Cel mai bogat rus şi-a vândut averea şi trăieşte ca în Biblie

S-a bucurat de o avere impresionantă, a trăit în vile somptuoase, a avut limuzine Masseratti, Ferrari, yachturi de zeci de milioane de dolari şi avioane private, dar a renunţat definitiv la acest stil de viaţă în urmă cu patru ani şi a ales să se mute cu familia sa într-o zona rurală a Rusiei, unde a ales să trăiască în mijlocul sălbăticiei.

German Sterligov, al doilea milionar oficial al Rusiei de după căderea URSS, candidat la preşedinţia Rusiei şi la primăria Moscovei, şi-a abandonat în 2005 averea pentru a trăi cu familia ca un ţăran într-o parte îndepărtată a Rusiei, fiind dovada că se poate găsi fericirea, relatează BBC.

„Majoritatea prietenilor mei au crezut ca mi-am pierdut minţile, dar după patru ani se dovedeşte ca am făcut alegerea corectă. Criza economică care i-a afectat pe majoritatea oligarhilor este departe de mine. Spre deosebire de ei, eu sunt liber aici. Nu sunt dependent de nimeni şi am suficiente resurse pentru a supravieţui”.

La doar 24 de ani, German Sterligov a pus bazele propriei companii şi în scurt timp, profitând de vidul de legislatie din acea vreme, a reuşit să construiască un imperiu financiar, cu birouri în Londra şi New York, şi a devenit multi-milionar.

În timp ce Sterligov îşi făcea un nume în domeniul afacerilor, ameninţările începeau să se intensifice, iar el şi sotia sa trăiau în permanenţă cu frica de a nu fi răpiţi, brutalizaţi sau chiar omorâţi. “În primii doi ani de relaţie ne-am mutat de 23 de ori. El mă suna şi-mi spunea: «Împachetează, iar ne mutăm». În cercurile în care soţul meu activa aveau loc multe crime”, îşi aminteşte Alyona, soţia miliardarului.

Tocmai din această cauză, nu este de mirare ca oligarhii ruşi angajează o armată de gardieni care să-i protejeze. Alyona, a cărei familie era apropiată cu fostul lider comunist Nikita Hrusciov, a urât dintotdeauna să aibă servitori. „Nu-mi doream străini în casa mea. Dar întotdeauna era o excepţie: bodyguarzii înarmaţi până-n dinţi. Dupa ce ne-am mutat în Moscova, după o perioadă petrecută în Mayfair- Londra, am realizat că aceştia erau indispensabili. Eram foarte bogaţi într-o ţară în care majoritatea oamenilor nu erau avuţi, iar oamenii de afaceri erau ţintele favorite ale răpitorilor. Era îngrozitor. Întotdeauna aveam cel puţin două gărzi de corp cu mine, dar odată numărul acestora a ajuns la 60 pentru a mă supraveghea atât pe mine, cât şi pe copiii mei”, a continuat aceasta, în timp ce soţul său a dat afirmativ din cap. „Eram ca păsările într-o cuşcă aurie. Fiind foarte bogaţi, trăiam într-o sclavie, din care, din fericire, am scăpat”, a completat German.

Pentru a scăpa de ameninţări, în era preşedinţiei lui Boris Elţîn, multe cupluri bogate declarau că s-au despărţit şi se afişau la petreceri cu alte persoane pentru a distrage atenţia de la familia adevărată.

Un factor important în decizia lor de a-şi schimba stilul de viaţă l-a constituit înfrângerea lui German în alegerile prezidenţiale din 2004, când învingător a ieşit actualul premier rus Vladimir Putin.

Au ales ca locaţie o zona împădurită, aflata la 100 de kilometri depărtare de Moscova, o zonă lipsită de luxul cu care s-au obişnuit, dar pe care nu îl regretă.

În perioada lui de prosperitate, German Sterligov a oferit locuri de muncă pentru 2.500 de persoane. În prezent, aceştia mai sunt doar în numar de doi, ambii muncitori, care îl învaţă pe Sterligov cum să facă lucruri precum construcţia de ziduri sau repararea de garduri.

După o viaţă trăită în cel mai luxos cartier din Moscova, Sterligov şi soţia sa şi-au schimbat perspectivele asupra vieţii şi au decis să-şi vândă proprietatea din cartierul Rublyovka, apartamentul cu vedere spre Statuia Libertăţii din New York, birourile de pe Wall Street şi din Londra, casa din Elveţia, castelul din Franţa şi apartamentul din Piaţa Roşie din Moscova pentru a se muta la ţară.

Sterligov şi-a vândut averea la licitaţie dupa ce s-a ales praful de ambiţiile sale politice, care începuseră cu o campanie pentru funcţia de guvernator al Siberiei şi au fost urmate de candidaturile pentru primăria Moscovei şi în final pentru preşedinţia Rusiei.

Şi-a construit o casă de lemn în pădurile dese de lângă Moscova şi trăieşte acolo muncind, el şi copiii săi. Programul de fiecare zi pentru copii constă în literatură, matematică, istorie şi geografie cu mama lor, apoi multă rugăciune, lucru la tâmplărie, citirea cărţilor.

Altfel spus, eliberat de boala materialismului şi de traiul îmbâcsit într-o mare capitală a lumii, Sterligov a găsit adevărata fericire, fericirea fără bani.

Pentru a se adapta noii vieţi, soţia acestuia, Alyona, a schimbat bijuteriile scumpe şi hainele de marcă cu fustele lungi şi basmaua, precum ţăranii din romanele lui Tolstoi. Soţii Sterligov şi cei patru copii au ales ca reşedinţă o casa umila, fără electricitate, aflată la 15 kilometri depărtare de orice altă locuinţă. Alyona a născut cel de-al cincilea copil al familiei în noua locuinţă, fiind asistată la naştere de soţul ei.

După ce s-au mutat, familia a aruncat toate pozele reprezentând vechiul stil de viaţă şi refuză să se uite la televizor sau să folosească Internetul.

„Nu are rost să pierdem timpul copiilor noştri utilizând aceste mecanisme de spălare de creier. Mai bine ne asezăm la masă şi vorbim despre cărti decât să ne uităm la mizeriile de la televizor…Ce sunt acum? Doar un ţăran oarecare. Un crescător de animale. Nu cred că Putin se mai teme acum de mine”, a conchis fostul oligarh.

Părintii nu au dorit să-şi dea copiii la şcoală. Familia este foarte credincioasă, respectând toate obiceiurile religiei ortodoxe.

Sterligov şi familia sa nu-şi doresc să se întoarcă la viaţa de dinainte.

Sursa: www.jurnalista.net din data de: 9 februarie 2016 scris de catre Elena

Vizualizări: 908

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Daca inima nu este schimbata pentru Hristos si imparatia Lui,totul este in zadar!

Asta este intre el si Dumnezeu. Dar un parinte care prefera sa faca rugaciuni si sa citeasca Biblia in loc de emisiuni tv si stiri radio , cred ca fara o inima schimbata e destul de greu sa o poata face ... si nu vorbesc confesional acum ... 

Dupa cum spuneam,motivatia conteaza.Daca ei au ales aceasta viata simpla,de teama atacurilor de orice fel este una.iar daca au ales  din convingerea ca Dumnezeu doreste acest lucru,este cu totul altceva..

Probabil motivele se îmbină. Pericolul imediat e starea de stres, a alege o extremă a simplității e nevoie de mai mult decât  teama de agresori. Are a face cu atitudinea  față de lucrurile materiale, de convingeri formate în timp, de realizarea unui pericol mult mai mare pe care uneori îl poate da confortul și averea. .

De unde o avea cu totii arme, chiar ma uitam la baba aia cu cizmele pline de namol si cu pistolul automat la spate.Nu mai spun de tarile "subdezvoltate" in care copiii sunt dotati cu asa ceva. Oare Domnul Isus avea asa ceva la el? Cum urmeaza acest rus pe Domnul ? cu automatul la spate ? Biblia spune "Cand Domnul este de partea mea nu ma tem de nimic"

mare dreptate aveti Nicoleta Neagoe(Admin C3D)

Care este diferenta dintre rusul asta si un musulman?

:-) Încearca Claudiu să traiești într-o pădure fără curent electric, fără o armă de foc .... încearcă ... și ai să înțelegi ... Cum îL urmează pe Domnul ?? .... ar trebui să-l întrebi ... sau nu mai bine întreabă-L pe Domnul. :-)

Poate că nici una, amândoi sunt (cel puțin genetic) copii Lui Dumnezeu, și vor fi și moștenitori dacă și musulmanul părăsește o lume criminală doar pentru mai multă liniște cu familia și cu Dumnezeu

Si cu asta cum urmez pe Domnul ? Posibil ca daca m-am retras in padure il voi sluji mai bine? Oare acolo nu exista diavolul? Locul sfinteste omul ?Cum spunea si Nicoleta daca inima nu este predata Domnului, totul este in zadar , chiar daca ma retrag in padure cu familia.

Dumnezeu nu ne doreste sa slujim in paduri , sa ne retragem in paduri ,lucrul acesta este cam la moda acum pentru cei care inteleg gresit ce doreste Domnul de la noi.....acesta cred ca ar fi si raspunsul .

Birsan Florin

spune

Poate că nici una, amândoi sunt (cel puțin genetic) copii Lui Dumnezeu

Adevar ai spus aici .Diferenta fiind in ceea in ce ti-ai pus credinta. Nu cred ca un Musulman daca se increde in mohamed negand pe Domnul Isus poate fi mantuit, cum nu pot crede ca un indian daca se inchina la vaci pot fi mantuiti....si asa as putea continua cu exemple. Credinta si mantuirea fara Domnul Isus este nula.

Claudiu, nimeni nu spus că ar trebui cineva să urmeze modelul de viață a acestui rus, și mai mult nimeni nu a afirmat că este o doză în plus de spiritualitate dacă renunți la curent electric, apă caldă, și traiești rustic la limita confortului. 

Ceea ce trebuia să vezi e atitudinea pe care o are față de lucrurile materiale. Un om care are totul și renunță la totul pentru a câștiga timp cu familia, timp real de rugăciune de lectură. Asta e de apreciat.

Cât despre mântuirea și slujirea lui de ce nu-L lași pe Domnul să decidă cum e , bună sau rea, folositoare sau nu. De când un om poate decide cine este și cum este mântuit? Cum îL vede Dumnezeu pe rus ? Habar nu am ! dar ceea ce știu e că a reușit să renunțe la tot ca să se închine lui Dumnezeu împreună cu familia. Eu m-am născut cu curent electric în casă , bunicii mei nu aveau dar greu aș putea renunța la el, nu cred că m-aș descurca nici fără apă caldă sau WC în casă , iar despre timpul cu familia ce să vorbesc, amândoi servicii și ne intersectăm cât de mult reușim în fuga de zi cu zi. Oare cine e mai câștigat creștinește sau duhovnicește ? Cel ce aleargă toată ziua să facă bani sau cel ce a renunțat la tot ca să fie cu familia sa. Măsura e la Dumnezeu ! Așa ca grijă mare înainte de a arunca cu piatra .... 

Răspunde la discuţie

Trafic

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter

Muzică

Paused...
 • 1.
  Îngerul
 • 2.
  Magazinul meu de vise
 • 3.
  01 Asa ai vrut tu
 • 4.
  02 Zbor curat
 • 5.
  03 Iubind te daruiesti
 • 6.
  04 Iubi-Te-voi Doamne (Ps 18_1)
 • 7.
  05 Rugaciune
 • 8.
  06 Cantec pentru Ioana
 • 9.
  07 Cantec insingurat
 • 10.
  08 Iubind te daruiesti - instr
 • 11.
  He's alive
 • 12.
  Grupul Melos~Ce-as fi fara Tine!
 • 13.
  Casting Crowns- Here I Go Again
 • 14.
  DCTalk - In the Light
 • 15.
  Casting Crowns - Love Them Like Jesus
 • 16.
  Casting Crowns - Praise You In This Storm
 • 17.
  No Silence - No silence-Mesaj
 • 18.
  Dunamis - Dunamis-Soldat adevarati
 • 19.
  Dunamis - Dunamis-Intrazneste sa visezi
 • 20.
  Dunamis - Dunamis-Tot un bagabont
 • 21.
  15 Love is in the House - Toby Mac
 • 22.
  05 More to Life - Staccie Orrico
 • 23.
  04 Dismissed - Zoegirl
 • 24.
  02 Joy - Newsboys
 • 25.
  10 Undeniably You - Avalon
 • 26.
  Decean - 02.Adonai
 • 27.
  Decean - 04.Locul Sfant
 • 28.
  Decean - 05.Maini catre cer
 • 29.
  Decean - 06.Doamne daca vrei
 • 30.
  Decean - 07.Da eu cred
 • 31.
  Decean - 11.Vis implinit
 • 32.
  Decean - 12.Ma iubesti

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Fotografii

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter