”Am petrecut cativa ani in Israel!”de dr. Stephen Carr Leon

"Am petrecut câţiva ani în Israel – pentru un stagiu, în câteva spitale de acolo – şi mi-a venit ideea de a face o cercetare: „De ce sunt evreii atât de inteligenţi?"

Este evident faptul că evreii sunt mai avansaţi în multe aspecte ale vieţii, cum ar fi ingineria, muzica, ştiinţa şi, mai ales, în mediul de afaceri – aproape 70% din comerţul mondial este deţinut de evrei, de la cosmetice, modă, produse alimentare, hoteluri, industria filmului (Hollywood şi altele) etc, până la armament. Este aceasta o coincidenţă sau ceva obţinut în mod conştient?

Cercetarea a durat aproximativ opt ani, timp în care am adunat informaţii într-un mod cât mai exact posibil, despre alimentaţia evreilor, cultură, religie, pregătirea iniţială a sarcinii etc, pentru a le compara cu obiceiurile altor naţii.

Să începem cu pregătirea iniţială a sarcinii.

În Israel, primul lucru pe care l-am observat este că mama însărcinată cântă mereu cântece religioase şi urmăreşte să rezolve cât mai des probleme de matematică împreună cu soţul. Am fost foarte surprins să văd că viitoarea mamă purta mereu cărţi de matematică şi, uneori, chiar mă ajuta în rezolvarea unor probleme. La întrebarea „Faci asta pentru copilul din tine?", ea mi-a răspuns: „Da, pentru a instrui copilul încă din burtă, numai aşa va putea fi un geniu mai târziu".

Un alt lucru pe care l-am observat este atenţia acordată alimentaţiei.

Viitoarei mame îi place să mănânce migdale şi curmale cu lapte, salate amestecate cu migdale şi alte fructe cu o coajă lemnoasă, cum ar fi nucile. Pentru masa de prânz – pâine, legume şi alge. În credinţa lor, carnea de animal şi peştele nu vor da niciun beneficiu pentru trupul nostru.

De asemenea, ei mănâncă întotdeauna, înainte de masa principală, fructe. În convingerea lor, dacă mănânci mai întâi felurile principale (cu pâine sau orez), apoi fructele, te vei simţi somnoros şi îţi va fi greu să înţelegi orice lecţie care ţi se va preda la şcoală. Modul de alimentaţie a copilului este întotdeauna sub îndrumarea părinţilor: în primul rând se consumă salata de fructe cu migdale.

În Israel, fumatul este tabu

. În cazul în care sunteţi invitatul lor, nu încercaţi să aprindeţi o ţigară în casă, vă vor cere politicos să mergeţi afară pentru a fuma. Potrivit oamenilor de ştiinţă israelieni, nicotina distruge celulele din creier şi afectează genele şi ADN-ul, lucru ce poate avea ca efect apariţia unui i****. Deci, fumători, vă rugăm să luaţi notă! (În mod paradoxal, cel mai mare producător de ţigări este un evreu… Philip Morris Klutznick.)

Din ceea ce am văzut, cei mai mulţi dintre copiii evrei cunosc cel puţin trei limbi: ebraica, araba şi engleza. Încă din copilărie ei vor învăţa să cânte la pian sau la vioară, acest lucru fiind absolut necesar. Există convingerea că această practică creşte IQ-ul unui copil şi va face din el un geniu. După constatările oamenilor de ştiinţă, vibraţia benefică a muzicii stimulează creierul şi acesta ar fi motivul pentru care există o mulţime de genii printre evrei.

Încă din clasa I, copiilor li se va preda matematică cu trimitere la afaceri şi subiecte de ştiinţă care le fac plăcere.

Pentru comparaţie, copiii de aceeaşi vârstă din California au IQ-ul cu aproximativ şase ani în urmă.

Copiii evrei sunt, de asemenea, orientaţi către atletism, tirul cu arcul sau tirul cu arma (cu aer comprimat). Aceasta deoarece se crede că tirul ar antrena creierul să se axeze pe decizii şi precizie.

În liceu, elevii sunt îndemnaţi să studieze ştiinţele, să creeze produse, să se implice în tot felul de proiecte, chiar dacă unele sunt foarte amuzante sau par a fi inutile. Dar sunt abordate într-un mod cât se poate de serios când este vorba de ştiinţa aplicată, medicină sau inginerie. Această cutumă este introdusă şi în instituţiile de învăţământ superior politehnic şi universităţi. În facultăţile cu profil economic se oferă multă libertate imaginaţiei creatoare, aşa că, în ultimul an de facultate, studenţii trebuie să facă un proiect şi, practic, ei pot absolvi doar în cazul în care grupul lor (aproximativ 10 studenţi într-un grup) poate face un profit de cel puţin un milion de dolari.

 

Nu fiţi surprinşi, asta este realitatea! Iată de ce evreii deţin jumătate din afacerile lumii. Cele mai recente produse ale firmei Levis au fost proiectate în cadrul Facultăţii de afaceri şi modă din Israel.

În New York, centrul comercial al evreilor din SUA, evreii care au o idee genială, benefică, sunt susţinuţi de comitetul oamenilor de afaceri evrei prin împrumuturi fără dobândă, pentru a asigura dezvoltarea unor afaceri prospere. Datorită acestui fapt, Starbucks, Dell Computer, Coca-Cola, DKNY, Oracle, Levis, Dunkin Donut şi sute de alte companii, chiar şi filme de la Hollywood, au beneficiat de sponsorizarea lor.

Absolvenţii evrei de la Facultatea de Medicină din New York au fost încurajaţi să apeleze la acest comitet, împrumutul fără dobândă permiţându-le să îşi deschidă cabinete sau clinici private.
În teoria mea, nu iau în discuţie religia sau rasa. Întrebarea pe care o pun este: am putea să producem generaţii inteligente urmând exemplul evreilor?

Răspunsul ar putea fi afirmativ. Modificându-ne obiceiurile de zi cu zi, ocupându-ne de viitorii noştri copii, acordând atenţie alimentaţiei, educaţiei cred că, în termen de trei generaţii, am putea obţine un salt evident.

Fie ca noi toţi să reuşim să modelăm noi generaţii, de geniu, pentru binele omenirii, fără să conteze cărei naţii sau religii îi aparţin. Gândiţi-vă!"

Vizualizări: 95

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

ATENTIE :  toate articolele prin care se fac elogii la adresa actualului Israel au ca scop de manipulare pentru pregatirea impunerii "amagitorului" ,

multi neoprotestanti deja au cazut plasa duhului de amagire si se fac ca nu stiu ca Hristos cel ce s-a intrupat cu doua milenii in urma NU VINE LA ISRAEL, CE LA BISERICA  , NOUL POPOR AL LUI DUMNEZEU, la Israel v-a veni un fals Mesia pe care-l vor recunoaste ei si cei amagiti de duhul amagitorului

La israel da va veni anticristul care ii va prigoni, urmari omori pe israel. Dar  vor exista si 144000 alesi evrei care vor propovadui evanghelia mai departe. Si sa nu uitam cei doi martori care vor ocrotibin necazul cel mare pe cei care sunt in ierusalim. Si apoi exista totusi sigur evrei mesianici care il asteapta si ei pe Isus. Oricum ar fi la lupta finala Domnul ISus il va invinge pe anticrist si atunci se va termina lupta pe pamant. 

Magda,nu trebuie să îl ștergi. Fiecare va lua ce consideră că e bun...pentru el.

Iată, vine ziua* Domnului, când toate prăzile tale vor fi împărţite în mijlocul tău.

 • * Isa 13:9; Ioel 2:31; Fapte 2:20;
 • 2 Atunci voi strânge* toate neamurile la război împotriva Ierusalimului. Cetatea va fi luată, casele** vor fi jefuite şi femeile, batjocorite; jumătate din cetate va merge în robie, dar rămăşiţa poporului nu va fi nimicită cu desăvârşire din cetate.
 • * Ioel 3:2; ** Isa 13:16;
 • 3 Ci Domnul Se va arăta şi va lupta împotriva acestor neamuri, cum S-a luptat în ziua bătăliei.
 • 4 Picioarele Lui vor sta în ziua aceea pe Muntele* Măslinilor, care este în faţa Ierusalimului, spre răsărit; Muntele Măslinilor se va despica la mijloc, spre răsărit şi spre apus, şi se va face o vale foarte** mare: jumătate din munte se va trage înapoi spre miazănoapte, iar jumătate, spre miazăzi.
 • * Ezec 11:23; ** Ioel 3:12; Ioel 3:14;
 • 5 Veţi fugi atunci în valea munţilor Mei, căci valea dintre munţi se va întinde până la Aţel, şi veţi fugi cum aţi fugit de cutremurul* de pământ de pe vremea lui Ozia, împăratul lui Iuda. Şi atunci va veni** Domnul Dumnezeul meu şi toţi sfinţii împreună cu El!
 • * Amos 1:1; ** Mat 16:27; Mat 24:30; Mat 24:31; Mat 25:31; Iuda 1:14; Ioel 3:11;
 • 6 În ziua aceea, nu va mai fi lumină; stelele strălucitoare se vor ascunde.
 • 7 Va fi o zi deosebită*, cunoscută** de Domnul, nu va fi nici zi, nici noapte; dar spre seară se va arăta lumina.
 • * Apoc 22:5; ** Mat 24:36; Isa 30:26; Isa 60:19; Isa 60:20; Apoc 21:23;
 • 8 În ziua aceea, vor izvorî ape vii* din Ierusalim şi vor curge jumătate spre marea de răsărit, jumătate spre marea de apus; aşa va fi şi vara, şi iarna.
 • * Ezec 47:1; Ioel 3:18; Apoc 22:1;
 • 9 Şi Domnul va fi împărat* peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn** şi Numele Lui va fi singurul Nume.
 • * Dan 2:44; Apoc 11:15; ** Efes 4:5; Efes 4:6;
 • 10 Toată ţara va ajunge ca şesul* Iordanului, de la Gheba până la Rimon, la miazăzi de Ierusalim, iar Ierusalimul va fi înălţat şi va rămâne liniştit la** locul lui, de la Poarta lui Beniamin până la locul porţii dintâi, până la Poarta Unghiurilor, şi de la turnul lui Hananeel până la teascurile împăratului.
 • * Isa 40:4; ** Zah 12:6; Neem 3:1; Neem 12:39; Ier 31:38;
 • 11 Ei vor locui în el şi nu va mai fi niciun blestem* în el; Ierusalimul va fi liniştit**.

Domnul Isus va veni la Ierusalim și Antihristul tot la Ierusalim , că să-l copieze pe Domnul.

De reținut este și versetul 7 unde spune Zaharia că ziua aceea este cunoscută de Domnul..parcă în contradicție la versetul care spune că ziua aceea n-o cunoaște Fiul(Domnul) ci numai Tatăl...ce ziceți de asta?

O ramasita va fi mantuita cu toate ca israelul din zilele noastre il tagaduie pe IIsus Hristos .Magdy Mgd a spus :


orice raspuns e binevenit,chiar si cele fara continut,sau e cu scris invizibil?:))
cupy (ungureanu dorin) a spus :cupy (ungureanu dorin) a spus :Magdy Mgd a spus :


orice raspuns e binevenit,chiar si cele fara continut,sau e cu scris invizibil?:))
cupy (ungureanu dorin) a spus :sunt mai smecher ,, scrisul meu e invizibilcupy (ungureanu dorin) a spus :cupy (ungureanu dorin) a spus :


Magdy Mgd a spus :


orice raspuns e binevenit,chiar si cele fara continut,sau e cu scris invizibil?:))
cupy (ungureanu dorin) a spus :  sunt mai smecher , scrisul meu e invizibilMagdy Mgd a spus :


e ..invizibil,invizibil,dar acu se vede:))))
cupy (ungureanu dorin) a spus :cupy (ungureanu dorin) a spus :cupy (ungureanu dorin) a spus :


Magdy Mgd a spus :


orice raspuns e binevenit,chiar si cele fara continut,sau e cu scris invizibil?:))
cupy (ungureanu dorin) a spus :  sunt mai smecher , scrisul meu e invizibil

Răspunde la discuţie

Trafic

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter

Muzică

Paused...
 • 1.
  Îngerul
 • 2.
  Magazinul meu de vise
 • 3.
  01 Asa ai vrut tu
 • 4.
  02 Zbor curat
 • 5.
  03 Iubind te daruiesti
 • 6.
  04 Iubi-Te-voi Doamne (Ps 18_1)
 • 7.
  05 Rugaciune
 • 8.
  06 Cantec pentru Ioana
 • 9.
  07 Cantec insingurat
 • 10.
  08 Iubind te daruiesti - instr
 • 11.
  He's alive
 • 12.
  Grupul Melos~Ce-as fi fara Tine!
 • 13.
  Casting Crowns- Here I Go Again
 • 14.
  DCTalk - In the Light
 • 15.
  Casting Crowns - Love Them Like Jesus
 • 16.
  Casting Crowns - Praise You In This Storm
 • 17.
  No Silence - No silence-Mesaj
 • 18.
  Dunamis - Dunamis-Soldat adevarati
 • 19.
  Dunamis - Dunamis-Intrazneste sa visezi
 • 20.
  Dunamis - Dunamis-Tot un bagabont
 • 21.
  15 Love is in the House - Toby Mac
 • 22.
  05 More to Life - Staccie Orrico
 • 23.
  04 Dismissed - Zoegirl
 • 24.
  02 Joy - Newsboys
 • 25.
  10 Undeniably You - Avalon
 • 26.
  Decean - 02.Adonai
 • 27.
  Decean - 04.Locul Sfant
 • 28.
  Decean - 05.Maini catre cer
 • 29.
  Decean - 06.Doamne daca vrei
 • 30.
  Decean - 07.Da eu cred
 • 31.
  Decean - 11.Vis implinit
 • 32.
  Decean - 12.Ma iubesti

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Fotografii

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Din 27-07-2018 ora: 10:51

Flag Counter