a spus ca cine crede in El, va face si el lucrarile pe care le-a facut El. (Ioan 14:12.)
Dumnezeu prin slujbele puse de El, elibereaza, vindeca si umple cu Duhul Sfant pe copii Sai. Cand lucreaza Dumnezeu prin slujbele puse de El, oamenii se pocaiesc, cad la altar, sunt eliberati, sunt transformati, primesc o gandire si o inima noua, ei primesc nasterea din nou si sunt umpluti cu Duhul Sfant.

Astfel doar, a apartine la biserica, si a merge la biserica nu ne va face nici un bine. Noi ori suntem umpluti cu Duhul Sfant si Domnul Isus traieste in noi, ori nu suntem crestini deloc. Ori suntem in clocot, ori rece. (Apocalipsa 3:15-20)

Cand un crestin a fost odata salvat, fata lui este intoarsa spre Isus Cristos. Atunci el are ceva de facut. El trebuie urmatorul lucru sa se sfinteasca de obiceiurile necurate, sa lase la o parte orice povara si sa se pregateasca pentru Rapire. (Evrei 12:1-2.)

"Ca sa fii un crestin, trebuie sa ai o experienta a nasterii din nou si botezul Duhului Sfant. Noi putem intra in Trupul adevarat a lui Isus Cristos, doar prin botezul Duhului Sfant. (Ioan 5:24; Matei 3:11; Efeseni 1:13-14; 1 Corinteni 12:13). Noi trebuie sa crestem la starea de om mare si inaltimea staturii plinatatii lui Cristos. (Efeseni 4:11-16)."

"Adevarata experienta personala cu Dumnezeu, adevarata umplere cu Duhul Sfant, este acea experienta care au avut-o ucenicii lui Isus Cristos in Ziua Cincizecimii." (Faptele apostolilor 2:1-4) Acea experienta care au avut-o ei, sau intr-un mod asemanator, Scriptural, trebuie s-o avem si noi, ca sa mergem in Rapire."

Si daca tu ai Duhul lui Isus Cristos in tine, tu esti de sus. Atunci tu esti un strain aici. (1 Petru 1:17-23; Ioan 17:6-16; Filipeni 3;20-21). Noi avem natura locului de unde suntem, aceea ne face atat de diferiti fata de aceasta lume.

Atunci, daca noi suntem cetateni ai Imparatiei lui Dumnezeu, cum ne face aceasta sa actionam? Asa cum Dumnezeu actioneaza in Imparatia Lui. Acum ce este in Imparatia Lui? Acolo este credinta, sfintenie, neprihanire, puritatea gandurilor, puritatea mintii, putere, autoritate si dragoste mergand catre cei pierduti, vindecand bolnavii, facand minuni, facand lucruri marete. Atunci tu pentru lume, esti un nebun, ei spun, "Acesti tipi sunt incuiati". Vedeti? Dar voi sunteti cetateni ai Imparatiei lui Dumnezeu. De aceea noi suntem pelerini si straini pe acest pamant, acesta nu este locul nostru de locuit. Doar noi cautam un oras a carui ziditor si Facator este Dumnezeu. (Evrei 11:10; Galateni 3:29; 3:16). De aceea cand tu esti nascut de sus, tu ai Duhul Sfant venind jos de la Dumnezeu, aceea a schimbat natura ta.

Vizualizări: 612

Răspunsurile pentru această discuţie sunt închise.

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Daca vreti o biserica, incepeti cu Cuvintul lui Dumnezeu. Daca vreti o viata reala a lui Dumnezeu, incepeti cu Cuvintul lui Dumnezeu. Acceptati Cuvintul lui Dumnezeu in plinatatea Lui, fiecare masura din El.

Si daca Viata lui Isus Cristos este in voi, atunci voi sunteti Cuvintul Viu al lui Isus Cristos, reprezentanti ai Lui pe acest pamint, continuind lucrarea Lui. Si cind este asa, atunci biblia se manifesta din nou ca in zilele timpurii a ucenicilor. Biblia traieste din nou in voi. 

Ce fel de Cuvint veti insaminta in adunarea voastra, acel fel de recolta veti avea. Tot ce predicati sau invatati si tot ce faceti in adunare, verificati toate lucrurile cu Cuvintul lui Dumnezeu. 

Ce este un Cuvint? Este manifestarea unui gind. Inainte sa vorbesti  ceva, subconstient tu o gindesti inainte sa o vorbesti. 

Deci, la inceput era Cuvintul. Dar inainte de a fi Cuvintul, El a fost un gind si un gind a fost manifestat. Intii, El a gindit si El a vorbit Cuvintul si Cuvintul s-a manifestat. Gindirea lui Dumnezeu l-a exprimat pe Isus Cristos. 

Si fiecare Cuvint din biblie este gindul lui Dumnezeu zacind in forma de saminta, care, daca este primita in fiinta umana si vorbita prin acelasi gind care a materializat biblia, aduce lucrul la indeplinire. Vedeti ce vreau sa spun? Cit de puternica ar putea fi Biserica.

Cuvintul este in Mireasa si Ea are mintea lui Isus Cristos. Mireasa cunoaste ce vrea El sa faca.

Este bine sa cunosti Scripturile. Dar si satana le cunoaste. Noi trebuie sa avem Cuvintul lui Dumnezeu in inimile noastre si sa nu mai traim noi, ci sa traiasca Isus Cristos in noi. (Galateni 2:20)

Numai prin Cuvintul lui Dumnezeu se poate trai. Incalcarea  unui singur Cuvint a doborit intreaga omenirea. Conform Apocalipsei 22:18-19, fiecare incalcare de Cuvint, aduce moartea. Numele este sters din Cartea Vietii, partea cuvenita de la Pomul Vietii se pierde. Deja scoaterea sau adaugarea unul Cuvint este suficient. Nu o fraza intreaga - un Cuvint. O, oameni, intelegeti? Este vorba despre fiecare Cuvint, fiecare fraza, fiecare verset. Eva nu a crezut un singur Cuvint. Orice Cuvint trebuie respectat, prin aceasta posedam Viata. 

Orice credincios are un drept sa ia Acest Cuvint si sa bata dusmanul oriunde il intilneste. Oriunde intilniti dusmanul, Acest Cuvint este ceea ce trebuie sa folositi. (Matei 4:4). Dumnezeu si-a protejat copii Lui cu Cuvintul, pentru protectia lor impotriva dusmanului. Cind totul vine, razboiul, luptele, si pusi in linie de bataie, atunci exista numai un singul lucru ce poate folosi un soldat adevarat rreal, crestin, Acela este "Asa vorbeste Domnul." 

Acolo facem noi greseala. cind iesim din Cuvint. Cind iesim din Cuvint, atunci avem necazuri. Nu o luati inaintea Cuvintului, stati in Cuvint, stati cu Cuvintul. Trebuie sa credem tot Cuvintul. Trebuie sa luam fiecare parte din Cuvint si sa-L traim. Nu avem voie sa interpretam noi Cuvintul, El deja este interpretat. Sa-l pastram in felul in care El l-a vorbit. Orice persoana care incearca sa contrazica Cuvintul lui Dumnezeu, este saminta de contradictie. Lasati cortina Cuvintului lui Dumnezeu sa cada in jurul vostru. Intrati in Cuvintul lui Dumnezeu si lasati sa intre in inima voastra Cuvintul lui Dumnezeu, Luati Cuvintul in voi, atunci Dumnezeu are grija de voi. Fiti una cu Cuvintul. Atunci, facind asa, sunteti intariti. 


Noi ar trebui in mod constant sa ne predam Cuvintului lui Dumnezeu, studiind Cuvintul si sa ne rugam neincetat. Acum, cind acceptati Cuvintul lui Dumnezeu si El vine in voi, atunci promisiunile Lui se manifesta.
Acum cind veti fi indragostiti de Isus Cristos, acela este modul in care sa cituti Biblia. Adevaratul inteles spiritual este sa cititi printre rinduri. Intelegeti? Depinde de ceea ce ginditi despre promisiunile lui Dumnezeu. Sunt ale voastre, luati-le.
Si eu cred ca in ziua in care traim noi, cel mai esential lucru este sa-i aducem pe oameni inapoi la pricipiile generale ale Eangheliei, fiindca daca nu suntem ziditi pe temelia corecta, nu este bine. Trebuie sa incepi de la temelie, sa zidesti pe un loc nou, nu sa petecesti locul vechi. Trebuie sa vii inapoi, sa incepi corect.
Ascultati, nu conteaza cit de mult va atasati de biserica, cite lucruri bune faceti! Toate sunt bune. Cumparati carbune vaduvei cind ii este frig; cumparati-i hrana cind ea este flaminda; luati coilasii de pe strada. Este bine. Nimic de spus despre aceea. Dar, fratele meu, sora, tu esti o fiinta mizerabila pina cind acea veche temelie nu este indepartata, total, si devii o creatura noua in Cristos, pentru ca sufletul acela sa vina in contact cu Dumnezeu pentru partasie.
De aceea avem promleme. De aceea vedeti crestini cu numele care traiesc doar... Astazi ei sunt in ordine si miine ei sunt total gresiti si ziua urmatoare sunt...Aceea-i problema pentru ca ei niciodata nu au darimat vechea temelie. Ei nu au zidit pe Isus Cristos.
Si tot felul de probleme, atacuri de inima, descurajari, etc. De ce? Dezbinarea partasiei. Nu mai aveau partasie cu Dumnezeu. De aceea ii vedem duminica mergind la pescuit, la vinatoare, la curse de cai, la raliuri de masini, la bazine de inot, scaldatori, s.a.m.d.
Aceasta lume nu-L poate produce. Si biserica nu-l poate produce cu teologie mintala. Ei nu o pot face. Omul trebuie sa sparga vechea fundatie, si omul trebuie regenarat si nascut din nou, sa vina la Dumnezeu. Atasarea de biserica nu va produce nasterea din nou.
Pacatul separa pe om de partasia cu Dumnezeu. Duhul, marturiseste impreuna cu duhul nostru ca suntem copii al lui Dumnezeu. (Ramani 8:18). Cum? Toate lucrurile vechi au trecut si toate lucrurile au devenit noi.
Trebuie sa venim inapoi la temelie.
Toata lumea a devenit o conglomeratie de lucruri fara sens, este intr-o stare dureroasa. O, Dumnezeule, trimite-ne predicatori care vor sta pe temelie Cuvintului lui Dumnezeu si vor predica Evanghelia fara compromisuri, care vor striga impotriva pacatului.
Calea spre Casa este prin Singele Domnului Isus, singura Cale. Nu sa vorbim desprea Aceea, ci sa intram in Aceea.
Singura Cale cum Dumnezeu poate avea incredere in voi, nu este fiindca voi faceti ceva, sau, cu credinta voastra faceti ceva, ci cind aveti partasie cu Dumnezeu.
Pavel, el a fost omul care a suferit cu Cristos, astfel, el a stiut cum sa-i compatimeasca pe altii. Pentru aceea Cristos a devenit uman, ca sa cunoasca gemetele bolilor; sa cunoasca atacul de inima si descurajarea; ca El, cu noi, sa poata avea partasie impreuna, fiindca a fost pastas al vietii ca si noi, in descurajari, atacuri de inima, boli, s.a.m.d., fiindca a purtat bolile si necazurile noastre in trupul Sau. Partasie.
Acum ascultati cu atentie. Iata cum intram in aceasta partasie. Prin Varsarea Singelui. Nu printr-o experienta. Nu prin ceva emotie mintala. Nu prin ceva exercitiu al trupului. Nu domnule. Lucrurile acelea sun in ordine, cit pot fi de bune, dar inca nu aceea este temelia Adevarului. Lasati acel set aici pina cind ajungeti la altar si toate lucrurile vechi s-au dus. O pace care intrece toata intelegerea, intra; incit nu mai poti uri, nu mai poti fi invidios, ceva care te face pe cel mai mare dusman care l-ai avut. Nu imaginatia. Ceva care te va tine sa nu-l vorbesti pe vecinul tau care te persecuta. Ceva care te va face sa iubesti pe acei care te dispretuiesc. Ceva care te va face sa te rogi pentru acei care sunt indiferenti de tine si te urasc. Aceasta-i temelia.

In Ezechiel 9:4, cind Ingerul pecetluitor a trecut prin tara, i s-a poruncit sa puna un semn peste cei care suspina si pling din cauza uriciunilor facute in oras. Dar cum ar fi daca Ingerul pecetluitor ar trece prin aceasta natiune astazi? Ar afla oameni asa de multi consacrati adinc lui Dumnezeu, sa plinga zi si noapte pentru pacatele aceste natiuni faramitate? Ar afla El biserica care se roaga, suspina si plinge?
Noi ne-am dus dupa educatie. Ne-am dus dupa predici inflorite. Ne-am dus dupa imbracamintea Hollyhood si fanatism. Lucrurile acelea sun in ordine. Dar noi am pus toate gindurile noastre in acelea si al lasat afara Lucrul real.

Nu conteaza ce ai facut, prietene. Daca ti-ai marturisit pacatele, Dumnezeu se uita prin Singele lui Isus, El va te vede alb ca zapada. Nu conteaza ce ai facut, voi sunteti rascumparati prin Singele lui Isus Cristos. El nu va poate condamna, daca ti-ai marturisit pacatele.

Prin predicarea Cuvintului lui Dumnezeu, coboara perdeaua Singelui.

Exista numai un singur loc de intilnire in care un om poate sa se intilneasca si sa aiba adevarata pastasie astazi, Acela este in Isus Cristos.
Evanghelia poate fi predicata prin Cristos, daca va deschideti si sunteti o mladita care va purta rodul.
Ceilalti Il pot vedea pe Cristos in voi, prin marturia voastra, prin viata voastra si prin modul cum traiti.
El este Energia, dar tu esti imaginea aratata. Voi sunteti Biblia umblind.

Multi oameni au doar Litera, "Litera omoara, Duhul da Viata" (2 Corint. 3:6). Vedeti?
Si ei au aceste crezuri, s.a.m.d., ei inca omoara.
Dar, cind luati Duhul, Acesta este Dumnezeu. El Insusi. Cum stiti ca Este Dumnezeu? Deoarece, El ia Cuvintul si il manifesta.
Deci, tot intelectul nostru nu inseamna nimic, daca nu este o tarie ascunsa a Duhului Sfint acolo ca sa distruga taria diavolului. (Exemplu: Samsos, Petru inainte de Cinzecime si dupa Cincizecime, etc.).

Petru. stind acolo L-a negat, dar dupa doar citeva zile a stat inaintea multimii. De ce? Inainte de Cincizecime, el avea partea intelectuala, sabia... Dar dupa Cincizecime, Petru a primit ceva in interior. El avea toat armatura pusa.
Dumnezeu se face prezent dupa ce primim Botezul cu Duhul Sfint.

V-ati gindit vreodata ce sunt slujbele lui Dumnezeu din Efeseni 4:11-16? Acele slujbe, apostoli, profeti, evanghelisti, pastori si invatatori, ele sunt haina lui Dumnezeu, prezenta lui Dumnezeu. Dumnezeu se descopera si lucreaza prin aceste slujbe din Efeseni 4:11-16.

Adevarata Lumina vine prin Cuvintul lui Dumnezeu. Cuvintul lui Dumnezeu este Lumina cind El se manifesta.

Ce inseamna Evanghelia deplina? Este exprimarea Puterii invierii Lui si toata plinatatea promisiunilor Lui, pe care Dumnezeu le-a promis.

Piinea de care avem nevoie este Biblia. Ea este revelatia completa a planului lui Dumnezeu, a lui Isus Cristos. Noi nu adaugam nimic la Ea sau sa luam nimic din Ea, oricine o face, numele lui va fi sters din Cartea Vietii. Noi nu adaugam ceva crezuri la aceasta. Este scris in felul cum cum ar trebui sa fie. Noi nu adaugam nimic la Ea, O predicam chiar in felul cum este, si Dumnezeu o va manifesta.
Dumnezeu va manifesta fiecare promisiune care a promis-o El.
Noi ar trebui sa fim asa de plini de Duhul Sfint, incit sa-L reflectam pe Isus Cristos, in puterea Cuvintului Sau care ne-a fost alocat pentru aceasta zi.
Noi avem nevoie de barbati si femei care sunt umpluti cu Duhul Sfint.
Noi avem Mecanica dar ne trebuie Dinamica. Mecanica este Cuvintul si Dinamica este Duhul Sfint, Puterea care manifesta Acest Cuvintul lui Dumnezeu.

Astazi avem nevoie de Invierea Puterii Cincizecimii de moda veche a Duhului Sfint. Noi avem nevoie de o restabilire a experientei originale a Cinzecimii revarsindu-se in bisericile Viului Dumnezeu.
Necazul este ca biserica, noi trebuie sa aruncam sau sa ne golim de foarte multe lucruri, astfel incit sa putem fi umpluti cu Duhul Sfint.

Nici un om nu are voie sa predica daca mai intii nu a fost umplut cu Duhul Sfint.

Ma tem astazi, caci prea multi dintre noi nu duc oamenii la Isus Cristos. Noi ii ducem la o biserica, la o teorie. Dar noi trebuie sa-i ducem pe oameni la Isus Cristos. El este Viata.

Nu conteaza cit de multa educatie aveti, cit de mult cunoasteti biblia, trebuie sa vina Duhul Sfint in inima voastra sa invie Acel Cuvint.
Este nevoie de Puterea lui Dumnezeu sa vina in biserica si sa manifeste promisiunile Cuvintului lui Dumnezeu.

Oh, cu cit ne dezbracam de noi insine, cu atit Dumnezeu ne va umple. Dar noi trebuie ca toate inchipuirile noastre si ingrijorarile sa le lasam pentru ca Duhul Sfint sa poata intra ca sa lucreze, si sa arate ce sa facem. Viata Lui este in biserica Sa.

Voi sunteti singura biblie care o vor citi oamenii. Astfel, crestinii ar trebui sa fie un exemplu viu despre ceea ce este Isus Cristos. Si daca Isus Cristos este in inima voastra, atunci El cu siguranta Isi va trai Viata Lui in voi. Daca Duhul lui Isus Cristos este in voi, atunci voi sunteti o creatuta noua. 

Omul a fost creat sa slujeasca pe Dumnezeu. Aceasta este datoria omului pe acest pamint, sa slujeasca pe Dumnezeu. 

Atunci cind noi stim ca actiunile noastre sunt exacte cu Cuvintul, ca invatatura noastra este perfect cu Cuvintul lui Dumnezeu (nimic adaugat si ne-luind nimic, ci numai Cuvintul); si vedem aceleasi rezultate (ca la ceilalti care sau ancorat la Acelasi Cuvint) traind la fel in viata noastra, atunci ancora ta tine. Viata lui Isus Cristos fiind reprodusa aproape intr-un fel reincarnat prin tine asa cum era in Isus Cristos, deoarece aceasta era Dumnezeu in Isus Cristos impacind lumea cu Sine...Si acum tu vezi pe Dumnezeu in tine insuti tinind aceiasi directie asupra Cuvintului, exact in felul in care a facut-o Isus Cristos. (Ioan 14:12). Acela care crede, nu acela care gindeste ca el crede. De ce? Pentru ca el este ancorat la Acelasi Cuvint a lui Dumnezeu. 

Daca tu ai Duhul Sfint, Acesta poate sa indice numai catre Cuvintul lui Dumnezeu.

Duhul Sfint a venit sa ia lucrurile lui Dumnezeu sa le arate si sa le manifeste.

Oh, ceea ce avem noi nevoie in bisericile noastre este oameni care au Duhul Sfint, care vor sta legati de Cuvintul lui Dumnezeu, si ei vor aduce adunarea aceea sub conditia , unde fiecare membru umbla sub conditia Cuvintului lui Dumnezeu.

Cuvintul lui Dumnezeu este Absolutul vostru. Lasati Cuvintul lui Dumnezeu sa intre in inima voastra si primiti Duhul Sfint. Apoi Duhul Sfint va manifesta Cuvintul din inima voastra. 

Crede si fii smerit. Nu dori sa fii un mare cineva. Fii un nimic, ca Dumnezeu sa te poata folosi.

Noi trebuie sa verificam toate lucrurile cu Scripturile. Scripturile au intotdeauna dreptate.  Voi puteti face ceva numai daca va intoarceti inapoi la Scripturi.

Voi trebuie sa faceti lucrurile corecte, deoarece Isus Cristos este viu si ochii Lui sunt atintiti asupra bisericii, o calauzeste si Isi Implineste Cuvintul Lui ce este in copii Sai. (Ieremia 1:11-12).

Sa nu mergeti niciodata impotriva simturilor Duhului Sfint, cind El va spune sa faceti ceva. Nu conteaza ce spune lumea, voi faceti ce va spune Dumnezeu sa faceti. Si orice om poate privi propria ta viata si sa spuna ce esti, daca esti un adevarat crestin sau nu. Mai bine verifica-te tu insuti. Urmareste lucrurile pe care le faci, ce vorbesti, s.a.m.d.. Tu vei afla daca ai ceva real in tine, sau nu. Daca vezi ca nu ai ceva real in tine, stai pe genuchi si nu te ridica de acolo, pina cind vine peste tine Duhul Sfint si te elibereaza si te umple.

In prima linie nu sunt oamenii care aduc totul in dezordine, ci conducatorii lor. Nu poporul este de vina, ci conducatorii lor care provoaca incurcatura. Prin cuvintele lor si conducerea neinspirata, aflam doar cuvinte ale intelepciunii lumesti. Unii dintre ei sunt genii in aceasta, si pot reuni totul intr-un fel, dar sa nu uitati ca si satan este un geniu. 

Felul lui Dumnezeu de a face orice lucru este in Cuvintul Sau. Singurul lucru pe care voi il puteti face este doar sa stati cu Cuvintul. Urmariti doar orice spune El sa faceti si apoi faceti aceea.

Cind o inima simpla va lua Cuvintul lui Dumnezeu si-L va adinci in inima lui, atunci Cuvintul produce fapte vii ale acelei promisiuni. 

Eu vreau sa fiu un crestin biblic. Ce spune biblia, aceea vreau eu sa cred. Nu conteaza cine este in dezacord, eu nu ma cert cu ei. Biblia este Cuvintul lui Dumnezeu, Ea este Planul Salvarii. 

Tot Cuvintul lui Dumnezeu este important, fiecare verset, nimic nu poate fi lasat in afara. Noi trebuie sa luam fiecare Cuvint asa cum este scris. Caci asa scrie la Matei 4:4, caci, "Omul nu traieste numai cu piine, ci cu orice Cuvint care iese din Gura lui Dumnezeu."

Un credincios adevarat tine tare la Cuvintul lui Dumnezeu. De ce? Pentru caci el este o parte a Cuvintului lui Dumnezeu. Tineti tare la Cuvint. Luptati pentru Cuvint. Trebuie sa cunoasteti Cuvintul lui Dumnezeu, pentru ca satana imita pe Dumnezeu, caci tot cu Cuvintul vine si el. 

Daca un barbat este trimis de Dumnezeu, el va veni cu Cuvintul lui Dumnezeu, pentru ca in el este Cuvintul lui Dumnezeu. 

Daca voi nu procedati conform Cuvintului lui Dumnezeu, atunci Cuvintul intra in dezordine si faceti din El o organizatie sau o denominatiune si deja va pierdeti. Asa s-a facut intotdeauna. Indiferent cit de bun unteti, cu ce ati incetat si cu ce ati inceput, voi trebuie sa primiti Persoana Domnului Isus Cristos in inima voastra. Daca faceti aceasta, atunci viata voastra va fi in armonie cu Cuvintul lui Dumnezeu.

Cind biserica se indeparteaza de la Cuvintul lui Dumnezeu spre o denominatiune sau isi pune interpretarea ei la El, atunci ea respinge Cuvintul lui Dunezeu si comite preacurvie cu lumea, intelepciunea omului, respingind autoritatea Cuvintului lui Dumnezeu.

Sa ne facem inventarul, orice doctrina a denominatiunilor si fiecare lucru este dus complet? Daca voi incercati sa puneti interpretarea voastra la Cuvintul lui Dumnezeu, voi insiva, partea voastra este luata din Cartea Vietii. 

Noi avem toate lucrurile indoielnic. Si acela-i motivul pentru care Dumnezeu nu poate veni inauntru, pina cind noi aducem lucrul indreptata conform bibliei. Noi trebuie luam Calea corecta. Cum vom costrui o casa fara sa privim la plan? Noi trebuie sa facem toate lucrurile dupa biblie. 

Acum, tu esti un credincios, dar Dumnezeu nu-ti recunoaste credinta pina cind El nu ti-o dovedeste. Credinta ta, ea ar putea fi recunoscuta in gindurile tale proprii, dar cind aceasta vine la gindirea lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu pecetluieste credinta aceea cu Botezul Duhului Sfint. 

Cuvintul lui Dumnezeu este o saminta. (Luca 8:11). Si cind Acesta este semanat, El va lua Viata. El va produce doar ceea ce este El. Daca aceasta nu o face, atunci aceasta nu este Saminta lui Dumnezeu, sau semanatorul nu a stiut cum sa o sameme. 

Noi avem nevoie de Isus. Nu un Isus al intelectului, ci un Isus al sufletului. 

Noi trebuie sa sedem in prezenta soarelui sa ne coacem. Cuvintul trebuie sa fie copt in inima noastra pentru a produce ceea ce vorbim. 

Aceea este singura cale cum Il cunoastem vreodata pe Dumnezeu, este sa urmam calauzirea Duhului Sfint. Aceea este de moda veche. Este programul lui Dumnezeu. Aceasta intotdeauna a fost si va fi programul lui Dumnezeu. 

Acela este sigurul fel prin care noi Il vom cunoaste vreodata pe Isus Cristos si sa tina fratii si surorile impreuna, este sa mergem inapoi la principiile lui Isus Cristos, inapoi la invatatura Lui, inapoi la Duhul Lui sa conduca iarasi Biserica.

Singura Cale prin care stiti ca sunteti salvati, este a-L cunoaste pe Dumnezeu prin descoperire. El este Cuvintul. Si cum stiti ca Acesta va este descoperit? El Insusi se exprima prin voi. Si daca voi ziceti,  El mi-a fost descoperit si apoi Viata lui Isus Cristos nu este in voi, atunci voi aveti descoperirea gresita. 

Voi nu puteti primi Duhul Sfint fara sa primiti Cuvintul Lui. Trebuie sa primiti mai intii Cuvintul lui Dumnezeu in inima voastra, si apoi Duhul Sfint vinein Acel Cuvint si-Lmanifesta.

Daca nu ai Duhul Sfint in inima ta, frate, nu conteaza la cite biserici aderi sau apartii, tu esti pierdut. 

Ce este adulter spiritual? Este ca cineva exercita calitatea de crestin, cu toate ca inca traieste ca lumea. 

Astfel doar, a apartine si a merge la o biserica, nu va face nici un bine. Voi doar va bateti joc de Dumnezeu. Ori sunteti un crestin adevarat sau nu veti fi nimic. Voi ori sunteti umpluti cu Duhul Sfint si Dumnezeu traieste in voi, ori nu sunteti deloc. ori sunteti in clocot, ori rece. (Apoc. 3:14-21)

Mergeti inapoi la Cincizecimea originala. 

Adevarata Lumina sau Viata, este acea experienta, acea flacara de la Cincizecime. 

Stiati ca trebuie sa va nasteti din nou ca sa aveti o gindire duhovniceasca?

1 Corinteni 2

1. "Cat despre mine, fratilor, cand am venit la voi, n-am venit sa va vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau intelepciune stralucita.

2. Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Isus Hristos, si pe El rastignit.

3. Eu insumi, cand am venit in mijlocul vostru, am fost slab, fricos si plin de cutremur.

4. Si invatatura si propovaduirea mea nu stateau in vorbirile induplecatoare ale intelepciunii, ci intr-o dovada data de Duhul si de putere,

5. pentru ca credinta voastra sa fie intemeiata nu pe intelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu.

6. Totusi ceea ce propovaduim noi printre cei desavarsiti este o intelepciune; dar nu a veacului acestuia, nici a fruntasilor veacului acestuia, care vor fi nimiciti.

7. Noi propovaduim intelepciunea lui Dumnezeu, cea tainica si tinuta ascunsa, pe care o randuise Dumnezeu, spre slava noastra, mai inainte de veci,

8. si pe care n-a cunoscut-o niciunul din fruntasii veacului acestuia; caci, daca ar fi cunoscut-o, n-ar fi rastignit pe Domnul slavei.

9. Dar, dupa cum este scris: "Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc."

10. Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu.

11. In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului care este in el? Tot asa, nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu.

12. Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau.

13. Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti.

14. Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste.

15. Omul duhovnicesc, dimpotriva, poate sa judece totul, si el insusi nu poate fi judecat de nimeni.

16. Caci "cine a cunoscut gandul Domnului, ca sa-I poata da invatatura?" Noi insa avem gandul lui Hristos."

  Lui Dumnezeu nu-i plac crestinii care fac compromisuri. Dumnezeu nu vrea ca biserica Lui sa arate ca lumea; nu vrea ca ei sa se poarte ca lumea; nu vrea ca biserica Lui sa aiba ceva din lume in mijlocul Ei. Dumnezeu cere copiilor Sai, o separare totala de necredinta, o separare totala de lume si lucrurile lumii. 

Poate intrebi: "Ce trebuie sa fac" Un singur lucru trebuie sa faci: preda-te lui Dumnezeu, caci de restul sa va ingriji El.

Viata noastra, ceea ce facem in fiecare zi, dovedeste daca suntem crestini sau nu. Noi trebuie sa fim eliberati de dorintile si ambitiile noastre proprii sa sa avem pe ale lui Dumnezeu.

Noi am putea face multe lucruri bune, dar Dumnezeu nu va fi multumit pina cind sufletul nostru devine sfintit si consacrat lui Dumnezeu. 

Mission Holy Doctor

Parteneri

Rezultate google

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

© 2017   Created by Emil Georgescu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor